Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

ודרך אגב, למרות ההייפ אני עדיין לא רואה את המכונה מחליפה את הנהג האנושי, אלא אם תקבל את כל הכביש לרשות עצמה, יחד עם עוד שורה ארוכה של מתקני עזר

נכון לעכשיו - גם אני מסכים שכרגע מכונה לא מחליפה את הנהג האנושי.

כדי שזה יקרה, צריך להפסיק לקחת דוגמא מאמריקאים בבניית שכונות וערים סביב רכב פרטי.

אבל זה כבר נושא לשירשור נפרד, יכול לפתוח כזה אם בא לכם.

לפני 18 דקות, sperial כתב:

כי כנראה לא היה צורך לשכנע אותך, נניח, לעבור קולונוסקופיה או צנתור או ניתוח. או אפילו לפנות לחדר המיון. ברפואה יש הרבה מאוד צדדים לא טכניים, המגע האנושי משמעותי מאוד

במקרה הייתי אתמול אצל רופא שיניים לטיפול שורש ואני יודע כמה מגע אנושי חשוב.

אבל אלה מקרי קצה.

ברוב המקרים - מדובר בעבודה טכנית לגמרי. לדעתי, במקרים כאלה אפשר לתת לחולה עצמו לפתוח קריאה במערכת, לתאר סימפטומים ולקבל טיפול באופן אוטומטי. לא חייב רופא כדי לרשום קולדקס.

אולי אפילו להכשיר סוג של פראמדיקים לטיפול קו ראשון, שיזינו נתונים לAI וירשמו תרופות על סמך הנתונים, ורופאים "על מלא" לשמור למקרים שדורשים מגע אנושי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

לא רואה איפה האומנות פה. עבודה טכנית לגמרי, של "אני מרגיש X - קח כדור Y"

עובדה שהרופאים לא פתרו את הבעיות בשני המקרים הראשונים, ולא כל מקרה יכול להיות פשוט כמו בדוגמה שהבאת. אז צריך פה אומנות כמו כל תיקון תקלות אחר.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי רופא ai - בקיץ התחילו לי כאבי ראש דרמטיים למדי. התברר לי שיש למכבי אפליקציה שעושה בדיוק את זה - נותנת אבחנה על בסיס מאגרי מידע של חולים (כמדומני שמה K health). ממה שאני זוכר, זה מאגר מידע ואפליקציה בינלאומיים. על כל פנים, האפליקציה שאלה מגוון שאלות שהיו רלוונטיות, ובסוף נתנה אבחנה שגויה למדי. האבחנה של הרופא שהגיעה אחרי אמנם לא הייתה מדויקת גם היא - אבל פייר? היא הייתה הרבה יותר סבירה, וגם הוא נתן לי טיפול במקום ששלל את אחת האפשרויות (מה שחסך עוד ביקור אחרי עוד בדיקות). על כל פנים, אני חושב שאנחנו עוד לא במקום שאפשר להחליף רופאים בתוכנה. 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

ברוב המקרים - מדובר בעבודה טכנית לגמרי. לדעתי, במקרים כאלה אפשר לתת לחולה עצמו לפתוח קריאה במערכת, לתאר סימפטומים ולקבל טיפול באופן אוטומטי. לא חייב רופא כדי לרשום קולדקס.

לא כל כך פשוט.

נתחיל בקבלת סיפורו של החולה - זה כל כך תלוי תרבות. עם אותה מחלה ואותם תסמינים תקבל תיאור שונה לחלוטין מרוסי, ערבי, אנגלי או מרוקאי. הרבה מאוד דברים תלויי תרבות. תצטרך ללמד את המחשב להבין לא רק ניואנסים לשוניים, אלא גם אינטונציה והבעת פנים.

אחר כך תצטרך לבצע בדיקה גופנית - לא בטוח כמה המטופלים ירצו חיישן אוטומטי שלוחץ להם על הבטן, ושצריך במקביל להבין את הבעת הפנים שלהם או לפענח את הקולות הנובעים מדגדוג או מכאב. 

