Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני חושב על הרעיון של מחשב רטרו.

המטרה: להריץ ווינדוס 98 ומשחקים מאותה תקופה (או משחקים שרצים ב-DOS) שלא ירוצו על מכונה מודרנית או לא ירוצו כמו שצריך על מכונה מודרנית, בלי להשתמש ב-VM וכו'.

ההתלבטות היא בעיקר לאיזה כיוון "ללכת".

אני מתלבט אם כדאי ללכת לכיוון של חומרה "מודרנית" יותר (לוח אם תומך AGP 8X, חיבורי SATA, סוקט 775) או לכיוון של חומרה ישנה (פנטיום 3 סוקט 370 למשל). כמובן חובה משהו שנתמך רשמית ב-98. לא רוצה משהו יותר ישן.

אני מנסה לשלב חלקים מודרניים ככל הניתן מצד אחד, למשל ספק כוח - עדיף חדש מאשר משהו ישן מאותה תקופה.

מארז - אם אוכל לשים את היד שלי על מארז ברוח התקופה (משהו מתחילת שנות ה-2000) בלי להשתגע כלכלית - יכול להיות נחמד. אם לא, אז מארז בסיסי של מותג מוכר.

הרדיסק\SSD - כמה שזכור לי יש איזה עניין שבגללו לא מומלץ להשתמש ב-SSD במחשב שלא מריץ ווינדוס 7 ומעלה, נראה לי איזה עניין עם TRIM. כאן עוד לא החלטתי מה לעשות, כי יהיה קשה למצוא הרדיסק בנפח תואם ל-FAT32 שאינו משומש. יש את הפתרונות עם כרטיסי CF/SD, אולי יכול לבוא בחשבון גם כן.

מבחינת שאר הדברים אני יחסית מסודר, יש לי כרטיסי מסך וכרטיסי קול מתקופות רלוונטיות - החל מסוף שנות ה-90 ועד אמצע שנות ה-2000, הרוב כרטיסי AGP ומעט כרטיסי PCI. יכול להיות שיש לי אפילו איפשהו איזה Voodoo. לגביי כרטיס קול מאמין שאתקין איזה סאונד בלאסטר, נראה לי תואם מאוד לרעיון.

גם מבחינת זיכרונות אני מסודר - יש לי DDR1 ו-SDRAM. בכל אופן אין מה לשים יותר מ-512MB במערכת כזו.

מבחינת מעבדים - יש לי כמה מעבדי פנטיום 4 סוקט 478 שאמורים להיות תקינים.

כונן אופטי זה גם לא בעיה. כונן 1.44 אם אצטרך יש איפה להשיג.

תודה לעוזרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פייר ? בין דוסבוקס לוירטואליזציה - אתה דיי מבזבז את הזמן לדעתי.

ואתה תיתקע בהמון חרא של דרייברים ותוכנות שכבר שנים לא רלוונטים.

כמעט הכל ירוץ בדוסבוקס מעולה - כנראה אפילו על הדפדפן שלך בימינו ולא תצתרך להתעסק עם חומרה בת 20 ומשהו שנה.

אין פה איזה יתרון או נוסטלגיה כמו צגי CRT וקונטרולרים של arcade.

תעיף מבט בין steam לgood old games שכוללים המון משחקים מהתקופה ההיא עם wrapperים שקונפגו במיוחד לזה ותשים שם את הכסף.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אבדוק את מה שהצעת.

אבל למען האמת, יש לי גם איזה געגוע לכל הדברים הדפוקים שהיו במערכות ההפעלה האלו ובתקופה ההיא בחומרה.

אולי אני מתעלל בעצמי. :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני הייתי הולך על חומרה ישנה ככל שתמצא (אפילו מתעקש על שימוש ב HDD רגיל) שנתמכת במערכת ההפעלה.

זה חלק ענק מהחוויה.

שום פתרון תוכנתי לא יתן לך את זה.

מצד שני, יש לך שם כבר חומרה, מה שיגרום לעניין לא לעלות יותר מדי כסף.

ואם לא יצא לך להכיר עדיין, אני חושב שתמצא את ערוץ היוטיוב הזה מעניין.

