Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, Giant_TA כתב:

בשנים האחרונות יש קיצוץ מסיבי במילואים, 

(...)

יש לי את החשש שבגלל התפיסה הזו, אנחנו מרשים לעצמנו לקצץ ולא להתייעל וחלק גדול מזה יתפוצץ בפנים. המזל היחיד הוא שאוייב שלנו לא באמת יכול לסכן אותנו.

הסיבה היחידה שלא נלחמים בנו צבאות גדולים כמו פעם (...)

חשש תמיד יהיה.

הקטע הוא שאחרי האביב הערבי, מצב המדינות השכנות עגום מאי פעם מבחינה צבאית. שמירה של אותה איכות בישראל היא למעשה התעצמות/התחמשות באופן יחסי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אגב, בלי קשר ממליץ לחזור קצת אחורה כדי לקבל פרופורציות ללבנון השניה. לראות קצת תמונות של ביירות, על 900 אלף פליטים אחרי חודש לחימה במדינה קטנה של 6 מיליון אזרחים. להשוות את גודל הכוחות מול כמות האבדות ולהפנים שלתקוף אזור מפוצץ באוכלוסיה אזרחית זה לא כזה קל. 

אחרי זה להקביל את זה למדינה ענקית של 50 מיליון איש שכול העולם מחמש אותה והצבא שלה ברובו יושב בערים ולהבין שה״ביזיון״ של הצבא הרוסי ״קצת״ מנופח.

שביחס לדוחות של העולם בהם הרגנו 1150 אזרחים בלבנון ורק 300 מחבלים(כמובן שזה בולשיט) אפשר לצייר כאן תמונה שהצבא הרוסי סופר הומני. 

לכל אותם האנשים שמביאים כאן דוגמאות מוויקיפדיה ושל ארגונים ״שרק נגד ישראל ״ הם לא דוברים אמת. כנסו לערך של לבנון השניה באנגלית. לפי המספרים יחס האבידות מול הכוחות היה 1:2,  ישראל הרגה על כל מחבל 4 אזרחים. וחזבאללה נלחמו מול 30 אלף חיילים שלנו רק עם 1000 אנשים.  ביזיון נכון?  תגידו שלא כי זה חרטא! - ותהיו צודקים, אבל זה מה שקורא קספר מנורווגיה או לוקאס מפולין. ושניהם בטוחים ב100 אחוז שזה נכון. הנקודה שלי היא, שכל מי שאוכל כאן את המידע שהתקשורת נותנת לו הוא אותו הקספר מנורווגיה או לוקאס מפולין.

——————————————————

יש דיווח שהאזרים מתחילים לגשש בשטח של ארמניה איפה שיושבים הכוחות הרוסים. עוד התפתחויות בזירה העולמית?

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני שעה, Giant_TA כתב:

בשנים האחרונות יש קיצוץ מסיבי במילואים, ויש לי חברים רבים ממקומות כמו גולני, גבעתי ושות שלא זומנו כבר כמה שנים טובות.

הנדסה קרבית, קוראים לנו לאימון בין פעם לפעמיים בשנה.

מחכה שיקצצו לנו אולי נקבל קצת שקט מצה"ל.

פורסם

לפני כשעה, Giant_TA כתב:

יצא לי להתאמן עם יחידות מצבאות זרים. הצבא שלנו טוב מאוד ביחס לגודלו - כאן זה נגמר. מכאן ועד כל מי שאוכל סרטים שאנחנו מעצמה צבאית ״עולמית״ המרחק עצום. אין לנו גם את היכולת להילחם לאורך זמן בגלל מגבלות חימוש מה שמוביל למצב שאנחנו תלויים בספקים שלנו, ולכן לא יכולים להחליט לכבוש או לפעול ללא התחשבות באינטרסים מבחוץ. 

לא ראיתי פה טענות שישראל היא מעצמה צבאית עולמית אלא שהיא מעצמה מקומית.