והקשה ביותר יהיה להסביר למטופל את תוכנית העבודה. גם עם רופא סבלני ומתחשב הסיטואציה גורמת למטופלים לא להבין את שהוסבר להם - קראתי פעם מחקר שמצא שאפילו אנשים משכילים ביותר מבינים, במקרה הטוב, שליש ממה שמסבירים להם. צריך להתאים אד דרך ההסבר למטופל, צריך לנסות לוודא שהבין את ההסבר, ולא פעם צריך גם לדון איתו על האפשרויות להמשך בירור וטיפול, כי יש כמה דרכים ועל המטופל לבחור את זו העדיפה לו. אתה רואה מכונה עושה את הדברים האלה בעשורים הקרובים, ואנשים מקבלים זאת?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 1.12.2022 בשעה 10:54, davemustaine87 כתב:

זוגתי סובלת מאטופיק דרמטיטיס שזוהי מחלה אוטואימיונית שגורמת לפצעים אדומים מגרדים. היא סובלת מזה שנים וזה בא והולך. במשך שנים היא פנתה להמון רופאי עור שונים, וכול מה שהם עושים זה להביא סטרואידים שמרפאים מהר מאוד את הנגע אבל מדקקים את העור ופוגעים בגוף באופן כללי.

זאת לא מחלה אוטואימיונית אלא מחלה דלקתית.

המחלה לא גורמת לפצעים אלא גורמת לתחושת גירוד. עצם זה שבת-הזוג מגרדת את האזור - גורם לפצעים.

ניחוש מהיר מה הפתרון הראשוני  ?  נכון, סטרואידים. בדיוק מה שהיא קיבלה.

נכון שלסטרואידים יש תופעות לוואי, לכן משתמשים בהתאם להוראות שימוש. (סטרואידים לא אמורים לגרום לעור דק. פעולת הגירוד עלולה לגרום זאת).

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

אם כבר מדברים על סרטן. כל בני הנוער מקבלים חיסון נגד פפילומה, שזה בדיוק חיסון נגד סרטן מסויים (צוואר הרחם).

יש הרבה הורים שחושבים כי החיסון נועד להעשיר את הקופה של חברת התרופות, ולכן מסרבים שילדיהם יקבל את החיסון.

שאלה רטורית / צינית מעניין איך החלטה זאת משפיעה על חשבון הבנק של חברת התרופות ??

לפני 12 שעות, davemustaine87 כתב:

בדוגמא של זוגתי, רופא עור אפילו לא צריך לאבחן משהו. היה צריך רק להגיד מחקרים X,Y, Z מציעים שיש אנשים שהמנעות מגלוטן/חלב/עשיית מדיטציה מורידה משמעותית את ההתקפים, ועל הדרך לרשום מרשם לסטרואידים. לא רק לספק סטרואידים ב-דקה וחצי ושלום על ישראל. לחלק די קטן באוכלוסיה יש זמן ויכולת מספקים על מנת למצוא ולקרוא לעומק את המאמרים הללו לבד.

מאחר ואלו "מחקרים" מטעם תומכי הימנעות מגלוטן/ חלב/ עשיית מדיטציה וכו' אשר לרוב שוללים את נכונות הרפואה הקונבנציונלית.

שורה תחתונה - אין לזה שום רלוונטיות לאטופיק דרמטיטיס.

לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

אני לא מבין איך סיגריות זה חוקי וקנאביס לא.

לקנאביס יש לפחות סגולות רפואיות כלשהן, לטבק - כלום, רק נזק.

לקנאביס יש מספר סגולות רפואיות אשר נחקרות במטרה להבין את הנושא יותר לעומק.

מאידך, יש לו את אותן תופעות לוואי כמו סיגריות עם תוספת של אפשרות לאשפוז פסיכיאטרי כפוי (עקב מצב פסיכוטי זמני או אפילו טריגר להתפרצות של סכיזופרניה).

