Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני צריך המלצה לצמיגים במידות הנ"ל, במחיר של 400 שח לצמיג(כולל עבודה), גג 500. רצוי שזה יהיה צמיג שנפוץ בפנצ'ריות, כדי שלא אצטרך להתרוצץ ביניהן. בפוסט אחר שלי הזכירו לי את הדגם Goodyear eagle f1 asymmetric 5, אשמח לעוד המלצות. הדבר העיקרי שחשוב לי זה בטיחות. הרכב הוא פיאט טיפו 2017.

שאלה חשובה: כיצד אני יכול לוודא שאני אכן מקבל את הצמיג המדובר? האם צמיגים רציניים מגיעים עם "תעודה" מסוימת, או שעלי להסתמך על הכיתוב שעל הצמיג עצמו?

כמו כן, אשמח לקבל המלצה לפנ'צריה באזור רחובות.

עריכה אחרונה על ידי sheff2k21
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,
אם מדובר בפיאט טיפו 1.6 אוטומטית וסגנון נהיגה מתון, אני לא חושב שמציגים ספורטיביים כמו גודייר אסימטריק 3/5 זה הכיוון הנכון. הם יותר רועשים, פחות נוחים ונשחקים יותר מהר .
במקרה הזה צמיגי נוחות לא יקרים כמו Falken ze310 או Kleber HP4/Dynaxer מספיקים בהחלט.
אפשר להשקיע קצת יותר ולקנות Pirelli P7.
אפשר לחרוג מהתקציב ולקנות מישלין פרימסי 4 ( צמיגי נוחות משובחים שמחזיקים 80-90 אלף קילומטרים של נהיגה רגועה ).
אם מדובר בדגם טורבו ונהיגה אגרסיבית, תקנה גודייר מדוברים או מישלין pilot sport, continental sport contact.
בכל מקרה, רוב הצמיגים במידה שלך עם קוד עומס 94 ( יותר קשיחים ) - אל תקנה אותם, רק עם 91.
קוד מהירות אפשר יותר גבוה ( W או Y ), פחות עקרוני, כל עוד זה לא מעלה משמעותית את המחיר ).
על הצמיג מוטבע הכל - דגם, מידה, תאריך ייצור.

https://tires4u.co.il/compare?diameter=8&aspectRatio=11&width=20

אמנם קצת רחוק מרחובות, אבל אולי כדאי להרחיק לבית דגן - יש שם צמיגיה מומלצת ( גם מבחינת המחיר וגם שירות ) "גלגלי המגן" .
ובראשון לציון "צמיגי אור".
בצומת בית עובד יש "צמיגי מוריס" קצת יותר יקרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה המפורטת.

וואו חח יש הרבה מה לדעת. האם הצמיגים שציינת קיימים ברוב הפנצ'ריות, או שאני צריך לצפות ל"אין לנו את הדגם הזה...אבל יש לנו משהו יותר טוב..."?

לשאלתך, לא מדובר בדגם טורבו, והנהיגה היא לא אגרסיבית/ספורטיבית

דבר נוסף מאד חשוב: אם אתה זוכר, בפוסט אחר דיברנו, ואמרת ששמו לי צמיגי באדג'ט במחיר של פרימיום(צמיגים קדמיים במקרה ההוא, עכשיו אני צריך את האחוריים). שמו לי איזה Kelly שמעולם לא שמעת עליו, ולקחו 1000 שח(!!!) על הזוג. האם ישנה בעיה ב"אי-התאמה" בין הקדמיים לאחוריים? יהיה לי מאד קשה עכשיו להחליף שוב את הקדמיים...

פורסם

תתקשר לפני ההגעה.
"גלגלי המגן " נותנים שירות מעולה, יש להם מלאי מגוון. ומה שלא קיים במלאי הם מזמינים וזה מגיע תוך שעות. גם עובדים עד הלילה.
קניתי מהם כמה פעמים ( הגעתי מר"ג )
אין שום בעיה בהתאמה ברכב שלך בין זוג קדמיים לאחוריים. אבל בתוך הזוגות כן חייבת להיות התאמה.
קוד מהירות חייב להיות זהה בין שני צמיגים על אותו הסרן. במידה ויש זוג עם קוד מהירות יותר גבוה, הזוג הזה חייב להיות מאחורה.
קוד עומס חייב להיות זהה בכל 4 הצמיגים.
לכן תשכח את מה שרשמתי לך בהודעה ראשונה לגבי הקודים ותתמקד בצמיגים שהם 94W ( כמו Kelly ) אפשר גם 94Y אם אין ברירה, אבל לא 91.

אתה יכול להתקשר לכמה צמיגיות, לשאול מה יש להם להציע + מחירים והתחייבות שהם עם תאריך ייצור עד שנה , ולרשום את המידע כאן להתייעצות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

14 שנים בפורום...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אה משהו נוסף מאד חשוב: ברשיון רכב כתוב 91V. לפי מה שאני מבין, זה לא חקוק בסלע, אלא רק המלצה של היצרן, ובמקרה שלנו(שכבר שמו לי מקדימה עומס אחר גם ככה), העיקרון שאתה ציינת גובר על ההמלצה של פיאט. אני צודק?

