Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Liviur

כיום יש לה לפטופ שהיא משתמשת בו לאופיס (וורד וכו'), וקלסר לכל קורס (כותבת על דפים ומתייקת).

או שלא הבנתי את השאלה.

מקלדת יד2 נשמע כמו רעיון מצוין. אני אמליץ לה להעיף מבט (את העט עדיף שתקנה כבר חדש באילת, 500 שקל לעומת 400 יד שנייה).

וטוב לדעת לגבי האנדרואיד. אם היית מראה לי את זה לפני חצי שנה, בלי לשאול את הפורום, הייתי הולך על זה ומתחרט אחרי כמה זמן. האמת גם הראתי לה שקיים דבר כזה למקרה שתחליט ללכת על תקציב נמוך, אבל אוריד אותה מהעניין.

שוב תודה רבה.

Ford Fiesta 2014 Manual

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנת מעולה. רציתי לדעת במה היא משתמשת ואיך.

הדבר היחיד שיש לי להגיד כקונטרה לשימוש באייפד - זה שהניהול קבצים שלו יחסית למחשב בגודל מלא פחות טוב.

וכדאי לבדוק איך האופיס שלו מתמודד עם עברית (לא ניסיתי, לא בעיה לבדוק ב2 שניות על אייפון אפילו)

המקלדת - ממליץ בחום לחפש לפי הקוד דגם / גודל האייפד באיביי. דיי קל למצא אותן פה - ואולי יהיה שווה לשלם שילוח ״גבוהה״ לעומת לקנות חדש או משומש בארץ. (תיקון טעות על הפוסט הקודם - קניתי ב55 דולר בזמנו - הגיע בתוך הקופסא המקורית אפילו עם הניילון בפנים. אם היית ״באיזור״ הייתי מציע לך כי את האייפד החזרתי למקום עבודה הקודם)

רק תוודא שאתה קונה את הדגם הנכון של המקלדת לפי האייפד:

https://www.apple.com/shop/select-ipad-keyboards

כמו בעטים - דגמים שונים עובדים עם אייפדים שונים)

אגב אם עכבר חשוב לה - כל עכבר bluetooth יעבוד. התמיכה לא מושלמת כמו בdesktop אבל עובד לא רע לשימושים שציינת.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1. מדובר באייפד פרו - המקלדת אמנם הרבה יותר טובה - אבל זה מכשיר ה ר ב ה יותר יקר שמיועד באמת למי שירוויח מההבדל לפרו (רמז - למשתמש הממוצע - כמעט לא קיים חוץ מגודל המסך)

2. כל זה - לפני שיצא המקבוק אייר מבוסס הm1. איתו בשוק - באמת השאלה הרבה יותר קשה (מול האייפד פרו) במיוחד שהוא יכול להריץ בנייטיב את האפליקציות של האייפד (אם המפתח מאפשר - 0 מאמץ)

האייפד הרגיל עם מקלדת עולה בערך שליש ונותן 80-90% מהיכולות.

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במסגרת החפירה התקופתית שלי בנושא "וואללה הנה אני קונה כרומבוק וכוסומו ביל גייטס", נזכרתי שיש את המכשיר הזה:

https://www.lenovo.com/il/en/laptops/lenovo/student-chromebooks/Lenovo-CT-X636/p/ZZICZCTCT1X

זה פחות או יותר בגודל של אייפד, אבל בא עם המקלדת (לא משהו להקלדות אינטסיביות, אבל עם עכבר מובנה).

זה מריץ כרום OS (יענו, דפדפן כרום) וגם אפליקציות אנדרואיד (כלומר יכול להריץ גרסאות אנדרואיד של אופיס, אם ממש לא רוצים את ה-G סוויט).

והיום גם יש תמיכה בעט (שקונים בנפרד), בתקן USI (תקן אוניברסלי לכרומבוק). העט לא ברמה של העט של אפל, אבל העדויות אומרות שבשביל כתיבה זה סבבה.

נגיד ככה, האם הייתי צריך היום משהו קל להסתובב איתו ולתקצר בהרצאות, זה מה שהייתי קונה. זה קל, זה זול, זה גולש, זה שומר הכל בענן לשימוש אחרי זה (ובמקרה ואין קליטה, יש מספיק אחסון מקומי, לבינתיים), והכי חשוב, זה לא רק ממשק טאבלט, זה גם ממשק נוח לעבודה על מסמכים.

