Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוסע על הרכב שלי, יש מערכת בלימה לזינוק בעלייה, אפילו שהרכב אוטומט.

יש לי חיישנים לחנייה בחזית ובאחורי הרכב.

נוסע ברכב של ההורים שלי, בלימה אוטונומית, בקרת מהירות אדפטיבית, בלימה זינוק בעלייה, חיישני מסביב לרכב, מצלמת רוורס, תיקון נתיב.

רואה בסופרב חדשה חנייה אוטומטית.

שלא לדבר על הטסלה.

האם שיעורי/מבחני נהיגה השתנו, להתאים לכל הטכנולוגיות האלה?.

אם אני צריך להמר על בירוקטריה ישראלית וכו, אז מאמין שלא השתנשה כלום ב-40 שנים האחרונות.

קורא שנמכרו 800 רכבים ידניים השנה, עדיין מלמדים על ידני?.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לא השתנה שום דבר מבחינת הלימוד והטסט. אם ברכב של המורה ישנם מנגנונים כאלו ואחרים אז אתה תהנה מהם בטסט, אם לא אז לא. כלומר אם יש מצלמת רוורס, אתה יכול להעזר בה. אם יש מערכת זינוק בעליה אז היא תמנע ממך להדרדר.

2. מלמדים על ידני, אבל יש יותר ויותר מורים שמלמדים רק אוטומט, בהתאם לביקוש

יום טוב גם לך

פורסם

הייתה רפורמה רצינית לפני שנתיים שלוש שכל הטסטים עברו לחברה חיצונית ושהם מצולמים ואין יותר מסלולים קבועים אלה מסלול רנדומלי שטאבלט נותן. 

בנוסף לזה המערכת שומרת את כל המידע כמו מהירות הרכב, איזה הילוך אתה (בקיצור מה שהcanbus יכול להגיד)

אני יודע שהיום ממש לא נפוץ לעשות יותר ידני והמחירים עלו משמעותית (140-150)

שאני עשיתי טסט לפני 3 שנים לא הייתה שום התייחסות למערכות ברכב אבל מצד שני הרכב היה פלואנס 2014-16 (איפשהו בטווח) ידנית אז לא בדיוק שיא הטכנולוגיה...

לא שמעתי גם מאנשים שאני מכיר שיש התייחסות לזה.

פורסם

כל עוד יש בכבישים מכוניות ידניות, ללא חיישני חניה, ללא מצלמת נסיעה לאחור, ללא עזר לזינוק בעליה. אז למה לא ללמד את זה בשיעורי נהיגה?

יכתבו ברישיון נהיגה של הנהג החדש "מוגבל לרכבים אוטמטיים עם חיישנים בלבד?"

כדאי שנהג יידע להתמודד עם חניה גם כשהחיישנים שלו יתקלקלו. החיישנים ומערכות העזר אמורים לעזור בלבד, לא לבוא במקום יכולות של הנהג.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מלמד גם על ידני. אכן יש דעיכה הדרגתית בשנים האחרונות בכל הקשור לביקוש ואת היומן של האוט' הרבה יותר קל למלא. יש כאלה שמגיעים עם אידיאולוגיה, יש חובבי רכב ויש כאלה שלומדים על ידני רק כי ההורים שלהם מכריחים אותם. רובם לא יודעים אם יצא להם לנהוג על ידני אחרי שיעברו טסט וכמעט לכולם יש רק רכבים אוט' בבית.

לגבי המערכת, ההשפעה של מערכות הבטיחות ניכרת רק במקרה קיצון. לא יצא לי (ומקווה שלא ייצא לי) שהייתי זקוק לתיקון סטייה או בלימה אוט'. מה שכן, ניטור שטחים מתים יכלה להיות אחלה אופציה, שכן בהרבה רכבים חדשים, שדה הראייה הוא קטסטרופלי. בייחוד שאתה מלמד נהיגה אדם ללא רשיון.

על מערכת העזר בזינוק אני מתגבר ע''י לחיצה כפולה על המצמד, דבר אשר מבטל אותה כאשר אני מלמד זינוק בעלייה.