ובכלל, מי המדינות שאפשר להגדיר כיום כמעצמה צבאית עולמית חוץ מארה"ב? 

סין? אולי גם הודו?

צה"ל לא צבא קטן, מבחינה מספרית (כח אדם) דומה לצבא הבריטי והגרמני וזה עוד לפני מערך המילואים הגדול שיש בישראל. ואגב אם חשבתם שצה"ל צבא בזבזני אז לכו תשאלו את הגרמנים על מה הם מבזבזים 65 מיליארד דולר בשנה כשלפי הדוחות האחרונים יש להם רק 150 טנקים מבצעיים ותחמושת לשלושה ימי לחימה: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-24/germany-military-spending-up-after-russia-invades-ukraine

ברור שלצה"ל יש הרבה בעיות ומערך המילואים מורעב אבל אם מדברים על התנגשות (קונבנציונלית כן?) מול רוסיה בסוריה אז אני לא חושב שיש לנו ממה לחשוש, הם לא מצליחים לתדלק והלאכיל את הצבא במרחק עשרות ק"מ מהגבול שלהם אז בסוריה כן?

וחיל האוויר הרוסי שפוטין כל כך אוהב להשוויץ בו במטסים לא מצליח להשיג עליונות אווירית על אוקראינה, מדינה עניה עם חיל אוויר קטן ומיושן ומערכות הגנה אווירית מיושנות. איזה סיכוי יש להם בדיוק מול חיל האוויר הישראלי?

יפה שיש להם כמה מאות su35/27, אבל כמה מהם באמת יכולים לעלות לאוויר וכמה טייסים מאומנים ולא שיכורים יש להם? אם לשפוט מהמלחמה באוקראינה אז המספרים האלה לא גדולים בכלל.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Michaelr כתב:

וחיל האוויר הרוסי שפוטין כל כך אוהב להשוויץ בו במטסים לא מצליח להשיג עליונות אווירית על אוקראינה, מדינה עניה עם חיל אוויר קטן ומיושן ומערכות הגנה אווירית מיושנות. איזה סיכוי יש להם בדיוק מול חיל האוויר הישראלי?

יפה שיש להם כמה מאות su35/27, אבל כמה מהם באמת יכולים לעלות לאוויר וכמה טייסים מאומנים ולא שיכורים יש להם? אם לשפוט מהמלחמה באוקראינה אז המספרים האלה לא גדולים בכלל.

חיל האוויר שלהם מראה את אותה העליונות בסוריה ומדינות הסביבה. ככה זה כשאין באמת מערכות נורמליות באזור.

לגבי העליונות באוקראינה, אין לי מושג מה קורה שם, אבל על פי מה שאני מבין זה לא שיש שם בעיה לפעול. למה לא עושים את שה במימדים גדולים זו כבר שאלה אחרת.

על פי הבקשות של אוקראינה והמון פוסטים שאני רואה בתקשורת משם בבקשה מנאטו ״לסגור את המרחב האווירי״  לא נותן לי את ההתרשמות שיש שם בעיות לרוסים…

מבחינת לוגיסטיקה, יכול לתת לך מספר עדויות של חברה מלבנון השניה(אני התגייסתי אחרי) שנתקלו בבעיות הספקה. כשנפתחת מערכה גדולה לא במסגרת תרגיל, תמיד יהיו בעיות, ובמיוחד כשלא הכול הולך לפי התכנון. כרגע כל בעיות ההספקה שאני קורא עליהם זה רק מהתקשורת, אז אין לי מושג.

טורקיה מעצמה אזורית לא פחות מאיתנו(לדעתי יותר), אבל זו בדיוק הנקודה - אנשים לא מבינים את זה…

התמודדות מול רוסיה זה סתם דיון דמוגוגי ברמה של דירוג צבאות במגזין.

פורסם

ביידן קורא להחלפת פוטין 🤦‍♂️, הבית הלבן מיהר ל"הסביר" שביידן לא התכוון, עד כמה הדמוקרטים זקוקים לריח של WW3 באוויר בשביל להסיט את תשומת הלב מהכשלונות שלהם?

