Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהלן, אז אחרי ששבוע שעבר העברתי את הרכב - דייהטסו שרייד קלאסיק אוטמטית מודל 98 (260 אלף בערך) טטט, ידעתי שיש לי בריחה לא זניחה של נוזל קירור מהמערכת (המיכל לא התרוקן מהר אבל בחלק העליון של הרדיאטור לא היה מים (מתחת למכסה). אז מילאתי ונסעתי למוסך שמתמחה ברדיאטורים בחדרה.

הוא פתח את הפקק, מילא קצת מים וביקש ממני להתניע:
  1. המים השפריצו גבוה (ראיתי ממושב הנהג למרות שמכסה המנוע היה למעלה). צילמתי בניסיון נוסף שבהם המים השפריצו פחות גבוה. ראו סרטון מצורף
  2. היו בועות במים מתחת לפקק - ראו תמונה מצורפת. סימן לכך שנכנס אוויר למערכת ובורח מהמקום הכי גבוה..

האיש אמר שצריך לעשות טיפול ראש מנוע (אשמח אם מישהו יפרט) אבל למנוע קטן בגיל כזה, כבר עדיף למצוא מנוע מפירוקיה. כרגע אפשר למלא מים ולהמשיך לנסוע אבל הבעיה תחמיר עוד ועוד.

מה דעתכם? הדיאגנוזה נכונה? מה אתם הייתם עושים? אני חושש מתיקון כה יקר שכבר שווה יותר מהרכב עצמו.. כמה לדעתכם הוא שווה במצב הזה?
יש טסט עד דצמבר ונוסע באופן תקין.

אשמח לדעתכם. בהתאם אולי נשקול פוסטים נוספים 🙂
בכל מקרה, בעתיד אתחיל לקחת חלק יותר פעיל באחזקה הרכב כדי שיבלבלו לי פחות את המוח.

תודה

1623513589534.jpg

פורסם

אני לא הייתי משקיע כסף באוטו הזה אלא אם כן הייתי עושה את העבודות בעצמי.

לדעתי תמשיך לנסוע  ובנתיים חפש רכב אחר, אם יהיה לך מזל האוטו יחזיק עד דצמבר ומשם ישר לפירוקיה.

פורסם
Just now, Shab00 כתב:

אני לא הייתי משקיע כסף באוטו הזה אלא אם כן הייתי עושה את העבודות בעצמי.

לדעתי תמשיך לנסוע  ובנתיים חפש רכב אחר, אם יהיה לך מזל האוטו יחזיק עד דצמבר ומשם ישר לפירוקיה.

לא עדיף למכור אותו כשהוא עוד נוסע טוב והטסט מעט רחוק? כמה נראה לך ששווה רכב כזה? איפה מוכרים? ביד2\פייסבוק או שבמגרשים? 

פורסם

קודם כל בהצלחה למצוא מישהו שיקנה רכב בן 23 ועוד אחד עם בעיה שיכולה להיות פשוטה כמו אטם ראש מנוע או ממש רעה כמו ראש מנוע/בלוק.

מכור לפירוק וברזל, יהיה לך מאוד קשה למצוא אדם שיקנה את הרכב.

ועזוב בכלל את העניין הכלכלי, לא הגיע הזמן להחליף? אפילו ABS אני בספק שיש לך שלא לדבר על ESP וכריות אוויר ברבים.

אני גם לא מי יודע מה מחפש בטיחות ואבזור של מכוניות חדשות כמו בלימה אוטומטית וlane assist אבל יש דברים שהם בסיסים בטירוף שלא הייתי מוכן לקבל.

פורסם
לפני 4 דקות, Shab00 כתב:

מכור לפירוק וברזל

מה התהליך? איפה יש פירוקיות כאלו? בכמה נראה לך שאפשר למכור את הרכב? בכל זאת נוסע..

פורסם (נערך)

לא יודע אם זה מנוע 1300 או 1500 אבל,חלק מהמנועים זהים למנוע,שברכב זהה שהיה לי (אפלאוז עם מנוע 1600).

הבעיה במנועים האלו היא,שבלוק המנוע העשוי סגסוגת אלומיניום נוטה להיאכל כתוצאה משימוש במי ברז/נוזל קירור לא איכותי בשלב כלשהו בחיי הרכב.

במצב העניינים הזה-אם יש לך כלים,ידע,סבלנות ועצבי ברזל ואתה רוצה לנסות לעשות פרוייקט -תוכל להרים אטם ראש מנוע ולבדוק את מצב הבלוק.

אם הבלוק תקין ולא אכול,ניתן ללכת לחרט ולבצע שיפוץ ראש מנוע בלבד שיכלול:חריטה,יישור שטח ומילוי הראש.

