Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל צמיג באותה מידה של המקורי, על הג'אנט המקורי,

אפילו באופן זמני - עדיף על הצמיג החלופי הצר (צמיג "ופלה" היו קוראים לו כבר אז, בשל היותו צר מאוד).

ואם הרכב יהיה אצלך עוד "מספיק" זמן - הייתי מתארגן גם על ג'אנט זהה ועליו צמיג במידה מלאה.

כך גם אני התארגנתי (והצמיג הצר מצא מקומו בבוידעם, חדש לגמריי אבל גם בן 15 שנים לפחות), וכל החלפה של הרביעייה - מרענן גם אותו (באחד מאלה שהוחלפו. תמיד הוא כמובן יהיה חדש יותר מזה הצר)

alfa 156 2.5.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, חולגי כתב:

(צמיג "ופלה" היו קוראים לו כבר אז, בשל היותו צר מאוד)

בייגלה.

וופלה זה מרובע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, dorgo כתב:

במידה והוא מורכב על הסרן הקדמי, תחליף אותו עם האחורי. אני במקומך הייתי מנסה לרכוש את הצמיג שהזמנת בפנצ'ריה נוספת ולא ממשיך לנסוע ככה.

לא חשבתי על בעייה בדיפרנציאל, הרי הקוטר שלו זהה למקורי. בכל מקרה זה הימני קידמי. הבעייה היא שבאף פנצ'ריה אין צמיגים במקום אלא צריך להזמין מהיבואן (שני משלוחים בשבוע בלבד), המקום היחידי בו מצאתי במלאי היה בראשל"צ אבל שהגעתי לשם גיליתי כי "התבלבלו" ויש להם מישלן ספורט פרמסי או מזהו כזה...

לפני 9 שעות, sperial כתב:

לאחרונה היו בפורום הזה מספר אנשים שניסו למצוא צמיג בייגלה חדש, ולא הצליחו.

כאן או בטכני? לא זכור לי שראיתי את זה.

לפני 9 שעות, sperial כתב:

אבל הפנצ'ר הבא יכול להיות אחרי 12 שעות. אתה יודע, אין כל כך קשר בין האירועים -ואם כבר קיים הרי שאולי אתה עובר באזורי סיכון גבוה, כמו, למשל, בקרבת אתרי בניה.

כבר היו לי (ולאישתי) מספר פנצ'רים עד עכשיו אבל לא ברמה של סיכון גבוה. בכל מקרה, בכולם זה היה בסוליה כך שניפוח ונסיעה זהירה הביאו אותנו לפנצ'ריה הקרובה בלי בעיות.

לפני 7 שעות, shellcase כתב:

תזכור שאתה נוסע עכשיו על צמיג יבש, ישן ונחות בלי חליפי.
אם תתקע - הלך חצי יום על גרירות.

מעניין שבהרבה רכבים חדשים אין חליפי, רק ערכת תיקון שלא עוזרת במקרה כזה. בכל מקרה, במקרה הצורך אני יכול לטרטר את אישתי שתאסוף /תחזיר אותי אחרי ביקור בפנצ'ריה עם הגלגל.

פורסם

(פוסט של צמיגי זוארץ)

איזה צמיג רזרבי יש לכם בתא המטען?

על-מנת לענות על השאלה מהו המרחק שניתן לעבור עם צמיג ספייר, רצוי קודם למצוא תשובה לשאלה איזה צמיג רזרבי יש לכם בתא המטען. זו גם הזדמנות טובה לוודא שאכן יש צמיג כזה בבגאז' וכן לוודא שהוא תקין, כך שאם נידרש להתקינו במכונית, הוא ימלא את ייעודו ויאפשר לנו להמשיך בנסיעה עד לפנצ'ריה ואפילו מעבר לכך.

