Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול אצל כירופרקט- מישהו התנסה?

shachar187
שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מאז שאני ילד אני סובל מעקמת בגב. לא משהו שמפריע לי ביום יום, אבל יש לי חשש שזה יגרום לבעיות בגיל יותר מתקדם.

בציעורתי טופלתי ע"י מחוך לגב שלא ממש עזר ובשנה האחרונה הייתי אצל מאמן שעזר לי ביציבה הכללית וגם בשיפור הגב. בגלל הקורונה האימונים הופסקו ואני מחפש פתרונות אחרים.

ממה שראיתי ברשת לא מדובר בטיפול עדין, אלא משהו שנראה די טראומתי לחוליות וזה מעלה אצלי חששות לנזק בטווח הארוך.

מה שכן, צורת הטיפול לא שונה מהאופן בוא התאמנתי עם המאמן שלי, ההבדל הוא במיכשור שיש לכירופרקט ושאין למאמן.

מישהו פה יצא לו לעבור טיפול כזה או אחר אצל כירופרקט?

עזר לא עזר?

המלצות לכירופרקט?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה רק נראה טראומטי. בגדול, אם הבנאדם אמין אין נזק. קיים גם מקצוע מקביל - אוסתיאופט, גם מתחום מזיזי העצמות. מאיפה בארץ?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כולם שוברי עצמות. הלכתי בגלל כאב גב תחתון בגלל פריצת דיסק, לכמה טיפולים. הוא מהאלה שמשתמשים במכשיר דפיקות(אקטיבטור).

מכשיר כמו משהו דומה לסרטון, רק חשמלי.

וגם היה לו מכשיר לתת זרם חשמלי לכאב.

לא יודע כמה זה עזר, כי במקביל הלכתי לכמה טיפולים בפיזיוטרפיה (ושם עשו לי מסג ושמו אותי במכונת מתיחה).

אולי הזמן עשה את שלו, אולי המתיחות שעשיתי בבית. בסוף הכאב השתפר.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני הלכתי פעמיים, לי הוא עשה נזק (החזיר אותי אחורה כמה שבועות)

אישית אני ממליץ בחום על שיטת פלדנקרייז, זה ממש הציל לי את החיים (כמה חודשים טובים של צליעה וכאבים בגלל פריצת דיסק כששום דבר אחר לא עזר, פה ממש הרגשתי שיפור מפגישה לפגישה וגם הרגשתי שזה קשור באופן ישיר לדברים שתירגלתי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע אם זה טוב או לא. אני כן יודע שכירופרקט בארה"ב זה מקצוע רפואי לכל דבר. יש להם בתי ספר ומבחני רישוי וכל מה שאתה מצפה שיהיה למקצוע טיפולי.

בארץ זה יותר בעייתי - אין הסמכה/הסדרה מאוד מסודרת. הייתה תקופה שהיה פרוץ. הייתה תקופה שמיסדו את זה חלקית. בוא נגיד ששוב, זה תחום די אפור מהבחינה הזאת.

אני ממליץ לך בחום, אם החלטת ללכת על זה, לבחור היטב את בעל המקצוע.

מישהו שלמד לימודים מלאים במקום מוכר בעולם והוא מאושר על ידי משרד הבריאות.

יש אנשים שלמדו 7 שנים את המקצוע ויש אנשים שעשו איזה קורס חפיפי כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול זו שיטה שמעולם לא הוכחה בסטנדרטים הרפואיים המקובלים. היא מבוססת על הנחה שאפשר לרפא כל דבר כמעט על ידי ע"י "יישור של עמוד השדרה" או משהו כזה.

בסופו של דבר, אחרי כל המכשירים המרשימים, המטפלים בסה"כ מוציאים לך קנאקים מהמפרקים. יכול להיות שהקנאקים האלה יגרמו לך להרגיש מן שחרור, אבל הם לא מרפאים שום דבר.

בנוסף לזה שהם לא מועילים, יש גם סיכון כלשהו לנזקים, ביחוד אם מוציאים לך קנאקים מהצוואר. קראתי דיווחים מארה"ב, על אנשים שנגרם להם אירוע מוחי. אז לא הייתי נותן לכירופרקט לגעת לי בצוואר.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5487077,00.html

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול לגרום יותר נזק מתועלת.

כל עוד לא ראה MRI לידך ויודע בדיוק מה יש לך אסור לו לגעת בך.

רובם לא בודקים ועושים 2 מניפולציות בסיסיות ושולחים אותך.

לך לשחות גב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לעונים.

בקשר לסוגיית ההסמכה, מכיר את הנושא.

קיבלתי בעבר המלצה עליו - https://www.chiropractica.co.il/. יש לו תעודה מארצות הברית. 

קנאקים וכאלה - לפני שהתחלתי אימונים עם המאמן שלי, הגב שלי היה אבן. שום תזוזה, שום תגובה.

לאט לאט ועם עבודה לשחרור השרירים והגדלת טווח התנועה, הגב שלי התרכך ואז גם הגיעו הקנאקים. כיום אני מוציא קנאק מהצוואר רק ע"י זה שאני מסובב אותו, בלי הפעלת כוח עם הידיים או משהו.

@vogel למה צריך MRI? הגב שלי מעולם לא נבדק על ידי זה. מדובר במשהו שילדי שרנטגן מראה.

@hans - אני מאזור השרון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלכתי כמה פעמים בגלל כאבי גב תחתון, במקרה באחד הטיפולים הוא הסביר שהכאבים יכולים להיות בגלל חוסר בשתיה.