על הדרך,כדאי כבר להחליף רצועת טיימינג, מותחנים שלה ומשאבת מיים  ואולי גם טרמוסטט (אם הרכב התחמם).

כדאי גם לבדוק את שאר רכיבי מע' הקירור- רדיאטור/צנרת וכו'.

אם הבלוק אכול אז חבל על הזמן- מכור את הרכב לפירוק.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני כשעה, colauti 9 כתב:

ניתן ללכת לחרט ולבצע שיפוץ ראש מנוע בלבד שיכלול:חריטה,יישור שטח ומילוי הראש.

חריטה = יישור שטח.

ממילוי מומלץ בחום להימנע  - נעשה רק כשהחלק "אכול".

לא צריך לעשות מילוי כשעושים יישור שטח.

פורסם
לפני 1 דקה, tribel כתב:

חריטה = יישור שטח.

ממילוי מומלץ בחום להימנע  - נעשה רק כשהחלק "אכול".

לא צריך לעשות מילוי כשעושים יישור שטח.

צריך לתת את הראש לחרט שיבדוק לחצים ויבצע כמו שצריך את הנדרש- הטיפול תלוי במצב הכללי של הראש.

לרוב שיפוץ ראש של רכב כזה ישן לא מסתיים רק בהחלפת סט אטמים.

פורסם
Just now, colauti 9 כתב:

צריך לתת את הראש לחרט שיבדוק לחצים ויבצע כמו שצריך את הנדרש- הטיפול תלוי במצב הכללי של הראש.

לרוב שיפוץ ראש של רכב כזה ישן לא מסתיים רק בהחלפת סט אטמים.

החלפת אטמים לא קשורה לשיפוץ ראש  ויש הבדל גדול בין סיבולת של מילוי מול יציקה אוריגנלית.

מילוי היא האפשרות הזולה של אני לא רוצה להחליף ראש כי זה יקר - דבר שבהמשך יעלה כפול.

פורסם

הבעיה יותר עמוקה.

במנועים של דייהטסו הפלאנג' התחתון הוא צינור אלומיניום. אם האוטו הוזנח והשתמשו במים הצינור הזה ייפרץ ויישבר. לא ניתן לתיקון כמעט (ריתוך צינור אלומיניום שמיוצר במיוחד לבלוק יציקה...)

או להחליף מנוע, קומפלט, למנוע מייבוא (כי מה שבפירוק לא במצב מדהים) עם אחריות, או לשחרר ולהתקדם.

פורסם

האוטו הזה שווה 2000 ש"ח במקרה הטוב כשהוא תקין, האוטו הזה כנראה דורש ראש מנוע (לפרק את החלק העליון של המנוע, לקחת לחרט שיישר את פני השטח ולהרכיב הכל מחדש, לא מעט עבודה) שיעלה יותר מערכו.
לפירוק אין מה למכור אותו כי לא מדובר ברכב נפוץ שיש דרישה לחלפים שלו, לברזל ילך בתמורה לכ 500 ש"ח.
אם אתה קצר בכסף: 5-6 אלף ש"ח יקנו לך אבאו, אם אתה מסתדר עם ידני, בסכום דומה תקנה פיאט פנדה שתתן הרבה יותר תמורה מהאביאו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 16 שעות, shellcase כתב:

האוטו הזה שווה 2000 ש"ח במקרה הטוב כשהוא תקין, האוטו הזה כנראה דורש ראש מנוע (לפרק את החלק העליון של המנוע, לקחת לחרט שיישר את פני השטח ולהרכיב הכל מחדש, לא מעט עבודה) שיעלה יותר מערכו.
לפירוק אין מה למכור אותו כי לא מדובר ברכב נפוץ שיש דרישה לחלפים שלו, לברזל ילך בתמורה לכ 500 ש"ח.
אם אתה קצר בכסף: 5-6 אלף ש"ח יקנו לך אבאו, אם אתה מסתדר עם ידני, בסכום דומה תקנה פיאט פנדה שתתן הרבה יותר תמורה מהאביאו.

אוואו (סוג של דייהולט) זו אחת המכוניות הגרועות שהיו כאן-בטח מבחינה בטיחותית ולא הייתי שוקל לקנות אחת כזו.

אם יחליט למכור את הרכב לברזל,עדיף שיפתח שרשור חדש עם תקציב וצרכים ואז נעשה יחד חושבים מה כדאי 

פורסם

לא אמרתי שזה רכב טוב, אמרתי שזה בערך הרכב ההגיוני הכי זול שאפשר לקנות. לרוב אנשים לא נוסעים על רכבים כאלה מעודף כסף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...