חשוב להבין כי צמיגים רזרביים מיוצרים מלכתחילה ככאלה, ובהתאם ישנם הבדלים מהותיים ביניהם לבין הצמיגים ה"רגילים", אלה שניתן לנסוע איתם כמה עשרות אלפי קילומטרים בלי שום חשש. בדרך כלל צמיג ספייר יכלול רק שכבת פוליאסטר אחת בדפנות ושתי חגורות פלדה בלבד בעקב (האזור שמהדק את הצמיג אל החישוק) – כך שהיכולת שלו לעמוד בעומסים פחותה כמובן, והוא נשחק מהר הרבה יותר מכל צמיג אחר.

בפרט כך הדבר כשהצמיג הרזרבי קטן יחסית, מהסוג שמכונה גם Donut. צמיגים רזרביים אלה פופולריים מאוד בזכות העובדה שהם תופסים מעט מקום בתא המטען, והרי רובנו רוצים להשאיר מקסימום שטח פנוי לטובת אינספור פריטים אחרים שאנחנו לוקחים איתנו במכונית, ובמיוחד כשאנחנו יוצאים לטיולים. בנוסף צמיגים רזרביים אלה הינם קלי משקל, כך שהם פחות מכבידים על הרכב בשגרה. המשקל הנמוך הוא יתרון גם בזמן פנצ'ר: קל יותר לשלוף את הצמיג הרזרבי ממקומו ולהתקין אותו במקום הצמיג עם התקר – כל אחד וכל אחת יכולים לעשות זאת בלי לחשוש ועם מינימום מאמץ פיזי. למשקל הנמוך יש כמובן מחיר: עמידות נמוכה גם כן ואחיזת כביש סבירה אך לא מעבר לכך. בהתאם המהירות המקסימלית שניתן לפתח אחרי שמחליפים את הצמיג המפונצ'ר בזה קל המשקל היא 80 קמ"ש (והמהדרין אף יעזבו את דוושת הגז כשהרכב מגיע ל-65-70 קמ"ש), והמרחק המקסימלי שניתן לעבור הוא 75-80 קילומטר. בחלק מהדגמים המרחק המקסימלי הוא קצת יותר גדול, 100-110 קילומטר, אבל בכל מקרה מומלץ לא לעבור את מלוא המרחק הנ"ל אלא להגיע עוד קודם לכן לפנצ'ריה מקצועית ואמינה.

במקרים אחרים הצמיג הרזרבי הוא בעל אותם ממדים ומשקל כמו הצמיגים שמותקנים ברכב, וגם המבנה שלו זהה לשלהם. כשכך הדבר לכאורה ניתן להתקין אותו במקום צמיג מפונצ'ר ולנסוע איתו בלי כל הגבלה – אבל בכל זאת חשוב לזכור שני דברים: ראשית, ייתכן שהמאפיינים הספציפיים של הצמיג ספייר שונים מאלה של הצמיגים האחרים של המכונית, ובהיעדר אחידות אחיזת הכביש אינה מיטבית. במקרים אלה גם כן כדאי להגיע בהקדם לפנצ'ריה למרות שהצמיג הרזרבי לכשעצמו יכול להחזיק מעמד גם כמה עשרות אלפי קילומטרים. שנית, מרגע שהתקנתם את הצמיג הרזרבי ברכב, אתם נוסעים ללא גלגל ספייר – ובאופן טבעי לא כדאי לעשות זאת לאורך זמן, כך שגם אם אתם משוכנעים שהצמיג הרזרבי זהה לחלוטין בכל האספקטים לצמיגים האחרים ברכב, בכל זאת כדאי לפנות זמן ולהגיע לפנצ'ריה, כך שתוכלו להמשיך לנסוע בראש שקט וברכב שמבטיח מקסימום ביצועים ומקסימום בטיחות.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

פורסם
לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

לא חשבתי על בעייה בדיפרנציאל, הרי הקוטר שלו זהה למקורי. בכל מקרה זה הימני קידמי.

