Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

ואם כבר, עדיף להתקין Windows Me, הוא הכי מודרני והכי מוצלח לדעתי ממשפחת 9X.

מוצלח? לא, ללא ספק לא מוצלח היה לי תקופות שהרמתי על VMים כל מיני ווינדוס 9X ישנים והME הוא הדבר הכי מבוגבג שקיים - לא סתם מייקרוסופט אחריו הגיעה למסקנה שהקוד של 9X הגיע לקצה היכולת שלו והמירה את המשתמש הביתי לסביבת NT.

אם כבר הכי מומלץ זה 98SE.

המערכות הפעלה אתה יכול בעזרת ווירטואל בוקס לחוות את השטויות שלהן ועם DOSBOX להינות ממשחקים - אני הייתי מכור לVIRTUAL BOX ולזה בתקופות.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מחפש משחקים עם מערכות הפעלה איזוטריות,

אם מאוד ישעמם לי וארצה לשחק עם מערכות הפעלה, אתחיל לשחק בקרנל של איזו הפצת לינוקס. ;)

גם אני מכיר את זה ש-ME לא הייתה להיט ו-98SE יותר מוצלחת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לי כמה חלקים ישנים, אבל מתחילת שנת 2000, אני זוכר שיש איזה אטלון XP עם AGP, צריך לחפש :-).
רעיון מגניב, אני זוכר שעל הפנטיום 1 100MHZ ב96~97 שיחקתי את הנידפורספיד הראשון, ממש אהבתי את הקורבט הירוקה :-).
באסה שלא שמרנו את המחשב ההוא, מעלה זיכרונות :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם החלקים תקינים ואתה מעוניין למכור או למסור, אשמח אם תיצור איתי קשר.

אני חושב ש-Athlon XP יתאים לפרויקט גם כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מה המטרה הסופית של הפרוייקט?

סתם מתעניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

בעיקר משהו אותנטי למשחקים מאותה תקופה, Doom II, Quake, Duke nukem, משחקי NFS ישנים, משחקי לגו ישנים וכאלה.

וכן, אני יודע שפנטיום 4 זה לא בדיוק אותנטי, בייחוד לא למשחקים כמו דום או Duke nukem.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • מעניין 1

פורסם

יש לי מחשב מסביבות 2002-2003, כנראה על בסיס Athlon, שמשום מה עדיין שמרתי אותו וסחבתי מדירה לדירה למרות שהוא לא בשימוש כבר 12 שנים. היום חיברתי לחשמל ולוח האם מצפצף, לא יודע למה ואם זה רק בגלל שהסוללה של הביוס מתה או בגלל שהדיסק קרוב לוודאי מת. בכל אופן אתה יכול לקבל אותו בחיני חינם אם אתה רוצה.

ואל תתקין Win ME. זה זבל לא נורמלי. מתישהו בסביבות שנת 2000 קרס לי המחשב ורצתי אחוז אמוק לקנות Win ME בחנות... צחקו עליי חודשים אחרי זה, כי כנראה שהייתי האדם היחיד בארץ שממש קנה רישיון חוקי של Win ME. אני חושב שרק לפני כמה חודשים זרקתי את הקופסה עם הדיסק.

חזיר דיזל

פורסם

אם אתה מאיזור הדרום או המרכז, אשמח לקחת אותו, אולי אצליח להחיות אותו ואם לא, אז אולי הוא ישמש כתורם חלקים וכבסיס לפרויקט.

לגביי ME - הייתי ילד כשהוא יצא, אבל אני זוכר שהיה במחשב של דודה שלי, היה הרבה פחות יציב מווינדוס 98SE שהיה מותקן אצלנו (שגם הוא לא היה להיט גדול ביציבות ביחס למערכות הפעלה מודרניות).

פורסם

אם אתה רוצה להתעסק גם באתגרים כמו "למה החומרה העתיקה הזו לא עובדת" או "איפה יש דרייברים לענתיקה הזו", חומרה ישנה זה בסדר, אבל אם רק המשחקים מעניינים אותך לך על דוסבוקס או פתרון דומה.

גילוי נאות ואזהרה: הכותב הריץ את המשחק ששיחק בו לפני הרבה שנים (וולפנשטיין המקורי) וגילה שעם השנים הוא רק נהייה שחקן יותר גרוע :(

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני משתמש בנייד עתיק עם וינדוס XP ששדדתי מאיזה מחסן בלאי, כי חייבים מחשב כזה עם יציאה סריאלית בחומרה לחיבור דיאגנוסטיקה לרכב העתיק שלי שהוא מלפני תקופת הOBD.
די מרגיז שהמערכות הפעלה הישנות שאהבנו 98SE, וXP אינן נתמכות יותר. אי אפשר לגלוש באינטרנט עם הנייד הזה בזמן שעושים דיאגנוסטיקה כי הדפדפנים לא נתמכים.

לפחות הצלחתי לקנות עבורו סוללה חדשה וזכרונות בעליאקספרס.

מוזר לי שאנשים טורחים להתעסק במחשבי אספנות לצרכי משחק, לא שיחקתי מעולם במחשבים או בטלפון לא בדור ההוא ולא היום.

