Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הסכומים שאני מוציא על דלק מייאשים אותי והתחלתי לפזול לכיוון רכב חשמלי.

אני גר בבניין משותף ויש לי חניה פרטית בטאבו.

העניין הוא שהחניה היא רחוקה מהבניין.

יש שני טורים של חניות, אחד שצמודה לבניין ואחת ממול שרחוקה, ואני ברחוקה.

מישהו יודע אם ניתן להתקין עמדת טעימה בכזו חניה?

פורסם

מבלי להכיר את המתווה, יהיה קשה לענות.

אני משוכנע שאם תזמין איש מקצוע שיבדוק את הנושא בשטח, הוא יוכל לענות לך יותר טוב מאיתנו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם החניה שלך בטאבו אז ניתן להתקין עמדה ברוב המקרים. בד"כ מה שעושים במצב שתיארת זה מרימים את הריצוף בחניה, מניחים את כבל החשמל ואז מחזירים את הריצוף.

תצטרך לקבל את אישור הועד מכיוון שאתה נוגע ברכוש המשותף, אך אם תחזיר את הכל לקדמותו, אין שום סיבה שהם לא יאשרו.

אתה צריך לפנות לאחת מהחברות שמתקינות עמדות טעינה ולבקש סוקר שיתן לך הצעת מחיר. ניתן לעשות את התהליך גם עם חשמלאי פרטי שאתה סומך עליו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נתחיל מהסוף, אתה מתכוון לשאול את הועד/שכנים או לא?

אם כן - במידה ואתה יודע איזה רכב אתה רוצה והוא מגיע עם עמדה+התקנה תפנה לחברת ההתקנה שיביאו סוקר. יש להם טופס להחתים את ועד הבית. תתחיל מזה ושיהיה בהצלחה.

אם לא (אשמח לפרט בפרטי בנושא) - תביא חשמלאי פרטי שיתן לך הצעת מחיר להתקנה. אם הוא יכול להרים את האבנים המשתלבות ולהחזיר כנראה שזה יהיה הכי נקי.. אם לא אולי אפשר להעביר חיווט מסביב.    כמו שחשמלאי אמר לי בחשמל אפשר לעשות הכל.. יש רק עניין של מחיר

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

הבנתי שיצא חוק חדש שאני לא חייב לשאול את השכנים או את הועד?

למרות שאין בעיה עקרונית לשאול את הועד.

את השכנים אני לא מתכוון לשאול כי איני חייב לעשות כן.

לגבי רכב שמתי עין על הקונה והיא כן מגיעה עם עמדת טעינה להבנתי.

פורסם
לפני 9 דקות, roy007 כתב:

זה החניה

76D1FF71-B87E-4FEC-8FCE-EE27E4BFA44B.jpeg

אי אפשר לתת לך תשובה מלאה בלי לראות את כל תוואי של הפריסה מארון החשמל ואתה חייב סוקר או חשמלאי מוסמך שיתן לך הצעת מחיר, אבל זה שהחניה שלך בטור הרחוק יותר זה משהו שיחסית קל לפתור בתהליך שתארתי לך מקודם. ראיתי כבר עמדות שמותקנות בחניות דומות לשלך.

לפני 1 דקה, roy007 כתב:

הבנתי שיצא חוק חדש שאני לא חייב לשאול את השכנים או את הועד?

למרות שאין בעיה עקרונית לשאול את הועד.

את השכנים אני לא מתכוון לשאול כי איני חייב לעשות כן.

אם אתה נוגע ברכוש המשותף (הריצוף בחניה) אתה חייב את האישור שלהם. לא מאמין שאמורה להיות להם בעיה עם זה כי אתה לא תפגע בכלום ברכוש המשותף.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הנושא מקודם בימים אלו בחקיקה ע״י הממשלה (שינוי לחוק המקרקעין שיתייחס ספציפית לעמדת טעינה לרכב חשמלי). יש עוד זמן עד שזה יזוז.

בנוסף יש פסיקות בנושא שקבעו שזה שימוש סביר ברכוש משותף ולכן אין צורך לבקש אישור. אני לא משפטן וממה שאני בדקתי עם עו״ד אי אפשר לקבוע שפסיקות של פיקוח על בתים משותפים הן תקדימיות ויש צורך לבדוק אם יש פסיקה מחוזית.

כפי שאמרתי אשמח לשתף את דעתי וניסיוני בנושא בפרטי

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, Gopher כתב:

אם אתה נוגע ברכוש המשותף (הריצוף בחניה) אתה חייב את האישור שלהם. לא מאמין שאמורה להיות להם בעיה עם זה כי אתה לא תפגע בכלום ברכוש המשותף.

על פי חוק המקרקעין ״שימוש סביר״ ברכוש המשותף לא צריך אישור מאף אחד. לגבי החלק השני של המשפט - כנראה נפלת על שכנים טובים.. בהרבה מקומות יש בעיה עם זה שאתה נושם

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Gopher כתב:

אתה חייב את האישור שלהם.

אתה מתכוון לועד ולא לשכנים אני משער?

כי אני ממש לא מתכוון לשתף את השכנים שלי בזה

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, roy007 כתב:

יש איזה המלצות לסוגים ספציפיים של מטענים או שכולם אותו דבר פלוס מינוס?

כולם עושים את אותה עבודה עד כדי הזרם המקסימלי שהעמדה תומכת. יש הרבה דברים מעבר כמו ניהול ב-wifi וכו..

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 9 דקות, roy007 כתב:

אתה מתכוון לועד ולא לשכנים אני משער?

כי אני ממש לא מתכוון לשתף את השכנים שלי בזה

התכוונתי לועד.

לפני 15 דקות, galbh כתב:

על פי חוק המקרקעין ״שימוש סביר״ ברכוש המשותף לא צריך אישור מאף אחד. לגבי החלק השני של המשפט - כנראה נפלת על שכנים טובים.. בהרבה מקומות יש בעיה עם זה שאתה נושם

צודק לגבי השכנים.

לפי דעתי כדאי שהוא יודיע לועד לפחות כדי לשמור על יחסי שכנות טובים. אין שום סיבה שזה יפריע להם והם גם לא יכולים למנוע ממנו שימוש סביר ברכוש המשותף.

פורסם

חובה לעדכן את הועד.. וחובה לארגן אסיפת דיירים.
יש לקבוע נתיב לכבלי החשמל,  ואם צריך להגדיל את קיבולת החשמל לבניין ולחנית הבניין.

1 - קביעת נתיב לכבלי החשמל בחניית הבניין - יש לקבוע נתיב לכבלים, מאחר ובעתיד סביר כי עוד דיירים יתקינו עמדות טעינה
ולא כל דייר יבצע העברת כבלים כרצונו.
כבלי החשמל אמורים להיות מסומנים במפת תשריט הבניין, כדי למנוע תאונות ופגיעה בהם בזמן עבודות בבניין.
2 - מאחר וסביר כי בעתיד עוד דיירים ירצו להתקין עמדות טעינה. - יש לבדוק את הספק החשמל המיועד לכך
ובמידת הצורך - לפנות לחברת החשמל להגדלת הספק החשמל לבניין.

אייל.

• אהבתי 2

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...