Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ותודה מראש לכל העוזרים(:

אנחנו מחפשים רכב ראשון בתקציב של 15 אלף שקל עם חריגה של עד 20.

מה מחפשים?

רכב אוטומטי, אמין וחסכוני, לא משנה איך נראה.

נסיעות עירוניות בירושלים פעם פעמיים ביום הלוך חזור

פעם בשבוע נסיעה למרכז

נהגים יחידים

אין ילדים

אין צורך בתא מטען גדול

כרגע קיבלתי המלצות על

סיריון

פיאסטה 

מאזדה 2

אשמח להחכים, תודה🙏🏼

פורסם (נערך)

קיבלתם המלצות נהדרות. 

יש לי חוויה אישית נהדרת עם הפיאסטה (הידנית) ואחד הרכבים הנוחים שיצא לי לנהוג עליהם.

חפש רכב שמור ככל הניתן (שנתון, יד, קמ, אופי נהיגה). לדעתי, היסטורית טיפולים ודו"ח סליקה זה בגדר חובה. 

תתחדשו. 

עריכה אחרונה על ידי Kooper

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 11 דקות, Kooper כתב:

קיבלתם המלצות נהדרות. 

יש לי חוויה אישית נהדרת עם הפיאסטה (הידנית) ואחד הרכבים הנוחים שיצא לי לנהוג עליהם.

חפש רכב שמור ככל הניתן (שנתון, יד, קמ, אופי נהיגה). לדעתי, היסטורית טיפולים ודו"ח סליקה זה בגדר חובה. 

תתחדשו. 

תודה רבה על התגובה

מחיפוש שעשיתי הבנתי שהפיאסטה לא חסכונית כ״כ בדלק, זה נכון?

בגרסת האוטומט

פורסם
Just now, ניקיתי כתב:

תודה רבה על התגובה

מחיפוש שעשיתי הבנתי שהפיאסטה לא חסכונית כ״כ בדלק, זה נכון?

בגרסת האוטומט

לא יודע להגיד לך בוודאות כי הניסיון שלי עם הגרסה הידנית כפי שכתבתי. מה הנסועה השנתית שלכם? לא נשמע שאתם נוסעים הרבה, ולכן לדעתי עדיף רכב שמור ומטופל "לא חסכוני" מאשר רכב חסכוני שאת ההפרש על החסכון (תלוי בנסיעה) תסגור על תקלה במוסך/אחזקה יקרה.

פורסם
לפני 2 דקות, Kooper כתב:

לא יודע להגיד לך בוודאות כי הניסיון שלי עם הגרסה הידנית כפי שכתבתי. מה הנסועה השנתית שלכם? לא נשמע שאתם נוסעים הרבה, ולכן לדעתי עדיף רכב שמור ומטופל "לא חסכוני" מאשר רכב חסכוני שאת ההפרש על החסכון (תלוי בנסיעה) תסגור על תקלה במוסך/אחזקה יקרה.

נסיעה ממוצעת ביום של 30-40 קמ, ועוד פעם בשבוע הלוך חזור למרכז (130 קמ)

פורסם

לפי החישוב שלי, מדובר על כמעט 20k שנתי. 

והחסכון לרכב חסכוני בדלק יסתכם באולי 200-300 בחודש.

שורה תחתונה, ההמלצות שלי זהות להמלצות שקיבלתם, אולי אוסיף את ה208/קורסה אם תמצאו אחת שמורה. שימו לב שלרכבים הללו בשנתונים מסויימים יש התפוררות של רצועת הטיימינג וצריכת שמן מוגברת. מוזמן להעלות לפה גם בדיקות/היסטוריית טיפולים/דו"ח סליקה למכונית שתמצא.

תתחדשו.

פורסם
לפני 1 דקה, Kooper כתב:

לפי החישוב שלי, מדובר על כמעט 20k שנתי. 

והחסכון לרכב חסכוני בדלק יסתכם באולי 200-300 בחודש.

שורה תחתונה, ההמלצות שלי זהות להמלצות שקיבלתם, אולי אוסיף את ה208/קורסה אם תמצאו אחת שמורה. שימו לב שלרכבים הללו בשנתונים מסויימים יש התפוררות של רצועת הטיימינג וצריכת שמן מוגברת. מוזמן להעלות לפה גם בדיקות/היסטוריית טיפולים/דו"ח סליקה למכונית שתמצא.

תתחדשו.

תודה רבה🙏🏼

פורסם

בנסיעה יחסית ממוצעת מינוס אני אישית לא רואה חשיבות גדולה לרכב חסכוני,עדיף להתמקד במאפיינים אחרים בתאם לתקציב.
מזדה 3 תהיה פתרון מצוין,ל2 עלול להיות קצת קשוח בעליות לירושלים.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם

המזדה נחשבת לזריזה תודות למשקל קל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, airsof כתב:

מזדה 3 תהיה פתרון מצוין,ל2 עלול להיות קצת קשוח בעליות לירושלים.

בדיוק אתמול נסענו לצפון עם פיונה (המאזדה 2 הירוקה שקנינו כרכב שני), אף עלייה לא אתגרה אותה.

100 סוסים על 950 קילו זה די קליל, אפילו עם גיר אוטומטי עתיק בעל 4 הילוכים.

לגבי מאזדה 3, מחירי יד שניה שלה בשנים האלה כמעט זהים ל 2. לך תבין ישראלים... קח בחשבון שהן מאוד מבוקשות וקשה למצוא אחת טובה.

ממה שהבנתי הפיאסטה האוטומטית קצת עגלה יחסית למאזדה, אבל מבחינת שאר ההיבטים היא זהה לה - חולקת מכלולים רבים מאוד. הידנית זריזה יותר וגם חסכונית יותר.

לגבי ספלאש וסיריון - לשים לב שלא מדובר ביוצאות ליסינג/השכרה. הבנתי שהגיר באחרונה נוטה לעשות בעיות עקב חוסר בתחזוקה ע"פ הוראות היצרן בארצנו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

הפיאסטה הידנית חסכונית, אבל לגבי הזריזה פחות.

בכול זאת מדובר על מנוע 1.2 עם 82 ג״ס בלבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...