Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיקח בחשבון גם התקנה, הקלפות האלו לא קלות בפני עצמן בלי להתחשב בתכולה. 

בבתים חדשים נהוג לשים צמר סלעים בקירות חיצוניים ולסגור עם גבס. 

האם ככה זה אצלך? 

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שתי היחידות יותקנו על קירות פנימיים. וכפי שאני מבין מהתוכנית, כנראה אלה קירות מבניים (בטון).

image.thumb.png.c0dfaca685504be151c87d8a08438aa0.png

לפני 3 שעות, A_lex כתב:

זה די דומה למה שיש אצלי...

אצלי זה קלפות כפולות והעומק הוא בדיוק כפי שnatco כתב.

הרחוקה בתמונה ברוחב 140, והקרובות ברוחב מטר כל אחת.

klapot.thumb.jpeg.32d2ab7e9d4d30fc6b75b21150e408a4.jpeg

זה גם טוב. הגדלים, הפרופורציות והמיקומים אצלך די דומים למה שיש אצלנו ולמה שאני מכוון.

אני בודק עכשיו את העלות של וריאציה על בסיס התכנון המקורי עם אותן מידות חיצוניות, אבל עם המנגנון הזה (אוונטוס HF), קלפה אחת ארוכה וכפולה ברוחב 160 מעל הכיור, וקלפה כפולה דומה ליד הכוורת בצד שניצב. המנגנון הזה אמנם יקר, אבל יש רק שתי דלתות ולא שש, ויש גם חסכון מסויים בחומר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אכן נראה כמו קירות בטון, כך שאין בכלל בעיה. אצלי הן תלויות על קירות בלוקים. הבודדת הארוכה על 6 ברגים, וכל אחת מהצמודות היותר קצרות על 4.

פורסם
בתאריך 11.5.2023 בשעה 10:48, sperial כתב:

האופציה הנוספת היא שהארון התחתון יפתח לצדדים - אבל זה מצריך חלוקה באמצע ו-4 דלתות. אולי זה עדיף כדי למנוע יצירת בטן במדפים.

אצלי קלפה גדולה בשני המיטבחים (בבבית ואצל ההורים) . המדף הפנימי פשוט זכוכית 8 מ״מ, ואין סכנה של הווצרות בטן.

בארון עליון מאכסנים בעיקר כוסות ומוצרים יבשים . ככלל, ארונות תלויים ״רגישים למשקל״ לכן כדאי לתכנן את האיכסון בהתאם.  זו למשל אצל ההורים. 

2583EBFD-DD1F-46D8-A871-A377B208C422_1_105_c.thumb.jpeg.3c950a8a5551968d1b04b1bc12b3343c.jpeg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ארונות עליונים, בעיקר המדפים העליונים שלהם, נועדים לכלים שהשימוש בהם מופחת.

אצלי הארונות העליונים הם ארונות דלתות שמותקנים כמו הצילום שלך, אבל הגובה שלהם 80 ס"מ, ובהתאם לכך עם 3 קומות (בסיס ושני מדפים פנימיים). במטבח הצפוף שלי זה עוד מקום אחסון חשוב, ואם לפות"ש יש בעית מקום אחסון יתכן שזה פתרון עדיף על הקלפה (למרות שקלפה יותר אלגנטית).

אצלי אין מדפי זכוכית אלא עץ. במטבח יש קלפה עם דלת אחת ומדף אמצעי אחד (גם הבסיס גבוה, מעל המקרר) אבל עומק 60 ס"מ וחלוקה פנימית של 80/40 שתומכת במדף האמצעי. יש לי גם כוורות ספרים שנבנו על ידי אותו נגר, והן סובלות מבטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מפתח גדול מ 50 ס״מ מועד להייצרות בטן.

איכסון כלים בשימוש נמוך (כלי הפסח למשל, למי שיש לו כאלו) יש לשים לב למשקלם. לא הייתי מאכסן צלחות למשל במידוף גבוה. 

עם כל הכבוד לנגרים, גם כוורת ספרים צריך לתכנן לנשיאת משקל, לכן ממליצים לקצר את המדפים. נושא נוסף שיש לתת לו תשומת לב הוא גובה המדפים בחלוקה הפנימית, בעיקר בספריות, כי קלסרים למשל, צריך גובה של 40 על מנת להעמיד בנוחות. משום מה מרבית החלוקות הפנימיות שראיתי הן של 35 .זה בסדר לספרים אבל לא לקלסרים/אלבומים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אצלי כלי הפסח במחסן...   אז במוצאי החג השני של פסח, במקום מימונה, יש Rumpelnacht 😃.  בערך הדבר היחיד שבו המסורת הייקית ניצחה את המרוקאית 😉.

