Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A3 2007

Felicia
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים.

ברצוני לרכוש A3 שנת 2007

בגדול אני לא מכונאי, אבל בעל ידיים טובות.

עד היום עשיתי את הטיפולים שלי לבד.

עד היום היו ברשותי רכבים כמו סובארו,יונדאי,מזדה

(רכבים דיי פשוטים ולא מתוחכמים)

היום עלה לי הפיוז ובא לי להשתעשע עם הרכב הנ״ל.

הנתונים הם כאלה:

מנוע 2 ליטר טורבו 
דגם BWA
גיר 6 הילוך דאבל קלאץ רטוב 
דגם גיר dq250

דגם מנוע ea113

כל המוסגים של הקלאץ ״כן רטוב לא רטוב״ סיני בשבילי.

הרכב עשה 140 אלף ק״מ יד 2

האם כדי להכנס להרפתקה כזאת?

ולמה צריך לשים לב בעתיד במידה אם ארכוש אותו ?

אשמח לעזרתכם בנושא.

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

מדובר בקפיצה מאד גדולה עבור מישהו שרגיל לרכב פשוט, ורוצה להמשיך לטפל בעצמו כמה שיותר.

הייתי מדגיש כאן:

1. ה-A3 מגיעה עם מנוע הזרקה ישירה + טורבו + גיר רובוטי ממוחשב, שדורשים ציוד דיאגנוסטי ברמה גבוהה בכדי לאבחן אותם. העובדה הזו לבדה כבר צריכה להבהיר לך שזה עלול - מבלי לפגוע בכבודו! - להיות גדול עליך, אם אינך מכיר את הדגמים הללו. 

2. אם תטפל רק בתחזוקה שוטפת פשוטה (נוזלים, פילטרים וכיוב') ובחומרים הנכונים ובזמן - זה דבר אחר. ואם תלך למוסכים מומחים (דוגמת מוסך "רון" או אופיר המכונאי האקדמאי בת"א) לכל דבר אחר - לפחות תדע שהרכב מתוחזק בסדר.

3. המנוע הנ"ל סבל, אאל"ט, מבעיית שרשרת תזמון מתארכת וקפיצת שן - מה שעלול להרוס אותו מיידית - ולכן הייתי בודק (מול מכונאי מומחה כאמור) אם הוחלפה השרשרת ולאיזה סוג (היסטוריית טיפולים מאד חשובה כאן). אם לא ניתן להוכיח החלפת שמנים איכותיים - הייתי מתרחק. אלו רכבים שהיו גם בידיים של נהגים מתעללים...

4. DQ250 נחשב לגיר אמין בהרבה מאשר DQ200, אכן בגלל שהמצמדים טובלים בשמן ולא נוטים להתחמם מידי בשימוש רגיל. אך גם מצמדים כאלו מתבלים בסופו של יום - בדוק האם הוחלפו או אם ישנה רעידה קלה בתחילת נסיעה עדינה. עלות החלפה - כ-3500 ש"ח. גם היסוסים בהחלפת הילוכים עלולים לרמוז על בעיה במכטרוניק (המח של הגיר) - זה כבר סיפור ממש יקר של לפחות 8000 ש"ח לחלק חדש.

בגדול, יש פה הרפתקה חביבה וסטייליסטית, ואם מצאת רכב עם היסטוריה טובה (טיפולים וביטוח כאחד) ולא נראה שהתעללו בו - תוכל להנות מאד.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

הגיר הנ"ל דורש החלפת נוזל כל 60000 ק"מ. הנוזל (6 ליטר) עולה כ-100 ש"ח לליטר, ויש גם פילטר שצריך להחליף. החלפת הנוזל אינה פשוטה ומחייבת ציוד ייעודי וייחודי לעניין. 

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...