התחלתי להגביר את השתיה ולמרבה הפלא הכאבים נעלמו. כנראה היה בכלל יובש וקשור לכליות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, shachar187 כתב:

מאז שאני ילד אני סובל מעקמת בגב. לא משהו שמפריע לי ביום יום, אבל יש לי חשש שזה יגרום לבעיות בגיל יותר מתקדם.

מקצוע הכירופרקט נחשב לרפואה אלטרנטיבית ברוב העולם (אולי פרט לארה"ב), וכל השיטות והבסיס שלו לא ממש מגובים מבחינה מדעית (שלא לדבר על הנזקים הפוטנציאליים).

אם חיזוק שרירים, שיפור טווחי תנועה וכדומה עוזר לך (דבר שבהחלט יכול להיות הגיוני), אז למה לחפש פתרונות "קסם" אחרים?

תמצא דרך להתאמן, בין אם באוויר הפתוח ובין אם זה ליווי צמוד של מאמן באינטרנט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המילה "כירופרקט" בעייתית כי היא כוללת בתוכה כמה אסכולות שונות, החל מכיוון מאוד פרקטי וכלה בוודו. נעזוב את הקצה של הוודו, ברשותך. בקצה השני יש מטפלים שיודעים מה הם עושים וכן עוזרים *להפיג כאב*, ואם יש משהו שהוכח מעבר לכל ספק סביר ברפואה הוא שהפחתת כאבים (פיזיים או נפשיים) היא הגורם מס'1 בחיזוק/זירוז תהליך הריפוי שמתרחש מעצמו בגוף.

אצלנו במשפחה נעזרים במקרי חירום באוסתיאופט בירושלים, שבכלל לא נוגע בצד של הוודו, אלא אשכרה מטפל בבעיות יציבה, עצמות שזזו ושרירים תפוסים. כבר כתבתי פה על המקרה הקלאסי - אשתי עם כאבים ברגל, בקושי יכולה ללכת, האורתופד האנטיפת של הקופה מפטיר "דלקת", הולכים לאוסתיאופט - הופ - התגלתה עצם שזזה בכף הרגל (עקב ילד שקפץ עליה). מזיז עצם - הבעיה נפטרה.

אצלו הבנתי בעייה שאני סוחב מהילדות של צד חלש בגוף - ומאז שיניתי לגמרי את האופן שבו אני מתנועע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, shachar187 כתב:

תודה לעונים.

בקשר לסוגיית ההסמכה, מכיר את הנושא.

קיבלתי בעבר המלצה עליו - https://www.chiropractica.co.il/. יש לו תעודה מארצות הברית. 

קנאקים וכאלה - לפני שהתחלתי אימונים עם המאמן שלי, הגב שלי היה אבן. שום תזוזה, שום תגובה.

לאט לאט ועם עבודה לשחרור השרירים והגדלת טווח התנועה, הגב שלי התרכך ואז גם הגיעו הקנאקים. כיום אני מוציא קנאק מהצוואר רק ע"י זה שאני מסובב אותו, בלי הפעלת כוח עם הידיים או משהו.

@vogel למה צריך MRI? הגב שלי מעולם לא נבדק על ידי זה. מדובר במשהו שילדי שרנטגן מראה.

@hans - אני מאזור השרון.

לרוב הסובלים מעקמת מולדת יש פריצות דיסק או בלטים בגלל מנח לא טוב של החוליות אחת על השניה.

אם יבצע מניפלציה בלי לבדוק צילום של מה שיש לך בגב לא הייתי הולך. אפילו CT

במצב של פריצת דיסק ומניפולציה, הדבר יכול לגרום לנזק מתועלת. הרס עצב. מנסיון.

אם כואב לך אל תעשה פעילות, תחכה שהכאב יעבור. אני לא הקשבתי לגוף לצערי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.9.2020 בשעה 09:45, hans כתב:

אצלנו במשפחה נעזרים במקרי חירום באוסתיאופט בירושלים, שבכלל לא נוגע בצד של הוודו, אלא אשכרה מטפל בבעיות יציבה, עצמות שזזו ושרירים תפוסים. כבר כתבתי פה על המקרה הקלאסי - אשתי עם כאבים ברגל

אפשר שם וכתובת של המטפל בירושלים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש לך עקמת scoliosis,
אני אמליץ לך לחפש פיזיותרפיסט שמתמחה גם בשיטת שרוט schroth , עם הפיזיותרפיסט תוכל להתייעץ על תרגול יומי , ושיטת התעמלות שמתאימה לך (תלוי איזה עקמת , באיזה איזור בגב , האם יש עקמת אחת או כמה , ומידת החומרה )

רצוי להגיע עם צילום רנטגן של הגב , עדכני .

לדעתי כירופרקטיקה רק תזיק לך.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי כמעט כאבים או מגבלות כתוצאה מהגב. לפעמים שרירים תפוסים כתוצאה מעבודה וכאלה.

להתאמן אני מתאמן, אבל האימונים שעשיתי עם המאמן שלי היו מאוד יוצאי דופן בנוף של חדר הכושר, מאוד מדויקים ודורשים הרבה תשומת לב.

לא משהו שאני יכול לעשות בעצמי. המטרה שלי ושל המאמן הייתה לנסות לשפר את היציבה, להגדיל טווח תנועה וגם ליישר את הגב.

כן אבדוק את האופציה של פיזיותרפיה לפני שאלך לכירופרקט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...