פורסם

הסיבה שאין רפואה מונעת היא כסף ואגו/אינטרסים אישיים של מקבלי ההחלטות. 

זהו. 

רפואה מונעת היא חרא ליחסי ציבור.

אם עכשיו אני יכול לעשות משהו כדי להוריד תחלואה עוד 15 שנה. אז למה לי בתור שר בממשלה להשקיע בזה?

אחת מכמה אופציות יקרו:

1. זה יעבוד ומי שיהיה שר עוד 15 שנה ייקח על זה קרדיט.

2. זה יעבוד. אבל לא יהיה אפשר להוכיח קשר סיבה-תוצאה משמעותי. כי יתחילו לטעון שזה בכלל לא בגלל הפעולה ההתערבותית אלא בגלל משהו אחר.

3. עוד שנתיים יעשו קיצוץ רוחבי בתקציה המשרד שלי והדבר הראשון שיורידו זה את זה. כי מה תוריד? את סל התרופות? זה יעשה מלא כותרות בחדשות. זה שתוריד איזו תוכנית מניעה לא מעניין אף אחד.

4. זה יעבוד. אבל יקומו כל מיני הזיות ויגידו שהמניעה שאתה עושה (חיסון/הפלרת מים/סימון מוצרים משמינים/מיסים על משקאות ממותקים) - זה רצח עם. ושאתה נאצי ושואה. ונאצי וכול מיני כאלה. ושוב נאצי.

אז אם אני שר - וואלה. לא טוב לי רפואה מונעת. טוב לי עכשיו להכניס עוד איזה טיפול לסל.

לחברות התרופות לא אכפת אם אתה בריא או חולה. כל עוד אתה מפרנס אותן. אז אני אישית לא מאמין שהן מונעות טיפול מרפא לטובת טיפול מאריך חיים. 

גם בחלק מהטענות אתה יכול לבד להבין שמי שטוען אותן אין לו חצי מושג על מה הוא מדבר.

וגם הכי חשוב. אחריות אישית.

תראה לי שמן אחד שלא יודע שלהיות שמן זה לא בריא. תראה לי מעשן אחד שלא יודע שלעשן זה לא בריא וכו'.

בסופו של יום אתה עושה את הבחירות שלך. 

אתה יודע - סכרת. מחלה קלאסית של השמנה, אפשר "לרפא" באמצעות דיאטה.

"לרפא" כי זה לא באמת מרפא. פשוט ברגע שאוכלים נכון אפשר לשמור על ערכים טובים בלי לטיפול טיפול תרופתי. לפחות בשלבים מסויימים שלה.

יש לי איזו ידידה, שגילו אצלה. והיא עשתה לי נאום שלם על איך היא לא תיקח תרופות והיא תשמור על דיאטה ובלה בלה ומפה לשם זה החזיק בלחץ חודש.

כל המידע בחוץ. בוא בבקשה. תעשה איתו משהו.

• אהבתי 2
פורסם

לפי ניסיון אישי, הרופאים מתמקדים בטיפול בתופעה ולא במקור פעמים רבות, בנוסף יש השתלמויות במימון (חלקי או מלא) של חברות התרופות למשל פייזר אם קשור או לא תחליט אתה, אבל הם הרבה פעמים רושמים למטופלים תרופות של אותה חברה (כי גם שם ממליצים להם לתת).

למה זה קורה? לדעתי שיטת טיפול שלימדו אותם חלק מהמחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות הללו, מה לדעתך מוצאים המחקרים?  מה גם שיותר קל לתת כדור נגד כאב מאשר לטפל בבעיה או למשל לממן תרגילים ופיזיותרפיה, במיוחד אם אתם מבוגרים ומבחינת העולם אתם שווים פחות מאדם צעיר.

