Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום,

לאחרונה התחלתי לפזול לכיוון פיז'ו 208 דיזל, ותהיתי מה נחשב לקילומטראז סביר במנועים הללו? באופן יותר קונקרטי, הרכבים שנתקלתי בהם עד כה (גם של פיז'ו וגם של סיטרואן) נסעו כ-120 אלף ק"מ בתקופות של 4-5 שנים (כ-25-30 אלף ק"מ בשנה) - בעוד שלמנוע בנזין זה הרבה, אין לי שום אינדיקציה למנועי דיזל.

שמעתי ממכרים שמנועי דיזל אמורים להיות יותר עמידים ממנועי בנזין ומצליחים לשרוד יותר ק"מ, אבל כמה זה באמת נכון? מה יהיה קילומטראז סביר שבו מנוע דיזל (מטופל, כמובן) נופח נשמתו?

כמובן, אשמח לתשובות ספציפיות על מנועי דיזל של PSA מבעלים\בעלים לשעבר, וגם תשובות כלליות תשמחנה אותי.

ועוד שאלה שעלתה - האם המנוע ב-208 הוא אותו המנוע שבברלינגו?

תודה רבה מראש והמשך יום נפלא.

פורסם

מנועים אלה בנויים חזק. אתה שואל בעצם מתי פעם ראשונה תדרש לשפץ מנוע בהנחה שהמנוע טופל לפי הספר ללא תקלות.
כנראה כמה מאות אלפי ק"מ . מאה אלף זה רק חימום הסעפת. ב 300000 הוא ימשיך לרוץ בזמן שמערכות מסביבו התפוררו (DPF, SCR,EGR) ומרבית מנועי הבנזין סביבו כבר עברו שיפוץ מנוע.
הבעיה : חלק מהמערכות ההיקפית הללו לא זולות לתיקון.
דבר עם נהגי מוניות.

כן. זה אותו מנוע DV6 או DV5 שיש בברלינגו, מוניות פיקאסו וכו'

יש כאלה שמאמינים שדיזל צרפתי זה זבל.

פורסם

בתור אחד שמחזיק אאודי A6 עם מנוע דיזל (2.0 TDI Ultra, עם 190 כ"ס ו 40 קג"מ), הרכב עבר מזמן את ה 250,000 ק"מ (268,000), ועדיין מתפקד כמו ביום הראשון (בציר נובמבר 2016).

כן, אני עושה לו טיפולים כל 10,000 ק"מ על השעון, ונכון, זה לא הכי זול בעולם, אבל הרכב הזה הוא סוס עבודה, ומאמין שעם המשך תחזוקה נכונה יגיע גם לחצי מיליון ק"מ.

מבחינת חלקים, המנוע הנ"ל רץ בקבוצת VAG בשלל הדגמים (כולל בקודיאק דיזל 4x4) ככה שאני מאמין שמדובר במנוע נפוץ ואמין.

פורסם

עברת עדכון דיזלגייט?
בעצם זה בעיקר במנועי V6 באודי A6.
גם בדיזל הגרמני וגם בצרפתי ניתן לראות את עמידות המנוע על פי טווח השיפורים האפשריים למנועים כאלו בלי להרוס אותם . יש לא מעט קיטים לשיפור.

פורסם

לוי יצחק מגדיר שרכב דיזל כדוגמת ה  3008 לא מקבל שום הפחתה במחיר עד 22,000 ק"מ בשנה, בניגוד לרכבי בנזין שזה "נחשב" בהם מעל הק"מ השנתי הממוצע (אתה יכול לנסות בעצמך לשקלל את המחירים במחירון לוי יצחק ולראות בעצמך).

זה אומר שעל רכב בן 3 עם 66K ק"מ או רכב בן 4 עם כמעט 90K ק"מ, אין אפילו הפחתה במחיר.

25-30K בשנה ל 208 דיזל זה לא הרבה.

תוודא את מצב הבלאי של הרכב טרום קניה (מצב גומיות\משולשים\בולמים) ותתכונן לזה שהמנוע הוא החלק השריד בכל הסיפור. סביר להניח שתטפל בבלאי במהלך הדרך, אבל זה שווה את זה (כשתתרגל כבר לא תוכל לחזור אחורה).

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, HeinanCA כתב:

אאודי A6 עם מנוע דיזל (2.0 TDI Ultra, עם 190 כ"ס ו 40 קג"מ), הרכב עבר מזמן את ה 250,000 ק"מ (268,000)

לפני כשעה, HeinanCA כתב:

בציר נובמבר 2016)

מונית?? תמיד מדהים אותי אנשים שמצליחים להגיע למספרים האלו, מצריך תחת מברזל. הרכב שלי (סניק דיזל) מאוגוסט 2016 ועומד על 55 אלף.

