Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: BYD - השקת מותג חדש בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

הבעיה היא איך ליישם את הכח הזה. בקונה החשמלית על 140 כ"ס "העלובים" והנעה קדמית פירפרה לבקרות את הצורה בכמעט כל יציאה מהמקום, הרבה יותר מטסלה הנעה אחורית על שלל הסוסים שלה. אני מנחש שכל הסינים האלה , עם הנעה קדמית, עושים לצמיגים ולבקרות חיים הרבה יותר קשים וכדי לשים יותר כח כבר צריכים עוד מנוע חשמלי להנעה כפולה כי אחרת אין לזה שום משמעות

להוריד את הכח הזה לכביש זאת כבר בעיה אחרת. אבל להוסיף כח - לא יקר.

זאת גם בעיה שנתקלים בה משפרים למיניהם - זה יפה שהמנוע מוציא עכשיו 300-400-500 כ"ס, אבל עכשיו שאר האוטו, מתיבת הילוכים ועד שלדה, פשוט לא בנוי לעמוד בעומס כזה. אוטו שבנוי למנוע 2.0 עם 150 כ"ס, אם שמים בו 300, ומומנט כפול, ישבור את עצמו במקרה הטוב, ויהיה גרוטאה בלתי נשלטת במקרה הרע.

לפני כשעה, Uri-G כתב:

בקונה החשמלית על 140 כ"ס "העלובים" והנעה קדמית פירפרה לבקרות את הצורה בכמעט כל יציאה מהמקום, הרבה יותר מטסלה הנעה אחורית על שלל הסוסים שלה

עוד סיבה שרכב חשמלי צריך להיות מתוכנן מאפס ככזה, ולא להיות דגם ICE מוסב, כמו רוב הסינים (ולא סינים) שנמכרים פה.

יכול להיות גם שהקונה מפרפרת כי עכשיו אין גוש ברזל ששוקל כמה מאות ק"ג מקדימה, הפרונט הרבה יותר קל, ובנוסף לזה הצמיגים צריכים להתמודד עם מומנט יותר גבוה. אז כאשר היה יותר משקל על הגלגלים הקדמיים, לא הייתה בעיית אחיזה.

אבל גם פרונט יותר קל, גם מומנט יותר גבוה שמפותח מאפס, וגם בטח שמו צמיגי "אקו" קשים יותר ואוחזים פחות, אז נוצר רכב עם איזון מופר. בקרות אחיזה מנסות להתמודד, אבל יש גבול למה שהן יכולות, אי אפשר לעבור על חוקי הפיזיקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמחתי לראות עוד מכונית (ה-Han המדוברת) שתצטרף לרשימה המאוד מצומצמת של הרכבים החשמליים הסיניים בישראל, שאינם ג'יפונים.

image.thumb.jpeg.f2ee248181d3d2ff2b3e68ca38728429.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

ההאן זו המכונית שבמבחן ריסוק עצמאי, ריתוך השלדה בצד הנהג  קרס  והסוללה שלו עלתה לאש יומיים אחרי המבחן בגלל נוזל קירור לא מתאים (byd הוציאו ריקול לנוזל קירור). לא הייתי קונה רכב כזה אלא אם הוא יעבור מבחן מערבי שמעיד שמשהו השתנה. 

פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

ההאן זו המכונית שבמבחן ריסוק עצמאי, ריתוך השלדה בצד הנהג  קרס  והסוללה שלו עלתה לאש יומיים אחרי המבחן בגלל נוזל קירור לא מתאים (byd הוציאו ריקול לנוזל קירור). לא הייתי קונה רכב כזה אלא אם הוא יעבור מבחן מערבי שמעיד שמשהו השתנה. 

יש לינק למידע? (מקור)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

https://carnewschina.com/2021/07/29/byd-han-ev-suffers-in-independent-crash-testing/

הייתה סאגה די גדולה (ברמה הסינית) איך רכב 5 כוכבי ריסוק סיני, קורסת לו השילדה ועד כמה אמינים המבחנים הסיניים. גם לנושא הנוזל קירור סוללה byd הכחישה שהנוזל הגיע ממנה ורק אחרי שמספר אנשים בדקו ברכבים הפרטיים שלהם, גילו שבטיפולי רכב של byd, החברה אישרה להחליף לנוזל קירור לא מתאים. בקיצור, נוזל קירור קל לתקן. שילדה, לא סומך בלי מבחן מערבי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 14.9.2022 בשעה 10:56, discoTD5 כתב:

המזגן לא חלש. 