פורסם

ממליץ לך לקרוא את ההודעה שלי מלפני מספר ימים. "לטפל במקור" זה רעיון נחמד, אבל הרבה פעמים לא מעשי מהרבה סיבות, שחלק מהן הוסברו כאן. בקצרה - בהרבה מקרים ה"מקור" לא ידוע למדע, ואם הוא ידוע אין כלים להתערב בו, ואם הכלים קיימים לא תמיד המטופלים מוכנים להשתמש בהם, ואם הם משתמשים - בדרך כלל ההצלחה אינה 100%. אז הרופא מציע למטופל את מה שיש לו להציע במסגרת הזמן והתקציב העומדים לרשותו.

לגבי יחסי רופאים וחברות תרופות - נושא מורכב מאוד שעובר הרבה שינויים והתאמת רגולציה. בסופו של דבר הכסף נמצא בחברות התרופות (והציוד הרפואי), והן אלה שמסוגלות לממן את המחקר והפיתוח - ואז הן גם רוצות לקבל תמורה להשקעה שלהן. אתם יודעים, קפיטליזם ויוזמה פרטית וכל אלה. הממשלות לא מסוגלות לתקצב את הסכומים העצומים הדרושים לפיתוח הבדיקות, התרופות, המכשירים וכו'. בסופו של דבר אחוז התרופות והכלים האחרים שמבשילים לשימוש לטווח ארוך כנראה יותר קטן מאחוז הסטארטאפים שלא נסגרים, וחוקי הפטנטים מגבילים את הזמן מרגע רישום הפטנט ועד שהוא פוקע, כך שחברה שרוצה להיות ריווחית צריכה לממש את הרווחים מפיתוח תרופה תוך זמן מוגבל, כאשר עלויות הפיתוח המחושבות צריכות לכסות גם את הכישלונות.

חוץ מזה, חברות התרופות זקוקות לרופאים לא פחות ממה שהרופאים זקוקים לברות, אפילו יותר. בלי רופאים שישתפו פעולה במחקר, יגייסו חולים ויבצעו את המעקב אחריהם במסגרת זו החברות לא יכולות לפתח את התרופות. נוצרים כאן יחסי עבודה לא פשוטים, ולכן גם מתפתחת רגולציה קשוחה מאוד שנועדה לצמצם את ההשפעות הלא רצויות. מושלם זה לא יהיה אף פעם - בכל זאת, בני אדם (משני הצדדים), אבל זה קיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, nameuser כתב:

מה גם שיותר קל לתת כדור נגד כאב מאשר לטפל בבעיה או למשל לממן תרגילים ופיזיותרפיה, במיוחד אם אתם מבוגרים ומבחינת העולם אתם שווים פחות מאדם צעיר.

מצד שני אם כואב לך הגב, מה יותר קל לך - לקחת כדור או לשנות את אורך החיים, לפתח שגרת אימונים ולאכול בריא כדי למנוע את הכאב?

בטח שלקחת כדורים. התעשיה נותנת לצרכן את הקיצורי דרך שהוא רוצה. המטופלים (ומה שדוחף אותם לאורך חיים לא בריא) פה אשמים לא פחות.

לא סתם משפחת סאקלר התחילה לשווק אוקסיקונטין דווקא במדינות עניות בארה"ב - כאלה שבהן אנשים עובדים בעבודות כפיים לרוב, נוטים להיפצע, ואין להם את היכולת לקנות אוכל בריא ויקר ולשמור על שגרת אימונים.

לפני 10 שעות, nameuser כתב:

תרגילים ופיזיותרפיה

נראה אם יש לך כח לתרגילים ופיזיוטרפיה אחרי 12 שעות במכרה פחם/מחסן/פס ייצור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 09:53, vadim6385 כתב:

מצד שני אם כואב לך הגב, מה יותר קל לך - לקחת כדור או לשנות את אורך החיים, לפתח שגרת אימונים ולאכול בריא כדי למנוע את הכאב?

