Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מדחום לאוכל (לצליית בשר) - יש טעם להשקיע?


GR8Day
שימו לב! השרשור הזה בן 587 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לדעתי לבשר זה ממש לא חובה, מסתדרים יופי כמו ש @falou אמר, אבל זה צעצוע נחמד למי שאוהב דברים כאלה

לדברים כמו קרמל, שוקולד וכ'ו כן צריך אחד טוב, אז אם אתה כבר מביא אחד שלא יהיה זבל

 

@Transporter תגיד, אתה מקבל אחוזים מהם? 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 6 שעות, Sparrow420 כתב:

לדעתי לבשר זה ממש לא חובה, מסתדרים יופי כמו ש @falou אמר, אבל זה צעצוע נחמד למי שאוהב דברים כאלה

לדברים כמו קרמל, שוקולד וכ'ו כן צריך אחד טוב, אז אם אתה כבר מביא אחד שלא יהיה זבל

 

@Transporter תגיד, אתה מקבל אחוזים מהם? 🙃

 

 

אהה ברור שלא חובה

יש לי חוש שישי שאני יכול להסתכל על נתח מרחוק ולהגיד לך אם הוא הגיע ל 85 או ל 95, בגלל זה  85% מהמקומות שמכינים אסאדו או בריסקט עושים אותו יותר מדי או פחות מדי, כי אין להם צעצועים כאלה.

 

מזכיר לי איזה ליצן שכתב שהטסלה שלו שעמדה בשמש כל היום עם הגג זכוכית מתקררת תוך 5 דקות עם מזגן בשיא הקיץ

 

לפני 8 שעות, Liviur כתב:

@Transporter - אני לא גר בארץ… למרות הפיתוי להזמין מksp - הראה לי אני אצמד לאמזון במקרה הזה 😂

 

יש את המדחום הזה בהרבה אתרים

כולה 100 150 שקלֿ

יחזיק לך כמה שנים טובות

לא מתים מזה

 

אבל עזוב מה אני מבין

יש לך פה אנשים שיכולים דרך הודעה קולית להגיד לך מה הטמפ׳ של הבשר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Transporter כתב:

יש לי חוש שישי שאני יכול להסתכל על נתח מרחוק ולהגיד לך אם הוא הגיע ל 85 או ל 95,

 

זה פשוט לא כזה חשוב, אם סטית קצת לפה או לשם. קצת פחות מדי עשוי, תן לו עוד צריבונת. קצת יותר מדי, תן לזה שאוהב אותו ככה.

הרי בכל מקרה לנתח אין לעיתים עובי אחיד.

 

בניגוד לאנשי מקצוע, שצריכים לעשות כמות גדולה ולנהל את הכל בלו״ז צפוף ואין להם זמן לשים עין על כל חתיכה.

 

אני מביא לך שוב תמונה של איך נראה אסאדו שאני מכין אותו (גריל, לא מעשנה).

פשוט יש כאלו שיודעים להוציא כסף ויש כאלו שיודעים לעבוד

image.thumb.png.b5cf5a4c80677d29043e5e936bf6246f.png

 

  • אהבתי 2
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אנחנו רואים פה לא הבנתי?

אני רוצה להגיע עם אסאדו בדיוק ל 95, עם ספריבס טלה ל 90-95, עם אנטריקוט  שאני עושה בתנור בחורף ריברס סיר ל 54, עם צלעות ל 57

בנתחים בבישול ארוך כשהנתח מוכן אני מכניס אותו לציידנית לשעתיים ולא נוגע בו, אסור לגעת בו

לצערי אין לי ראיית רנטגן כמו שלך, אני לא מצליח להסתכל על נתח של 3 קילו ולדעת כמה הטמפ' שלו בפנים

אז אני "מוציא כסף" שיוצא לי  פחות מנתח של אנטריקוט ואני מקבל נתחים מושלמים,

ולא זורק לפח נתח שעלה 300-400 שקל כי אני קמצן

 

מי שרוצה מדויק יכול לשלם 130 שקל

מי שרוצה רולטה, שיחסוך את הכסף

בדיוק בגלל זה אנשים מייבשים וזורקים לפח בריסקט ועוד נתחים בסגנון, כי גומרים להם את הצורה,

בגלל זה כמעט בשום מקום בארץ לא מצליחים להכין חזה אווז מושלם ועסיסי ובטוחים שזה נתח שצריך לאכול אותו יבש

 

 מי שמוציא בשבוע או בחודש אלפי שקלים על בשר ולא מוכן להשקיע פעם בכמה שנים 100-200 שקל על מדחום אין לי מה להגיד לו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, Transporter כתב:

אני רוצה להגיע עם אסאדו בדיוק ל 95

 

אני רוצה שייצא טעים.