פורסם

המקום הראשון שיהיה בו כשל זו מערכת ה-SCR (אוריאה), כל השאר ברכב הזה אמין מאוד.
ולגבי הק"מ, יש כאלו גם עם ק"מ יחסית נמוך, רק צריך להיות סבלני.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)
בתאריך 25.5.2021 בשעה 21:44, Fazer כתב:

מונית?? תמיד מדהים אותי אנשים שמצליחים להגיע למספרים האלו, מצריך תחת מברזל. הרכב שלי (סניק דיזל) מאוגוסט 2016 ועומד על 55 אלף.

הרכב שלי בין חודשיים וחצי ואני כבר עם 12500 ק"מ, בשנה ממוצעת אני מגיע ללמעלה מ60K ק"מ ואני ממש לא מונית.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

ב 12 שנים נסעתי כ 535 אלף ק"מ (לא טעות) בשתי מכוניות עם מנוע דיזל 1.6HDI כמו שיש ב 208. (לא נהג מונית [emoji16]) 

לא היה משהו מיוחד במנוע עצמו אבל אוטו שנסע נגיד 150 אלף ק"מ זה אוטו שנסע 150 אלף ק"מ ויש לו בלאי בכל המכלולים ההיקפיים, לא משנה עם זה בנזין או דיזל. 

אם תחליט לקנות, תקנה רק מכוניות עם תיעוד טיפולים מלא. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי היסטוריית טיפולים - כמובן שאבחן אותה לעומק.

הבנתי שיש גם את עניין מיכל האוריאה (שהוחלף פעמיים למקטים שונים, לפי מה שהבנתי משיחה עם בעלי רכב כזה) וגם את עניין הריקול על רצועת הטיימינג (לא זו המתפוררת, אבל בערך מאותה התקופה). אני מניח שטיפול בתקלות האלו גם יכול להעיד על רמת האכפתיות מצד הבעלים.

יש עוד מחלות ברכב שכדאי לשים לב אליהן?

מבחינת טיפולים לרכב - מעבר לחלקים הרגילים בטיפולים גדולים\קטנים, יש עוד מכלולים שרלוונטיים רק למנועי הדיזל שמטופלים באופן שוטף?

פורסם
בתאריך 25.5.2021 בשעה 21:44, Fazer כתב:

לא מונית, הרכב הוא רכב חברה (במובן הזה שהוא רשום על שמי אבל משמש לנסיעות עבודה). מצד שני, הרכב עובר טיפול לפי הספר כמה פעמים בשנה. בסוף בסוף - כשאתה מתחזק את הרכב נכון, אתה תראה ממנו תוצאות יפות.

בתאריך 25.5.2021 בשעה 20:57, save כתב:

עברת עדכון דיזלגייט?
בעצם זה בעיקר במנועי V6 באודי A6.
גם בדיזל הגרמני וגם בצרפתי ניתן לראות את עמידות המנוע על פי טווח השיפורים האפשריים למנועים כאלו בלי להרוס אותם . יש לא מעט קיטים לשיפור.

עברתי שני עדכוני דיזלגייט, אחד שהוריד לי (בטעות) את הקג"מ ל 37.5 ואחד שתיקן חזרה.

פורסם
לפני 28 דקות, daniel.asu כתב:

מבחינת טיפולים לרכב - מעבר לחלקים הרגילים בטיפולים גדולים\קטנים, יש עוד מכלולים שרלוונטיים רק למנועי הדיזל שמטופלים באופן שוטף?

במוסף למערכת אוריאה יש מערכת הזרקת  תוסף FAP  - הזרקת חומר למיכל סולר, כמה גרמים אחרי כל תדלוק. החומר עוזר לרגנרציה של מסנן החלקיקים. 

מילוי החומר מספיק למשהו כמו 150-200 אלף ק"מ, מחיר המילוי כ 650 שקל. 

זו עוד מערכת להקטנת זיהום אוויר, תקלות בה לא מאוד נפוצות אבל קיימות. 

פורסם (נערך)
בתאריך 25.5.2021 בשעה 18:15, save כתב:

הבעיה : חלק מהמערכות ההיקפית הללו לא זולות לתיקון.

לפי מה ששמעתי ממכונאים - מערכת הזרקת סולר (בלחץ גבוה) מאוד יקרה לתיקון, וגם הטורבו ומסנן החלקקים שיש היום ברוב מנועי דיזל.

אורך החיים של מערכות האלה יותר קצר ממנוע דיזל עצמו, ככה שחיסכון על הדלק יכול להתקזז עם עלויות התיקון או אפילו יותר.

גם עלויות העבודה על הדיזל יותר גבוהות כי אין הרבה מכונאים שיודעים לעבוד עליו.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תוכן חדש...