Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתודה צבאית - הנדסת תוכנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לעניינים הטכניים לעשות עתודה זה בעיקר לפספס הן את השירות הצבאי והן את הלימודים האקדמיים. להתחיל שירות כשאתה בגיל שבו רוב האנשים משתחררים וללמוד באקדמיה כשאתה צעיר מרוב האנשים ב-5-10 שנים לא נשמע לי וואו.

הייתי בודק על קד"צים (בסמ"ח למשל) ומסלולי מיון למתכתנים (מודיעין/תקשוב/חיל האוויר). גם אם חותמים קבע, סדר הדברים יותר "טבעי" (קודם משרתים ואז לומדים).

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אני בוגר קורס תכנות, שזה מסלול בערך דומה

זה לא מסלול דומה בשום צורה. הוא קצר משמעותית מאוד. ויש לזה המון משמעות. למסלול כמו שאתה מציין - לגמרי הייתי ממליץ לקחת. כל עוד מודעים למגבלות שלו (שציינת אותן מצוין). למסלול עתודאי - ל ד ע ת י - יש רק חסרונות מולו.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אבל זה מאפשר למי שרוצה לצבור גם ניסיון ניהולי.

ניהול פרוייקטים או צוות בצבא לא מתרגמים יפה בלא מעט מקרים לאזרחות. בטח לא בחברות בינלאומיות עם תרבות ניהול שונה מאוד. אם כבר זה יוצר הרגלים רעים ומקומות עבודה דיי רעילים. ראיתי את זה first hand. זה לא 100% כן ? אבל בא נגיד שאחוז ה״תפוחים הרקובים״ בגלל הרגלי ניהול צבאיים היה גבוהה.

בראיה לאחור של היום - לא הייתי מצטרף תחת מנהל עם סגנון כזה.

לפני 4 שעות, SG159 כתב:

אני והיא פשוט לא מכירים את כל המסלולים והיחידות שיש לצה״ל להציע בתחום.

אם זה לא השתנה - היא תתחיל לקבל זימונים - ואז כדאי לדבר. זה פחות תוכנית בהזמנה או למי להגיש קו״ח. על פניו - יש אחלה נתונים.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לבנות זה דיי תוכנית בהזמנה, בטח מסלולים טכנולוגיים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לבנות זה דיי תוכנית בהזמנה, בטח מסלולים טכנולוגיים

למרות שאת ה3 שנים שלי שעשיתי נהניתי,

צבא זה חרא ואני לא ממליץ לאף בן 17 לחתום על חוזה של 5-4 שנים.

אחרי הצבא אפשר ללכת ללמוד,לעבוד בעבודה יש 40 שנה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אהלן,

לי אין קשר לתכנות, אבל שלחתי הודעה לחבר שהיה בתפקיד מהסוג הטכנולוגי בחיל המודיעין וגם באזרחות בסטארטאפים מאוד מרשימים שהוא הקים במו ידיו. באמת מדובר באדם פנומן ומאוד מצליח. להלן דבריו (סליחה על חוסר הסדר, זה קופי פסטה מהוואצפ):

ציטוט

שחקים זה אחלה, יש שם מסלול טכנולוגי. עדיף גאמא סייבר.

חבצלות פחות הייתי הולך.

(אני שואל: "נטו בשביל תכנות לא חייב עתודה אבל זורמים, מה הכי יקדם קריירה כמפתחת?")
גאמא סייבר חד משמעי.

הערך הכי גבוה.

אם לא תתקבל למודיעין - אז קורס תכנות של בסמח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 24 דקות, ניקו פ. כתב:

להלן דבריו

רק רוצה להגיד שזה מוטה מאוד לתחום המודיעין.

אם מסתכלים מעבר לכך על מדעי מחשב בצורה כללית ומחוץ לעולם אבטחת המידע - ההפרשים קטנים יותר משמעותית. והעולם הרבה יותר גדול מזה - וזה לא תחום שבטוח יעניין / יהיה המטרה של כולם. (למרות שהצבא מראש מוטה בשימוש שלו).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אני מבין ואין לי יכולת ךהגיד על זה כלום כי אני לא מהתחום כמובן. 

רק אציין שהסטארטאפ שלו לא עוסק בשום צורה בצבא או בטכנולוגיה שקרובה לצבא. הוא פיתח תכנה שקשורה לעולם הרפואה. מניח שחלק מזה, לאו דווקא הטכני, הוא בזכות יכולות וקשרים שפיתח בצבא. 

אבל שוב, לא מבין בזה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא עשיתי את זה וסיימתי לימודים בגיל 26, לא מצטער על זה.

לרוב העתודאים אצלנו היה קשה מבחינה חברתית.

דיברתי גם עם אנשים שעובדים בתעשייה ועשו את המסלול הזה, לא המליצו גם כן.

תפקידים עם ערך מוסף - תוכניתן בממר"ם, משהו ב-8200, לא חסר.

לפני שעתיים, Morningstar כתב:

הכרתי המון עתודאים בתואר, 100% (מספר אמיתי) מהם התחרטו שחתמו על עתודה. לדעתי זה אומר הכל.

גם אנשים מבוגרים אומרים את זה, הרבה שנים אחרי העתודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מהיכרות אישית, מישהי מהמשפחה מאוד תותחית, נשמע שהיא כמו אחותך. איתרו אותה עוד בבית הספר התיכון והמסלול שלה ל8200 היה כמעט סלול(ממה שאני יודע זה קשור ל5 יחידות מתמטיקה, פחות הציון אלא שתמיד יש שאלה או שתיים שהן כל כך קשות יחסית לשאר המבחן שמי שפותר אותן - מסומן).

