Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבעיקר @מלטבשי וחבר הפורום @menir1 ידעו לענות על השאלה.

ידוע לכולנו שTHP 156 הוא מנוע שגורם הרבה כאבי ראש לבעלים שלו ושבדורות הבאים הוא הפך לאמין יותר עם השדרוג ל165 ואז ל180.

השאלה שלי היא: האם אפשר להביא את ה156 לרמת אמינות טובה אם להחליף את הרכיבים בעייתיים ברכיבים מהדורות הבאים ואם כן אילו רכיבים צריך להחליף?

או שלחילופין האם אפשר להחליף מנוע בשלמותו מרכב עם מנוע 156 למנוע 165?

פורסם

בגדול, אפשר להביא את המנוע לרמת אמינות טובה.

הדברים המתבלים\מתכלים כבר ידועים לך מקריאה כאן בפורום.

אממה, יש גם התקדמות משמעותית בנושא השמנים. תקן SN PLUS נותן היום הגנה טובה בהרבה לשרשרת ולמצבי LSPI - דבר שלא היה לפני עשור וחצי. הוא נותן לך כיסוי (הגנתי) הרבה יותר רחב וטוב מאשר השמנים שהיו אי שם בשנת 2008 עם יציאת ה THP156 כ"ס לשוק. זה משפיע גם על הבוכנות (שהיו מתפרקות - ככל הנראה בגלל LSPI), על הממיר הקטליטי וכל המערכות ההיקפיות שכבר דובר עליהן רבות שבאות במגע עם שמן בצורה ישירה או עקיפה.

במחיר שלהם היום ובמיוחד אם יש לך זוג ידיים טובות - רכב עם נתונים טובים יכול להיות מציאה.

ביחס ל 1.2T משולש הצילינדרים - זה מנוע שיכול לסבול התעללות של נסיעות קצרות, בלי שום דרמה שקשורה לדילול השמן או פגיעה במערכות נלוות. זה מנוע שאפשר לתקן אותו באופן נקודתי ולא כל דבר קטן (כמו ב 1.2T) יכניס אותך לאוברול. כמו כן, יש מלאי חלפים זמין (מקורי וחליפי) בשפע, בכל פינה בעולם בערך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להחליף מנוע בשלמותו לא כדאי כלכלית (לרוב).

תקרא את הסקירה שלי על המנוע הזה, יש שם גם פירוט של כל השיפורים שהוכנסו ע״י היצרן במהלך השנים. ההערה של איציק לגבי שיפור איכות השמנים מאד נכונה.

בגדול, מנועי thp156 שיוצרו ב-2014-2015 אמורים לתת אמינות טובה יחסית, כי הם כבר מצויידים בשרשרות תזמון העדכנית ביותר ועוד שיפורים קטנים אחרים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 23 דקות, menir1 כתב:

בגדול, מנועי thp156 שיוצרו ב-2014-2015 אמורים לתת אמינות טובה יחסית, כי הם כבר מצויידים בשרשרות תזמון העדכנית ביותר ועוד שיפורים קטנים אחרים. 

:mm_yeah:
השירשור של אדי ( @lanosforce ) הוא שירשור מצויין שמראה שגם בתחזוקה בסיסית רגילה, אפשר לסמוך על האוטו ורק צריך להקפיד על חלפים טובים (אם וכאשר מתקלקל משהו). אדי גם עשה בשכל שהחליף את הממסר של המאורר (ממסר מקורי שלא הוחלף מעולם).

אם מ 2014-2015 הרכב כבר עשה מעל 100K ק"מ, והוא קונה את הרכב במטרה להישאר איתו ורוצה לסמוך עליו - עדיף לו שיעשה יישור קו (טיימינג, מכסה שסתומים, פולי משאבת מים) ויתגלגל עם האוטו קדימה. מחליפים רק את הדברים שעברם לא ידוע ויכולים לתקוע אותך באמצע הדרך בנסיעה רחוקה. לא הייתי נוגע בקטליזטור או דברים יקרים אחרים שלא מעמידים את הרכב במקום באמצע נסיעה ארוכה.
כן הייתי שם שמן SN PLUS, פלאגים חדשים מקוריים, מחליף את הפולי משאבת מים באופן יזום (זה לא חלק של אלפי שקלים אלא כמה מאות) כי זה חלק שיכול לתקוע אותך בדיוק בזמן הכי לא צפוי.

