Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 ימים החלפתי בלמים חדשים ולאחר 

ההחלפה אני מרגיש שאני בולם לוקח זמן 

עד הבלימה.

הבלמים הקודמים בלמו בצורה תקינה 

האם צריך לגשת לבעל המוסך שהחליף כדי 

שיבדוק לי או שעדיף להשאיר ככה

פורסם

שלום Vork,

הוחלפו רק רפידות או גם דיסקים?

בעת החלפת דיסקים ורפידות יש בד"כ צורך בביצוע "הרצה".

בדיסקים בהם שטח הבלימה אינו צבוע ההרצה מתקיימת בערך ב-300 קמ הראשונים, בהם הרפידות והדיסקים משתפשפים אחד לשניה.

בזמן זה הבלימה היא אינה "מדהימה".

ב300 קמ האלו תעשה גם אולי נסיעת כביש מהיר.

בתקופת ההרצה רצוי להמנע מ- סתם בדיקות בלימה לא נחוצות, מבלימות ארוכות סתמיות ומבלימות חזקות ואלימות מדי.

במצבי חירום יש ללחוץ על דוושת הבלם במלוא הכוח, גם אם הבלמים ב"הרצה".

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני 30 דקות, f31 כתב:

שלום Vork,

הוחלפו רק רפידות או גם דיסקים?

בעת החלפת דיסקים ורפידות יש בד"כ צורך בביצוע "הרצה".

בדיסקים בהם שטח הבלימה אינו צבוע ההרצה מתקיימת בערך ב-300 קמ הראשונים, בהם הרפידות והדיסקים משתפשפים אחד לשניה.

בזמן זה הבלימה היא אינה "מדהימה".

ב300 קמ האלו תעשה גם אולי נסיעת כביש מהיר.

בתקופת ההרצה רצוי להמנע מ- סתם בדיקות בלימה לא נחוצות, מבלימות ארוכות סתמיות ומבלימות חזקות ואלימות מדי.

במצבי חירום יש ללחוץ על דוושת הבלם במלוא הכוח, גם אם הבלמים ב"הרצה".

הוחלפו גם רפידות וגם דסקיות קדמיות

פורסם

חפש ביוטיוב סרטונים שמסבירים על Brake bedding, או... הנה מאמר: https://www.autozone.com/diy/brakes/bedding-brakes
התהליך יכול לעזור.
בכל מקרה, מעבר לכל מה שנרשם למעלה, אי אפשר להתעלם מאיכות הבלמים עצמם, מה היה? ומה הורכב במקום?

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

חפש ביוטיוב סרטונים שמסבירים על Brake bedding, או... הנה מאמר: https://www.autozone.com/diy/brakes/bedding-brakes
התהליך יכול לעזור.
בכל מקרה, מעבר לכל מה שנרשם למעלה, אי אפשר להתעלם מאיכות הבלמים עצמם, מה היה? ומה הורכב במקום?

כדאי להרכיב  בלמים מחברות מוכרות גם אם הבלמים "אינם מקוריים" כמו פרודו,ATE, LUCAS, TEXTAR,

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כשאני החלפתי ברקסים לפני חודשיים שלוש הברקסים הרגישו כמו הקודמים (שהיו סיניים שלא אני שמתי) עד שלאט לאט התחלתי להרגיש שיפור ברגישות של הבלימה (פחות ללחוץ יותר בלימה) ואז באמת הבנתי את ההבדל הגדול בין פרודו לסיני.

רק מחכה שהדיסק ישחק יותר ונחליף אותו לאחד איכותי.

פורסם
לפני כשעה, Shab00 כתב:

רק מחכה שהדיסק ישחק יותר ונחליף אותו לאחד איכותי.

קצת אופטופיק - אבל ההשפעה של דיסק על איכות הבלימה מינימאלית.
בנינו רכב מירוץ עם צלחות בלם מפלדה שחורה פשוטה.
אין כאן יותר מדי משמעות בנהיגה שאינה במסלול חוץ מעמידות להתחממות - שאת זה כל צלחת נורמאלית בשוק כנראה תעשה בהצלחה (בינינו? לא סומך על הסינים שהם לא מחרטטים את התקן, ולכן לא הייתי מרכיב סחורה סינית במערכת הבלמים).

• רעיון טוב! 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מאמין שהסינים משתמשים במתכות זמינות והחברות הגיעו לכל מיני סגסוגות ספציפיות שתורמות לכמה דברים כמו הולכת חום שחיקה וחיכוך.

אני מאמין שבנסיעות היום יומיות שלי אני לא מגיע קרוב אפילו לאיזשהו גבול גם עם הסיניות אבל אם הם מתחממות יותר מהאיכותיות תהיה ירידה קטנטנה בעוצמת הבלימה

זה לא שאני מצפה להפוך למכונית מרוץ כשאני אחליף אבל מאמין שיהיה הבדל כלשהו (מקווה שיתבטא בעיקר בשחיקה איטית יותר)

פורסם

אמונה זה טוב ויפה, אבל אם יורשה לי להציע: תחליף את כל הפעמים שכתבת 'אני מאמין' בשעה של קריאה ובדיקת העובדות ואולי האמונה תהפוך לידע אמיתי. כי כרגע זה נראה יותר כמו "אני מקווה" ולא "אני מאמין".

• אהבתי 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 9 שעות, Shab00 כתב:

אני מאמין שהסינים משתמשים במתכות זמינות והחברות הגיעו לכל מיני סגסוגות ספציפיות שתורמות לכמה דברים כמו הולכת חום שחיקה וחיכוך.

אני מאמין שבנסיעות היום יומיות שלי אני לא מגיע קרוב אפילו לאיזשהו גבול גם עם הסיניות אבל אם הם מתחממות יותר מהאיכותיות תהיה ירידה קטנטנה בעוצמת הבלימה

זה לא שאני מצפה להפוך למכונית מרוץ כשאני אחליף אבל מאמין שיהיה הבדל כלשהו (מקווה שיתבטא בעיקר בשחיקה איטית יותר)

זה מתבטא בעיקר בצלחת בלימה שהופכת גלית מוקדם במיוחד וזה לפני השחיקה האיטית וכו

פורסם
לפני 18 שעות, shellcase כתב:

אמונה זה טוב ויפה, אבל אם יורשה לי להציע: תחליף את כל הפעמים שכתבת 'אני מאמין' בשעה של קריאה ובדיקת העובדות ואולי האמונה תהפוך לידע אמיתי. כי כרגע זה נראה יותר כמו "אני מקווה" ולא "אני מאמין".

לא הבנתי מה היציאה הזאת אמורה להביע...

תמכתי בחלקים איכותים וכתבתי שאני מאמין שהם בנוים טוב יותר מסיניות כי אין לנו דרך לדעת את הסגסוגות בפנים (בספק אם אתה מוצא הרכב החומרים מדויק) אז מה בדיוק אתה אומר שעדיף לקנות סיני?

• תוכן חדש...