Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להיות בטוח מה שנאמר לי, אני צריך לעשות טיפול ראשון לרכב,

מדובר על רכב קיה, התקשרתי לברר מחיר לגבי טיפול 15 אלף במוסך המורשה שלהם ואמרו לי 650 שקל - נראה לי מחיר לא זול בכלל.

הבנתי שאם אני יטפל במוסך אחר (לא קיה) ובמידה והוא יהיה מורשה של משרד התחבורה (כמובן שאשמור קבלה) אז עדיין האחריות תישאר וגם הטיפול יהיה זול יותר בהרבה.

במידה ואעשה את הטיפול במוסך אחר האם האחריות תפגע? אשמח לשמוע ממישהו שיודע או יש לו ניסיון בדבר.

פורסם (נערך)

כדאי לחשוב לטווח קצת יותר רחוק. מה אם בעוד 3 שנים יתברר כי יש ברכב פגם ותרצה לבקש אחריות "של רצון טוב"? אם הרכב יטופל במוסך מרשת היבואן יהיה סיכוי יותר טוב לקבל עזרה.

אישית, בטיפול לרכב חדש, שהשקעתי בו 100,000-200,000 ש"ח, לא הייתי מתקמצן על 100-1200 ש"ח, ההפרש בין מוסך כללי למוסך היבואן.  קצת פרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

650 זה מחיר הגיוני למורשה יבואן.

לא תחסוך הרבה במורשה משרד תחבורה בטיפול קטן.

זכותך לבצע שם, אך אתה צריך לבדוק שמשתמשים בחלפים מאושרים ע"י היבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האחריות לא תיפגע אולם הפרש המחיר לטיפול שוטף לא תהיה משמעותית. לדעתי בהנחה שאתה לא מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה מאוד, נניח עשר שנים ומעלה, משתלם לטפל במורשה יבואן. 

פורסם

טיפלתי בקיה שלי במשך 10 שנים במוסך מורשה. המחירים של הטיפולים בקיה לא יקרים ולכן שווה לטפל במורשה, בייחוד שהרכב יחסית חדש.

שלי הייתה עם 300 אלף ק"מ ועדיין טופלה במורשה, הטיפולים עלו סביב 800-1300 שח לטיפול, בהנחה ולא היו הפתעות.

פורסם

בפרט אם אתה מתכנן למכור את הרכב בעוד 3 שנים,

יש איזו פרה קדושה שאוטו שטופל בחברה הוא יותר שמור,

ולכן קל יותר למכור אותו.

זה שווה את ההשקעה, בתנאי שתברר מראש שזה לא איזה מוסך לא מקצועי,

כבר שמענו על כאלו,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, yulianx כתב:

אתה צריך לבדוק שמשתמשים בחלפים מאושרים ע"י היבואן.

לקוח לא צריך לבדוק כי הוא לא מבין בתחום. הוא צריך רק לשלם. המוסכניק צריך לבדוק, אחרת הוא חשוף לתביעה של הלקוח בשל סירוב של היבואן.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

מסכים לגמרי, אבל לך תיכנס לתביעות במקרה של תקלה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

650?!

הם עוד מבקשים מחיר הגיוני.

ממני ביקשו 900 לשמן ופילטר. (רכב מאוד סטנדרטי).

בכל מקרה.

מחיר שמן סינטטי מלא באיזור ה-200 ש"ח.

מחיר פילטר איכותי - 50-100 ש"ח לרוב הרכבים.

כלומר 300 ש"ח לחלפים.

במוסך כללי לא יעשו את העבודה בפחות מ-150-200 ש"ח.

אתה לא תגיע רחוק מזה.

האופציה היחידה שלך לקבל הצעת מחיר של פחות מ-400 ש"ח היא שימוש בחלפים נחותים. וזה ממש לא מומלץ.

פורסם

יש ריקולים שקטים ועדכוני תוכנה  שמתבצעים כשהרכב מגיע לטיפול במוסך, לא שולחים מכתב לבעל הרכב. 

מי שלא מטפל במורשה יבואן, לא מקבל את זה, לפחות מהסיבה הזו אני ממליץ בשנים הראשונות לטפל במוסך מורשה יבואן. 

פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

מסכים לגמרי, אבל לך תיכנס לתביעות במקרה של תקלה.

אז תיכנס. עדיף להוציא כסף מכיסך ועוד על שטויות של מישהו אחר? יכול להיות שאנחנו נראים כמו שאנחנו נראים בגלל "לך תיכנס לתביעות".

פורסם

קל לכתוב כשזה לא אתה שצריך לקחת ימי  חופש, לנסוע לעורך דין, להמתין למשפט, בנתיים הרכב עם תקלה..

פורסם (נערך)

ו.... כמה ימי עבודה תפסיד כדי "לחסוך" 200 ש"ח בשנה על טיפול?

אני חוזר וכותב: השקעת 100 אש"ח ברכב חדש. מן הסתם צריך לשרת אותך עוד כמה שנים. למה להתקמצן על 100 ש"ח? זו מחשבה קצרת טווח מאוד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...