• מעניין 2
פורסם
לפני 31 דקות, Taipan כתב:

אני מלמד גם על ידני. אכן יש דעיכה הדרגתית בשנים האחרונות בכל הקשור לביקוש ואת היומן של האוט' הרבה יותר קל למלא. יש כאלה שמגיעים עם אידיאולוגיה, יש חובבי רכב ויש כאלה שלומדים על ידני רק כי ההורים שלהם מכריחים אותם. רובם לא יודעים אם יצא להם לנהוג על ידני אחרי שיעברו טסט וכמעט לכולם יש רק רכבים אוט' בבית.

לגבי המערכת, ההשפעה של מערכות הבטיחות ניכרת רק במקרה קיצון. לא יצא לי (ומקווה שלא ייצא לי) שהייתי זקוק לתיקון סטייה או בלימה אוט'. מה שכן, ניטור שטחים מתים יכלה להיות אחלה אופציה, שכן בהרבה רכבים חדשים, שדה הראייה הוא קטסטרופלי. בייחוד שאתה מלמד נהיגה אדם ללא רשיון.

על מערכת העזר בזינוק אני מתגבר ע''י לחיצה כפולה על המצמד, דבר אשר מבטל אותה כאשר אני מלמד זינוק בעלייה.

תודה על התשובות והמבט המקצועי שלך.

איך אתה מבטל במקרה של אוטומטי?.

בטסט מותר להשתמש במצלמת רוורס?.

בחור מעליך סיפר על מערכת בטסט, תוכל להרחיב לי עלייה?.

כמה עולה היום שיעור נהיגה?.

האם עושים לימודים גם ביום וגם בחושך?.

אשמח מאוד לשמוע מה אתה עושה, כאשר מגיעים אליך תלמיד/ה שממש לחוצים מהמחשבה של נהיגה או עלייה לכביש.

ללא קשר לשאלה לעיל, האם יש שימוש בסימולטורים ללימוד נהיגה?

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

איך אתה מבטל במקרה של אוטומטי?  באוט' אין צורך ללמד זינוק בעלייה ( בפלנטרי רגיל לפחות) אני רק מציג להם תאורטית שיש רכבים עם גיר רובטי שיתכן וצטרכו.

בטסט מותר להשתמש במצלמת רוורס? אין איסור גורף. מה שכן, הם יכלים להכשל על אי הסתכלות במראות. לכן זה לא תחליף.

בחור מעליך סיפר על מערכת בטסט, תוכל להרחיב לי עלייה? נקראת מערכת ברוש. בגדול היא נק' גישה עבור הבוחן למערכת הטסטים. בנוסף היא מצלמת ומקליטה את מהלך הטסט ומגדירה את מסלול הטסט טרם המבחן. הבוחן מתחבר למערכת ע''י כבל רשת והנתונים מוצגים לו על טבלט אשר הוא (הטסטר) מגיע איתו. יכל להתרשם על איך המערכת עובדת כאן

כמה עולה היום שיעור נהיגה? - משתנה מעיר לעיר הטווח הוא 130-220~

האם עושים לימודים גם ביום וגם בחושך? - כמובן, לימודי נסיעה בזמן תאורה הן חלק מהחובות שעל המורה ללמד. מה שכן, בחורף יוצא שהתלמידים עושים יותר שיעורי ''חושך''

אשמח מאוד לשמוע מה אתה עושה, כאשר מגיעים אליך תלמיד/ה שממש לחוצים מהמחשבה של נהיגה או עלייה לכביש. -  אין פיתרון קסם וכולם יהיו לחוצים בהתחלה. יהיה כאלה שיותר ויהיו כאלה שפחות. אני מנסה לקרוא את הטיפוס שמולי ומנסה להציג לו הסבר שיהיה רציונלי על פיו וירגיע אותו. בנוסף,  אני מציג להם את הדוושות שלי ואומר להם שאני יכל לקחת שליטה בכל רגע נתון. מה שכן, בשיעור הראשון אצלי מלווה בחלק עיוני די מקיף על הרכב, דבר אשר מעט מוריד את החששות שלהם.

