Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתודה צבאית - הנדסת תוכנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים.

אשמח לשמוע חוות דעת, בעיקר מאנשים שעברו את כל התהליך, על עתודה צבאית בהנדסת תוכנה.

זה לא בשבילי האמת. זה בשביל אחותי.

אחותי, היא מצטיינת בבית הספר. הגבירה כל מקצוע ריאלי אפשרי. הציונים שלה מעולים.

היא בכיתה י״א כרגע.

היא מאוד מתחברת לעולם התכנות, שפות תכנות. ומחשבים. בגלל זה, המלצתי לה על עתןדה צבאית.

ההמלצה הייתה בגלל כמה סיבות:

א. הצבא משלם חלק מהתואר.

ב. אתה משרת בצבא, 6 שנים סה״כ, אבל בעצם צובר וותק. בעצם בגיל 28 בערך יש גם תואר וגם ניסיון של 6 שנים. בעוד שרוב האנשים בדר״כ בגיל 28 רק מסיימים תואר.

היום אחותי אמרה, שהיא הייתה שמחה לשמוע ממישהו שעבר את כל המסלול, האם הוא באמת שווה את זה.

שאלתי אותה : ״למה שלא יהיה?״ (בגלל אותן הסיבות שהזכרתי למעלה).

אבל אז התחלתי לקרוא קצת באינטרנט, וזה נראה שאם אתה לא במסלול עילית, המסלול לא שווה את זה.

בגלל זה אשמח לשמוע מאנשים פה שעברו את זה.

לא הייתי רוצה להמליץ לאחותי על משהו שהוא לא באמת כדאי לה.

*חשוב להגיד שאחותי באמת רוצה לעשות תואר בהנדסת תוכנה בלי קשר. היא מאוד מחובאת לתחום.

** אם המסלול לא מומלץ. מה כן הייתם ממליצים? איך לנסות להגיע לתפקידים בצבא שיכולים להעניק ערך מוסף אחרי השחרור בתחום? אילו תפקידים בכלל יש בצבא שאפשר להגיע אליהם בתחום, במסגרת שירות רגיל?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי SG159
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לה אופציה למסלול טכנולוגי / מודיעין ללא תואר ולעשות את התואר אחרי - עדיף לדעתי.

לקצר את הזמן בצבא.

בנוסף - ריאלית חוץ מכמה תחומים סופר ספציפיים - עדיף מדעי מחשב מאשר הנדסת תוכנה.

בגדול זה יקצר לה משמעותית את הזמן בצבא , שנה מהתואר ויוציא אותה לשוק במצב דיי מקביל.

הניסיון בצבא פותח דלתות אבל היא לא מקביל (במיוחד כשמסתכלים מעבר לתחומים עם אפליקציה צבאית) לניסיון מקביל בחברה טובה באזרחות מבחינת האיכות שלו.

העלןת של התואר היא peanuts לעומת המשכורת שהיא תעשה בתור אזרחית בחברת טק. אם זה לרגע החישוב.

עכשיו כמובן אם אין תפקיד / טכנולוגי / מודיעין לפתוח דלתות למשרה ראשונה יותר קשה - אבל לסטודנט טוב ממוסד טוב - לא תיהיה בעיה גדולה מדי. והזמן שהיא תחסוך משירות באורך רגיל + תואר תלת שנתי … היא תסיים כמה שנים טובות קודם את כל השלב הזה בחיים + לא תחתן לכזה זמן ארוך עם המסגרת הצבאית.

בדיעבד אני שמח מאוד שלא הלכתי לעתודה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

תראה - יש לי בן שעשה מסלול דומה (אם כי התואר הוא בהנדסה אוירונוטית) ואפשר לשאול אותו. אבל, בגדול, הוא צבר בצבר ניסיון מגוון בתחום פיתוח תוכנה, כולל ר"צ, ולא התקשה למצוא עבודה כמפתח בכיר בסטאראפ. וגם השלים את התואר השני על חשבון הצבא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שתיתן את השנתיים שלה איפשהו ותלך ללמוד אחרי השירות.

חבל לבזבז את הזמן בצבא.

למה לא?

המחיר של התואר זה 50 אלף שקל בערך,הצבא משלם 8-9 בשנה.

אחרי שנתיים לימודים 90% עובדים במשרת סטודנט.

ככה שכלכלית לא משתלם עתודה.

הולכת לאיבוד חוויה צבאית,מגיעים מבוגרים ובדרגות קצונה.

בתואר תקועים רק עם העתודאים לרוב וגם מפסידים חוויה חברתית.

ספריאל לפני שאתה קופץ,אווירו מכילה 80% עתודאים בערך.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הילדים שלי עכשיו בי"א ולא הייתי ממליץ להם על עתודה.

