Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, _slayer_ כתב:

מצאתי את המקום עם צילום משנת 2012.. והתמרור הייה לכל רכב עד 100 ט

מעניין.

כנראה משום שלא קיים רכב שאינו מסחרי מעל 100 טון. אבל חבל לבלבל, צריך את התמרור בלי הציור.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 22 דקות, vadim6385 כתב:

רוסים עצמם כבר לא רוצים את זה.

רוב המשאיות סמי על הכבישים שלהם זה אמריקאיות או יפניות משומשות.

קראתי פעם, שיש ברוסיה אזורים שמשאיות אירופאיות או אמריקאיות פשוט לא מחזיקות מעמד ומתפרקות.

יש חברות שלוקחות משאיות רוסיות סופר עמידות נגד כול סוגי ההתעללויות כמו ural, gaz, kamaz ועושת להן הסבה בעזרת מכלולי הנעה (מנוע, גיר) ממשאיות אירופאיות מודרניות. ככה נוצרות משאיות מאוד עמידות עם מכלולים מתקדמים ואמינים.

פורסם
לפני 8 שעות, דניאל1983 כתב:

אז שיעברו למשאיות ural.

זול ובדיוק ההפך ממתוחכם

a00b69f64c66078ffe69d652f07dd9b6.jpg

נראה אותך נוסע שבוע רצוף עם הדבר הזה. אתה תצטרך אשפוז כפוי ואוברול מלא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

ממש spintires בחיים האמיתיים

הצחיק אותי בסרטון (בקטע השלישי או הרביעי) שמביאים שופל שידחוף את המשאית החוצה מהבוץ שהיא שקעה בו במקום פשוט להשתמש בשופל בשביל לנקות את הבוץ מהכביש. 

פורסם

לפי ההצפה נראה שהשופל יכול להוציא מים, אבל הם יחזרו.

בכל מקרה, הגודל של היצורים האלה מרשים. וגם הביצים שיש לנהגים לחצות את השלוליות, ויותר מזה - לטפס במדרונות הבוציים החלקלקים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן אבל אני תמהה אם לא יותר זול לסלול שם כביש (אספלת) מה שישאיר שלולית פחות מחליקה,
זה נשמע יותר זול מלהחזיק שופל בצד...
בחלם הקימו בית חולים ליד הסיבוב כי היו שם הרבה תאונות במקום לתקן את העקומה (-:

פורסם

בכלל נראה שבסין אין שום אכיפה, ביקורת.

פתאום ישראל ניראת הרבה יותר מתוקנת.

לא מכיר את תרבות הנהיגה הסינית? לא יצא לי להיות שם.

משהוא מכיר?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בגלל שהארץ שלנו נחשלת ופרימיטיבית מבחינה תעבורתית (מצב התחב"צ, חוסר רכבות וכו'), הרי שרוב השינוע נעשה באמצעות משאיות, ממש כמו במדינות עולם שלישי.
מצב זה גורם לכך שיגיעו ארצה כמויות אדירות של משאיות חדשות, מצב שכמעט ואין לו אח ורע בעולם המפותח (בקנה מידה מתאים כמובן). גם כמות יצרני הנגררים בארץ פסיכית ולא הגיונית, אאל"ט 10 יצרנים ואולי אף יותר.
אם פעם בשנות ה- 60 היו קונים משאית, הרי שגם בסוף שנות ה- 70 היא עדיין פעלה והייתה מטופלת. כיום כל יבואן משאית מציע הסכם אחזקה של 3-5 שנים, ובסיומו תנאים מפתים לטרייד אין מול מכונה חדשה. המשאית הישנות (כמויות מהן) מצטברות ונמכרות למדינות במזרח אירופה או מגיעות (דרך ירדן) לעיראק וכו'.
לארץ מביאים את המשאיות עם הטונאז' הכי גבוה. לפעמים היצרן באירופה מרים גבה, כאשר שם באירופה, קצין רכב טוב נחשב לזה המצליח לארגן הצעה למשאיות הכי חלשות, שכן אלה חסכוניות יותר בדלק והכי חשוב - לא מעמיסות על התשתיות. חשוב לציין שאין שם חוק שדורש זאת, זאת היא פשוט התרבות שלהם, ההבנה שיש לשמור על הסביבה.

משאית בישראל שגוררת מוביל כבד עם טנק, בוודאי שעוברת את ה- 100 טון.

פורסם

ובאירופה לא גוררים טנקים עם משאית? שנאים? 

יש משאיות שנוסעות בקווים קבועים בין מדינות. וגוררות המון ציוד.

לא לכל מקום מגיע הרכבת.

יאריס 2005

פורסם
לפני שעתיים, redroze כתב:

נראה אותך נוסע שבוע רצוף עם הדבר הזה. אתה תצטרך אשפוז כפוי ואוברול מלא.

כמו שאמרו ברוסיה פעם:

"טטרה זה אוטו טוב. רק הבעיה ששלוש שנים בצפון והולך האוטו 

גם אוראל זה אוטו טוב. רק הבעיה ששלוש שנים בצפון והולך הנהג"

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 53 דקות, לירון .ה. כתב:

לא לכל מקום מגיע הרכבת.

מי שעושה קווים קבועים בין מדינות אלו  סמיטריילרים סטנדרטיים שהמשקל המקסימלי שלהם ברוב אירופה הוא 40 טון. יש מדינות שמגבילות ל 36 טון ויש שמתירות 50 טון אבל אלו הסדרי גודל, כמו בארץ. 

בארץ בגלל תנופת הבניה נפוצות מאוד משאיות 4X8 עם עגלה (פול טריילר). כאלה כמעט ולא יצא לי לראות באירופה.