פורסם

אין בעיה עם קוד עומס יותר גבוה ממה שרשום ברישיון הרכב, אבל הוא חייב להיות זהה בכל הצמיגים.
כבר קנית זוג עם 94, אז את הזוג השני תצטרך לקנות אותו הדבר.
בגדול, אם אין צורך, לא כדאי קוד עומס יותר גבוה, כי זה קצת פוגע בנוחות הנסיעה ( צמיגים יותר קשיחים ).

פורסם

לי גם יש ברכב את המידה הנ"ל ויש לי ניסיון מעולה עם Pirelli P-Zero. כמו כן, שמעתי דברים טובים על ה-Michelin Pilot Sport 4.

נשמע שאתה לא מתכנן לנהיגה ספורטיבית/אגרסיבית, אז הייתי ממליץ על Primacy 4. לדעתי נכנסים בתקציב של 500 ש"ח לצמיג. 

2016 BMW M235i.

פורסם

נהיגה ספורטיבית בפיאט טיפו 1.6 אוטומט...ועם זוג צמיגי Kelly מקדימה .

רק השד יודע מדוע התקינו על הרכב המדובר את המידות האלה.

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

חח זאת אוןמרת אתם לא מבינים למה פיאט הלכו דווקא על המידות האלו? ולא, אני לא מתכנן נהיגה ספורטיבית חח

פורסם

לרכב הזה 205/55/16 יתאים בול . לא צריך יותר מזה, כמו לקורולה/ אלנטרה.

פורסם (נערך)

בשביל הסקרנות נכנסתי לברושור.

גרסת base עם חישוקי סגסוגת 16 אינץ, גרסת highline עם חישוקי 17.

חבל שבארץ שפוטי האופנה יושבים ומחליטים על איזה גלגל להזמין בלי להבין את ההשלכות.

את אותה טעות אגב עשו עם הקקטוס, החל מ2017 הביאו עם חישוקי 17, ועד אז היו חישוקי 16 שלטעמי האישי גם היו יותר יפים.

fiat_tipo_automatic.pdf

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

תודה לכל המגיבים. בסוף זה נסגר ככה:

נסעתי לפנצ'ריה וותיקה ומאד מומלצת ברחובות. בררתי אם יש להם את אחד הצמיגים שהוזכרו כאן בפוסט, אמרו שלא, אבל הציעו לי איזה צמיג של goodyear(שאני לא זוכר את שמו..) ב450 ש"ח(שזה זול יותר ממה שהנוכלים הקודמים לקחו לי על צמיגי budget של Kelly, דיברתי על זה בפוסט אחר; https://carsforum.co.il/topic/694479-צמיגים-של-kelly/). הפעם כבר אני כמובן לא הייתי תמים, ובדקתי ישר בגוגל, וראיתי שמדובר בצמיג טוב, ושהמחיר הוא פחות או יותר 450. אמרתי סבבה.

ברגע שאחד הבחורים ניגש לעבודה, הוא ישר אמר לי: "אחי, הצמיגים שלך חדשים"(מדובר באחוריים, לא הצמיגים של kelly). הפניתי את תשומת לבו ל"פגם", מין חתך קטן על הצמיג, והוא אמר לי שזה שטויות, ואין צורך להחליף. קראתי לעוד שני עובדים שם לראות את זה, כולל בעל הבית המבוגר, והם הסכימו שזה חרטא ברטא, ואני יכול להיות רגוע ולא צריך לשפוך כסף סתם. אנשים הגונים ביותר.

למה בכלל הסקתי שאני צריך להחליף את הצמיגים האחוריים? כי הנוכלים הקודמים, שהחליפו את הצמיגים הקדמיים(היה באמת צריך, הם כבר עשו 50 אלף והיו פגומים), הפנו את תשומת לבי ל"פגם" הזה בצמיג אחורי, כדי לעשות עלי קופה(למזלי אני לא עד כדי כף תמים, אז הסתפקתי רק בקדמיים).

בקיצור בסוף לא החלפתי את האחוריים.

השאלה שלי היא כזו: מכיוון שהנוכלים הקודמים עבדו עלי לחלוטין במחיר, וניסו להוסיף חטא על פשע בכך שימכרו לי עוד זוג צמיגים שאני לא צריך- האם אני יכול לדעתכם לסמוך עליהם שהם עשו את ה"איזון" כמו שצריך, ובכלל את ההתקנה? אין לי מושג מהי רמת הנוכלות שלהם, האם זה גם יכול להתבטא בעבודה רשלנית או לא..

האם אני יכול לבדוק את זה איכשהו? האם זה גם מתקשר איכשהו למושג "איזון פרונט", או שאין לזה קשר לצמיגים?

• תוכן חדש...