אני מסכים עם מה שכתב ליביו ומעבר לזה, עתודה זה הימור. אתה מסיים תואר ואז הצבא מחליט מה הוא עושה איתך. יש כאלו שמוצבים בתפקידים שלא תורמים להם כלום. הם משתחררים במצב בעייתי כשהם גם חסרי נסיון מבחינת השוק וגם הם כבר 5-6 שנים מסיום התואר וקשה להם למצוא עבודה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

השנקל שלי לנושא:

לא להתפתות לתואר על חשבון הצבא/רישיון על חשבון הצבא/קורס מקצועי על חשבון הצבא/כל דבר אחר על חשבון הצבא.

כל מה שהצבא נותן לך, הוא ייקח בחזרה עם ריבית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לבנות יש היום הרבה אופציות להתמיין לתפקידים טכנולוגיים (במיוחד קורס תכנות של בסמ"ח).

אבל לא הייתי סוגר את הדלת של העתודה (ובאמת אני לא סגרתי בעצמי).

מה שכן - מדמ"ח ולא הנדסת תוכנה

בהיעדר אופציות אחרות - לעשות עתודה במדמ"ח (ואז יש גם אפשרות להתמיין לקורס תכנות - שזה מומלץ מכמה סיבות ואם תרצה אפרט) עדיף על פני שנתיים לעשות קפה.

חוץ מזה אני לא ממש מבין מה ה"חוויה צבאית" בתפקידי ברירת מחדל כמו פקידות או משא"ן וכד', זה כמו להיות מזכירה, רק עם שעות פחות טובות ומשכורת הרבה פחות טובה, ו"בוס" הרבה יותר גרוע מכל מה שיש באזרחות...

• רעיון טוב! 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא, פשוט לא. וזה לא אפילו העניינים הסופר נכונים שהזכירו כאן כגון שהצבא יגבה בריבית על מה שהוא נותן, הריחוק מבני שכבת הגיל וכו' - עתודה זאת התחייבות של כעשור וקשה מאוד להתגרש מההחלטה (ועשור זה זמן משמעותית גדול מרב שנות הנישואין של זוגות צעירים כיום!). לקבל החלטה כזאת בגיל 17 כמעט תמיד תלווה בחרטות והיא סוגרת אינספור דלתות אחרות. גם כאשר היא "אולי" נראית מתאימה כפי שאמרו כאן הצבא בסוף יכול לאפשר שירות במקצוע ויכול שלא ואם לא הולכים לשרת במקצוע זה בהחלט יכול להקשות על קריירה אחרי הצבא.

יש מסלולים רבים בצבא שיתנו לאחותך לעשות משהו עם היכולות שלה והיא רק צריכה להשקיע זמן בלבחון את הדברים ולא ללכת להצעה הנוחה ביותר (שנוטה להיות גם הטובה פחות בעולמנו). הצבא אמנם יכול לתת לה כלים להייטק באזרחות, אבל זה גם המקום היחיד שיכול לתת לה כלים רבים לא פחות חשובים לחיים - תפקוד במצבי לחץ, פיקוד, תרומה לחברה וכו' (מילים גסות אני יודע). יש גם מסלולים שהם שדרוג של העתודה הרגילה ובעיקר תלפיות שזה אולי הטוב מכל העולמות, אבל בשביל להתקבל לשם אתה צריך להיות בקנה מידה של הרב יותר טוב ממצויין ...

ג"נ - עתודאי ובן של עתודאי

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חוץ מזה אני לא ממש מבין מה ה"חוויה צבאית" בתפקידי ברירת מחדל כמו פקידות או משא"ן וכד', זה כמו להיות מזכירה, רק עם שעות פחות טובות ומשכורת הרבה פחות טובה, ו"בוס" הרבה יותר גרוע מכל מה שיש באזרחות...

הייתי מכונאי של סירות בצבא.

היה כיף למרות שלא נדרש יותר מידי שכל.

שהדרישה היחידה ממך היא דופק ולא להרוס דברים בהגזמה מעט מאוד יכול להשתבש.

לימודים ולחץ מזה, פרויקטים בעבודה.

לא הייתה לי תקופה פחות לחוצה בחיים מהשירות הצבאי 

פורסם

מצטרף לדייס המלצה.

העולם היום כל כך דינמי שהכל משתנה במהירות, לפני עשר שנים זה היה מקצועות עתיקים כמו רופא/עו״ד/רו״ח, והיום הflavour of the month זה הייטק, מי יודע מה יהיה בהמשך. מה שנחמד בתחום הזה (ולא רק לו כי לשם העולם הולך) זה שכל מה שצריך זה מחשב עם אינטרנט (וראש) ואפשר להתחיל את דרכך בתחום, לא מתאים? משנה כיוון.

להתחייב עכשיו ל10 שנים (אתה מבין כמה זה, כן? זה מעל ל50% מתוחלת החיים של בן 18, 80% מכל ה12 שנות לימוד שהרגע סיימת כבן 18) במסגרת צבאית, שרוב האנשים ממצים את ההתנהלות שם אחרי שנתיים, זה טעות. במיוחד שיש גם את האפשרות ״להתקע״ במקום שלא יתרום לך דבר מקצועית.   