ללא קשר לשאלה לעיל, האם יש שימוש בסימולטורים ללימוד נהיגה? - יש. אני לא משתמש בזה והאמת שכל המורים שאני מכיר גם לא. זה מגיע יותר מהתלמידים שמספרים ששלחו אותם ליום כזה מבית הספר.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

@Taipanאם כבר אני אצטרף

כמה קשה זה ללמד עכשיו בתקופת הקורונה? מה קורה שתלמיד מתברר כחולה ואיך מצמצמים הדבקויות?

ובאמת יש אנשים שמשלמים 220? זה בטח לרכבים יקרים כמו X5 או רכב יוקרה על אותו מעמד, למה שמישהו ירצה לשלם ככה ומה המורי נהיגה שעל רכבים כאלו מספרים.

ואם כבר תן לנו סיפור מצחיק על השיעורי נהיגה.

פורסם

אני לא יודע אם זה מקרה של 'ספר לי מי חבריך וכו' אבל כל הסביבת חברים הקרובה+ שלי (גם נשים) נוהגים בידני, מדובר על כלל העובדים איתי (צעירים בני 18-26), זוגתי, חברים טובים ועוד... דווקא פה יש מיעוט שנוהג בידני.

עם זאת, אני שואל מורי נהיגה ואכן הלימודים על ידני הצטמצמו עד כדי כך שהרבה מהמורים לא מלמדים כבר על ידני, כך שמי שכן מלמד 'זוכה' בנתח גדול של התלמידים שכן רוצים ללמוד על ידני.

את הרכב שלי רכשתי ממורה נהיגה, ב4  שנים הראשונות הוא נסע 40 אלף בשנה, בשנה האחרונה רק 10 אלף.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Shab00 כתב:

@Taipanאם כבר אני אצטרף

כמה קשה זה ללמד עכשיו בתקופת הקורונה? מה קורה שתלמיד מתברר כחולה ואיך מצמצמים הדבקויות?

ובאמת יש אנשים שמשלמים 220? זה בטח לרכבים יקרים כמו X5 או רכב יוקרה על אותו מעמד, למה שמישהו ירצה לשלם ככה ומה המורי נהיגה שעל רכבים כאלו מספרים.

ואם כבר תן לנו סיפור מצחיק על השיעורי נהיגה.

במילה אחת - סיוט. להיות שעות רבות עם המסיכה הזו ותוך כדי לדבר כמעט לאורך כל הזמן לא בא ברגל כלל.

בנוגע למחיר זה יותר תלוי איזור מאשר רכב. אם תהיה עם רכב יקר ותדרוש נניח 200 בזמן שכולם עם רכבים עממים דורשים 130 אז כנראה שלא תהיה לך פרנסה רבה. מה שגם שבאופן מפתיע, לנוער לא אכפת כ''כ על איזה רכב הם למדים. כאשר אני למדתי נהיגה לפני עשור ~ השאלה הראשונה שהינו שואלים אחד את השני היא ''על איזה רכב אתה נוהג'' היום התופעה הרבה יותר נדירה. את הבנות זה לרוב כלל לא מעניין, לא אז ולא היום אז באמת שהרכב הוא נטו בשביל המורה.

לא יודע עד כמה זה מצחיק, אבל קרה לי כמה פעמים שנכנסו לי תלמידים של מורים אחרים בטעות לרכב. היו כאלה שעד הרגע שאמרתי משהו הם לא שמו לב. זה פחות או יותר כל המצחיק בעבודה הזו. לרוב אני שומע סיפורים על בגרויות וכו' אגב, אם היית מבקש לשמעו סיפורים מפחידים אז היו לי בשפע...

^ 10K ממוצע לשנה למורה נהיגה? עם רוב הרכבים שלי בשימוש פרטי  נסעתי יותר. או שהוראת נהיגה אצלו הייתה תחביב או שהוא החזיק רכב ידני בבית כי גם ככה היה צריך ועד הדרך היה עושה פעם באף פעם שיעור על הידני. באמת שאין הצדקה להחזיק רכב עבודה עבור ק''מ כזה.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

מערכות עזר? אתמול  היתה לנו שיחה משפחתית על כשלונות בטסטים, אשתי סיפרה איך (לפני 40 שנה פלוס) היא נכשלה כיון שהטסט היה בגשם הראשון והיא לא ידעה להפעיל את המגבים. האמת היא שאני בטוח שבשיעור הראשון היא קיבלה הסבר, אבל שכחה את ההוראות בקיץ.