בטח שלקחת כדורים. התעשיה נותנת לצרכן את הקיצורי דרך שהוא רוצה. המטופלים (ומה שדוחף אותם לאורך חיים לא בריא) פה אשמים לא פחות.

לא סתם משפחת סאקלר התחילה לשווק אוקסיקונטין דווקא במדינות עניות בארה"ב - כאלה שבהן אנשים עובדים בעבודות כפיים לרוב, נוטים להיפצע, ואין להם את היכולת לקנות אוכל בריא ויקר ולשמור על שגרת אימונים.

נראה אם יש לך כח לתרגילים ופיזיוטרפיה אחרי 12 שעות במכרה פחם/מחסן/פס ייצור.

תנאי העבודה כחלק מבטיחות בעבודה, אמורים להיות כאלה שלא פוגעים בגוף, המשרד לבטיחות וגהות אחראי לזה.

לא לכולם הכאב נגרם מעבודת כפיים וגם אם כן הרופא צריך להציע אפשרות טיפול אחרות, המטופל יכול להחליט לקחת משכך כאבים או לא, אולי העובד דווקא יחליט לשנות הרגלי חיים/עבודה ולקחת ימי מחלה כדי לטפל בבעיה שהתפרצה כדי למנוע נזקים ארוכי טווח (הסתיידויות, שחיקה וכד'). 

לא אמורים היו לתת משככי כאבים כמו בדוגמה שנתת ואגב שגם פה היו נותנים די בקלות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 4.12.2022 בשעה 06:04, sperial כתב:

בסופו של דבר הכסף נמצא בחברות התרופות (והציוד הרפואי), והן אלה שמסוגלות לממן את המחקר והפיתוח - ואז הן גם רוצות לקבל תמורה להשקעה שלהן. אתם יודעים, קפיטליזם ויוזמה פרטית וכל אלה. הממשלות לא מסוגלות לתקצב את הסכומים העצומים הדרושים לפיתוח הבדיקות, התרופות, המכשירים וכו'.

מסכים עם כל (רוב?) מה שכתבת חוץ מעם זה.

מחיפוש זריז בנושא, חברות הפארמה משקיעות סביב ה-20-25% מההכנסות במחקר. אם סוכמים את שבע החברות הגדולות, מגיעים לכ-62.5 מיליארד דולר שמושקעים במחקר ופיתוח.

תקציב ה-NIH האמריקאי הוא כ-45 מיליארד דולר, שרובם (מעל 84% לטענתם) הולכים למחקר. וזו ארה"ב לבדה, יש עוד כמה פרוטות באיחוד האירופי ובכל מדינה בעולם בפני עצמה. 

למעשה, המחקר הרפואי עובד כך שהמדע הבסיסי (basic science) נחקר באקדמיה ולא בחברות התרופות. מן המדע הבסיסי והבנת המנגנון הביולוגי (בדרך כלל באופן די חלקי אך מספק) חברת התרופות תפתח פתרונות וטיפולים. אז הלכה למעשה, בחלק ניכר מהמקרים הן רק מכיילות מולקולות\פתרונות כלשהם שהתגלו באקדמיה לשימוש בטוח בבני אדם - קרי השמשה של הידע האקדמי (אין לזלזל בזה. יש הערכה שכ-70% מהתרופות שעובדות בבע"ח לא עובדות בבני אדם, וחלק מתפקיד חברות התרופות זה למצוא את מה שכן יעבוד). אז פריצות הדרך הן של האקדמיה, אך האפליקטיביות היא של החברות המסחריות.

ולמה חשוב להבין שהאקדמיה עושה את רוב עבודת המחקר הבסיסית? כי רוב רובו של המחקר האקדמי ממומן ע"י ממשלות - גם אם החוקר שייך למדינה אחרת (למשל שיתופי פעולה בין חוקרים ממדינות שונות או קרנות של האיחוד האירופי המממנות מחקר בישראל וכו').

