Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה אחורית - שאלה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון, הרבה יותר פשוט לתכנן סרן קדמי ללא הנעה מאשר כזה שמכיל גם הנעה וגם היגוי.

דרייבשפט זה לא רכיב מורכב במיוחד וסרן אחורי קשיח זה אחד הדברים הכי פשוטים שיש.

בשנות ה40 כבר הציגו מכוניות עם הנעה אחורית ורצפה שטוחה, חוץ מזה שיש לך תעלה גם ברכבי הנעה קדמית כי זה תורם לחוזק של המרכב.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, thebaron כתב:

דווקא לא...להעביר את הכוח מהמנוע שיושב מלפנים לחלק האחורי של הרכב, יש צורך בהוספת ציר (דריישפט או גל הינע) שמוסיף מורכבות הנדסית ומכנית, משקל,  אך עדיין דיפרנציאל קלאסי הוא פתרון פשוט, זול וקל יותר ולעיתים מהווה פיתרון שאינו נוח לנוסעים מאחור... צודק

נהפוך הוא. כאשר מדובר על הספקים מכובדים הדיפרנציאל נדרש להיות גדול יותר, כך שקל יותר לההשתמש בו כאשר הוא נמצא בשטח לא מנוצל באחורי/תחתית הרכב מאשר בתא המנוע הצפוף.

עריכה: הקדימו אותי....

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
הקדימו אותי....
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, thebaron כתב:

דווקא לא...להעביר את הכוח מהמנוע שיושב מלפנים לחלק האחורי של הרכב, יש צורך בהוספת ציר (דריישפט או גל הינע) שמוסיף מורכבות הנדסית ומכנית, משקל, ולעיתים מהווה פיתרון שאינו נוח לנוסעים מאחור... 

גם ברכבים עם הנעה קדמית קיימים את כל אותם חלקים - דיפרנציאל, דרייבשאפט.

הם פשוט ארוזים בחבילה קומפקטית ביחד עם תיבת הילוכים. אם שמעת פעם את המושג transaxle, אז זה זה.

לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

זה לא נכון, הרבה יותר פשוט לתכנן סרן קדמי ללא הנעה מאשר כזה שמכיל גם הנעה וגם היגוי.

דרייבשפט זה לא רכיב מורכב במיוחד וסרן אחורי קשיח זה אחד הדברים הכי פשוטים שיש.

אולי יותר קשה לתכנן, אבל אחרי שתכננת, יותר זול לייצר, אחרת לא היו כמויות כאלה של רכבים עם הנעה קדמית.

עבודה של מהנדסים זה מאוד זול בסופו של דבר, אם מדובר בייצור המוני.

חוץ אתה יכול לתכנן את אותו מנוע בשלל נפחים ועם/בלי כמה סוגי מגדשי טורבו (כדי לקבל ביצועים בזול), להזמין מספק חיצוני תיבת הילוכים שיודעת להתמודד עם ספקטרום של מומנטים, את כל זה לשים על פלטפורמה נמתחת לאורך ולרוחב, עם אופציה להנעה היברידית וחשמלית, ועליה להלביש סוגי מרכב בשלל תצורות וגדלים.

כמו טויוטה, שב2009 בנו את המערכת ההיברידית שלהם עם מנוע 1.8 ו122 כ"ס, ודוחפים אותה לאן שרק אפשר.

זה מה קוראים אותו סקלביליות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמע אלו רכבים יותר מסוכנים שקל מאוד לאבד איתם שיוי משקל ולהחליק..

בן דוד שלי עשה תאונה קלה עם מיאטה בגלל שהוא לא היה מיומן מספיק

פורסם

באופן כללי ככל שההספק עולה:

היגוי בהנעה אחורית יהיה נקי יותר מהשפעות העברת הכוח.

האצה בהנעה אחורית מעמידה תהיה מהירה יותר בגלל  שמשקל וכוח הצמדה עובר לגלגלים המניעים. זה משפיע שיווקית...

במסלול, בניטרול יכולת ההאצה מהמקום, אין יתרון מובהק מבחינת זמנים. להבטי תכנון אחרים יש לא פחות השפעה. עיין ערך סיביק טייפ R ומגאן RS.

פורסם
לפני 38 דקות, Master Basil כתב:

זה נכון, אבל הרבה פחות נכון מאז שיש ESP מתקדמות

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Master Basil כתב:

מבעבר למערכות בקרת אקלטרוניות שיכולות למנוע כל דבר כזה הרבה לפני שהוא מתרחש, הן כמובן לא חסינות הגזמה או טמטום, צמיגים מודרניים וזוויות מתלה מאפשרים לייצר היום רכבי הנעה אחורית שהם מאוד מאוזנים שצריך להתאמץ בכדי לגרום להם להיכנס להיגוי יתר. המיאטה היא לא אחת כזו כמובן, זה רכב שתוכנן מראש בכדי שיהיה קל להיכנס להיגוי יתר, כך גם BRZ ועוד. 

פורסם
בתאריך 17.2.2022 בשעה 10:04, ronen7 כתב:

לא ברור לי מדוע חברות היוקרה ממשיכות בהנעה אחורית ?

בתאריך 21.2.2022 בשעה 19:51, vadim6385 כתב:

חוץ אתה יכול לתכנן את אותו מנוע בשלל נפחים ועם/בלי כמה סוגי מגדשי טורבו (כדי לקבל ביצועים בזול), להזמין מספק חיצוני תיבת הילוכים שיודעת להתמודד עם ספקטרום של מומנטים, את כל זה לשים על פלטפורמה נמתחת לאורך ולרוחב, עם אופציה להנעה היברידית וחשמלית, ועליה להלביש סוגי מרכב בשלל תצורות וגדלים.

וואדים, לא שמת לב למה שכתבתי. סקלביליות ברכבי פרמיום/חזקים מתבטאת בהנעה האחורית וגם שם היא קצת פחות נפוצה. לפיתרון ה"לדרמן" שהצגתה יש יתרונות ביצור מספר גדול של דגמים ורכבים מבחינת מחיר/יכולת יצור אולם עדיין זה פיתרון ג'נארי שאינו נותן מענה לדרישות מרכב יוקרה/ביצועים.

לסבר את האוזן, הרכב שלי (E350) המבוסס על שלדה מדגם W211, שלדה זו יכולה לטפל בהספקים של עד 514 כ"ס (E 63 AMG עם מנוע V8 של 6.2 ליטר) באופן רשמי, גם קצת יותר באופן לא רשמי😏. קשה לי להאמין כי היה ניתן ליישם את השלדה הזו בטכנולוגיה של לפני 10-15 שנה עם הנעה קדמית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וזה לא רק העניין הטכני, יש גם עניין של מסורת שהיא חלק מהיוקרה של המותג. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...