• מצחיק 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

לפני 27 דקות, Giant_TA כתב:

לגבי העליונות באוקראינה, אין לי מושג מה קורה שם, אבל על פי מה שאני מבין זה לא שיש שם בעיה לפעול. למה לא עושים את שה במימדים גדולים זו כבר שאלה אחרת. 

חיל האוויר האוקראיני עדיין טס (אמנם לא הרבה) ומערכות הנ"מ שלהם עדיין פעילות.

לרוסים יש דיי הרבה אבידות מתועדות, 16 מטוסי קרב ו35 מסוקים. בטוח יש עוד שלא תועדו.

בשבועיים האחרונים הם מפעילים את חיל האוויר הרבה פחות, הדיווחים על מטוסים ומסוקים רוסיים בשמי אוקראינה פחתו באופן ניכר ואני לא זוכר שראיתי תיעודים ועדויות שחיל האוויר הרוסי מופעל לחיפוי אווירי.

בזמן האחרון יש הרבה מאוד תקיפות עם טילי שיוט, טילים בליסטיים ושיגור טילים היפרסוניים ממטוסים מחוץ למרחב האווירי של אוקראינה. איזה סיבה יכולה להיות לזה חוץ מחשש לפעול בשמי אוקראינה? הרי החימוש הזה יותר יקר, פחות הרסני וכנראה פחות מדויק ממטוס עם פצצות.

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Michaelr כתב:

חיל האוויר האוקראיני עדיין טס (אמנם לא הרבה) ומערכות הנ"מ שלהם עדיין פעילות.

לרוסים יש דיי הרבה אבידות מתועדות, 16 מטוסי קרב ו35 מסוקים. בטוח יש עוד שלא תועדו.

בשבועיים האחרונים הם מפעילים את חיל האוויר הרבה פחות, הדיווחים על מטוסים ומסוקים רוסיים בשמי אוקראינה פחתו באופן ניכר ואני לא זוכר שראיתי סרטונים בהם חיל האוויר הרוסי מופעל לחיפוי אווירי.

בזמן האחרון יש הרבה מאוד תקיפות עם טילי שיוט, טילים בליסטיים ושיגור טילים היפרסוניים ממטוסים מחוץ למרחב האווירי של אוקראינה. איזה סיבה יכולה להיות לזה חוץ מחשש לפעול בשמי אוקראינה? הרי החימוש הזה יותר יקר, פחות הרסני וכנראה פחות מדויק ממטוס עם פצצות.

- אין לי מושג איפה הוא טס.

- 16 מטוסים ו-35 מסוקים? מספרים ללא שום סימוכין. * ראיתי גם הרבה ״תיעודים״ ממשחקי מחשב, ושנים לא קשורות. אבל גם אם נצא מנקודת הנחה שכן - זה עדין מספרים קטנים ביחס לגודל הצבא.

- תקיפות עם טילים לא פחות מדויקות, עושות שרירים מול המערב ומשמשות לבחינת נשקים בלייב. 

בשורה התחתונה, אם היו רוצים היו משטחים שם הכול. אין בעיה לעשות את זה גם עם טילים ומטוסים משנות ה-60.

תבין נכון, אני חושב שהצבא הרוסי לא נראה טוב בכלל, אבל מסתכל על זה בפרופורציות יותר ריאליות וגם מבין שיש דברים שלא עושים בגלל סיבות שונות ולא בגלל יכולת.

פורסם
לפני 3 שעות, Giant_TA כתב:

- 16 מטוסים ו-35 מסוקים? מספרים ללא שום סימוכין. * ראיתי גם הרבה ״תיעודים״ ממשחקי מחשב, ושנים לא קשורות. אבל גם אם נצא מנקודת הנחה שכן - זה עדין מספרים קטנים ביחס לגודל הצבא.

