Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

חמאה - מזרח מול מערב, רכה מול קשה. למה ?


dani666
שימו לב! השרשור הזה בן 913 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון
חמאה - מדוע ההבדל בין מזרח למערב ?
 
מאז התחיל יבוא החמאה לארצנו, שמתי לב להבדל גדול בין חמאה "מערבית" ו"מזרחית".
מערבית - בעקרון מערב אירופה וגם ישראל
מזרחית - מזרח אירופה.
 
אני לא מדבר על טעם וצבע אלא על קשיות. החמאה המערבית קשה. החמאה המזרחית רכה. בשני המקרים מדובר על 82% שומן או קצת יותר.
 
אז מדוע ?
 
והאם זה אומר שבפעם הבאה שאכין קרואסון ביתי - עדיף לי חמאה "מזרחית" למילוי ?
 
פתרון התעלומה - ואולי אצליח לחזור לישון בלילות .....
עריכה אחרונה על ידי dani666
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה עכשיו בקנדה שערוריית באטרגייט: https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-56175784
מסתבר שהוסיפו לתזונה של הפרות שמן דקלים וזה הקשה את החמאה. הבטיחו להפסיק עם זה.

לא אומר שזה מה שקורה בחמאה מערב אירופאית, אבל בהחלט סביר שיש הבדלים בתזונה של הפרות.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

ראיתי, ובגדול זה (תזונת הפרות, לאו דווקא שמן דקלים) ייתכן כהסבר.  אבל אם זה ההסבר - עדין ארצה להבין מה ההבדל באוכל שגורם לכך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מצאתי שום הבדל אחיד בין מזרח למערב.

יש חמאות רכות וקשות מתוצרת צרפת,

והחמאה הפינית הנפוצה במחוזותינו רכה בדיוק כמו הפולניות. לא נתקלתי בחמאה גרמנית בארץ, אבל מהזיכרון המעורפל שלי, בגרמניה הן רכות.

 

אלה וגם אלה רכות משמעותית מהחמאה המזעזעת של תנובה.

 

בנוגע לתזונת פרות - היא אכן משפיעה על הרכב החמאה. לא רלוונטי למה שמיובא לפה - מוצרים תעשייתיים ממקור חלב מגוון מדי - אבל כן רלוונטי לכל מיני חמאות aoc מצרפת, למשל - כדי שחמאה מסוימת תיקרא "חמאה ממחוז x" היא חייבת להיות מיוצרת מחלב פרות מקומיות שמלחכות מרעה מקומי וכיו"ב. המחיר בהתאם. בגבינות זה בדיוק אותו דבר. למשל, גבינת גרוייר "רגילה" שפשוט מיוצרת במחוז המתאים, לעומת גרוייר "מהאלפים" שמיוצרת רק בחודשים מסוימים מפרות שאכלו רק עשב אלפיני. פלצני משהו אבל יש השפעה על הטעם :-)

 

 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 5 דקות, hans כתב:

והחמאה הפינית הנפוצה במחוזותינו רכה בדיוק כמו הפולניות

מניסיוני, היא אחת הקשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך בתור פלב אני מבין אם החמאה היא קשה או רכה?

שואל ברצינות.

 

 

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, David32 כתב:

איך בתור פלב אני מבין אם החמאה היא קשה או רכה?

שואל ברצינות.

זורק אותה על קיר, אם היא נדבקת אז היא רכה, אם נופלת כמו שהיא, אז קשה, אם עושה חור בקיר וממשיכה הלאה במסלול, זה נוקיה 3310.

  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...