פתחי המיזוג לא אופטימליים (ואני עדין), אבל אתמול בנגב, בטמפ' של 700 מעלות בשמש, היה שלב שהחלשנו את המיזוג. 

אני חוזר בי. 

נכון שהחלשנו מיזוג בנהיגה בכביש פתוח, 

עם זאת, מטסט קטן עירוני, בשמש חזקה, המזגן לא קירר כמו שהייתי מצפה. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מדהים אותי כל פעם מחדש איזו הזדמנות אדירה הרכב החשמלי מהווה לכל מיני יצרנים שהישראלי הממוצע לא היה זורק מבט לעברם.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לפני שעתיים, Asaf-R כתב:

מדהים אותי כל פעם מחדש איזו הזדמנות אדירה הרכב החשמלי מהווה לכל מיני יצרנים שהישראלי הממוצע לא היה זורק מבט לעברם.

הישראלי הממוצע עומד בתור כדי להזמין אותם.

אולי אתה מדבר על האירופאי הממוצע או האמריקאי הממוצע או בגדול כל מישהו ממוצע שלא מפה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, Asaf-R כתב:

כי רכב חשמלי מבטל הרבה מאוד פערים טכנולוגיים שהסיניים התקשו להתגבר עליהם.
לייצר רכיב כמו מנוע של רכב או גיר דורש הרבה מאוד כוח אדם מיומן וטכנולוגיות של תהליכי ייצור, היצרנים המקומיים בסין עדיין רחוקים מאוד (פער של לפחות 10 שנים) בכל מה שקשור לייצור מערכות הנעה עם מנועי בעירה פנימית.
זה כמו עם מנועי טורבינה, הסינים עד היום קונים מנועים בעיקר מהרוסים כי ולוקח להם המון זמן להתגבר על הפער בטכנולוגיות ייצור למרות שהטכנולוגיה של הרוסים נעצרה בהתפתחות שלה איפשהו בשנות ה70.

מצד שני רכב חשמלי זה כמו לגו, יש לך שפע של יצרנים ומקומות שמייצרים מנועים חשמליים וסוללות.

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אולי אתה מדבר על האירופאי הממוצע או האמריקאי הממוצע או בגדול כל מישהו ממוצע שלא מפה.

לזה בדיוק אני מתכוון: המחסור בהיצע של היצרנים המסורתיים (אירופי-יפני-קוראני-אמריקאי) דחף את הישראלים,   ולא רק אותם, לזרועות יצרנים סיניים שאחרת לא היה מעז להתקאב אליהם.

במקביל יש פה טכנולוגיה חדשה לחלוטיןן שאיפשרה לסינים למחוק נחיתות טכנולוגית של עשורים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

כשסינים הביאו לפה דגמי ICE, לא הרבה קנו אותם.

לפני 19 שעות, Gavrik כתב:

לייצר רכיב כמו מנוע של רכב או גיר דורש הרבה מאוד כוח אדם מיומן וטכנולוגיות של תהליכי ייצור, היצרנים המקומיים בסין עדיין רחוקים מאוד (פער של לפחות 10 שנים) בכל מה שקשור לייצור מערכות הנעה עם מנועי בעירה פנימית

בדגמי בנזין הם בערך ברמה של יונדאי/קיה מ2010.

אבל משהו שהם כן מאוד טובים בו זה סקייל. הסינים יכולים לקחת כל שטות ולהרים ייצור המוני שלה בכלום זמן, בעזרת סבסוד מהממשלה.

זה מה שקרה עם רכבים חשמליים - כשבשאר העולם עוד התגרדו וניסו להבין מאיפה אילון מאסק נפל עליהם, חברות סיניות כבר הוציאו קשת דגמים חשמלים.

בחלק מהדברים אין להם עדיין תחרות של ממש - למשל אוטובוסים ומשאיות חשמליות, או מכוניות מיני/סופרמיני/משפחתיות. על פיאט 500e או פז’ו 208e יש לפחות עשרה דגמים סיניים באותו סגמנט.