פורסם

@XVSTI השאלה איפה אני מוצא הרדיסק תואם לתקופה, נניח בנפח של 80-120GB, אבל שיהיה חדש ולא משומש.

פורסם (נערך)

גם דיסק של 500 גיגה יעבוד, פשוט תחלק אותו לכמה מחיצות

אם לא, יכול להיות שיש לי אחד של 250 או 320 לתרום לך.

Ssd לא מומלץ בעליל, וגם רוב הסיכויים לא יעבוד, ואם יעבוד, אתה מהר מאוד תגמור אותו, כי לא נתמך TRIM במערכת הפעלה שהיא לא ויסטה ומעלה.

ההבדל בין HDD לSSD מהבחינה הזאת (עזוב שהמבנה שלהם שונה לגמרי) שבHDD אפשר לדרוס את הסקטור עם מידע קיים, ובSSD צריך קודם כל למחוק את הסקטור ואז לכתוב אליו.

XP ומטה לא תומכות בזה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

האמת ש-SSD כנראה יעבוד על 98, לפחות לאחד היוטיוברים זה הצליח:

בכל אופן, אני מאמין שגם הרדיסק נורמלי יעבוד טוב עם מערכת ההפעלה הזו.

אם אלך לכיוון של 754/775 או 478/סוקט A מאוחרים עם SATA, אז אקנה איזה כונן SATA קטן ואעבוד איתו במוד תאימות (שיתנהג כמו IDE).

אם אני הולך לכיוון של 478\סוקט A מוקדמים או 370, אצטרך IDE או SATA ומתאם ל-IDE.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

@XVSTI השאלה איפה אני מוצא הרדיסק תואם לתקופה, נניח בנפח של 80-120GB, אבל שיהיה חדש ולא משומש.

אם כבר אותנטיות לך עד הסוף, הארד דיסק של 500 מגה ולקלל כל פעם שנגמר המקום וצריך להחליט מה למחוק...

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

אפילו בפנטיום 1 שהיה לי כשהייתי ילד, היה דיסק קשיח של 2.6GB (שעדיין עובד ונמצא אצלי).

פורסם (נערך)

ב- 1999 כשהייתי בכיתה י' שידרגתי את ה- 486 לסלרון 366MHZ, היו לי שני הארד דיסקים, 400 מגה ו- 500 מגה... 

מניח שכמו שאמרת היו הארד דיסקים גדולים יותר באותה תקופה, אבל האמצעים הכלכליים שלנו היו לא מי יודע מה 😅 אני זוכר שלוח האם שקניתי בשידרוג הזה היה של חברה עלומה בשם tomato... 🤣

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם

@banji man תודה רבה על ההצעה, לצערי הוא לא מתאים לפרויקט שלי כיוון שלא נתמך בווינדוס 98.

פורסם (נערך)

כאן יש לך רשימה של מה בדיוק נתמך:
https://msfn.org/board/topic/107001-compatible-hardware-with-windows-9x/

ואם כבר, עדיף להתקין Windows Me, הוא הכי מודרני והכי מוצלח לדעתי ממשפחת 9X.

הוא נכשל בגלל עצם העובדה שבתקופתו היה כבר את 2000, וגם XP מעבר לפינה. אבל Me היה בעצם שירת הברבור של 9x, והאחרון במערכות הפעלה מבוססות DOS.

עריכה: לגבי הארד דיסק טעיתי, צריך שיהיה 120GB גג.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עקרונית אני בודק באתר של היצרנים הרלוונטיים עבור אילו לוחות אם יש דרייברים זמינים למערכות ההפעלה העתיקות האלו.

יש לאינטל לא מעט לוחות מעניינים ורלוונטיים, אבל אין דרייברים באתר שלהם. משום מה הם הסירו אותם לפני שנה או שנתיים.

פורסם

אם בא לך עוד לשחק עם מערכות הפעלה אזוטריות - נסה ReactOS

זאת מערכת הפעלה קוד פתוח, שהמפתחים שלה שמו לעצמם מטרה תאימות מלאה עם חלונות NT (כל מה שלא 9x), והיא לא מבוססת לינוקס או יוניקס.

• תוכן חדש...