התחזוקה שלהם היום הרבה יותר קלה וברורה מאשר פעם, מהסיבה הפשוטה שכבר יש המון ניסיון עם המנועים האלו ויש שיפור דרמטי באיכות השמנים. עם תשומת הלב הגוברת לעניין השרשרת, גם פחתו באופן משמעותי כל הבעיות הנלוות שקשורות אליה (בלאי משאבת דלק לחץ גבוה, הפחתה משמעותית בכל נושא הפיח בשסתומים וכד').

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

אני חושב שבעיקר @מלטבשי וחבר הפורום @menir1 ידעו לענות על השאלה.

ידוע לכולנו שTHP 156 הוא מנוע שגורם הרבה כאבי ראש לבעלים שלו ושבדורות הבאים הוא הפך לאמין יותר עם השדרוג ל165 ואז ל180.

השאלה שלי היא: האם אפשר להביא את ה156 לרמת אמינות טובה אם להחליף את הרכיבים בעייתיים ברכיבים מהדורות הבאים ואם כן אילו רכיבים צריך להחליף?

או שלחילופין האם אפשר להחליף מנוע בשלמותו מרכב עם מנוע 156 למנוע 165?

השנקל שלי - לא בטוח שכדאי לך להיכנס להחלפת חלקים/מנועים בתקווה לקבל רכב אמין, אתה פשוט לא תצא מזה, לא משנה המוצא של הרכב.

תחליף לחלק X - יתברר שהוא או לא הורכב נכון, או שהתגלתה תורפה בחלק Y בגלל שחיקה/עייפות. תחליף חלק Y - תגלה בעיה עם חלק Z. תחליף מנוע - תגלה שיש איזה חוסר תאימות בין המנוע לגיר, או שהגיר סתם שחוק ועייף. תחליף מנוע וגיר - תגלה שכבר היה לך עדיף להחליף רכב. תרצה להחליף רכב - תראה שאף קונה לא ירצה להתקרב אליו כי הוחלפו מנוע/גיר/שניהם, אלא אם תרשום במודעה "הוחלף מנוע לXYZ הידוע האמין, למבינים בלבד", ותחכה ל"מבין" הבא.

תחליף מראש את הרכב בשלמותו לאחד שלא ידוע בתור בעייתי.

• רעיון גרוע 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני קצת לא מצליח למצוא משהו מתאים ובינתיים סתם משתעשע במחשבות.
כרגע נוסע על 308 1.2 PURETECH - 130K קילומטר דיי מרוצה והרכב מגלה אמינות מופתית בלי צריכת שמן או בעיות אחרות (טיימינג הוחלף לפני 3-4 שנים ב80K עקב נורת שמן).
אממה - יש רצון ליותר כוח אבל עדיין לשמור על מה שאני אוהב ב308 (רכב קומפקטי, נוח, שקט, מזגן חזק מאוד ועם התנהגות כביש והיגוי טוב).

@vadim6385 ב156 הבעיות הן עם המנוע או יותר נכון עם רכיבים בעייתיים במנוע, אם להחליף אותם אין סיבה שיתגלו בעיות ברכיבים אחרים או אפילו בגיר, גם כן אם מחליפים מנוע EP6 למנוע EP6 אז מה הסיבה שהגיר לא יהיה תואם? במיוחד שבכל הרכבים האלו יש את אותו הגיר.

פורסם
לפני 38 דקות, Gavrik כתב:

@vadim6385 ב156 הבעיות הן עם המנוע או יותר נכון עם רכיבים בעייתיים במנוע, אם להחליף אותם אין סיבה שיתגלו בעיות ברכיבים אחרים או אפילו בגיר, גם כן אם מחליפים מנוע EP6 למנוע EP6 אז מה הסיבה שהגיר לא יהיה תואם? במיוחד שבכל הרכבים האלו יש את אותו הגיר.

