Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

ברור שזה טווח. ההמרה בין ק"ו לכ"ס היא בערך 4:3 (יש כמה כגדרות לכ"ס, עם הבדל של איזה 1-2% ביניהן)

להגיד ש"רוב הרכבים הם סביב 140 כ"ס" זה קצת יומרני - כי "רוב הרכבים" הם החל מקבוצת המיני עם מנועים בהספקים של כ-80  כ"ס (60 ק"ו) ועד המשפחתיות עם 120-150 כ"ס (90-120 ק"ו). כמובן שיש גם לא מעט חריגים, אבל כוונתי היא שהמנעד רחב מאד. ובבקשה, אל תתפסו אותי על כ"ס או שניים, אני מדבר על סדרי גודל. ובעניין השרשור - נניח שהדלקת הפנסים  צורכת 100 ואט, זה מתגמד מול הספק מכסימלי אפילו של 60 ק"ו (כמובן שבשימוש רגיל המנוע מפיק פחות).

כן ברור לגמרי ש140 זה קצת גבוה לממוצע, הכוונה שלי הייתה אבל שהמספר קרוב יותר ל100 ממה שנשמע, "כמה עשרות" מרגיש לי באזור ה30, ורכב עם 30 קילוואט (אזור ה40 וקצת "סוסים") היה חוטף מבט עקום.

הרבה מאוד עם אזור ה60-70 אבל לא חסר גם כאלה עם 200+, אני אישית גם עם בדיוק 100 קילוואט אז זה מה שיצא לי ;)

פורסם
לפני שעה, arc55tg כתב:

יצא לי לראות נהגים מדליקים דווקא פנסי ערפל ולא פנסי חזית או תאורת יום. 

תהיתי אם מישהו יכתוב את זה ; מבחינתי הדלקת אור ערפל אחורי שלא בנהיגה תחת תנאי ערפל דינה הורדה מהכביש וחיוב הנהג/ת בביצוע קורס נהיגה מונעת. קצת פאשיסטי אני יודע, אבל כבר אחרי 23:00, אז תזרמו.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, shellcase כתב:

@FARM, כמה דלק בממוצע מוסיפה נסיעה עם אורות דלוקים לצריכת הדלק השנתית שלי? אשמח אם תתיחס הן לרכבים עם פנסי הלוגן והן לרכבים עם פנסי לד.

אני מבקש לקחת בחישוב בחשבון את העובדה שאוויר אשר פוגש את הפנס החמים, מתחמם ןלכן נהיה קל יותר, לכן התנגדות הרוח פוחתת.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, laviil כתב:

אני חוסך בהפעלת המח, אני לא רוצה שיהיה לי בלאי ויצטרכו להחליף אותו. פעם לפני הרבה שנים איזה מג"ד אחד אמר שהדלקת אורות מקטינה את הסיכוי לתאונה ב5%. וואלה צדק. 20 שנה אורות כל הזמן אין תאונה. ואם זה מעצבן אותך, ובכן, כל אחד והשטויות שלו. ואגב אני יודע אילו מערכות יש לי ברכב, הוא נבחר מהסיבות האלו (ספייסטורר אקס').

לפני שעה, SlowRide כתב:

זה בדיוק ההפך מאי הפעלת המח. האורות דולקים קבוע בכוונה כי זה משפר את הניראות ומוודא שלא תקבל קנס ונקודות על שטויות.
פעם המצב היה אחר ולא בכל רכב היית יכול לכבות מנוע ולהשאיר את המתג של האורות במצב דלוק בלי שזה ירוקן את המצבר, היה צלצול שמזכיר לך לכבות את האורות...

מה שמרגיז את מר @FARM זה השימוש באורות מעבר שהם פחות טובים באור יום לעומת DRL

כן. במכוניות מודרניות עם DRL עדיף *לא* להדליק אורות ביום, כדי שה-DRL יעבוד. 

מרגיש כמו תקליט שבור...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל רק אם אפשר להפעיל את זה ביחד עם האורות האחוריים. אחרת זה רק חצי עבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם לא מתלהב מהרעיון של להדליק נורות סתם עדיף לתת לDRL לפעול כי אותו רואים יותר.

אצלי ברכב הנוכחי אין בכלל DRL ואני לא מדליק כי אפילו אם זה אחוזון קטן של דלק ומאמץ ובלאי וכאלו עדיין מרגיש לי מיותר בבוקר קיצי ישראלי שרק אם אני אתאמץ אני אדע אם האדם שמאחורי הדליק.

ראיתי פעם כתבה שנכתבה שהתחילו להכניס DRL לרכבים שכתבו שהכלום הפסד הזה מצטבר למיליוני ליטרים בשנה באיחוד האירופאי.

פורסם
לפני 7 שעות, FARM כתב:

שאלה לא רלוונטית, שיש פתרון מובנה ויעיל יותר בדמות DRL

מה? אתה כתבת במו אצבעותיך שנסיעה עם אורות דרך מבזבז דלק, אני פשוט מנסה להבין על כמה דלק מדובר...
איך זו לא שאלה רלבנטית ומה הקשר לDRL? ברכב שלי הDRL הם נורות להט ואורות הדרך LED, אז אולי עדיף לי לנסוע עם הLED? בקיצור - הזהרת משהו, בוא תנמק במספרים - אולי כולנו נלמד, אחרת זה סתם דיבורים באוויר.

לפני 6 שעות, מאזדה חבוטה כתב:

מה גובה הקנס?