מה שנמצא במדפים העליונים אלה כוסות וכל מיני כלים קלים ונפחיים.

צלחות - אצלי הן מקרמיקה א כבדות - במגירות התחתונות שמחוזקות מאוד. כך גם "מנות קשות" (שקיות אורז או סוכר או קמח, שימורים וכו'). הנוחות של מגירות שווה את עלות הפרזול והפסד הנפח שהן "עולות" .

ומדפי הספרים - כנראה שהנגר באמת בחר בלוחות קצת דקים מדי, אם כי עד כה (10 שנים) הם מחזיקים מעמד. הבעיה אינה במסגרת - הצורה שלה נשמרת היטב - אלא במדף האמצעי בלבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 11.5.2023 בשעה 20:57, קורן בן אשר כתב:

שתי היחידות יותקנו על קירות פנימיים. וכפי שאני מבין מהתוכנית, כנראה אלה קירות מבניים (בטון).

לא בהכרח שניהם בטון (הקיר של חדר המדרגות בוודאות בטון, כי זה ח.מ מוגן).

בכל מקרה, זה לא מה ש @rev-Match התכוון, אלא שבמקום לטייח, מקובל היום לבצע גבס על אומגות/קונסטרוקציה 5 עם בידוד, מה שיכול מאד להיות כאן (הקו הדק הנוסף לאורך הקיר).

במקרה כזה, העיגון צריך להגיע דוך החיפוי הזה לתוך הקיר הבנוי.

אבל יכול להיות שהקו מסמן טיח גבס או משהו, לא ברור בוודאות מהשרטוט.

הסידרה הזו של בלום אכן מאד איכותית, משפרת את השימטשיות במטבח,  ועולה בהתאם. אני מאד אוהב אותה.

(וגם את הידית האינטגרלית שיש אצל אלכס, גם אצלי בבית עשיתי את אותה ידית בדיוק).

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 8 שעות, natco כתב:

בכל מקרה, זה לא מה ש @rev-Match התכוון, אלא שבמקום לטייח, מקובל היום לבצע גבס על אומגות/קונסטרוקציה 5 עם בידוד, מה שיכול מאד להיות כאן (הקו הדק הנוסף לאורך הקיר).

במקרה כזה, העיגון צריך להגיע דוך החיפוי הזה לתוך הקיר הבנוי.

אוקיי. אבדוק את העניין.

לפני 10 שעות, sperial כתב:

ומדפי הספרים - כנראה שהנגר באמת בחר בלוחות קצת דקים מדי, אם כי עד כה (10 שנים) הם מחזיקים מעמד. הבעיה אינה במסגרת - הצורה שלה נשמרת היטב - אלא במדף האמצעי בלבד.

ספרים זה בעיה. יכולים בקלות להגיע לסביבות 40 ק"ג למדף של 80 ס"מ. זה הרבה יותר ממה ששוקל סט כלי אוכל 18 חלקים + כמות נאה של כוסות.

חזיר דיזל

פורסם

מדף 80 זה מדף רחב מידי ונוטה להתעוות ממשקל במרכזו.

אם בכל זאת אתה רוצה מדך פתוח של 80 העובי חייב להיות 20 ממ לפחות . וגם אז הוא נותר רגיש למשקל גבוה.

אפשר בהחלט לבנות מידוף עד 60 ס״מ עם מדפים בעובי 12-15 ממ שגם יראו יפה וגם יהיו יותר עמידים למשקל הספרים.

וכמה עיפים נחמדים

https://www.familyhandyman.com/list/bookcase-round-up/

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

מדף 80 זה מדף רחב מידי ונוטה להתעוות ממשקל במרכזו.

תלוי. 

טוב, זה מדף, ברור שזה תלוי...

כן, 80 זה ארוך מאד. בגלל זה צריך לשים לב איך תומכים בו. אם יש לו תמיכה במרכז, אין בעייה. אם שמים לו קורה תומכת בתחתית, אפשר גם דקורטיבית, אין בעייה. אם שמים חיזוק נסתר במרכז, גם אין בעייה. הכל תלוי בתכנון.

לפני 17 שעות, zaf כתב:

וכמה עיפים נחמדים

https://www.familyhandyman.com/list/bookcase-round-up/

למה אתה מפרסם כזה בורנו בפורום ציבורי למה?! עכשיו אני לא אוכל לחשוב על שום דבר אחר חוץ מהקימורים האלו כל היום :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

געגע... קצת רעיונות שונים ממה שבונים כאן.

