Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כ 40 שנה תעשיית הרכב עבורה כמעט באופן מלא להנעה קידמית.

השיקולים היו ברורים - מבנה יותר קומפקטי ויותר זול של יחדית ההנעה, אין צורך בדרייבשאפט, יותר מקום בתא הנוסעים, פחות נטייה להיגוי ייתר, יציאה קלה יותר ממצבי איבוד אחיזה עבור הנהג הממוצע.

הנעה חשמלית מאפשאת למקם את המנוע איפה שרוצים ועל עניין השליטה והאחיזה כבר מזמן מפקחות בקרות אלקטורניות. 

ולכן השאלה האם לדעתם מכוניות חשמליות בעתיד יחזור להנעה אחורית? 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

לדעתי לא, מהסיבה שיותר קל להעביר נהגים שרגילים להנעה אחורית, לנהוג על הנעה קדמית (דור הגולף הראשונה ושות'), כי זה יותר אינטואיטיבי, מאשר מעבר הפוך.

לקחת אנשים שרגילים להנעה קדמית ולהעביר אותם להנעה אחורית זה פחות אינטואיטיבי, גם אם יש בקרות אלקטרוניות למיניהן.

אז נכון שזה פחות מסובך טכנית יחסית להיום, ונכון שזה כנראה לא פחות בטוח, אבל זה פחות אינטואיטיבי, יעדיפו למכור לאנשים "רכב כמו שיש לך היום, רק על חשמל".

בטח ובטח כשאנחנו מדברים על מסת הקונים שפשוט רוצים להגיע מ-A ל-B, והרבה יותר חשוב להם שיש בגאז' גדול ודיבורית בלוטוס מאשר איזה הנעה או איזה תיבת הילוכים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הרבה יותר חשוב להם שיש בגאז' גדול ודיבורית בלוטוס מאשר איזה הנעה או איזה תיבת הילוכים.

בהנעה אחורית אפשר לעשות frunk (בגאז' קדמי כמו בטסלה), לא יודע עד כמה זה ישים בהנעה קדמית עם מנוע קדמי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברכבים חשמליים להבנתי אין צורך ברוב הדברים שיושבים בתא המטען היום ברכב עם מנוע בעירה פנימית.

אז את מה שכן נשאר אפשר לרכז בבגאז' קטן, או נמוך בתא ה"אין מנוע" וכו' ולקבל רכב גם עם תא מטען קדמי וגם אחורי.

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי עם הזמן ההנעה תעבור להנעה כפולה כאשר המנועים ממקומים על הגלגל עצמו. מערכת כזאת תייתר את מערכת ה esp או שתשנה את אופן הפעולה שלה במקום פעולה רק ע"י מערכת הבלמים תתווסף המערכת הנעה חשמלית למערכת.

• רעיון טוב! 3
פורסם

ב-99.99 אחוז מהזמן, אנשים לא נוהגים באזור המגבלות של איזו שהיא הנעה. אז לא, זה לא משנה, והאלקטרוניקה מזמן כבר מסדרת הכול במידה ואתה כן מתקרב למגבלות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 37 דקות, asix כתב:

לדעתי עם הזמן ההנעה תעבור להנעה כפולה כאשר המנועים ממקומים על הגלגל עצמו. מערכת כזאת תייתר את מערכת ה esp או שתשנה את אופן הפעולה שלה במקום פעולה רק ע"י מערכת הבלמים תתווסף המערכת הנעה חשמלית למערכת.

מסכים שההנעה תהיה לכל הגלגלים כשלכל גלגל מנוע משלו (יאפשר מנועים קטנים יותר פיזית ויהיה יותר נוח למקם אותם) אבל לא על הגלגל עצמו בגלל ענייני אחיזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 46 דקות, vadim6385 כתב:

בהנעה אחורית אפשר לעשות frunk (בגאז' קדמי כמו בטסלה), לא יודע עד כמה זה ישים בהנעה קדמית עם מנוע קדמי.

בגרסאות הLR ופרפורמנס יש שני מנועים, אחד אחורי ואחד קדמי.

אותו דבר בפורד Mach E וגם שם יש Frunk.

כנ"ל גם בPolestar 2 שבכלל מגיע כהנעה קדמית בגרסת הבסיס שלו.

פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

מסכים שההנעה תהיה לכל הגלגלים כשלכל גלגל מנוע משלו (יאפשר מנועים קטנים יותר פיזית ויהיה יותר נוח למקם אותם) אבל לא על הגלגל עצמו בגלל ענייני אחיזה.

לא התכוונתי על הגלגל עצמו אלא על הנאבה של הגלגל.

פורסם

לא יהיה גם על הנאבה אלא על השלדה על מנת להקטין את המשקל הבלתי מוקפץ.

ככל שהחלק שבין הכביש למתלה כבד יותר כך יותר קשה להצמיד את הגלגל לכביש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לדעתי לא, מהסיבה שיותר קל להעביר נהגים שרגילים להנעה אחורית, לנהוג על הנעה קדמית (דור הגולף הראשונה ושות'), כי זה יותר אינטואיטיבי, מאשר מעבר הפוך.

לקחת אנשים שרגילים להנעה קדמית ולהעביר אותם להנעה אחורית זה פחות אינטואיטיבי, גם אם יש בקרות אלקטרוניות למיניהן.

למי אכפת מהנהגים?

ל95% מהנהגים אין מושג שיש הבדל בין גלגל מניע ולא מניע ואיפה הוא נמצא.

הסיבה שתראה לפחות בתקופה הקרובה יותר רכב חשמלי עם הנעה קדמית, היא כי מסבים פלטפורמות ופסי ייצור קיימים.

הדרך הנכונה לתכנן רכב חשמלי מאפס, היא עם סוללות ברצפה ומנועים בנאבות של 2 או 4 גלגלים.

עם לוח תיכנון חלק, לדעתי עדיפה הנעה אחורית כדי להיהנות מההיגוי הנקי לחלוטין מהשפעות הנעה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

כדי להיהנות מההיגוי הנקי לחלוטין מהשפעות הנעה.

ואין צורך בפעמוני ציריות שמאפשרים הפניית גלגלים, שהם רכיב לא זול. 

פורסם
לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

למי אכפת מהנהגים?

ל95% מהנהגים אין מושג שיש הבדל בין גלגל מניע ולא מניע ואיפה הוא נמצא.

הסיבה שתראה לפחות בתקופה הקרובה יותר רכב חשמלי עם הנעה קדמית, היא כי מסבים פלטפורמות ופסי ייצור קיימים.

אכפת מהנהגים למי שמוכר להם רכבים.

ונכון ל-95% אין מושג שיש הבדל, אבל הם יעדיפו "רכב כמו שיש להם, אבל חשמלי"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 12 דקות, Buki כתב:

ואין צורך בפעמוני ציריות שמאפשרים הפניית גלגלים, שהם רכיב לא זול. 

כשיש מנועים בנאבות אין צורך בציריות בכלל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

נשמע לי הזוי מנועים על הנאבות...מאוד כבד למתלה, שיצטרך חיזוקים, ותקבל נוחות של D500 (כמו שאמרו, משקל בלתי-מוקפץ)

ציריות זה בלתי נמנע לדעתי

ולשאלה המקורית - נראה לי שנשאר עם הנעה קדמית ברוב הרכבים. יש עוד מערכות שתופסות מקום ויעדיפו לרכז אותם בפרונט כך שהחלק האחורי יישאר פנוי להיות תא מטען

עריכה אחרונה על ידי WideFocus

• תוכן חדש...