אכן ככל ששמתי לב תמיד הקוטר החיצוני של גלגל בייגלה יותר קטן משל הצמיג הרגיל (אני משער שזה המצב גם אצלך - אתה יכול לקחת סרט ולמדוד), מה שגורם לדיפרנציאל לעבוד קשה אם הבייגלה על הציר המניע. מכאן להערכתי נובעת מגבלת המרחק שכתובה על הבייגלה - כדי שאנשים לא יטחנו את הדיפ'.

אותך מן הסתם פחות מעניין כרגע כי אתה עם הנעה אחורית.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 11 שעות, cohen motor 377 כתב:

המהירות המקסימלית שניתן לפתח אחרי שמחליפים את הצמיג המפונצ'ר בזה קל המשקל היא 80 קמ"ש (והמהדרין אף יעזבו את דוושת הגז כשהרכב מגיע ל-65-70 קמ"ש), והמרחק המקסימלי שניתן לעבור הוא 75-80 קילומטר. בחלק מהדגמים המרחק המקסימלי הוא קצת יותר גדול, 100-110 קילומטר,

אז הייתי בערב אתמול בפנצ'ריה, "גלגלי המגן" בית שמש שנמצאת במודיעין... (ד"א, כשמחפשים את "גלגלי המגן" מופיעות מספר פנצ'ריות באותו השם במקומות שונים). היתרון הוא שהם עובדים עד 10 בלילה כך שלא הייתי צריך לבזבז חצי יום עבודה כדי לצאת לפני הפקקים כדי להגיע לפני 4 כמו בפנצ'ריות שהייתי בעבר.

הוחלף מישלן ספורט פרו 4 במישלן ספורט פרו 5 תמורת 650 ש"ח. לא זול אך נסבל, אאל"ט לפני כשנתיים המישלן ספורט פרו 4 עלה 700 ש"ח. הצמיג המפונצ'ר סבל מבורג בסוליה, מה שמתסכל אותי הוא שאם החיישן TPMS המזורגג היה עובד כפי שצריך אז הייתי עוצר את הרכב עוד לפני היציאה מהחניון, מוסיף אוויר/מחליף לרזרבי ונוסע לפנצ'ריה הקרובה לשם תיקון ולא סתם גומר את הצמיג...

שאלתי בפנצ'ריה בנוגע לבייגלה וקיבלתי מספר תשבות מענינות.

-ניתן להשיג צמיג בייגלה חדש במחיר של כ 700-800 ש"ח. הבחור שם (הבעל בית) אמר כי מעולם לא הוזמן אצלו צמיג כזה ומעולם לא שמע כי הוא מוחלף אך יזמין לי אם ארצה.

-בנוסף, הבחור טען כי אין צורך כרגע להחליף את הבייגלה כי מצבו מצויין (אחרי 300+ ק"מ) ואע"פ שהוא עבר בר מצווה אין שום סימני יובש/בלאי.

לפני 18 שעות, חולגי כתב:

כל צמיג באותה מידה של המקורי, על הג'אנט המקורי,

נראה לי כי לא ניתן לאחסן צמיג זהה למקורי במגרעת בתא המטען שמיועדת לבייגלה. הבחור טען שלהבדיל הוא יוכל להשיג לי חישוק 16" בכמאה ש"ח (ברזל, לא סגסוגת) עם צמיג כלשהו שיוכל להתאכסן במגרעת. ביקשתי שיבדוק.

לפני 11 שעות, קורן בן אשר כתב:

אכן ככל ששמתי לב תמיד הקוטר החיצוני של גלגל בייגלה יותר קטן משל הצמיג הרגיל (אני משער שזה המצב גם אצלך - אתה יכול לקחת סרט ולמדוד)

מעניין, אבדוק בסופ"ש. בכל מקרה זה ניתן לפתרון ע"י החלפה נוספת תוך כדי, כך שאם האחורי מתפנצ'ר לי אז אעביר את הקדמי התקין אחורה ואתקין את הגלגל עם הקוטר השונה מקדימה.