100 שקל ו2נק' (גוגל זה כלי מאד חזק כשאתה מחפש תשובה לשאלה די פשוטה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

בגלל זה בארונה של אשתי מתג האורות תמיד על Auto, מבטיח הפעלת התאורה עם ההתנעה וכיבויה עם ההדממה. אחד היתרונות של VAG (לא זוכר לגבי רכבים אירופיים אחרים בהם נהגתי בעשור האחרון)

בכל הנעה? או רק כשחשוך?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 8 שעות, FARM כתב:

מערכות על בסיס פנסי led? בלילה, כולן

בוא אני אגש לזה בצורה שונה...

איך עצם העובדה שהפנס עובד על לד גורם לו לסנוור?

לדעתי מה שמשנה זה העיצוב של הפנס(לאיפה ואיך הוא זורק את האור) וכמות האור(בלומן\לקס או משהו בסגנון) שהוא מפיק, לא איך שהוא מפיק אור.

אולי יצרני הרכבים התחילו לזרוק על לעצב פנסים שיתפקדו כמו שצריך ורק רוצים שיהיה יפה וזה פשוט קורה ביחד עם זה שכולם עוברים לתאורת לד עכשיו אז אתה מקשר בין הדברים?

פורסם
לפני 4 שעות, Mr.Hybrid כתב:

בכל הנעה? או רק כשחשוך?

בכל התנעה. המצב האוטומטי ברכב הזה אינו קשור לחיישני תאורה בסביבה אלא למצב ההתנעה, ומכבה את הפנסים עם הדממת הרכב (בניגוד למצב ברכב שלי בו יש התראה קולית ותו לא, שכבר גרמה לי לפחות פעמיים להזקק לבוסתטר התנעה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, נראה לי שאתה טועה.

מצב אוטו  האורות נדלקים רק בחושך אבל תאורת לוח השעונים דולקת כמו במצב on (וכנראה שזה יחד עם ה drl מטעה אותך) ובמצב on התאורה נדלקת כשפותחים סוויץ ונכבת כשמדוממים. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, Shab00 כתב:

אני גם לא מתלהב מהרעיון של להדליק נורות סתם עדיף לתת לDRL לפעול כי אותו רואים יותר.

אצלי ברכב הנוכחי אין בכלל DRL ואני לא מדליק כי אפילו אם זה אחוזון קטן של דלק ומאמץ ובלאי וכאלו עדיין מרגיש לי מיותר בבוקר קיצי ישראלי שרק אם אני אתאמץ אני אדע אם האדם שמאחורי הדליק.

ראיתי פעם כתבה שנכתבה שהתחילו להכניס DRL לרכבים שכתבו שהכלום הפסד הזה מצטבר למיליוני ליטרים בשנה באיחוד האירופאי.

הכל יחסי

מליוני ליטרים באיחוד האירופי הם כלום ושום דבר. גם בישראל מליוני ליטרים בשנה הם כלום ושום דבר. פקק קטן ונהיגה אגרסיבית מוסיפים הרבה יותר מזה

פורסם
לפני 6 שעות, Sparrow420 כתב:

בוא אני אגש לזה בצורה שונה...

איך עצם העובדה שהפנס עובד על לד גורם לו לסנוור?

לדעתי מה שמשנה זה העיצוב של הפנס(לאיפה ואיך הוא זורק את האור) וכמות האור(בלומן\לקס או משהו בסגנון) שהוא מפיק, לא איך שהוא מפיק אור.

לוקס מתאר שטף אור ביחידות לומן למ”ר כלומר כמה קווי שטף אור מגיעים למטר מרובע של משטח נתון ממקור האור.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 2.11.2021 בשעה 15:17, discoTD5 כתב:

הפסקתי להטעין את הסלולרי באוטו בגלל העליה בצריכת הדלק! 

בגלל שאני נוהג ברכב של העבודה, אני מקפיד להטעין את הטלפון ברכב... 🤣

לפני 19 שעות, FARM כתב:

אותי מעצבן לראות נהגים במכוניות מודרניות שמדליקים את אורות החזית בשעות היום. זה מראה על חוסר הפעלת המוח ופעולה "על אוטומט", כי "ככה אני רגיל/ה". לא מודעים שיש להם מערכת תאורה ברכב שעושה את אותה עבודה, ואפילו יותר טוב.
די דומה לנהגים שלא מודעים לכך שיש להם ברכב אורות ערפל אחוריים ולא מדליקים אותם שצריך, ובמקום זה מפעילים 4 ווינקרים...

והפוך: נהגים המדליים אורות ערפל קדמיים ואחוריים כל השנה להגדלת אפקט השופוני 

לפני 16 שעות, ALÞћÃ כתב:

תהיתי אם מישהו יכתוב את זה ; מבחינתי הדלקת אור ערפל אחורי שלא בנהיגה תחת תנאי ערפל דינה הורדה מהכביש וחיוב הנהג/ת בביצוע קורס נהיגה מונעת. קצת פאשיסטי אני יודע, אבל כבר אחרי 23:00, אז תזרמו.

פעם בכביש 1 שוטר שנסע לידי בניידת משטרת התנועה אמר לי ברמקול לכבות את אור הערפל

פורסם (נערך)

מילא אורות ערפל קדמיים מקוריים שבאמת לא מפריעים לאף אחד שמגיח ממול, אני מדליק אותם כדרך קבע עם האורות הראשיים... אבל אור ערפל אחורי זה מסנוור ומעיק.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תוכן חדש...