כל מיני דברים.

שינוי מינורי בחלקים מכניים, גירסת תוכנה קצת שונה, סתם גיר עייף ושחוק על מנוע חדש.

אני לא מכיר את הדגמים ספציפית, אני מדבר על המקרה הכללי.

הנקודה שלי - אם אתה מצפה לדפוק את המערכת ולקנות בזול רכב שלבעלים הקודם נמאס ממנו, להחליף מנוע ולהנות מהרבה אוטו בכלום כסף - כמובן שזה הכסף שלך וזכותך לעשות בו מה בא לך.

אבל אני אישית לא ממליץ להכניס ראש בריא למיטה חולה, לא משנה כמה הרכב מדהים ומפנק בעיניך.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ה165 סוסים שונה בראש הם שינו את החיבור של המשאבת לחץ גבוהה ויש שם גם הזנת שמן למשאבת לחץ גבוהה מה שלא היה ב156
חוץ מזה המנועים זהים בלוקים ניתן להחליף בינהם

פורסם

תכלס - הTHP156 שלי הוא EURO5 

כשרכשתי את הרכב הייתי צריך לעשות יישור קו מיידי של טיפול קטן - שמן, פילטר שמן, פילטר מנוע, פילטר מזגן, רפידות קדימה אחורה וצלחות קדימה ונוזל בלמים וצמיגים.

אח"כ כשהרכב הגיע לטיפול הבא אצל גבע עשיתי את הטרמוסטט, ריענון מי קירור. ואז גם נמצא בולם קידמי לא תקין - הזמנתי מחול והחלפתי זוג אצל גבע לאחר מכן. 

בהמשך כאשר הגיע החורף - הרכב נכנס לבור ובוקר למחורת הבחנתי ברעש מהקראנק ורעשי שרשרת - כאשר הבאתי את הרכב לגבע (בנסיעה) לבצע טיימינג ביקשתי לבדוק את נושא רעש הקראנק בהתנעה ונמצא כי פולי קראנק התעקם ופולי משאבת מים היה עם גומי חסר - הוחלפו במסגרת הטיימינג. 

לאחר מכן ביצעתי החלפה יזומה של שסתום פריקת טורבו למק"ט של מיני לאחר ששמעתי שזה כשל תדיר במנועים של PSA - חלק זול יחסית, שלושה ברגים החלפה מאוד מהירה. 

תוך כדי הזמן עם הרכב היו דברים קטנים - תומכות מנוע, תפס של רצועת מגש בדלת תא המטען שהיה חסר והושלם, מגבים - הדברים הרגילים.

ואז בתקופה האחרונה היה את מכסה השסתומים שביצעתי בעצמי אבל אחכ כל פעם היה חלק שמצאתי שלא סגרתי נכון - וכשהידקתי את אותו חלק שחררתי אחר (טעויות של מתחיל) - אבל בגדול לאחר מכסה השסתומים היו שלוש פעולות נוספות שהיו נדרשות - 

החלפת פלאגים.

ניקוי פיח (לא בפירוק סעפת)

מעבר לשמן בתקן SN PLUS

לאמר על סמך השנתיים האחרונות שהרכב לא אמין  - לצערי זה מה שחוויתי - האם נתקעתי באחד מכל אותם מקרים, לא. 

לא איבדתי יום עבודה בודד וגם לא יום חופש עד עתה. 

לאמר שהמנוע לא אמין? - גם קצת קשה לאמר את זה - אבל הוא בהחלט דורש תחזוקה קפדנית במיוחד ואצבע הדוקה מאוד על ההדק. 

ה165 וה180 זה כבר סיפור אחר לגמרי ובהתחשב בעלויות של רוב התוצר של PSA - כדאי מאוד! לרכוש רכב עם אחד מאותן וורסיות. 

אלא אם כן הרכב שאתה מביט עליו הוא RCZ ואין ממש אופציות אחרות - מבין ללבך. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...