אבל בסדר, אני מתעסק במכוניות אספנות. כל אחד והשריטה שלו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

אני משתמש בנייד עתיק עם וינדוס XP ששדדתי מאיזה מחסן בלאי, כי חייבים מחשב כזה עם יציאה סריאלית בחומרה לחיבור דיאגנוסטיקה לרכב העתיק שלי שהוא מלפני תקופת הOBD.
די מרגיז שהמערכות הפעלה הישנות שאהבנו 98SE, וXP אינן נתמכות יותר. אי אפשר לגלוש באינטרנט עם הנייד הזה בזמן שעושים דיאגנוסטיקה כי הדפדפנים לא נתמכים.

אין שום דבר מרגיז בזה, בסך הכל מובן למה לא רוצים להשקיע משאבים כדי לתמוך במערכות הפעלה עתיקות שלא תומכות בחומרה מודרנית ויש להן פרצות אבטחה מפה עד הודעה חדשה.

בקשר לסריאל, מתאם USB לא עובד? חייב יציאת סריאל פיזית?

לפי מה שאני זוכר, היה את זה בדוס, ורק אם האפליקציה שאתה משתמש בה דורשת סביבת דוס טהורה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 12.12.2020 בשעה 13:25, dorsht כתב:

בעיקר משהו אותנטי למשחקים מאותה תקופה, Doom II, Quake, Duke nukem, משחקי NFS ישנים, משחקי לגו ישנים וכאלה.

וכן, אני יודע שפנטיום 4 זה לא בדיוק אותנטי, בייחוד לא למשחקים כמו דום או Duke nukem.

אם זה בשביל חווית משחק אותנטית, אתה צריך בעיקר מסך crt. את כל המשחקים האלה אפשר להריץ בלי בעיה על מערכות הפעלה מודרניות אבל זה לא יראה אותו הדבר על מסך שטוח מודרני. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, borsood כתב:

אם אתה רוצה להתעסק גם באתגרים כמו "למה החומרה העתיקה הזו לא עובדת" או "איפה יש דרייברים לענתיקה הזו", חומרה ישנה זה בסדר, אבל אם רק המשחקים מעניינים אותך לך על דוסבוקס או פתרון דומה.

גם וגם.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז קצת עדכונים לגביי ההתקדמות של הפרויקט:

בחודש דצמבר התחלתי לחפש חלקים.

ההתלבטות הייתה לגביי הפלטפורמה, חיפשתי מצד אחד משהו מספיק ישן שיתמוך בווינדוס 98 בצורה טובה, אך שלא יהיה ישן מדי ושאוכל להריץ עליו גם ווינדוס XP בצורה סבירה אם אחפוץ בכך מתישהו.

לכן, ההתלבטות הייתה בין סוקט 478, 775, 462 (A) ו-754.

סוקט 775 ו-754 בעייתים יותר, כיוון שאלו פלטפורמות חדשות יותר ובחלק ניכר מהלוחות אין דרייברים לווינדוס 98.

בנוסף לכך, לוחות כאלו הרבה פעמים כבר מגיעים עם PCIE ולא עם AGP.

הפור נפל על סוקט 462 (A), מצאתי שילוש קדוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) באיביי במחיר סביר ורכשתי.

המערכת הגיעה עם מעבד סמפרון 3000+ (משום מה המוכר פרסם שזה Athlon 1200+) ושודרג ל-Athlon XP 2800+.

קיבלתי את המערכת עם 2GB ראם ושנמכתי ל-1GB, שכן ווינדוס 98 עלול להיות בעייתי עם יותר מ-1GB לפי פוסטים וסרטונים שקראתי וראיתי.

כרטיס מסך - מסתבר שלא נשארו לי הרבה כרטיסי AGP שמתאימים ללוח האם הזה.

אחד מהם מת (אין לי מושג מה זה היה) ושניים שנשארו לי היו FX5700LE ו-FX5200. הראשון נבחר למערכת, השני יהיה לגיבוי למקרה שמשהו ישתבש.

בשביל הקטע, הרצתי 3D Mark 2001 עם שלושת כרטיסי המסך הרלוונטיים (שני ה-Geforceים והמובנה) ולהלן התוצאות:

SIS - 1361

FX5200 - 4954

FX5700LE - 7107

כרטיס קול - מסתבר שכל ה-Sound blasterים שהיו לי נזרקו מתישהו, כנראה כי הם לא עבדו.

יש לי אחד שיכול אולי להתאים, אבל לא מצאתי לו דרייברים ובנתיים ויתרתי עליו.

כרגע מותקן Aureal Vortex AU8810.

הרדיסק - סטנדרטי בסוף. Seagate 120GB 7200RPM 2MB Cache.

מספיק בשביל XP ובוודאי מספיק בשביל 98.

צורב - מסתבר שהצורב המודרני יותר שהיה לי בחיבור IDE מת, אז נאלצתי לשים צורב ישן יותר שעובד, אך מתאים פחות לצד הויזואלי (כי המארז שחור והצורב לבן).

מארז - Antec NSK2480B עם ספק כוח 380W.

בחרתי במארז הזה בכלל שחיפשתי משהו קטן יחסית שאוכל לשים מעליו מסך.

ואיך אפשר בלי איזו תמונה לסיום.

ככה זה נראה לפני שעשיתי איזשהו סדר בכבלים:

image.thumb.png.88a9e757fd1f2564c64453e4edb998da.png

• אהבתי 5

• תוכן חדש...