Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מוכרים אופנוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מסתבר שעברה שנה מאז שהוצאתי רישיון a1 ואני מתכונן להתחיל בקרוב רישיון a. 

מעשית זה אומר שיכול להיות לי עוד שבועיים רישיון a. 

כיום אני מחזיק Duke 390 ואני רוצה להתקדם למשהו קצת יותר רציני. 

אבל מכשול אחד שעומד בדרכי הוא במכירה של האופנוע הנוכחי. 

אני כמובן לא מתכונן לתת לאף אחד לנהוג על האופנוע, הן מבחינת ביטוח שתקף רק עליי והן מבחינת גניבה. 

גם לא נשמע לי כל כך סביר להרכיב אדם רנדומלי על האופנוע לסיבוב מבחן. 

אז איך מעשית מוכרים אופנוע היום? 

הדיוק עוד פחות מטריד אותי כי זה אופנוע זול, אבל הייתי רוצה לקנות אופנוע יקר כשיהיה לי רישיון a ופה זה יותר מטריד. 

תודה 

פורסם

עפי הדרישות שלך, נשאר רק טרייד עם אחד היבואנים/סוכנויות/מוסכים.

אני בתור רוכש אופנוע ,דורש לרכב עליו, כמובן מציג את כל הבטוחות למוכר. אין לי שום בעיה גם לקחת אותו מאחור בהרכבה בעת נסיעת מבחן שאני מבצע.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כמה הוא שווה?

אם זה כמה אלפים בודדים זרוק אותו לטרייד אבל אם זה כלי עם שווי רציני יותר תעשה ביטוח לכל רוכב וכשמישהו מגיע קח ביטחונות מתאימים. לגבי שירכיב אותך אישית הייתי מפחד שאדם שאין לי מושג מה המיומנות ושיקול הדעת שלו ירכיב אותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני מכרתי אופנוע (קווסאקי נינג'ה 250R) ,אומנם זה היה לפני 10 שנים, אבל מניח שלא השתנה הרבה.

האופנוע היה עם תיקון אחרי תאונה, אבל התיקון היה מקצועי , אז הורדתי 10% מהמחירון, כמובן ציינתי במודעה יד2 שהייתה תאונה.

הבן אדם הראשון שבדק החליט לא לקנות, השני קנה. אף אחד מהם לא עשה נסיעת מבחן אבל הבודק המקצועי מטעמם כן עשה נסיעת מבחן.

במקרה, שניהם פנו לאותו בודק, אז לבן אדם השני הבודק עשה הנחה, כי הוא כבר בדק את האופנוע קודם. 

לא הייתה לי בעיה לתת לבודק לנסוע כי הוא היה מקצועי וידוע בקהילת האופנוענים בתור רוכב מיומן.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

יש לך כמה אופציות: 

- מרכיבים את הקונה ונוסעים כבקשתו (האצות, העברות הילוכים, בלימה משולבת וכו')

- נוסעים ביחד לבדיקה ושם ייבחנו את האופנוע לבקשת הקונה.

- משאירים אצל מתווך באחת החנויות ברחוב שוקן (אני מכרתי ככה , 500 ש"ח תיווך) - והמתווך עם ביטוח וייפוי כוח למכור בשמך.

- טרייד אין אצל ייבואן (סביר להניח שיקרעו אותך).

יש מוכרים שיתנו ליסוע ויש כאלו שלא, אין כאן שחור או לבן והכל מתקבל. אני מאלו שיפוצץ עסקה אם אני לא עולה עליו ומאלו שלא נותנים בעד שלום שיעלו להם על הכלי בעת המכירה.

פורסם

בכל 35 שנות הרכיבה שלי אף פעם לא ביקשתי לעשות סיבוב על אופנוע שבאתי לקנות ולעולם לא נתתי לקונה פוטנציאלי לעשות סיבוב (לא זכור לי שמישהו בכלל ביקש), מי שמעוניין יקבע איתך במכון בדיקה.

• אהבתי 2
פורסם

אופנוע לא לוקחים לסיבוב.

אופנוע לוקחים לבדיקה.

בדיקה של אופנוע רחוקה שנות אור מהבדיחה הזאת שעושים לרכבים במכון בדיקה.

בדיקה של אופנוע נמשכת לפחות שעה, וכוללת הכל מבדיקת קומפרסיה, לאחוזים שנשאר על הברקסים והגלגלש ועד לסיבוב שעושה הבוחן.

קונה רציני יודע את זה.

לפני שעה, gucci3 כתב:

בכל 35 שנות הרכיבה שלי אף פעם לא ביקשתי לעשות סיבוב על אופנוע שבאתי לקנות ולעולם לא נתתי לקונה פוטנציאלי לעשות סיבוב (לא זכור לי שמישהו בכלל ביקש), מי שמעוניין יקבע איתך במכון בדיקה.

רק תיקון קטן- לא בשום מכון בדיקה. במוסך.

אתה היית בודק אופנוע בדינמומטר? (שאלה רטורית, ברורה לי התשובה :) ).

פורסם

אבל אם אני יכול בנסיעת מבחן קצרה לגלות אם הרכב נוסע חרא, למה שאשלם למכון בדיקה בשביל זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אבל אם אני יכול בנסיעת מבחן קצרה לגלות אם הרכב נוסע חרא, למה שאשלם למכון בדיקה בשביל זה?

כי :

-הרוכב הממוצע לא יודע להבחין בזה. אנשים לא נוסעים על אופנועים וקטנועים שנוסעים כ"כ גרוע. לא תאמין כמה אנשים רוכבים עם מיסבי היגוי דפוקים ואפילו לא יודעים את זה.

-חוץ מחברות שליחויות לאף אחד אין ביטוח חובה לכל נהג. ככה שאף אחד לא ייתן לך לעלות על האופנוע שלו בלי ביטוח, גם אם אתה מספיק טיפש לרצות בכך.

-ככה נהוג בעולם הדו"ג. זה ידוע ומקובל.

-אפשר לבדוק את רוב הדברים בכלי מבלי לנסוע עליו, למי שמבין. בולמים, בלמים, היגוי, צמיגים, איך נשמע המנוע וחשמל. 

* אז הולכים לעשות בדיקה 'שטחית' עד כמה שאפשר עם ה'חבר שמבין' ואז מכניסים לבדיקה.

ההבדל בין רכב לדו"ג הוא שאתה אשכרה מקבל תמורה לתשלום של הבדיקה. בודקים כל סנטימטר בכלי ומפרטים על כל בלאי והעלות שלו. החל מנורה שרופה עד לכמה אחוז נשאר על הצמיגים.

פורסם
לפני 19 שעות, אורח לרגע כתב:

אופנוע לא לוקחים לסיבוב.

אופנוע לוקחים לבדיקה.

בדיקה של אופנוע רחוקה שנות אור מהבדיחה הזאת שעושים לרכבים במכון בדיקה.

בדיקה של אופנוע נמשכת לפחות שעה, וכוללת הכל מבדיקת קומפרסיה, לאחוזים שנשאר על הברקסים והגלגלש ועד לסיבוב שעושה הבוחן.

קונה רציני יודע את זה.

רק תיקון קטן- לא בשום מכון בדיקה. במוסך.

אתה היית בודק אופנוע בדינמומטר? (שאלה רטורית, ברורה לי התשובה :) ).

אל תהיה קטנוני, ברור שהבדיקה מתבצעת במקום יעודי.

• תוכן חדש...