אפילו אותם קרוסאוברים ב150-160 אש"ח - גם אם מאוד הייתי רוצה לקנות משהו דומה לא סיני, אבל פשוט אין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כדי להגיע לסקייל אתה צריך שיהיה לך תהליך ייצור שעובד שבסופו יוצא מוצר מוגמר ותחרותי הבעיה שהסיניםעדיין לא שם.
זה כמו עם מנועי הסילון שלהם, הם כבר 30 שנה מנסים לפתח מנוע סילון עצמאי למטוסי הקרב שלהם כי הם טסים כיום עם מנועים סובייטים מתוצרת רוסיה או כאלו שמיוצרים בסין ברישיון.

יונדאי קיה של 2010 שנים ידעו לייצר מנועים אטמוספריים אמינים ואיכותיים, אצל הסיניים זה לרוב עדיין לא המקרה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

בדרכי למשרד הבוקר נתקלתי בדגלים לאורך המדרכה ברחוב שמשון בפתח תקווה, בצמוד לאולם של לקסוס (בית לקסוס) , האטתי וראיתי ש BYD משיקים את הסוכנות שלהם. 

בהפסקת הצהריים ניגשתי לראות במה מדובר. 

האולם "מחליף" את סוכנות המשנה של סיאט ששכנה בו, (ספטון, למי שהיכיר) , והוא הראשון שנפתח , על פי מה שמופיע באתר היבואן.

האולם היה מלא באנשים, ומנהל האולם (אותו אחד שניהל עבור סיאט) אמר לי שבשלושת הימים האחרונים הם קיבלו הזמנות לכמעט 2000 ! מכוניות, כולן נמצאות במלאי.

באולם מוצגים 3 הדגמים שבהחלט מרשימים למראה. ה אטו3 משך הכי הרבה תשומת לב ולאורך כל הזמן שהייתי שם ישבו בו אנשים ובחנו אותו מקרוב. רכב נוסף עמד בחוץ ושימש לנסיעות מבחן. 

בחלקו האחורי של האולם יש שורה של אנשי מכירות ואנשים עמדו בתור לבצע הזמנות. 🤷‍♂️ 

התנפלות כזו לא ראיתי אף פעם באולמות של יבואני רכב - תור לבצע הזמנות, ביום הפתיחה, 3 ימים מאז ההשקה!

קראתי את ההתרשמות של יואב ועוד כמה אחרים. משום מה אף אחד לא ציין למשל שחזית הרכב ממש "רכה" - אין למשל כנפיים פנימיות (אנסה לצלם מחר) הכנסתי יד לצד תיבת הנתיכים  ולחצתי קלות את הכנף מבפנים החוצה - לוח פח גמיש . בכל רכב שאני מכיר יש כנף פנימית, גם אם לא על כל הפנל.  גם הקושרות בין הצד לפח החזית עשויות פח בודד מכופף , מאוד לא קשיח.

image.png.915ba5db42739863bbf78ad657cdefef.png

גם החומר שמצפה את חלקו התחתון של הדשבורד - מרגיש כמו בד דק, מעניין איך ישרוד לאורך זמן.

image.png.40879c7a9d8ed06b4f35915709aea4b0.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מודה שלא חקרתי יותר מדי מתחת למכסה המנוע. חבל ואפילו קצת מוזר שלא ניצלו את החלל בצורה יותר יעילה כדי לארגן שם חלל אחסון נוסף, אפילו קטן עבור שקע הטעינה.

דווקא החיפוי הבהיר שאתה מציין מרגיש איכותי ונעים מאוד למגע ובכלל תא הנוסעים הפתיע לטובה מבחינת איכות חומרים והרכבה, לפחות בשלב הזה כשמדובר ברכבים חדשים כמעט לחלוטין. הוא לא חף ממוזרויות ויש אזורים פחות מוצלחים כמו סביב פתחי המיזוג וגם ידיות אחיזה בדלתות, אבל בסך הכל מרביתו עשוי חומרים נעימים למגע שמשדרים רמת איכות טובה.

פורסם (נערך)

ברור שימכרו 2000 רכבים, שהאספקה היא מידית ושאר יבואני החשמליות עם צבר הזמנות דומה.

אני צופה התקצרות לקבלה של גאומטרי c, כי הרבה יבטלו הזמנות לטובת ה-byd.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...