Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם, 

בתקופה האחרונה אני חווה תופעה הזוייה עם האינטרנט הביתי. כל שבת מהבוקר עד מוצ"ש האינטרנט הביתי הופך לאיטי באופן מוגזם - עד לרמה של מהירות הורדה של מקסימום 200 ק''ב ואי אפשר להשתמש בו.

החדר ממוקם רחוק מהראוטר (או איך שקוראים לקופסה של סלקום טיוי שמגבירה wifi), אבל בשאר השבוע המהירות סבירה ואין לי תלונות.

אם אני פותח נקודת גלישה מהפלאפון המהירות גדלה משמעותית.

טכנאי שהיה בבית (ביום חול) לא ידע איך להתמודד. יש רעיונות? דרך אגב, מדובר בשכונה שרוב האוכלוסייה בה דתיים אז לא סביר שזה עומס מקומי, אם יש בכלל דבר כזה היום.

קקטוסולר ידנית

פורסם
לפני 6 שעות, Asfanut כתב:

מדובר בשכונה שרוב האוכלוסייה בה דתיים אז לא סביר שזה עומס מקומי, אם יש בכלל דבר כזה היום.

הרשת מאובטחת? אולי אחד השכנים החליט שלא מתאים לו לשמור שבת, אז הוא מתחבר אליך.

ויכול להיות דבר כזה עומס מקומי. או מפגע סביבתי כלשהו שמשפיע על תשתית תקשורת בסביבה.

מעבר לזה - הפתרון הכי טוב זה לעבור ספק + תשתית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קיימים שני מגדילי טווח - אחד מחובר בכבל לראוטר והשני בכבל למוקה בחדר אחר, אבל שניהם רחוקים.

הרשת עם סיסמה, נשמע לי פחות סביר שדווקא בשבתות מישהו מתחבר אלינו ובשאר השבוע לא.

לגבי מעבר - האינטרנט הוא חלק מחבילת של טלוויזיה וכו' ששאר הבית רגיל אליהם אז זו אופציה אחרונה כרגע.

עריכה אחרונה על ידי Asfanut

קקטוסולר ידנית

פורסם (נערך)

משהו דומה קורה לי כל ראשון בבוקר.

בדרך כלל הוצאת הראוטר מהחשמל והחזרה אחרי כדקה פותרת את הבעיה אצלי. שווה לנסות 

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם

בראוטר נורמלי אפשר לראות את כל הצרכנים שמחוברים אליו

ובראוטר ממש נורמלי אפשר לראות את התעבורה לשעה ויום

וכמו שכתבו לך... אם הטכנאי שלהם חסר תשובות, כנראה שצריך להחליף ספק ותשתית

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נתק את הראוטר מהחשמל. 

שמעת קללות מהשכן אחרי הניתוק? אם לא, תסבול קצת (קח לך שעה) בלי אינטרנט.

חבר מחדש. 

הבעייה נמשכת? תחליף ססמא.

הבעייה נמשכת? תחליף אותו לחדש.

ולגבי האפשרות של עומס מקומי: שכחת מקיומו של "שעון שבת", התכמון הכי גדול לדת שאני מכיר. אסור להפעיל מכשירים? מצויין, יש אוטומט שעושה את זה בשבילהם. אז אולי הם לא גולשים לפורנו, אבל הטלויזיות כמו סלקום (שאם זה מה שיש לך, סביר שיש לעוד אנשים בסביבה עקב עלויות הפריסה הגבוהות) ופרטנר עובדות להם יופי-יופי.

ואגב, לא ציינת מה עוד עובד על הרשת בבית בשבת. האם מישהו מוריד דברים כבדים בבית בשבתות? משחק און-ליין? ולא-יודע-מה-עוד-הצעירים-בימינו-עושים-עם-האינטרנט-שצורך-רוחב-פס-משמעותי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז לא מאוד רווח להשתמש בשעון שבת לTV.

@Asfanut אני מעלה השערה לא מבוססת, אולי הספקת מצידו משאיל את רוחב הפס שלכם לשכונות אחרות חילוניות כי גם ככה יש "הרבה דתיים". שווה לבדוק עם מישהו בשכונה עם אותו ספק ותשתית האם יש לו בעיה דומה, אם לא ככל הנראה זו בעיה בציוד שאצלך

פורסם

האמת מה שברווז אומר כבר לא קיים כ"כ היום.

כילד צעיר שומר שבת. בהחלט היינו מרכזים את רוב המשחקים/סרטים ודברים כבדים לשבת. ששם גם ככה לא היינו משתמשים באינטרנט.

היום זה חסר משמעות, גם הדבר הכבד ביותר תוך כמה דקות כבר אצלך

.

פורסם

עדכון:
אחרי שבמהלך השבוע התקנתי בחדר מכשיר מוקה וסופר WiFi מחדר אחר, המהירות עלתה משמעותית בחדר (40 מ"ב במחשב נייד, 80 בסלולרי). חיכיתי לסופ"ש, וכרגיל האנטרנט ירד משמעותית - כ2.5 מ"ב במחשב. שיפור משמעותי, אבל עדיין מאוד איטי. איפה ההפתעה? פתחתי speed test בסלולרי וקיבלתי 80 מ"ב!
אחרי ניסיון בפותר תקלות של ווינדוס (שלא שינה כלום) במקרה מצאתי את הבעיה - בשבתות אני משתמש באוזניות בלוטוס עם המחשב. כיבוי של האוזנייה העלה את המהירות במחשב למהירות התקינה (והוריד בקצת את מהירות ההורדה).
בחיבור אוזניות לסלולרי המהירות לא משתנה בו, אבל במחשב יורדת בכ-5 מ"ב. המלצה לאוזניות חוטיות? [emoji28]

אה, ואם זה משנה, האוזניות האלחוטיות של Anker.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

קקטוסולר ידנית

פורסם

כבר אין לי אפשרות לערוך, אבל נראה לי שבמקום אוזניות חוטיות אני אזמין כבל מתאם Ethernet-RJ45 ואחבר את המחשב הנייד פיזית לסופר WiFi.

יש סיבה להעדיף חברה כזאת או אחרת, או שזה סתם מתאם שכל סוג ממנו יעבוד? ותהיה בפועל השפעה אם זה מתאם לUSB 2.0 או 3.0?

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...