Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

יש לי פיג'ו 308 שנת 2015 אוטומטית 1.2 טורבו (פיג'ו 308 החדשה אקטיב סטיישן).

לפני כמה ימים נדלקה נורת Service. הרכב נוסע נהדר, אין שום בעיה בנסיעה.

נסעתי למוסכניק אמין שאני מכיר. עשה טיפול מלא (והעביר את הרכב טסט) אך הנורה לא נעלמה.

לקחנו את הרכב למוסך יבואן פג'ו (יקרים בטירוף).

אמרו שאי אפשר לאפס את נורת ה service כי יש פיח במנוע.

צריך או לנקות את כל המנוע (עלות של אלפי שקלים  רבים) או לשים תוסף, ולקרוע את הרכב על הילוך נמוך (טיפטרוניק) כדי שהפיח ימס.

בנוסף, יש לי מצבר חדש של stop start תקין.

אבל נוצר על המינוס המון המון קורוזיה (קורוזיה התנפחה) למרות שזה מצבר בן 4 חודשים. אמרו שזה אולי איזה צ'יפ או משהו כזה שיש על המינוס...

מה שמעצבן זה שלפני כמה חודשים הרכב היה קופץ.

אותו מוסך יבואן של פג'ו תיקן לי איזה חלק מיוחד שמסנן / מעביר את הדלק למנוע (לא פילטר דלק או משהו כזה - משהו גדול יותר מזה).

הסבירו לי שזה מה שגרם לרכב לקרטע. ושזה גרם לפיח על הפלאגים. הבעיה תוקנה אז.

אבל עכשיו, הרכב לא מקרטע אבל מסתבר שיש פיח בכל המנוע ונורת service דלוקה.

איך מתקנים?

הבעיה / בעיות מוכרת לכם?

יש דרך לאפס את נורת ה Service?

מקום מוסמך באזור השרון שמטפל בפג'ו בלי לקרוע את הכיס (רק הבדיקה של המחשב היא 400 ש"ח, וזה לא מתקזז עם תיקון).

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם
לפני 2 דקות, teyal כתב:

תחליף מוסכניק דחוף, מוסכניק הזוי, "לשים תוסף ולקרוע את המנוע" כמובן שזה לא יעזור כהוא זה במנוע הזרקה ישירה.

זה מוסך יבואן רשמי של פיג'ו וסיטרואן אמר, במידה ואני לא רוצה להוציא אלפי שקלים על פירוק מלא של המנוע והשרייה בחומר לפירוק הפיח...

פורסם
זה מוסך יבואן רשמי של פיג'ו וסיטרואן אמר, במידה ואני לא רוצה להוציא אלפי שקלים על פירוק מלא של המנוע והשרייה בחומר לפירוק הפיח...
אז תחליף את המוסך יבואן. טכנית במנוע הזרקה ישירה, התוסף לא מגיע בכלל לגב השסתומים, היכן שמצבר הפיח. רק ניקוי בקליפות אגוזים עוזר.
פורסם

פיח במנוע הזה זו תופעה מוכרת.

לא מזמן היה פה רכב דומה לשלך שדיווח על פיח בגב השסתומים.

אגב, גם הוא טיפל בעניין במוסך גבע

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מעניין. במנועי THP שלא סבלו מבעיות עם שרשרת התזמון, לא רואה שנושא הפיח נפוץ במיוחד. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
2 hours ago, menir1 said:

מעניין. במנועי THP שלא סבלו מבעיות עם שרשרת התזמון, לא רואה שנושא הפיח נפוץ במיוחד. 

הוא נסע כמה זמן עם תקלה שגרמה לפיוח המצתים ולמנוע לקרטע. אחרי זה הוחלף לא ברור איזה חלק שסידר את זה. 

אולי אותה תקלה אם נמשכה הרבה זמן גרמה גם לפויח השסתומים.

פורסם

ניקוי פיח עם שבבי אגוזים לא עולה אלפים רבים,זה עולה 3000 ש"ח פלוס מינוס,אין מנוס מלעשות את זה אם אתה רוצה שהרכב יתפקד כמו שצריך,זה יחסוך לך בדלק ,אז גם ישתלם.

תדבר עם גבע או אורן,המוסך שהלכת אליו לא נשמע מקצועי במיוחד אם זה מה שהוא אכן אמר לך.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום 

יש חברה שנקראת קרואבון קלינינג שמספקת שירות ניקיון למנוע ברכב, מהצטברות פיח מוכר למישהו ? יכולים להמליץ ? האם זה באמת פותר את הבעייה ?!?

• תוכן חדש...