Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחרפן מזה. תמיד באוטובוס כל החלונות פתוחים, מה שמכניס רוח מעצבנת מבחוץ שעפה על כולם לאורך כל האוטובוס.

במקום לפתוח את הפתח מיזוג שיש מעל לכל נוסע ושכל נוסע יכול לשלוט על האוויר של עצמו.

אני עולה בתחנה הראשונה של האוטובוס כשאין עוד אף אחד ובכל פעם אני צריך לעבור ולסגור את כל החלונות.

התיישב לידי היום חייל וישר בא לפתוח את החלון שלידי, הערתי לו שזה מפריע ובמקום זאת פתחתי לו את הפתח מיזוג שמכוון אליו, הוא סגר אותו.

למה עושים את זה, מזגן יותר נעים מרוח מעצבנת מבחוץ. זה עניין של קלסטרופוביה, אולי אנשים חושבים שזה יוציא את נגיף הקורונה החוצה מהאוטובוס?

מזל שברכבת אי אפשר לפתוח חלונות.

• רעיון גרוע 3
פורסם

אנשים חושבים וצודקים שאיוורור של מקום סגור יכול למנוע מעבר של הנגיף (אחרת הוא יישאר בפנים... כי המקום... סגור) וזה נבדק וידוע מדעית כן?

גם אני, כשאני מגיע למשרד (open space) קודם כל פותח חלונות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

היה לי פעם נהג קבוע שתמיד היה פותח את כול החלונות בקו בין עירוני גם אם יש 5 מעלות בחוץ.
הייתי עולה תמיד ראשון וסוגר אחריו את כול החלונות הפתוחים. (וזה עוד היה לפני ימי הקורונה)

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני שעתיים, bobi כתב:

למה עושים את זה, מזגן יותר נעים מרוח מעצבנת מבחוץ.

כי באופן מאוד מוזר, לא כל האנשים בעולם מרגישים כמוך ויש אנשים שאוהבים רוח מבחוץ ולא אוהבים מזגן.

• אהבתי 4
פורסם

אוויר מאובק ומלאכותי שעובר דרך צינורות מעופשים יותר נעים לכם מהדבר הכי בסיסי ונעים שקיים בטבע? מה שהטכנולוגיה עושה לאדם...

בלי קשר לקורונה, גם ככה האוויר במדינה הזו מצומצם ביותר ורק בערך 3-4 חודשים אפשר להנות פה מאוויר קריר וקצת פחות מזוהם מבדר״כ, בטח בגוש דן.

כמו שאתה רוצה מזגן ולא חלון יש כאלה שרוצים חלון ולא מזגן, הרצון שלך לא גובר על שלהם כמו ששלהם לא גובר על שלך. גם ככה רוב השנה יש פה צורך במזגן בתחב״צ (שלא מצליח לתת פייט לחום) אז תתנחם בזה אני מניח.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

אנשים חושבים וצודקים שאיוורור של מקום סגור יכול למנוע מעבר של הנגיף (אחרת הוא יישאר בפנים... כי המקום... סגור) וזה נבדק וידוע מדעית כן?

כת ה"לא אוהבים מזגן" הייתה קיימת הרבה לפני הקורונה.

רק חלונות שלא נפתחים יעזרו.

אותי אישית גם מטריף שאנשים פותחים חלונות באוטובוס, גם אם בחוץ 35 מעלות, והמזגן יוצר בדיוק את הטמפרטורה הנעימה. או הגאונים שפותחים חלונות כשיש סערה בחוץ. ומשאירים את החלונות במשרד פתוחים כשהם הולכים הביתה לסופ"ש, ואז באים ומתפלאים שהמשרד שלהם נראה אחר כך כאילו עשו שם אימון לוחמה בשטח בנוי. או שלא מתפלאים, כי לא אכפת להם לשבת בתוך טינופת.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לי אישית מזגן גורם לכאבי ראש חזקים,

אני משתדל להימנע ממנו כמה שאפשר, גם שחם לי אני משתמש במאוורר.

פורסם

כי יש נוסעים שמפליצים או מפזרים ריחות אחרים, למשל?

אני שונא חלונות סגורים.

בחיים לא הייתי מסכים לעבוד במשרד שאין לי בו חלון משלי שנפתח החוצה.