מכיון שהצמיג בייגלה המחורבן הזה גם כך משמש לחירום בלבד ויש לו כ"כ הרבה מגבלות אז למה לעזאזל לא בונים אותו מגומי מלא כמו במלגזות? ללא קומפרסור ברכב הבייגלה לא שימושי, הוא דורש 60 PSI ודרך כלל לאחר מספר שנים הוא מגיע לחץ אטמוספרי... בנוסף, הקומפרסור אצלי הוא זבלה סיני שקיבלתי פעם בחינם (אל דאגה, קומפרסור חדש כבר הוזמן) שלוקח לו כדקה לניפוח של PSI אחד (וכל חמש דקות צריך לתת לו לנוח קצת כי המשאבה לוהטת..) כל שלוקח כמעט שעה להשמיש את הבייגלה הרזרבי.

פורסם
לפני 20 דקות, Haim_gds כתב:

שאם האחורי מתפנצ'ר לי אז אעביר את הקדמי התקין אחורה ואתקין את הגלגל עם הקוטר השונה מקדימה.

עוד יותר גרוע, אם לא הרגשת בהתנהגות הרכב כמה זה נורא תקרא את דו"ח הטכניון שצירפתי בפוסט הקודם.

מקווה ששמרת צמיג אחד מהרביעייה הקודמת לטובת התקנה על ג'נט חלופי בגודל מלא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

עוד יותר גרוע, אם לא הרגשת בהתנהגות הרכב כמה זה נורא תקרא את דו"ח הטכניון שצירפתי בפוסט הקודם.

לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

הבחור טען שלהבדיל הוא יוכל להשיג לי חישוק 16" בכמאה ש"ח (ברזל, לא סגסוגת) עם צמיג כלשהו שיוכל להתאכסן במגרעת.

לא הרגשתי כלום, עם הצמיג הדק נסעתי כמו סבתא מאוד עייפה בפחות מ 80 עם רדיוס פנייה של משאית.😏

בכל מקרה נראה לי שאלך על החישוק 16" עם צמיג נורמלי, אני מניח כי ההיגוי לא יהיה ממש טוב עקב השוני בצמיגים אבל לפחות אוכל לנסוע ברכב כמו בנאדם עד שארכיב את החלופי.

לפני שעה, amosbmw כתב:

מקווה ששמרת צמיג אחד מהרביעייה הקודמת לטובת התקנה על ג'נט חלופי בגודל מלא.

לא, ההחלפה הקודמת הייתה לפני שנתיים.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

מכיון שהצמיג בייגלה המחורבן הזה גם כך משמש לחירום בלבד ויש לו כ"כ הרבה מגבלות אז למה לעזאזל לא בונים אותו מגומי מלא כמו במלגזות? ללא קומפרסור ברכב הבייגלה לא שימושי, הוא דורש 60 PSI ודרך כלל לאחר מספר שנים הוא מגיע לחץ אטמוספרי.. 

יש לי הצעה: כשאתה מנפח את הרבעיה פתח את הבגאג' ונפח גם את הבייגלה. אני עושה זאת מדי מספר שבועות, בדרך כלל מוצא בו לחץ בין 52-55PSI, שזה לא קטסטרופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 27.11.2022 בשעה 11:00, Haim_gds כתב:

כמה זמן או איזה מרחק ניתן לנסוע עליו? והכוונה היא שלא יתפוצץ לי בזמן נסיעה.

אם מענין אותך האלמנט החוקי, אז לפי תקנת תעבורה 322 (ד)(3) - "...נגרם תקר באחד מגלגלי הרכב, מותר להרכיב על סרן אחד גלגל חילוף שמידותיו שונות, כאמור בתקנה 365(2), ובלבד שנוהג הרכב לא יעשה בו שימוש אלא לצורך נסיעה אל המוסך הקרוב לתיקון התקר."

• מעניין 1
  • תוכן חדש...