Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב אנשים יקרים.

כמי שמחזיק רכב מיום השחרור מהצבא, אני תוהה ביני לבין עצמי- האם יונים (ועטלפים) נמשכים לרכב נקי על מנת לחרבן עליו?

יכול להיות שזהו אינסטינקט חייתי וטבעי כמו שקיים אצל בני אדם שיעדיפו שירותים נקיים?

הוכחה לכך ניתן למצוא בעובדה שאיך שאני מסיים להבריק את האוטו, לא משנה איפה אני מחנה אותו, יתקבל כתם ענק בצבעים לבן וירוק זרחניים על הפח.

האם התופעה מוכרת בעולם הרכב והחי או שזה רק אני?

אגב, מהי הפעולה המומלצת במקרה כזה? אני מוציא מגבון לח

פורסם

לא, פשוט על רכב מטופח שכל דבר מפריע לבעליו, זה נראה בבירור. (כל נקודה של פיפי של יונה נראה כמו מפל לשלשת)

על רכב מוזנח מלא אבק/בוץ/חלונות מלאים שומן זה מילא  לא מזיז לבעליו - וגם פחות נראה בתוך ים הזבל על הרכב. 

פורסם

מגבון זה לא הרעיון הכי טוב, עלול להכיל חומרים שיכולים להזיק לצבע.

אני מחזיק בבגאז שפריצר קטן שאותו אני ממלא מהדלי של השטיפה. (פעם בהמון זמן)

ואז פשוט מוציא, משפריץ ומנגב עם מטלית מיקרופייבר שצמודה לשפריצר. פשוט והכי בריא לצבע.

ממליץ להשתמש גם באוטם צבע, הרבה יותר קל להוריד קקי מהרכב אם יש עליו את השכבת הגנה של האוטם.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
בתאריך 5.10.2020 בשעה 07:51, אריאל הברזל כתב:

בוקר טוב אנשים יקרים.

כמי שמחזיק רכב מיום השחרור מהצבא, אני תוהה ביני לבין עצמי- האם יונים (ועטלפים) נמשכים לרכב נקי על מנת לחרבן עליו?

יכול להיות שזהו אינסטינקט חייתי וטבעי כמו שקיים אצל בני אדם שיעדיפו שירותים נקיים?

הוכחה לכך ניתן למצוא בעובדה שאיך שאני מסיים להבריק את האוטו, לא משנה איפה אני מחנה אותו, יתקבל כתם ענק בצבעים לבן וירוק זרחניים על הפח.

האם התופעה מוכרת בעולם הרכב והחי או שזה רק אני?

אגב, מהי הפעולה המומלצת במקרה כזה? אני מוציא מגבון לח

לדעתי את צודק.

זה נשמע הזוי אבל ישר אחרי שאני שוטף את הרכב אני רואה זבובים ויתושים פתאום מתקרבים לרכב שלי.

שהוא היה מלוכלך לא היה אכפת להם.

שהוא נקי אחרי יום-יומיים ישר אני קולט חרא על השמשה או על הגג.

עריכה אחרונה על ידי orik14

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

לא חושב שיש קשר לזה שהרכב נקי או לא, יתכן שהזבובים/יתושים מתקרבים כי על הרכב יש עוד מים (הם נמשכים למים) טרם הייבוש.

אני גם שמתי לב שטרם אני מייבש אותו כבר יש כמה מעופפים שמנסים להתהלך על טיפות המים (והם נתקעים בהן).

מי שמעוניין, אפשר לנסות לשפוך מים על רכב מלוכלך ולנסות לראות אם זה משתחזר :D 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.10.2020 בשעה 21:20, ramik33 כתב:

מוסיף לתאוריה גם חתולים עם רגליים מסריחות שנמשכים לרכב שניה אחרי שניקית אותו.

מוסיף גם חברים שמנדנדים את הגלגל עם הרגל כאילו שהם בודקים אותו

פורסם

יונים מחרבנות על רכב כחול. מרססות לי אותו גם כשאני חונה לא מתחת לעץ עמוד. ביום נותנות עליו עבודה של חודש על צבעים אחרים.

ואני לא צוחק אפילו. כל הזמן אני רואה את זה בשכונה... אני חונה לילה ליד עמוד (לא מתחת) וחוטף מטח, הרכב שמתחת לעמוד- כלום

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

האמת שזו כבר תיאוריה יותר רצינית, נראה שציפורים באמת נמשכות לעשות קקי על צבעים מסוימים.

יש מחקר בריטי שאפשר למצוא בעשרות רבות של אתרים (לדוגמה) שטוען שהצבע שהם הכי אוהבים לחרבן עליו הוא אדום ובמקום השני זה אכן צבע כחול.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

אין שום קשר --!

העובדה שיונות מחרבנות לך על הרכב היא שאתה מחנה מתחת לאסלה שלהם (עמוד, עץ או כל דבר אחר שהם יכולות לשבת ולחרבן בכיף)

אני חונה ברחוב תמיד ובכל מקום שיש שמיים פתוחים פשוט אין חרא.

פורסם

למה אתה מפריח להם את התאוריה שיונות בררניות וכל פעם שהן רוצות לחרבן

הן מתאפקות עד שהן מוצאות רכב שעבר שטיפה, ורצוי אחד שעבר QD כי יש לו יותר ברק.

איך הן מזהות את זה? שאלה טובה - יש להן חיישנים מיוחדים לזיהוי רכבים נקיים מגובה רב. 

זה מין טלסקופ זעיר שתוך מאית השנייה מעביר להן מידה ישירות למערכת ההפרשה - לשחרר עכשיו, יש רכב נקי למטה.

מי שרוצה לדעת איך עובדת מערכת העיכול של יונים, שיקרא מעט על מערכת העיכול,   ויקבל מושג למה הן מפרישות כל הזמן

ולא אוגרות צואה. (כי אין להן מערכת לאגירה)

• מעניין 1
  • תוכן חדש...