אה, כן. וזה זול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

על הנייר כל מה שאתה כותב מדויק!

למעשה שקלתי לקנות כאלו לילדים במקום מחשבים ללימודים מהבית בהתחלה.

בפועל כרומבוק זה דיי זוועה והאיכות של רובם (כולל זה - שיחסית סביר אגב. ניסיתי אותו) + הביצועים מגוכחים.

אם מחפשים מחשב בהכי זול שאפשר - ויש אינטרנט סביר בכל מקום - זו אופציה סבירה.

אבל באמת שאייפד עם מקלדת ועט יעשה סלטות סביב זה.

צריך לבדוק מה מצב העברית שם.

Then dying is forgetting

פורסם

אינטרנט יש בכל מקום, דרך הסלולר שלך.

מכיוון שאתה עובד בכרום, אין עניין של תאימות עברית.

לגבי "הביצועים המגוכחים"... נו. אילו ביצועים אני צריך בשביל מעבד תמלילים? אפילו בשביל אקסל לא צריך כלום, אלא אם באמת את מטפל בכמויות גדולות מאוד של נתונים ו/או הרבה חישובים.

גם ההכללה לגבי הביצועים די... מוזרה, בהתחשב בזה שיש כרומבוק עם מעבדי i3-7.

ולא הייתי קונה מכשיר כזה לעבודה מהבית. כל הקטע שלו זה משקל וניידות. זה... נו, מחברת + גלישה באינטרנט.

זה לא במקום מחשב.

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

גם ההכללה לגבי הביצועים די... מוזרה, בהתחשב בזה שיש כרומבוק עם מעבדי i3-7.

דיברתי על הכרומבוק הזה בפרט שהמלצת מכיוון שניסיתי אותו (ועוד כמה בטווח של עד 300-400 דולר). כרומבוקים מבוססי אינטל יקרים משמעותית.

זה לא היה לעבודה מהבית - אבל להחזיק שיחת זום עם עוד 15 ילדים + מורה , לעבד קצת תמלילים ולתקשר. לא הרבה - עדיין עובד מבאס. (אפילו בכרומבוק HP היותר חזק שנתנו לנו מהבית ספר והחזרנו)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

דרך אגב להחזיק זום זה ממש לא פשוט כפי שזה נשמע. הוא טוחן את המעבד מסיבה כלשהיא. כורה מטבעות ברקע ?

היתרון הגדול בכרומבוק לדעתי : אפשר להפוך אותו למחשב לינוקס .
יותר נחמד מההוא עם סמל אוכמניות.
יותר זול משמעותית מההוא עם סמל תפוח.

אני מכיר כמה זקנים בבית אבות שרצים על כרומבוק. הם מרוצים. קוראים חדשות , כותבים מייל , קונצרט ביוטיוב וכו'

פורסם
לפני 11 שעות, Liviur כתב:

דיברתי על הכרומבוק הזה בפרט שהמלצת מכיוון שניסיתי אותו (ועוד כמה בטווח של עד 300-400 דולר). כרומבוקים מבוססי אינטל יקרים משמעותית.

זה לא היה לעבודה מהבית - אבל להחזיק שיחת זום עם עוד 15 ילדים + מורה , לעבד קצת תמלילים ולתקשר. לא הרבה - עדיין עובד מבאס. (אפילו בכרומבוק HP היותר חזק שנתנו לנו מהבית ספר והחזרנו)

בו נחזור לדרישות. מישהי שצריכה לסחוב מעט ולהשתמש בלימודים. לא להחזיק זום, שיכול להיות בעייתי, הנה התייחסות לעניין: 

https://blog.zoom.us/how-to-use-zoom-on-a-chromebook/

אצלי בדירה תקשורת הרשת כושלת לפני המחשב, אז אני משתמש ב-LTE. בכל מקרה, סטרימינג זו לא פעולה קלה, אבל כנראה האפליקציה של זום לכרום היא לא מוצלחת (או לא היתה) 

אז אם נחזור לדרישה המקורית, צריך תחליף למחברת וקלסרים. אייפד או דואט, שניהם מחייבים גם מחשב נוסף, אבל הוא יכול להישאר בבית ולהיות כבד/גדול (וזול משמעותית ממחשב Windows אחד, שיהיה גם קל). דואט זול יותר (מקלדת כלולה) וקצת מתאים יותר לעריכת מסמכים 

פורסם

אני אגיד לך ככה בתור מישהו שלמד מדעי החיים: 

כיוון שרוב החומר הוא בעיקר חומר שצריך לשנן אותו ופחות "לחשב" אותו, יש צורך בסיכומים והרבה. ובדיוק בשביל זה יש אתרים של אגודת הסטודנטים השונות ששם היו כבר אנשים סופר נחמדים שעשו כבר את העבודה הקשה ועשו סיכומים מטורפים ברמה שאף אחד אחר לא יעשה. 

