Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

שאלה שמאוד מעניינת אותי, במיוחד בימים/תקופה של התייקרות,

איך אתם מנווטים בין הרצון שלכם לחסוך (בהנחה ויש לכם כזה) לבין הרצון להתחדש/ לקנות משהו/ לתחזק תחביב שעולה כסף?

כל הוצאה שאינה הכרחית מבחינתי מעבירה אותי הרבה סיבובים ומחשבות האם כדאי או לא, האם לא היה עדיף לחסוך את הכסף/לסגור/השקעה וכו'

מה אתם אומרים?

איך אתם מנווטים?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
לפני 20 דקות, Gavrik כתב:

תחביב לא אמור לעלות יקר ורף הכניסה לתחביב מסויים לא אמור להיות כסף.

זה אולי התיאוריה.

המציאות היא שמרבית התחביבים נעים בין יקרים ליקרים להחריד.. ולרוב העלות גדלה אקספוננציאלית ככל שמתקדמים בתחביב.

אני לגמרי מבין את הלבטים של פות"ש

• אהבתי 3

יום טוב גם לך

פורסם

אני חושב שיש הבדל בין תחביב שהעיקר בו היא החוויה לבין תחביב שהעיקר בו היא רכישה. 

למשל, אודיו. אם התחביב שלך הוא להגיע לסאונד שתאהב עם מוסיקה שאתה אוהב, אפשר לעשות נפלאות בתקציב דל, עם השקעה והבנה בתיקונים אקוסטיים/דיגיטליים (בטח בימינו). 

ברכיבה על אופניים, אפשר להנות מאוד מרכיבה ולשפר מאוד טכניקה ויכולת בלי לשדרג את האופניים עצמם.

באוכל, קולינריה עילית ואווירה יוקרתית עולה הרבה כסף, אבל אפשר לחפש חידושים בטעמים גם במחירים זולים יותר או ללמוד להכין לבד.

חופשת סקי, אפשר לעשות באתר יקר, אפשר לעשות באתר זול בהרבה במזרח אירופה, אפשר לעשות אותה בזול באתר היקר (להתגורר במקום זול יותר, לא במרכז, להשכיר ציוד רחוק יותר מהאתר ובזול יותר, לבשל לבד, וכו׳).

אז אם התחביב הוא להתחדש או לאסוף, באמת אין אפשרות להוזיל, אבל חוויות אפשר להוזיל ועדיין להנות לא פחות.

• אהבתי 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם תחביב יקר פוגע ברמת חיים שלך - עדיף לוותר על התחביב.

לחילופין, אם התחביב עולה כסף, אבל לדעתי עדיף לעשות משהו אחר עם הכסף הזה, תוותר על התחביב.

כנ"ל לגבי זמן.

מבחינתי תחביבים זה משהו nice to have. אם סגנון החיים שלך מאפשר את זה - בכיף. אם לא - אז לא.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 2 דקות, ניקו פ. כתב:

אם התחביב הוא דריפטים, איך אני מוזיל?

שני לוחות דיקט כמובן. 

שני מגשים של חדר אוכל.

לגבי השאר - או שאתה מוצא כסף לזה, או מוותר על התחביב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לי אישית יש תחביבים יקרים לצערי(הייתי מתחרה בליגה למכוניות ניטרו כמה שנים על שלט והופסק,וזה יקר בקטע ש...להחזיק מיאטה היה לי יותר זול ומעדיף לחסוך)

וחיבה לאופנועים  שהתחילה בשנה האחרונה. 

בוחר רק תחביב אחד בהבנה שמוותר על האחרים.(למכור את המיאטה,לרדת מהמכוניות על שלט) 

אז רציתי אופנוע וקניתי,והוא משמש אותי לעבודה+כלי תחבורה במקום רכב אז זה מתקזז מתוך הבנה שבחורף אני בלי רכב. 

אני כמעט ולא יוצא למסעדות(אולי פעם בשנה)לא מעשן/שותה ובאמת חיי סולידי מלבד התחביבים אז אומר לעצמי לפחות במה שאתה אוהב תהנה. 

אין לי בעיה להוציא 80 אלף על קטנוע שרציתי,אבל לא קונה שטיות בחוץ או טס לחופשות וכו..

ותמיד משתדל בכל דבר שקשור לתחביב לקנות את הדבר ששומר על הערך. 