לפני 13 דקות, Transporter כתב:

לצערי אין לי ראיית רנטגן כמו שלך, אני לא מצליח להסתכל על נתח של 3 קילו ולדעת כמה הטמפ' שלו בפנים

 

עניין של ניסיון. אם היו לך עשרות אירועים של הכנת בשר לעד 50 איש, אז היית מסתדר.

לפני 13 דקות, Transporter כתב:

בדיוק בגלל זה אנשים מייבשים וזורקים לפח בריסקט ועוד נתחים בסגנון, כי גומרים להם את הצורה,

 

יש לי חבר כמוך. מעשנה ב-15 אלף עם אפליקציה, עם מדחומים, עם מתכונים. כל סופ״ש מייבש את האמא של נתח חדש🤣

לא נורא, עם הזמן הוא ילמד.

לפני 13 דקות, Transporter כתב:

 מי שמוציא בשבוע או בחודש אלפי שקלים על בשר ולא מוכן להשקיע פעם בכמה שנים 100-200 שקל על מדחום אין לי מה להגיד לו

 

אין לי בעיה עם מדחום. זה בטח לא מזיק. זה רק לא הכרחי, בטח לא עם סטייקים.

אני פשוט למדתי מאסאדור מקצועי בתקופה שעוד לא היה צעצועים.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, Sparrow420 כתב:

למה כואב לך שאנחנו מבשלים לפי העין? אף אחד לא בא לקחת לך את המד חום :loco:

 

 

לא כואב לי בכלל שתאכל בשר יבש, זה בחירה שלך

אבל יש כאן עוד כמה מאות\אלפי קוראים שלא עושים חשבון ל 100 שקל כשהם קונים כל שבוע בשר במאות או אלפי שקלים ומגיע להם לדעת שאין תחליף למדחום

 

לפני 41 דקות, falou כתב:

 

אני רוצה שייצא טעים.

 

עניין של ניסיון. אם היו לך עשרות אירועים של הכנת בשר לעד 50 איש, אז היית מסתדר.

 

יש לי חבר כמוך. מעשנה ב-15 אלף עם אפליקציה, עם מדחומים, עם מתכונים. כל סופ״ש מייבש את האמא של נתח חדש🤣

לא נורא, עם הזמן הוא ילמד.

 

אין לי בעיה עם מדחום. זה בטח לא מזיק. זה רק לא הכרחי, בטח לא עם סטייקים.

אני פשוט למדתי מאסאדור מקצועי בתקופה שעוד לא היה צעצועים.

 

כרגיל כותב 384324893848 מילים בלי שום פואנטה

מי שרוצה שיצא טעים צריך לעבוד מדויק. מדויק = מדחום

עם חבר שלך שורף את הנתחים הוא לא יודע להשתמש במדחום וזה לא בושה לשאול וללמוד

אני מצליח להגיע גם על מחבת לתוצאות מושלמות רק בגלל ששאלתי וקראתי ולמדתי עד שהבנתי איך מתנהג כל נתח

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה פשוט צודק להוציא יחידי סגולה שמיומנים מאוד רוב האנושות לא יודעת להגיע לרמת עשיה מושלמת והבזבוז של נתח עולה יותר ממדחום פשוט.

 

מה הבעיה להעזר בפריט שעושה את החיים קלים ולהגיע למידת עשייה מדוייקת בלי להתאמן כמה שנים בארועים?

 

זה קצת מזכיר לי את אלה שלא מכבודם להעזר במצלמת רוורס/חיישנים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

 

תודה לכולם על הטיפים המועילים.

אכן, נראה לי שכעת אני צריך מדידה מדויקת. מקווה במהשך לפתח מיומנות סטייל @falou

 

אהבתי מאוד את זה שיעזור לבשרי וחלבי:

בתאריך 15.8.2022 בשעה 02:11, Transporter כתב:

עם 2 פרובים

 

Today is a great day!

Just like every day...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אתה פשוט צודק להוציא יחידי סגולה שמיומנים מאוד רוב האנושות לא יודעת להגיע לרמת עשיה מושלמת

 

הפוך גוטה, הפוך.

זה לא כ״כ קשה להגיע לרמת עשייה נכונה וזה גם לא כ״כ משנה להגיע לטמפ׳ מדוייקת. זה סתם עוד שרשור שטרנספורטר יכול להגיד כמה כסף הוא מוציא, אבל תזכור שהתחביב שלו זה לא לאכול טעים, זה להוציא כסף ולספר על זה.

  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אני חושב שאם אתה רוצה מהתוצאות שאתה משיג בלי, מיותר לקנות. אם אתה מרגיש שצריך שיפור, תנסה מדחום. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

אתה פשוט צודק להוציא יחידי סגולה שמיומנים מאוד רוב האנושות לא יודעת להגיע לרמת עשיה מושלמת והבזבוז של נתח עולה יותר ממדחום פשוט.