רוב הסיכומים האלה, מפורטים פי כמה וכמה מההרצאות של המרצים( שכמובן לא מונע מהם לשים שאלות במבחנים על נושאים שהם דיברו עליהם במשפט וחצי).

לכן באמת לא חובה להביא לפטופ/טאבלט להרצאות, כי בקושי גם ככה יש מה לכתוב. ובתכלס לא חובה אפילו לבוא להרצאות. אבל בסדר, את זה היא תבין לבד כבר בשנה ג' :) 

ועוד משהו בתור מישהו שלמד מדעי החיים:

שתעשה לעצמה טובה, ושלא תלמד את זה. השוק מוצף, העבודות היחידות שיש זה לרוב עבודות מעבדה סופר משעממות בשכר רע ומשמרות לילה, וגם עליהם יעשו לה פוזות של "נסיון/תואר שני". קידום כמעט ואין, והמעט שיש דורש הרבה מזל(שים לב, לא ידע או עבודה קשה. מזל.) 

ומה זה שכר רע אתה שואל? סביב 6.5 -7 ברוטו 

פורסם

יש קשר בין מחר לאיכות המוצר.
אני לא מדבר רק על ביצועים. אם לפני 25 שנה ערכתי וידאו על פנטיום 2 133 אז כל מחשב היום יתמוך ברוב הצרכים בצורה סבירה.

האיכות היא משקל, סוללה, איכות הצג, איכות הבניה, אמינות ומערכת ההפעלה.
אי אפשר להתכחש ליטוש הסופי של המוצרים של אפל... וזה עולה כסף
למי שאלו פחות חשובים אפשר להסתפק במכשירים זולים יותר

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

רק אפל. אפל שולטים ללא עוררין בשלושה דברים -

אוזניות אלחוטיות, טאבלטים ושעונים חכמים. אין מבקר טכנולגיה  אחד שתמצא, שיחלוק על העובדה שאפל הכי טובים בשלושת הקטגוריות האלה.

והנה המבקר המוערך ביותר ביוטיוב נכון להיום, נותן את דעתו על האייפד האחרון:

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

לפני שעה, TsachiE כתב:

רק אפל. אפל שולטים ללא עוררין בשלושה דברים -

אוזניות אלחוטיות, טאבלטים ושעונים חכמים. אין מבקר טכנולגיה  אחד שתמצא, שיחלוק על העובדה שאפל הכי טובים בשלושת הקטגוריות האלה.

זה תמיד מדהים אותי, היכולת לכתוב דברים שלא קשורים לדיון.

נתחיל מההתחלה, אפל לא שולטים בתחום ה-TWS, הם המציאו אותו, ואיבדו אותו למוצרים שעולים רבע ועושים את אותו הדבר (אם לא יותר טוב). אם "במבקרי טכנולוגיה" אתה מתכוון למפרסמי יוטיוב, אז תחליף. MQBDYT הוא פרזנטור חביב ותו לא.

בשעונים אני לא מבן כלום.

לגבי טאבלט ללימודים, ראה התייחסות עניינית לדרישות של פות"ש. האייפד עם מקלדת פשוט עולה כפול מה-Duet.

נ.ב. הנה השוואה יותר רלוונטית

לפני 13 שעות, Liviur כתב:

שוב, הבעיה היחידה, וזו בעיה נקודתית של הקליינט בכרום, זו צריכת CPU. יכול להיות שאפילו זה כבר נפתר, אבל זו תקלה אצל Zoom, לא במכשיר. ככה שההערה לגבי ביצועים לא מספקים, פשוט לא נכונה.

לעיבוד תמלילים, להשתמש בסטיילוס לתיקצור, באמת שלא צריך CPU כמעט בכלל.

• תוכן חדש...