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

לא לכל מקום מגיע הרכבת.

לא, הם משנעים אותם בבלונים מעופפים.
בוודאי שכן! מה הקשר?

ואגב טנקים, הם משונעים שם ב...

רכבות.

לפני 27 דקות, Buki כתב:

מי שעושה קווים קבועים בין מדינות אלו  סמיטריילרים סטנדרטיים שהמשקל המקסימלי שלהם ברוב אירופה הוא 40 טון. יש מדינות שמגבילות ל 36 טון ויש שמתירות 50 טון אבל אלו הסדרי גודל, כמו בארץ. 

בארץ בגלל תנופת הבניה נפוצות מאוד משאיות 4X8 עם עגלה (פול טריילר). כאלה כמעט ולא יצא לי לראות באירופה.

רשותך תיקון קטן: לא בגלל תנופת הבנייה אלא בגלל נחשלות וחוסר חזון בתכנון תחבורה ושינוע.

פורסם
לפני 45 דקות, ירחמיאל כתב:

רשותך תיקון קטן: לא בגלל תנופת הבנייה אלא בגלל נחשלות וחוסר חזון בתכנון תחבורה ושינוע.

אנחנו אוהבים לשפוך טונות של ביקורת על כל מיני דברים במדינת ישראל, אני באופן אישי עושה את זה הרבה מאוד...

אבל תסביר. 

אוכלוסיית ישראל גדלה פי 2 ב 30 שנה, באירופה התהליך הזה הרבה יותר איטי,  כמו כן יש מדינות בהן מספר התושבים בירידה.

אז כן יש בארץ הרבה מאוד בנייה והרבה משאיות שעובדות בענף הבניה. 

לא הבנתי איך זה קשור לחסר חזון בתכנון תחבורה ושינוע. 

פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

לא, הם משנעים אותם בבלונים מעופפים.
בוודאי שכן! מה הקשר?

ואגב טנקים, הם משונעים שם ב...

רכבות.

אהה כמו בסרט up?

אז אין שום שינוע בכל אירופה של טנקים במשאית.

מגניב, טעות שלי

יאריס 2005

פורסם

בוקי,
בשנות ה- 60 כאשר ניפתח המוביל הארצי, הייתה בארץ מין אופוריה שהינה, הינה אנחנו מסוגלים. וזה נכון. אני לא זוכר בדיוק אם אז ב- 60 או מאוחר יותר בשנות ה- 70, הביאו חברה מחו"ל לטובת סקר, עד מתי כל הטוב הזה יימשך ומתי נצטרך לשנס מותניים ולבצע פתרונות (דיברנו על חזון...). החברה הביאה כמובן בחשבון את כל הדמוגרפיה וכל מה שרק ידעו אז לבצע בשביל מודל נכון עד כמה שניתן.
נחש מה?
המודל שלהם חזה שבסוף שנות ה- 70 בואכה תחילת ה- 80, יצטרכו להתפיל כאן מים כי הכינרת לא תספיק. הגשמים לא יספיקו. וגם האל הטוב שבשמיים לא יספיק.

נחש מה?
לא עשו כלום. השקיעו הון במחקר הזה ובסקר. בפועל התעלמו ממנו.
נחש מה?

מצב משק המים במדינה התדרדר כל כך (אין צורך להסביר, כולם יודעים), שבחלק מהמוקדים והאקוויפאיירים גם כעת וגם בעתיד, הנזק הוא בלתי הפיך. ההתפלה לא תעזור.

בשנות ה- 60, כאשר ניפתח מגדל שלום מאיר בת"א, נבנתה תחתיו די בכניסה דאז, רחבה קטנה שאמורה הייתה לשמש תחנה לחשמלית שתוכננה כבר אז. שוב, כמו במוביל הארצי - נלקחו בחשבון גידול אוכלוסין, דמוגרפיה, כלכלה וכו' וכו'. גולדה מאיר בזמנו גם ביקשה שוב לשפר את התוכניות להצבת תחב"צ בגוש דן ולהוציאן מהמגירה אל שולחנה.
נחש מה?
לא נעשה כלום.
נחש מה?
כבר כיום, כשמדברים (רק מדברים, כן?) על פתיחת הקו האדום ביום העצמאות הקרוב, יש תחזיות שהמערכת הנוכחית לא תעמוד בלחץ או בוא נאמר - תהיה עמוסה וגדושה ללא פרופורציה ללחץ שאליה היא תוכננה.

לך תסתכל איך ניראים כבישים בארץ, איך ניראה כביש מחודש בתוך העיר, איך ניראה הנוי (לא ניראה...), איך כל דבר מאולתר כאן ונעשה בצורת החאפ-לאפ, וסמוך עליי, ו... כן. במיקרה המפקח בעיריה הוא גם דוד של הקבלן שזכה במכרז. 

זהו ענין תרבותי!

מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא שופך טונות של ביקורת, אלא פשוט מציין עבודות בשטח. אם תיקח צעד אחורה ותסתכל על כל התרחיש, תבין שמדובר בדפוס תרבותי והדגש על תרבות. יש כמובן עוד הרבה מאד דוגמאות כולל צבאיות לצערי הרב, שבהן רואים כי ניתן היה לעשות אחרת (ובמיקרה הצבאי - לחסוך בחיי אדם) אבל אנחנו, - תרבותית - לא שם. אנחנו אלופים בלצאת מצרות, אלופים בלאלתר ויש לנו חוסן נפשי גבוה. יש לעם הזה כמובן עוד הרבה מעלות.

אבל כאן במיקרים אלו - אני לא שופך ביקורת. אני רק מציין עובדות...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...