Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שווי הזהב בתכשיטי זהב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות מרובות,

בחג התגלגלה שיחה בנושא תכשיטים ומתנות לחג (בעלי קנה לי...). בין היתר עלה ויכוח על תועלת קניית תכשיטי זהב לעומת כסף/מצופה ושות'.

אחד הטיעונים בעד הזהב שחזר על עצמו הרבה היה 'כן, אבל הזהב עצמו שווה כסף ונוכל למכור אותו בעתיד'.

השאלה שלי הייתה פשוטה: האם מישהו יכול לומר לי כמה שווה הזהב בתכשיטים שהוא קנה עכשיו?

התשובה הייתה כמובן שלילית.

רצינו לשקול את התכשיטים ולבדוק, אבל הם לא היו 'נקיים', אלא עם אבנים, פנינים וכדו'.

מחיר תכשיטים ישנים יותר לא באמת עוזר, כי מחיר הזהב השתנה מאז ואין לנו מושג כמה זה היה בזמנו.

יש למישהו מושג או איזשהו כלל אצבע לגבי זה?

אם קניתי היום זוג עגילי זהב ב- 2000 ש"ח ואני רוצה למכור את הזהב היום, כמה בערך אקבל על זה?

כמובן שזה לא קבוע. משלמים על העיצוב והעבודה ועל דברים מיוחדים יותר או ממותגים יותר ההפרש הזה יגדל. אבל יש איזשהו כיוון? כלל אצבע כלשהו?

תודה רבה והמשך חג נפלא.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

בלי המון פרטים זה הכל ניחושים. לא תמיד יש קשר בין המחיר שקניתם את התכשיטים לבין הכמות / איכות זהב שיש.

כדי להבין ערך של זהב - כל מה שצריך לדעת אבל זה את משקל הזהב בתכשיט ואת הקראט ולהכניס למחשבון עם מחיר זהב עדכני:

https://diamond-center.co.il/מחשבון-זהב/

ומזה להוריד אחוז מסוים (לא מעודכן בכמה) שבו סוחרים או תכשיטנים קונים זהב. (הם צריכים להרוויח , להתיך וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחיר של התכשיט לא משקף רק את עלות הזהב שבו, יש גם את העלות על המותג והעיצוב והרווח של מי שמכר לך, ובטח עוד.

אם אתה משקיע בזהב, תקנה מטילים ולא תכשיטים. זה נכון שאפשר למכור את התכשיטים אם חייבים כסף, רק לא בטוח בכלל שזה ימכר ברווח.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בעיקרון רוב חנויות התכשיטים אם אתה לא קונה משהו כנגד המכירה של הזהב שלך 

הם יתנו לך מחיר(משתנה) לגרם ע"פ איכות הזהב הצבע שלו ומספר הקראט 

אם יש תעודה כמו שנותנים במקומות ש"מכבדים" את עצמם של מעצבים וכו' תוכל למכור ביד 2 

עדיין לקנות ולמכור תכשיטים לא רווחי כמו שאמרו לפני 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בקניית תכשיט, האחוז של הזהב ממחירו הכולל של התכשיט הוא משני.

רוב הכסף הוא רווחים של היצרן, המתווך והחנות.

אם מדובר במותגים (קרטייה/טיפני וכו') אז אתה משלם גם על המותג, כמו בחולצת לקוסט.

ערך הזהב אמנם עלה דרמטית בעשור האחרון, אבל הזהב הטהור שבתכשיט 14/18 קראט (שמייצגים 75 ו-58 אחוז זהב בסגסוגת, בהתאמה), נניח טבעת דקה או זוג עגילים צמודי אוזן יהיה גרמים בודדים.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה למשיבים.

אני מבין שכמות ושוווי הזהב בתכשיט הוא יחסית קטן ושולי.

תכל'ס, הדרך היחידה לשער את כמות/שווי הזהב הבתכשיט שיש בו חומרים נוספים הוא רק לנחש?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

קניתי לאחרונה לאישתי זוג עגילי זהב 14k סביב 5 גרם.

עלה 950 שח 

מאוד יפים אבל מחנות צורפים קטנה ואמינה (מכיר אישית המון שנים)

עפ"י מחשבון זהב,

ערך הזהב הנקי של העגלים הוא סביב 500-600 שח.

על זה תוסיף שכר צורף, שכר דירה ארנונה. מס הכנסה מעמ וכו' כך שאני מאמין שהוא לא הרוויח הרבה (אבל זה כי הוא מכיר אותי ותמיד מוריד יפה במחיר, מרוויח מעט אבל עם לקוח קבוע)

מאמין שאם אמכור אותם אקבל 300-350 שח ולא יותר.