מי שרוצה אופנוע אדוונצר ליום יום וטיולים בסופש,אפילו אם היה בא לי ktm...אבל הירידת ערך קטלנית אז קונה אדוונצר של הונדה שישמור משמעותית על המחיר. 

בא לי רכב לטיולי נהיגה?נקנה מיאטה עם שמירת ערך ברזל,ולא קופרה...למרות שיותר רציתי קופרה בהתחלה. 

בכל תחביב אפשר לחשוב מה ישמור יותר על הכסף. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מבחינתי תחביבים זה משהו nice to have. אם סגנון החיים שלך מאפשר את זה - בכיף. אם לא - אז לא.

אני נוטה שלא להסכים איתך פה.

התחביבים דיי מגדירים אותי ואת החיים שלי ובלעדיהם היה לי מאוד מבאס לקום לעבודה בידיעה שאני חוזר ל4-5 שעות בהיה בנטפליקס.

הם מביאים לי משמעות לשעות הפנאי,מייצרים מעגלי חברים באותו התחום.

אני משתדל שלא להכנס להרפתקאות יקרות.

נניח עכשיו אני שוקל אם לקנות עוד מדפסת שזה סדר גודל של 2000 שקל.

פלוס חומרים וכו' אני מאמין שיוצא לי באיזור ה300-509 בחודש סדיר.

זה ממש לא הרבה,כמו לשלוח ילד לחוג.

• אהבתי 6

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

You Guys Are Getting Paid? | Know Your Meme

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככלל, מאז שאני עם חברה שלי, אנחנו ממש משתדלים לצמצם צריכה באופן כללי מטעמים אקולוגיים (ולא חלילה כי אנחנו תפרנים. מה הקשר תפרנים), אז גם כשזה מגיע לתחביבים - אנחנו מחפשים את היד-שניה-במצב-טוב או לנסות לתקן לפני שמושלך אחר כבוד לזבל. יש גם משהו מאוד מספק בלתקן או להשמיש שוב משהו תקול.

בנוסף, השיטה שלי לדעת אם משהו הוא סתם חשק זמני או שאני באמת רוצה משהו, היא להתחיל סקר שוק. אם אני לא נשאב לתוך הסקר, אז אני יודע שזה יירכש ויישב בצד. אם אני נשאב, אני לא קונה מיד אחרי שהחלטתי, אלא נותן לזה עוד כמה שבועות.

ואז קורה אחד משניים: אני לא מפסיק לחשוב על זה, ואפילו ממשיך את הסקר והשיטוטים המקוונים. או שאני שוכח מזה. זה גם מאפשר לי לחדד את התחביבים שבאמת בא לי ולא סתם למלא את הבית בשיט חסר תכלית שצובר אבק.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה גם תלוי במטרת החסכון, אין דין חסכון לדירה למשך 10 שנים כדין חסכון שיעדו קרוב.

וגם במרווח הנשימה שיש לך, אם אנשים שמגרדים לשים בכל חודש כמה מאות שקלים בצד, אחרים יכולים לחסוך אלפים.

אתה צריך לתכנן את עצמך כלכלית, להביא בחשבון כמה אתה יכול לחסוך בכל חודש ואיך זה מתחלק בין החסכונות השונים שאתה מנהל, ואז לראות כמה נשאר ספייר למותרות, ולהחליט האם וכמה אתה מצמצם את המותרות כדי לקרב את יעד החסכון או לא. 

ויתור על בגד חדש שעולה 400 שקל לטובת קנית מקרר, שונה מויתור על הוצאת רשיון טיס לטובת קנית דירה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

כמו שצריך לחסוך, צריך גם להנות.

תקציב X מההכנסות לחיסכון, והרבה פחות לתחביב. 

בסכום הנתון שיש לך תחשוב איך אתה מוציא את הכסף בצורה שתגרום לך הנאה. באנלוגיה לעולם הרכב יש לך 3 אפשרויות:

לחפש תחביב זול יותר (אופנוע ולא רכב)

לעסוק בתחביב אחת לתקופה ארוכה יותר (יום מסלול על רכב של המדריך)

לחסוך יותר עד שתוכל לממש אותו (קניה של רכב שלך)

אישית, אם אתה לא רעב ללחם, אני לא רואה טעם בחיים בלי הנאות, קטנות או גדולות ככל שיהיו.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...