קיים גם חלק לא מבוטל של קרנות פילנטרופיות שמשקיעות כסף בתחום העניין שלהן, אבל גם הן לא חברות תרופות מסחריות - מה שמצמצם עוד יותר את השפעת החברות על הפיתוח.

אם כן, בלי האקדמיה חברות התרופות תצטרכנה לשאת בעלות כל הפיתוח וסביר שזה כלל לא רווחי (במיוחד עם חוקי הפטנטים).

לפני שעה, nameuser כתב:

לא לכולם הכאב נגרם מעבודת כפיים וגם אם כן הרופא צריך להציע אפשרות טיפול אחרות, המטופל יכול להחליט לקחת משכך כאבים או לא, אולי העובד דווקא יחליט לשנות הרגלי חיים/עבודה ולקחת ימי מחלה כדי לטפל בבעיה שהתפרצה כדי למנוע נזקים ארוכי טווח (הסתיידויות, שחיקה וכד'). 

לא אמורים היו לתת משככי כאבים כמו בדוגמה שנתת ואגב שגם פה היו נותנים די בקלות.

מנסיוני האישי, בדרך כלל הרופא יציע גם פתרונות אחרים. אם מדובר בכאבים אורתופדיים, ידברו עם החולה על פיזיותרפיה ופעילות גופנית, וכשהוא יגיע לפיזיותרפיה סביר שיוצע לו "קורס" או סדרת מפגשים למניעת כאב עתידי והדרדרות המצב. אבל עד הפיזיותרפיה - שייקח כמה כדורים כדי שיוכל לחזור לתפקד.

אישית, בכל אינטראקציה שהייתה לי עם רופא דיברו איתי על בדיקות נוספות שכדאי שאעשה לפני שהמצב יידרדר - וזה מן הסתם מניעתי. בנוסף, דוגמה טובה לראיה רחבה היא השמנת יתר - הרבה פעמים פציינט מגיע עם תלונה א', והרופא מדבר איתו על השמנת יתר או עודף סוכר - כי כדי למנוע את מצב א', מספיק לשנות את התזונה ולאמץ אורח חיים קצת יותר בריא.

ברור שלדחוף כדור על כל דבר זה לא פתרון וואו, אבל כפי שנאמר פה כבר איזה 400 פעם - זה פתרון סביר במסגרת הזמן, התקציב והמגבלות של המערכת. במיוחד כשרוב האנשים מתמידים בשינוי אורח חיים בדיוק עד שעובר הכאב (וכמות האנשים שלא מצליחים להקפיד על דיאטה או פעילות גופנית לאורך שנים הן דוגמה לא רעה לזה).

לגבי הקשר בין רופאים וחברות התרופות - איך לנתק את הקשר ביניהם ישפר את המצב? הרופאים לא יהיו חשופים לפתרונות עדכניים, לא יגיעו להשתלמויות ולחברות התרופות לא יהיה את האיש בשטח לעבוד מולו (כפי ש-@sperialהטיב לתאר). אם זה יקרה, בסוף יהיה פקיד שיקבל את החלטות המיקרו והמאקרו במערכת הבריאות, וכולנו נתלונן אחר כך ש"מה פתאום איזה פקיד יושב במגדל השן שלו ומחליט אילו תרופות ואילו טיפולים להכניס לבתי החולים? איך ייתכן שזה לא אנשי השטח שמחליטים מה יתאים לחולים?". ברור שצריך להיות איזון כלשהו ושחברות התרופות לא יכולות להחזיק את הרופאים בכיס שלהן, אבל אני נוטה להאמין שמי ששורד את מערכת הבריאות הציבורית - יש בו לפחות מידה מסוימת של שליחות והגינות לא לפגוע בחולים שלו.

או שאני תמים מדי.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

כדי לסבך את הדברים עוד יותר - חברות מסחריות משתפות פעולה עם אוניברסיטאות במחקר.  אנחנו בפורום רכב - אז BMW מממנת מחקרים באוניברסיטה הטכנית של מינכן. האוניברסיטאות גם רושמות פטנטים וחברות מסחריות משלמות להן תמלוגים.

