Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז כמו רבים בתקופה זו הרכב עומד רוב הזמן בחוץ בלי לנסוע.

אני מקפיד ליישם שכבת אוטם צבע כל מספר חודשים (MENZERNA PL).

בנוסף אני מקפיד גם לכסות את הרכב מיד לאחר שטיפה, כלומר ברגע שאני מסיר את הכיסוי זה לא יחזור עד השטיפה הבאה.

יש כאלה שטוענים שכיסוי רכב אינו מומלץ בגלל שהוא גורם לשריטות.

אני יכול להבין את הטענה הזאת, מבחינתי למרות שאני מקפיד לכסות את הרכב כשהוא נקי, עדיין השכבה החיצונית תהיה מלוכלכת, ואני יכול להגיד שמאז תחילת תקופת הקורונה זהיתי שריטה מינורית אך איני בטוח אם זה נגרם מהכיסוי.

אך מנגד החלופה היא להשאיר את הרכב בחוץ ולתת לשמש "לפגוע" בו ישירות ...
אז זאת הדילמה, ואשמח לשמוע מכם מה אתם הייתם עושים, האם מבחינתכם עדיף לכסות בכל מקרה? או פשוט לא לכסות ולתת לשכבת אוטם צבע לעשות את העבודה לבד?

נ.ב. מדובר ברכב שחור הראשון שלי, והדבר הזה פשוט סיוט לתחזוקה 😅

תודה.

פורסם

ברור שמכוסה, הבעייה לדיטיילרים או כאלו שממש שומרים על צבע הרכב היא שאם הרכב מלוכלך ואתה שם עליו כיסוי, יש סיכון בגרימת סווירלים.

הכיסוי לרוב שוקל קצת ונגרר על הפח, וזה עושה את שלו עם החול שכבר יושב על הרכב.

כמובן שגם לכיסויים יש כאלו שעם מעטפת רכה שיכולה קצת לעזור אבל אין מנוס מסווירלים בשום מצב.

רכב שחור קשה לתחזוק בכללי.

• רעיון טוב! 1

Opel Adam S 2017

פורסם

שאלה טובה, שהתשובה תלויה במידת הפדנטיות של כל אחד.

צד אחד רכב מכוסה שומר על הצבע ועל חלקי הפנים מדהייה, מנגד הכיסוי אחראי לסווירלים מעל הצבע.

רכב שחור זה בכלל סיפור לתחזוקה (לא נוגע בצבע הזה) ורק שריטה ומעט הולוגרמות נראים על הצבע בבירור.

על אף כל זאת, במידה והייתה לי חנייה במקום ללא אבק ורוחות (אצלי אין) בטוח שלא יגנבו את הכיסוי (שוב אצלי לא)

והרכב נמצא הרבה זמן בחנייה, הייתי שוקל כיסוי אך מקפיד על ניקיון הרכב מדי שבוע לפחות, ניקוי הכיסוי (סיפרו לא פשוט)

ומתחזק את הרכב כל תקופה עם אוטם צבע,  וחיי עם מעט סווירלים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@חולגי נסיתי לנער ולעבור עם מיקרופייבר רטוב, זה לא כל כך עוזר, תמיד יש עוד קצת אבק שרואים ברגע שאני מקפל אותו או יותר חמור, רואים קצת אבק על הרכב תוך כדי שאני מנסה לכסות מחדש (רכב שרק עבר שטיפה).
יש לי עוד שני רעיונות: 
לכבס בטמפרטורה הכי נמוכה שאפשר ולקוות שישרוד את זה.
למצוא איזה מיכל מספיק גדול לכיסוי, למלא במים ולנקות ידנית.

נראה לי שאני אנסה את אופצייה 1.

פורסם

אני לא משתמש בכיסוי הרבה שנים, בעבר הרחוק שכן השתמשתי -למזלי יכולתי לבקש במקום העבודה שלי

לכבס את הכיסוי. (מכונות תעשייתיות) בעיקרון בלתי אפשרי למנוע חול בתוך הכיסוי, כמה שמנקים החול חודר לתוך הכיסוי.

בקיצור, אי אפשר ליהנות שמני העולמות, או כיסוי שיגן מהשמש, או שמש שתפגע בצבע/פנים הרכב.

יש פתרון של מטרייה שמכסה את כל הרכב, לא מאמין שזה ישרוד בארץ מפני חמדנים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני בעד לכסות בכל הזדמנות שאפשר, וכמובן על רכב נקי.

מידי פעם, לפני שאני מסיר את הכיסוי, אני עובר עליו עם מברשת רכה, להפחית את כמות האבק/חול.

אחרי שפעם אחת כיבסתי בבית, הבנתי שאני לא חוזר על זה. לוקח את הכיסוי למכבסות בתפעול עצמי, מביא איתי מטבעות של 5 ש"ח, ומעט נוזל כביסה בבקבוק של מים, ושקית גדולה של זבל, כדי לקחת את הכיסוי הביתה, לגינה, לייבוש על חמש/שש כיסאות.

פורסם

תמיד עדיף לכסות, לאחר שהרכב נקי ויבש. לפני שטיפה ביום חם שפכתי כמה דליים על הכיסוי כדי להוריד ממנו את האבק, והשארתי עד שהתייבש על הרכב. קשה לשמור על רכב בצבע כהה נטול סווירלים, אבל כשהרכב מכוסה - הפנים של הרכב נשמר הרבה יותר טוב.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...