לגבי הלימודים ברכב ידני - דאגתי שהבנים שלי ילמדו על ידני. כמובן שבבית יש רק רכבים אוטומטיים, אבל כשהגיעו לחו"ל הם התיישבו בכסא הנהג, שילבו ראשון ונהגו כאילו כלום.

ואחרון - המסכה - גם אני יושב אתה הרבה מאד שעות. מתרגלים וזה באמת כלום. כנראה שהמסכות יהיו אתנו עוד תקופה לא קצרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, Taipan כתב:

במילה אחת - סיוט. להיות שעות רבות עם המסיכה הזו ותוך כדי לדבר כמעט לאורך כל הזמן לא בא ברגל כלל.

בנוגע למחיר זה יותר תלוי איזור מאשר רכב. אם תהיה עם רכב יקר ותדרוש נניח 200 בזמן שכולם עם רכבים עממים דורשים 130 אז כנראה שלא תהיה לך פרנסה רבה. מה שגם שבאופן מפתיע, לנוער לא אכפת כ''כ על איזה רכב הם למדים. כאשר אני למדתי נהיגה לפני עשור ~ השאלה הראשונה שהינו שואלים אחד את השני היא ''על איזה רכב אתה נוהג'' היום התופעה הרבה יותר נדירה. את הבנות זה לרוב כלל לא מעניין, לא אז ולא היום אז באמת שהרכב הוא נטו בשביל המורה.

לא יודע עד כמה זה מצחיק, אבל קרה לי כמה פעמים שנכנסו לי תלמידים של מורים אחרים בטעות לרכב. היו כאלה שעד הרגע שאמרתי משהו הם לא שמו לב. זה פחות או יותר כל המצחיק בעבודה הזו. לרוב אני שומע סיפורים על בגרויות וכו' אגב, אם היית מבקש לשמעו סיפורים מפחידים אז היו לי בשפע...

^ 10K ממוצע לשנה למורה נהיגה? עם רוב הרכבים שלי בשימוש פרטי  נסעתי יותר. או שהוראת נהיגה אצלו הייתה תחביב או שהוא החזיק רכב ידני בבית כי גם ככה היה צריך ועד הדרך היה עושה פעם באף פעם שיעור על הידני. באמת שאין הצדקה להחזיק רכב עבודה עבור ק''מ כזה.

סיקרנת אותנו עם המפחידים... שתף קצת :)

וכמה הקילומטרז השנתי הממוצע שלך?

פורסם
לפני 11 שעות, Taipan כתב:

האם ישנה חובה היום ללמד על עצם קיומן של מערכות בטיחות כאלו ואחרות בשוק?

אם לא, האם לדעתך זה יכנס לתוכנית שנים הקרובות?

שלא נגיע למצב שנהגים נבהלים מתגובות של מערכות בטיחות מחוסר מודעות..

או שלא למדנו שום דבר מהנסיון הכואב שהיה בהכנסת מערכות הABS לשוק?

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 12 שעות, Taipan כתב:

10K ממוצע לשנה למורה נהיגה

בגלל זה הוא מכר אותו, ירדה העבודה משמעותית ובנוסף הוא שבר עצם שמנעה ממנו לנהוג על ידני בסמוך למכירה, הרכב בתקופה האחרונה שימש את הבן שלו. אבל בכל זאת גם 20 בשנה עבור רכב לימוד זה נמוך וזה היה המצב שנה לפני כן

פורסם

לפי דעתי כל רכבי לימוד הנהיגה עם מנוע דיזל וגיר ידני הקלו משמעותית על תלמידי נהיגה שלומדים על גיר ידני. כמובן שיש יוצאים מן הכלל מהבחינה הזו , אבל ככה זה באופן כללי.

לא בדקתי את זה לעומק, אבל נשמע שהרפורמה בלימודי הנהיגה הקלה משמעותית על נבחנים מבחינה של המתנה בין טסטים, ואולי גם אובייקטיביות מסויימת בגלל המצלמות.

• תוכן חדש...