לגבי הסכומים - בארה״ב לבדה משקיעות חברות הפארמה כ- 83 מיליארד דולר בשנה, ובאירופה 38 מיליארד אירו נוספים, כלומר בערך כפליים מכפי שציינת. ובכלל, המסמכים האלה מעניינים, מצויין מחזור הפיתןח של תרופה (סביב 12-13 שנים) ואחוז המולקולות המגיעות לבשלות (בערך 1:1,000). וכמובן שזה לא כולל עשרות מיליארדים המושקעים במחקר ופיתוח מיכשור רפואי.

דרך אגב, לפחות חלק מחברות אלה מפעילות גם מרכזים למחקר בסיסי.

פורסם

פות"ש

דעתי ? לשאלתך ?

המקרים שציינת, כיצד בדיוק היית מצפה לאבחן אותם?

קח רגע סיטואצייה. 

האישה עם הכלב וכאבי הגב הולכת לרופא. 

הרופא מתחיל לשאול אותה שאלות:

האם את עושה את התנועה הזו? (מדגים)

וכך הלאה במשך 3-4 שעות רצוף.

כך ניתן בקלות (אם כי לאורך הרבה זמן) לאתר בדיוק את הבעייה ולמנוע אותה. אבל לחלוטין לא ישים בעולם האמיתי ואין דרך אמיתית לבדוק את זה.

גם אני עם מספר "עיזים" שהצריכו שינוי חשיבה והרגלים משל עצמי, כולל בתנוחת הנהיגה שלי, כדי להימנע מכאבים ולחץ מיותר במקומות שונים בגוף. כמו למשל יישור כף רגל ימין בזמן הנהיגה להקלה על בעייה בברך, יישור והנחת רגל שמאל במקום המיועד לה למניעת כאבי גב. וזה רק בתוך הרכב. יש עוד שינויים שהכנסתי לחיי כתוצאה מאילוצים וניסוי וטעייה עצמיים שביצעתי. רופא לא יכול לדעת על הכל, וגם אם יידע שהאופצייה קיימת היא לא בהכרח מתאימה לכל אחד. הבעייה שלי בברך לא תיפתר לכל אדם באותה הצורה, או שהכאב שלי בברך שונה משל הבן אדם הבא בתור אחריי שהולך לרופא. 

לחשוב שאפילו בימינו, למרות כל הטכנולוגייה, ניתן ליישם רפואה מונעת בצורה יעילה, זה חלומות באפסמייה בגלל שלל מגבלות שלא בהכרח תלויות ברופא עצמו. 

פלוס אני לא מכיר אף אדם (לא "רופא". אדם!) בעולם שהיה יכול לנחש שהכאבי גב הם כתוצאה מהטיול עם הכלב. חוץ ממי שמטייל עם הכלב בעצמו, וגם זה לא יעלה לרוב כניחוש לגבי הגורם.

אולי מישהו psychic שיכול לחזות את הנולד, לקרוא בקפה ולפתוח קלפים יכול לעלות על זה, אבל בפעם האחרונה שהלכתי לכנס של מדיומים כדי לשאול משהו גיליתי שהכנס נדחה מסיבות בלתי צפויות.

Psychic fair closed due to unforeseen circumstances | Funny pictures,  Psychic, Humor

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם יותר אנשים היו תורמים כסף למחקרים רפואיים, למכוני מחקר, לבתי חולים, לבניית אגפים חדשים וקניית מכישירים מצילי חיים במקום לכל השרלטנים בחסות הדת והאמונה אז האנושות הייתה במקום אחר לגמרי. במקום לתרום כסף לבניית בתי אלילים או קניית ספרים שרק גורמים לפילוק, הפרדה ושינאה בין קבוצות שונות צריך לתרום למטרות מצילות חיים. ככה העולם שלנו נראה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...