פורסם

אני חייב להגיד שאני ממש מופתע לקרוא את הדיסינג פה, אבל אנסה לתרום את השנקל שלי.

אני בוגר קורס תכנות, שזה מסלול בערך דומה, עם חצי שנה קדצ, והתחייבות קשיחה לקבע של שנתיים וחצי. שירתו איתי כמובן המון עתודאים, ובכל זאת מדובר במסלולים קצת שונים - תלוי ביחידה ובמפקדים.

ה-יתרון ה-עצום של מסלולים כאלו בצבא הוא נטוורקינג. אתה צריך ממש ממש להתאמץ ולהיות בעייתי ביחסי אנוש בצורה קיצונית כדי לא לצבור מספיק קשרים גם להתחלה וגם להמשך באזרחות. גם מעבר לאנשים שאתה מכיר פרטנית ואישית, לאנשים לפעמים קל יותר להתחבר למי שעבר חוויות ומסלולים דומים אליהם וזה גם עוזר. המסלול שעובר ג'וניור שמסיים תואר ומחפש עבודה ראשונה רחוק שנות אור מהמסלול שעובר עתודאי או ממרמניק או אפילו מה שמכונה בצבא "תכניתן שחור" (אולי בטלו את המושג הזה למשהו יותר pc כבר?). יוצא יחידה טכנולוגית ממוצע שולח מייל או מרים טלפון לחברים שלו. מה צריך לעשות ג'וניור אפשר לקרוא במגוון שרשורים מיואשים כאן, בלינקדאין ובמקומות אחרים. 

עתודאים נתפסים כקצינים ולפחות בתקופה שאני שירתתי העדיפו לשלוח אותם לקצונה לפני ממרמניקים, ולא היו לידי כמעט אנשים שסיימו את השירות כקא"ב (למרות שכאלו שכן באופן אירוני הם דווקא הכי מוצלחים היום באזרחות). אני לא מאוד מתחבר לזה שבצבא לוקחים מגה ג'וניורים ונותנים להם להוביל פיתוח אפילו ברמת צוות, אבל זה מאפשר למי שרוצה לצבור גם ניסיון ניהולי.

איפה הבעיות? בכל מה שהוא צבא ובהתחייבות לזה לתקופה כל כך ארוכה. הצבא הוא גוף מפגר, ומי שגדל בו לומד ומאמץ או סובל גם מהבעיות המובנות שיש בארגון הזה. כמעט כל מי שהכרתי חלם על זה שברגע האמת כשיצטרך להכנס לקבע יקצצו את התקן שלו והוא ישחורר לפני הזמן. די אף אחד לא רוצה להשאר מעבר לזמן המינימלי שהוא מחויב לו. וזה כמובן גם מייצר בעיות אחרות. גם מבחינה מקצועית, כמעט כל מתכנת שמשתחרר מהצבא בטוח שהוא עילוי. ואז הולכים לעבודה הראשונה ומגלים כמה הרמה בצבא היא נמוכה בתכלס.

בסופו של דבר, לא הייתי אומר לא גורף וגם לא כן גורף. אני לא חושב שבגיל 18 אפשר לדעת איך תחווה את הצבא בגיל 23-4 או בגיל 28. אני בטוח לא ידעתי. ואני לא יכול להסתכל על היום על הדרך שעברתי ולראות בה רק את הבעיות ולא גם את מה שהרווחתי ממנה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 31 דקות, Potato כתב:

הייתי מכונאי של סירות בצבא.

היה כיף למרות שלא נדרש יותר מידי שכל.

שהדרישה היחידה ממך היא דופק ולא להרוס דברים בהגזמה מעט מאוד יכול להשתבש.

לימודים ולחץ מזה, פרויקטים בעבודה.

לא הייתה לי תקופה פחות לחוצה בחיים מהשירות הצבאי 

בלי קשר ללחץ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בלי קשר ללחץ

זה קשור אבל.

א-ה הייתי עסוק בלא לקבל ריתוק.

ה-ש עבדתי במועדון ויצאתי עם חברים.

לא מתחרט לרגע שלא הלכתי לעתודה,והייתי רשום לטכניון.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם

אז שירות ביחידה טכנולוגית כמעט פוטר אותך מסיפור ריתוק לכל השירות שלך (זה ממש נדיר ברמה שאתה ממש צריך להתאמץ כדי לקבל ריתוק)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אילו יחידות יש בצבא שיוכלו להביא לה ערך מוסף באזרחות?

קצת רקע:

דפ״ר 90

התאמה לקצונה הכי גבוהה

פרופיל 72

5 יחידות מתמטיקה

7/10 פיזיקה (לא זוכר תסלחו לי. אערוך בהמשך)

5 אנגלית

5 מדעי המחשב

כל זה, והציונים שלה כולם מעל 85.

בגלל זה לא הייתי רוצה שראש כזה באמת יתבזבז על להכין קפה למפקד חרמן.

אני והיא פשוט לא מכירים את כל המסלולים והיחידות שיש לצה״ל להציע בתחום.

• תוכן חדש...