הבעיה קיימת בכל מקום שיש יותר מנוסע אחד. גם ברכב פרטי.

אני נוסע בתוך העיר עם 2 חלונות או סנרוף פתוח. אלא אם כן יש מזג אויר ממש לא נעים (חם מאוד או אם סוער).

אשתי לא אוהבת חלונות פתוחים.

עדיין לא חשבתי לפתוח על זה שירשור..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני בהלם שיש אנשים מנותקים עד כך מהמציאות. הדרך המומלצת להתגונן מהדבקה (למשל מקורונה) זה לקיים מפגשים בחוץ, לשבת במסעדה בחוץ, ואם צריך להיות "בפנים" אז לפתוח חלון ולדאוג לסירקולציה גדולה של אוויר. 

רוב האמצעים האחרים פחות יעילים - בניהם 1 עד 4 חיסונים, מסכה סטנדרטית וחוסר אמון בקיום המחלה. 

כשאני נוסע באוטובוס - גם מיד פותח חלון . במיוחד עכשיו שמזג האויר מאפשר את זה. ביולי אוגוסט כנראה אשדל לא לנסוע בתח"צ.

פורסם

המזגן באוטובוס על קור או חום?

לפעמים בחורף הנהג מדליק מזגן על קור, אז כל מיני אנשים צועקים שקר להם.
שמדליקים מזגן על חום בחורף באוטובוס, נהיה מחניק, אז אני מעדיף חלון ומזגן סגור או שיהיה על קור.

בקיץ אני מעדיף מזגן על חלון.

נ.ב. מספר הפעמים שאני נוסע באוטובוס בשנה נספר על יד אחת.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

הבעיה באוטובוס שאם אתה פותח את החלון מעליך מי שחוטף את כל הרוח לפרצוף זה מי שבמושבים האחוריים יותר

אם אתה מתכנן את זה נכון אז אתה יושב במקומות האחוריים אבל אז מגיעה איזה בחורה שצועקת שקר לה ומבקשת לסגור חלונות. ככה שאין באמת שליטה אם החלון יהיה פתוח או לא.

daredevil שלא נסע במהלך השנתיים האחרונות בתחבורה ציבורית

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, car_me כתב:

המזגן באוטובוס על קור או חום?

לפעמים בחורף הנהג מדליק מזגן על קור, אז כל מיני אנשים צועקים שקר להם.
שמדליקים מזגן על חום בחורף באוטובוס, נהיה מחניק, אז אני מעדיף חלון ומזגן סגור או שיהיה על קור.

בקיץ אני מעדיף מזגן על חלון.

נ.ב. מספר הפעמים שאני נוסע באוטובוס בשנה נספר על יד אחת.

בקיץ מעטים האוטובוסים שמצליחים למזג כהלכה (בעיקר אלו בעלי מרכב עירוני שרגיש יותר לתחזוקה לקויה ; בבינעירוניים המצב יותר נסבל), כך שכל פתיחת חלון משפיעה לרעה על המצב.

המזגן תמיד עובד על קור (או שמופעל רק אוורור).

מה שפולט חום לתוך חלל האוטובוס הוא מפזר חום שלרוב ממוקם תחת אחד המושבים בחלקו האחורי של האוטובוס. נהג לא מיומן או סתם חפשן פשוט ילחץ על כל הכפתורים בפאנל הבקרה ויפעיל גם את החימום וגם את המיזוג במקביל ; שילוב מנצח.

אפרופו תחזוקה לקויה - כבר יצא לי יותר מפעם אחת לנסוע באוטובוס שאחד מהפאנלים שמאפשרים גישה לחלקו של העליון של המנוע היו פתוחים באופן חלקי או מלא, מה שאפשר כמובן לחום (ולרעש המנוע) לחדור לחלל האוטובוס. לא חוויה נחמדה למי שבמקרה רגלו מועדת פנימה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

אם אתה מתכנן את זה נכון אז אתה יושב במקומות האחוריים אבל אז מגיעה איזה בחורה שצועקת שקר לה ומבקשת לסגור חלונות. ככה שאין באמת שליטה אם החלון יהיה פתוח או לא.

image.jpeg.b469b4d7fdeaefc0a5aab3e4aade3d40.jpeg 

• מצחיק 2
  • תוכן חדש...