משום מה מרבית הבניות שאנשים בוחרים הן סוג של קופסה פשוטה עם איזו חלוקה פנימית. 

ספריות וארונות זולים שמים מדפים רחבים על תומכים קצרים ואז גם הדפנות /לוחות אנכיים , מקבלים בטן והמדף ״נושר״.

מי כמוך יודע שחייבים קושרת מרכזית בכל בניה 😊 מעל 150 סמ.

מתי ראית כאן דבר כזה :

image.thumb.png.8c0d7f7a3f96d3e0f203dfd1bc6e29e8.png 

פורסם

שלא לדבר על face plate לארון פתוח כמו כאן -

image.png.450ac4f4a872489f0b42ce96b6bf619b.png

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

געגע... קצת רעיונות שונים ממה שבונים כאן.

משום מה מרבית הבניות שאנשים בוחרים הן סוג של קופסה פשוטה עם איזו חלוקה פנימית. 

משום מה?... הכי זול, הכי פשוט לתכנן, הכי קל לבנות, הכי מהר, הכי טוב, אני רוצה גם.

פלוס, מחסור חמור בגישה לכלים סבירים במחיר הגיוני, פירזול סביר במחיר הגיוני, אנחנו לא מעצמת DIY ולא מחונכים לזה. אצל האמריקאים למשל אתה יכול לבנות בגראז' פצצת אטום (מינוס האורניום) עם חומרים וכלים שאתה מוצא בהום סנטר. פה בארה"ק יהיה יותר זול לקנות את הפצצה מוכנה מאשר לקנות רק את הברגים בהום סנטר :lol:

גם אני חוטא בזה הרבה. אני לא צריך יותר מזה לסדנה.

לדברים שנועדו להיראות סביר, אני כבר מתייחס אחרת. כבר עשיתי כמה וכמה שטויות מעניינות ל"קופסאות" שהיו אמורות להיות בחדרים אחרים (ובסוף התכנסו לסדנה...).

לפני שעתיים, zaf כתב:

ספריות וארונות זולים שמים מדפים רחבים על תומכים קצרים ואז גם הדפנות /לוחות אנכיים , מקבלים בטן והמדף ״נושר״.

שלא לדבר על החומ"ג שגם הוא לא מתאים לתכנית. המינימום האפשרי. הזול ביותר, דרך החור של הגרוש. "ממילא יחליפו את הריהוט בעוד שנה, אז שיקנו שוב אצלנו" כזה בערך.

לפני שעתיים, zaf כתב:

מי כמוך יודע שחייבים קושרת מרכזית בכל בניה 😊 מעל 150 סמ.

רק אחת?! :lol: השולחן "מכונות" שלי בנוי מ-4 קושרות כדי לשאת את המשקל, עליהן יושבת הפלטה (סיבית עובי 3 ס"מ). OVER KILL מוחלט. הכי כיף. 

לפני שעתיים, zaf כתב:

מתי ראית כאן דבר כזה : 

לא מצפה לראות... במקרה הטוב ביותר, אולי ירכשו שבלונה ליצירת חורים, הרוב יעדיפו לא להוציא את הכסף אפילו על השטות הזו. 

אבל עזוב, גם דברים פשוטים יותר לא קורים בארץ. 

מתי ראית בנייה עם DOWELS? או SPLINES? על DOVETAILS אני כבר לא מדבר בכלל. או אפילו דברים בסיסיים כמו HALFLAP או תומכות (או מדפים אפילו) היושבות בתוך RABBET?

תאכל'ס עוד לא בניתי משהו עם ספליין *(מגבלות של חומ"ג ממוחזר), אבל מתכנן אחד - משהו שאני צריך, ואני הולך לסבך לעצמי את החיים איתו כפרוייקט לימודי. למה? ככה. כדי ללמוד לעשות. מתכנן שלל טכניקות חדשות שמעולם לא ניסיתי בתוך שטות פשוטה וקלה לבנייה בלי הסיבוכים המיותרים האלה :lol:

*טכנית, בניתי כבר משהו עם ספליין פנימי ולא חיצוני (שוב- מגבלות חומ"ג ממוחזר...). אבל לא רואים את זה. אז זה לא נחשב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דווקא dowelsכן ניראים כאן, בחלק מהחברות היותר רציניות ואפילו אצל נגרים פרטיים. למרות העדפה ברורה לברגים.

גם לא תראה כאן pocketholesכמעט בכלל.

התמונה האחרונה ששמתי התכוונתי דווקא ל face frameבחזית אבל גם ההתיחסות לשבלונות kreg שאגב יש להשיג בארץ

ראויה 

אבל לא כזה

• תוכן חדש...