היא לא הייתה הרבה בקבע לא יודע בדיוק כמה, אהל שלוש שנים בטוח לא. כבר באמצע השירות חיזרו אחריה חברות הייטק מבחוץ. עכשיו היא כבר בחוץ עם עבודה טובה וkilling it כמו שאומרים.

ככה שעתודה לא בטוח שתתרום יותר מדי, עדיף לצאת מהר יחסית מהצבא. תוך כדי ניצול מקסימלי של הזמן

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, aviaviavi כתב:

(ממה שאני יודע זה קשור ל5 יחידות מתמטיקה, פחות הציון אלא שתמיד יש שאלה או שתיים שהן כל כך קשות יחסית לשאר המבחן שמי שפותר אותן - מסומן).

נשמע לי לא הגיוני (בלשון המעטה),שכן בכל הבגרות אתה עונה על מספר מועט של שאלות וזזה מתוך בחירה. 

שאלון אחד עונים על 5 מתוך 8 שאתה בוחר. 

שאלון שני עונים על 3 מתוך 5 שאתה בוחר. 

כך שסביר להניח (במיליארד אחוז) שאין כאן קשר לסימונים על בסיס שאלה או שתיים במתמטיקה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא יודע אם עשית חמש יחידות או לא, בכל מקרה מי ששולט בחומר בצורה טובה, המבחן יחסית קל, רובו טכני וקשה להפתיע אותך. אני לא מאלה, כולה קיבלתי 80. אבל יש שאלה או שתיים שאיך שאתה מסתכל עליהן אתה יודע שזה לא בשבילך אחרי התבחבשות של כמה דקות אתה מדלג(הן פתירות אבל דורשות חשיבה קצת שונה/מסוות את עצמן כבעיה מסוג אחר ממה שנראה בהתחלה ועוד טריקים כאלה ואחרים) אתה מנסה להשיג כמה שיותר נקודות במסגרת הזמן. קשה לי להאמין שמזמנים אנשים ל8200 על סמך פסיכוטכני בגיל 16 וציוני בגרות. כל שנה יש אלפים עם קרוב למאיות במתמטיקה וציוני פסיכוטכני גבוהים. מספר המקומות די מוגבל.

פורסם
לפני 20 שעות, יבגניפ כתב:

איפה הבעיות? בכל מה שהוא צבא ובהתחייבות לזה לתקופה כל כך ארוכה. הצבא הוא גוף מפגר, ומי שגדל בו לומד ומאמץ או סובל גם מהבעיות המובנות שיש בארגון הזה. כמעט כל מי שהכרתי חלם על זה שברגע האמת כשיצטרך להכנס לקבע יקצצו את התקן שלו והוא ישחורר לפני הזמן. די אף אחד לא רוצה להשאר מעבר לזמן המינימלי שהוא מחויב לו. וזה כמובן גם מייצר בעיות אחרות. גם מבחינה מקצועית, כמעט כל מתכנת שמשתחרר מהצבא בטוח שהוא עילוי. ואז הולכים לעבודה הראשונה ומגלים כמה הרמה בצבא היא נמוכה בתכלס.

האמת ששמעתי את המנהל של אשתי אומר את זה, שהוא לא אוהב במיוחד לקלוט "יוצאי צבא" כי רובם בטוחים שהם עילואי כשבפועל רובם ככל הנראה ממוצעים - אבל ברוב המקומות עבדו בטכנולוגיה מיושנת ביחס למה שמקובל היום בשוק. (זה לא אומר שאין אצלם יוצאי צבא למינהם...)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, aviaviavi כתב:

אני לא יודע אם עשית חמש יחידות או לא, בכל מקרה מי ששולט בחומר בצורה טובה, המבחן יחסית קל, רובו טכני וקשה להפתיע אותך. אני לא מאלה, כולה קיבלתי 80. אבל יש שאלה או שתיים שאיך שאתה מסתכל עליהן אתה יודע שזה לא בשבילך אחרי התבחבשות של כמה דקות אתה מדלג(הן פתירות אבל דורשות חשיבה קצת שונה/מסוות את עצמן כבעיה מסוג אחר ממה שנראה בהתחלה ועוד טריקים כאלה ואחרים) אתה מנסה להשיג כמה שיותר נקודות במסגרת הזמן. קשה לי להאמין שמזמנים אנשים ל8200 על סמך פסיכוטכני בגיל 16 וציוני בגרות. כל שנה יש אלפים עם קרוב למאיות במתמטיקה וציוני פסיכוטכני גבוהים. מספר המקומות די מוגבל.

מזמנים למיונים ל 8200 על בסיס הרבה מאוד פרמטרים - איזה שאלה ספציפית ענית בבגרות במתמט' זה לא אחד מהם.

פורסם
לפני שעתיים, BloodFist כתב:

האמת ששמעתי את המנהל של אשתי אומר את זה, שהוא לא אוהב במיוחד לקלוט "יוצאי צבא" כי רובם בטוחים שהם עילואי כשבפועל רובם ככל הנראה ממוצעים - אבל ברוב המקומות עבדו בטכנולוגיה מיושנת ביחס למה שמקובל היום בשוק. (זה לא אומר שאין אצלם יוצאי צבא למינהם...)

כן זה משהו שטיפל'ה גם קורה בשנים האחרונות. יש חברות שלא רוצות להמר על יוצאי צבא שזו העבודה הראשונה שלהם, בעיקר כי הם בטוחים שהם מגה סופר סניורים והם בדרך כלל לא כל כך

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...