דרך אגב,

בחנות תכשיטים "מותג" עגלים דומים ששקלו 1.4 גרם עלו 600 שח.

משמע עגילים כאלה היו עולים 2000++

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אני לא ממש איש של תכשיטים. אבל מקרה שמעתי הסבר בנושא ואגיד לך מה שמעתי:

1. אין הרבה מפעלים/ספקים גדולים של תכשיטים בארץ. רוב החנויות קונות מאותו ספק/מפעל ולכן תראה מוצרים זהים בהרבה חנויות לא קשורות.

2. המחירים משתנים מאוד מחנות לחנות.

זה מסביר לך שתמחור התכשיט נובע רק בחלק מאוד קטן מערך התכשיט באמת.

3. שסוחר קונה תכשיט חזרה הוא בד״כ לא מוכר אותו מחדש אלא מעביר אותו הלאה למפעל שמתיך אותו ומשתמש בזהב לייצור תכשיט חדש. לכן עדיף לך לנסות לעקוף את המתווך והזיכוי שתקבל אצל מפעל הוא גבוה יותר (איפה מוצאים את המפעלים האלה? אין לי מושג).

4. יש אנשים שיש להם סכומי כסף נכבדים. לכן הם עובדים בפיזור השקעות. חלק מהכסף משקיעים. חלק קונים נדל״ן. חלק מושקע ביצירות אומנות ותכשיטים.

המחשבה מאחורי זה שאם יש איזה אסון וצריך לברוח - את התכשיטים אפשר לקחת איתך והם יימכרו בכל מקום בעולם. זהב תמיד שווה כסף. יקבלו יותר/פחות. לך תדע. אבל זה שווה משהו. זה משהו שאפשר לקחת איתך. 

5. ישנן קבוצות באוכלוסיה שעושות שימוש גבוה בכסף מזומן. לעיתים הן לא מדווחות על מלוא ההכנסות ולכן ישנה בעיה להפקיד את הכסף הזה בבנק.

בשנים האחרונות שימוש במזומן בסכומים גבוהים נהיה מסובך יותר. אחת האופציות הזמינות שנשארו זה רכישת תכשיטים.

מכל זה אתה יכול להבין שאותה הסבתא שמחזיקה שרשרת זהב, צמיד ושני עגילים ובטוחה ששוכב לה מטמון במגירה לא בכיוון.

אם היא תצטרך לממש את זה - כל ההיסטוריה והסיפור המרתק איך זה שרד 7 דורות וזה נעשה ע״י הצורף הטוב ביבשת לא מעניין.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש תכשיטים שבגלל שעשה אותם איזה אמן ספציפי ולא בפס יצור של מפעל אז הערך שלהם באמת יעלה, אבל זה נדיר. הערך הסנטימנטלי לא משחק פה, בסוף גם ככה אם אתה מוכר בשביל הזהב, כנראה מתיכים את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תחתוך את המתווך. 

תתיך את הזהב בעצמך. 

כשתגיע למטיל שמנמן תוכל למכור אותו.

הערכת שווי- זה בדיוק המקצוע של שמאים. 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הוא נתון לגחמות של מסחר בבורסות. כמו ניירות ערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, המהיר הזהיר כתב:

מתעלק, מטיל זהב הסיפור שלו יהיה כמו תכשיט? או שהוא לא מאבד ערך?

זהב הוא כמו כל מטבע. לפעמים הערך של דולר עולה לפעמים יורד. ככה גם מחיר הזהב. אז לא בהכרח יפסיד מערכו. ייתכן וירוויח יפה.

בכל מקרה, שאתה קונה מטיל זהב אתה משלם את המחיר של הזהב.

שאתה מוכר אתה מקבל את המחיר של הזהב.

הפער בין ערך הזהב ביום הקנייה ליום המכירה ייקבע אם תרוויח או תפסיד.

בתכשיטים פשוט שאתה קונה אתה משלם את המחיר של הזהב פלוס פרמייה על עיצוב.

שאתה מוכר אתה מקבל את המחיר של הזהב. וזהו.

פורסם

תיקון קטן:

כשאתה מוכר, אתה מקבל את ערך הזהב מינוס אחוז מסויים לריפיינר.

(בנוסף, אם יש אבנים יקרות/חצי יקרות, אפשר למכור גם אותן).

לא זוכר כבר כמה האחוז, אני 25 שנה מחוץ לעסק.

למי ששאל- אנחנו היינו עובדים בזמנו עם "גולדקס".  הם בערך היחידים בארץ שיקחו זהב גם מאנשים פרטיים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...