לא ראיתי אפילו "תיעוד" אחד ממשחקי מחשב, מה שהיה משם זה וידאו מעריצים של "רוח הרפאים מקייב", שאתרי חדשות כאלו ואחרים החליטו שהוא תיעוד.

לגבי המספרים, האוקראינים אומרים משהו אחד, הרוסים משהו אחר, במערב מעריכים איפושהו באמצע- כאשר המספרים שמוזכרים פה זה ה "איפושהו באמצע"

אבל הנקודה היא לא שאלו מספרים קטנים ביחס לגודל הצבא, השאלה היא כמה משימות יצאו ובכמה נפגע כלי טיס. לרוסיה -לכאורה- יש חיל אוויר עצום עם לא מעט מטוסים מודרניים מספיק (סוחוי 30/34/35, מעל 120 מכל דגם) ואיכשהו הם עדיין מטיסים שם סוחוי 24 בין ה 27 שהם שולחים לשם. 

במידה וזו הייתה טעות אסטרטגית להמעיט בכוחם של האוקראינים- הייתי מצפה שאחרי שבועיים הם היו מתעשתים ודואגים להכניס פנימה דברים יותר איכותיים, מטוסים אפשר לשנע מאוד במהירות.

מה לעזאזל קורה שם בפועל? אולי האסטרטגיה של פוטין היא לדלל את מספר האזרחים הצעירים במדינה שלו, מי יודע.

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, Pika007 כתב:

מה לעזאזל קורה שם בפועל? אולי האסטרטגיה של פוטין היא לדלל את מספר האזרחים הצעירים במדינה שלו, מי יודע.

אולי הוא סגר עם שי ג׳ינגפינג למסור לו את המפתחות של רוסיה בסוף הקדנציה, ועכשיו דואג לחסל את ההתנגדות האפשרית.

השלטון של רוסיה עושה להם יותר נזק מכל אויב חיצוני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה אף אחד לא מדבר על האינטרס האמריקאי באוקראינה?

ובכלל למה אירופה מחמשת ככה את אוקראינה? מה הם מצפים להשיג? למנוע?

פורסם

כי האינטרס האמריקאי לא רלוונטי כל כך כרגע.

הם לא אלו שהתחילו את כל העניין הזה.

כולם היו רגועים באירופה במשך כמה שנים וזה כאילו שפתאום איזה ילד קקה קם ומתחיל לתת מכות לכולם בזמן שכולם קוראים ספר.

התגובה של כולם כולל ארה"ב היא בכיוון של 

Come On Reaction GIF by MOODMAN

פורסם

אף מנהיג באירופה לא רוצה את רוסיה על הגבול שלו בלי איזור באפר, לכל אורך ההיסטוריה להיות שכן של רוסיה הוכיח את עצמו כדבר לא הכי בטוח או כדאי. אבל לא רוצים להילחם ברוסיה באופן פעיל ולהיות חלק מהקונפליקט. מה נשאר לעשות? לעזור למי שנלחם בפועל.

פורסם
לפני 14 דקות, arik100 כתב:

ובכלל למה אירופה מחמשת ככה את אוקראינה? מה הם מצפים להשיג? למנוע?

הם מנסים לחסל את הצבא הרוסי שיפסיק לאיים על אירופה בעזרת פרוקסי אוקראיני. כמו שרואים עם רוסיה כל איום שלהם הופך בסוף לעובדה מוגמרת, אז כדאי לחסל אותו כשאפשר.

בהחלט חכם מצדם.

כבר עכשיו לאור האבידות וחוסר היכולת של הרוסים נאטו יודעים שהרוסים לא מהווים שום איום עליהם. אבל למה לא לדפוק אותם עוד קצת, ובד בבד לעזור לאוקראינה להשתחרר מהצל של אמא רוסיה?

לפני 7 דקות, David32 כתב:

מה האינטרס האמריקאי באוקראינה?

בטח המעבדה הוירו-ביולוגית של הנאציסט חאנטר ביידן, טובאריש…. 🤣

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 2
  • תוכן חדש...