 

מה הבעיה להעזר בפריט שעושה את החיים קלים ולהגיע למידת עשייה מדוייקת בלי להתאמן כמה שנים בארועים?

 

זה קצת מזכיר לי את אלה שלא מכבודם להעזר במצלמת רוורס/חיישנים. 

 

בדיוק ככה !!!

ועזוב ״להתאמן כמה שנים באירועים״

אני 20 שנה עושה אירועים ויכול להגיד לך שברוב המקרים או שמגישים לך mr או שמגישים wd

הייתי בהרודס, שהאוכל שם נחשב טוב מאוד, חומרי גלם לא רעים בכלל, אף אחד לא ידע להכניס את הסטייקים על הגריל, תמיד יצא חי מדי או יבש מדי

וזה בדיוק כמו שאתה אומר, יש אביזר שעובד ב 100%, למה לא להשתמש בו. זה לא עולה מליונים, במקום כל הדיון הזה הוא יכל כבר לקנות אחד ולהגיד לנו כמה זה נוח

 

לפני 3 שעות, falou כתב:

 

הפוך גוטה, הפוך.

זה לא כ״כ קשה להגיע לרמת עשייה נכונה וזה גם לא כ״כ משנה להגיע לטמפ׳ מדוייקת. 

 

נו ברור זה בכלל לא חשוב 

מה זה משנה אם הבשר יהיה גומי או יבש או חי?

מה זה משנה אם השומן יתרנדר ויהיה אכיל וטעים? אפשר גם לאכול שומן חצי חי בטעם של גהנום לא מתים מזה.

פותחים תתנור אחרי 8 שעות נותנים ביס בבשר אם הוא חי יורקים אותו ומכניסים שוב לתנור ומחכים שישרף כדי להגיד באסה שלא קנינו מדחום ב 100 שקל

 

עצוב שאתה באמת מייעץ פה לאנשים להרוס את האוכל שלהם במקום להשקיע שקלים בודדים ולהיות מדויקים

אני מקווה שעכשיו כשספרתי שיש לי מדחום ב 100 שקל כולם יודעים שאני אמיד וחי ברמה מאוד גבוהה

 

קח ..פעמיים ביום, לא מבטיח שזה יעזור 

 

EVKdB4GU0AAuuFH.thumb.jpg.6a04151dfd503da25ea12e961833aacd.jpg

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@falou מסכים שמדחום לא הכרחי. בסוף יש מעט דברים הכרחיים.

עם זאת, למישהו שרוצה להכנס לתחום עם מעט נסיון, יש מעט ברירות. זה או מדחום או להרוס הרבה נתחים עד שמגיעים לרמה מספקת.

 

אני יכול להעיד על עצמי. הרבה שנים עשיתי סטייקים על מחבת. אחרי ההתנסויות הראשונות זה באמת היה אחלה. אחרי שקניתי מדחום, אין שום סיבה שכל סטייק לא יצא בדיוק ברמת העשיה המבוקשת ע"י כל אחד. בימים האחרונים קניתי מעשנה. כזאת של עצלנים. כשאני מסתכל על הנתח מבחוץ, אני עדיין לא רואה מספיק הבדל בין נתח שהיה בעישון 5 או 8 שעות. בעוד כמה חודשים אצליח לדעת בלי המדחום? יכול להיות. לי אישית, כמו לרוב הקוראים אני מניח, אין מישהו שיכול ללוות בצורה מספיק צמודה כדי ללמוד על נתחים מגוונים בגדלים שונים וברמות עשיה שונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Proof כתב:

מעשנה. כזאת של עצלנים

 

מה עצלן בזה?

 

לפני 4 שעות, Proof כתב:

כשאני מסתכל על הנתח מבחוץ, אני עדיין לא רואה מספיק הבדל בין נתח שהיה בעישון 5 או 8 שעות. בעוד כמה חודשים אצליח לדעת בלי המדחום?

 

לא..

כי אפשר לתת לנתח צריבה חזקה מבחוץ על 250, כל הבחור יקבל בארק יפה, יראה קריספי שחום טוב,

אבל בפנים הנתח יהיה רק 55-70, כשאנחנו בכלל רוצים אותו 90-100 כדי שיתמוסס

 

כל הדיון הזה מגוחך

בדיוק כמו הויכוח עם ההוא עם הטסלה, שיש לו גג זכוכית שקוף וטוען שאחרי שהאוטו נצלה בשמש, הוא 5 דק מדליק מזגן והאוטו קר. אז אמר. נו ו?

תחפש מספיק טוב, תמצא אנשים שגם בלי להסתכל על הנתח יודעים מה הטמפ' שלו בפנים

קוראים בקפה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...