Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ציטוט

המשך בהודעה הבאה...

מאוד מעניין, אבל איפה ההודעה הבאה?!?

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

חופרים את המנהרות  😄

סתם. תן לבוקי את הזמן לכתוב את ההודעה, הסבלנות משתלמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה טיזרית, כבר ביצים נהיה לי. מתי כבר יהיו עניינים?

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כאמור, המנהרות המחוזקות עברו דוך דרך האיזור הבייעתי שהיה מורכב מתערובת של מים וחול.

הן נראו מאוד מבטיח ונראה היה שהצליחו להתגבר על הזרם התת קרקעי באופן מלא.

אבל כבר בשנים הראשונות להפעלת הקו אובחנו כמה בעיות מדאיגות.

המנהרות לא היו מקובעות לשום דבר, ז"א בדרך כלל אין צורך לקבע אותן אבל במקרה הנ"ל הן היו למעשה "תלויות באוויר", כי מים עם חול לא מספקים תמיכה מספקת.

כל רכבת שעוברת במהירות הייתה גורמת לויברציה של המנהרות, המבנה שנבחר בו אחת המנהרות עוברת מעל השניה החריף את הביעה כי המנהרה העליונה הייתה "לוחצת" על התחתונה.

שני דברים נוספים שגם התחילו להופיע די בהתחלה הם הגעת מים לתוך המנהרות דרך מערכת הניקוז ושקיעה של שתי המנהרות.

כמות המים ביממה הייתה כ 60 קוב, זו כמות לא מאוד גדולה.  משאבות הניקוז היו מופעלות בחלון הלילה (זמן שבין 01:00 עד 05:30 בו המטרו לא פועל ובזמן הזה מתבצעות עבודות התחזוקה) ומוציאות את המים. 

קצב השקיעה היה כמה סנטימטרים בשנה, משהו שגם הוגדר בגדר הסביר. אבל המנהרה העליונה שקעה מהר יותר מהתחתנוה. 

כל התופעות האלו הפכו יותר ויותר מוחשיות משנה לשנה עד שבשנת 1995 גוף המנהרות התחיל לפתח סדקים ודרך הסדקים האלו התחילו להיכנס מים עם חול, שכמו במקרה של ניקוי חול שייפו והרחיבו את הסדקים. הלחץ על המנהרות שהיו בעומק 110 מטר היה אדיר.

האמצעי הראשון שננקט היה הורדת מהירות הרכבות במקטע זה כדי להקטין ויברציות.

אחרי זה משאבות הניקוז הופעלו כבר 24 שעות ביממה כדי להתגבר על כמות המים.

בשלב מסוים בקיץ 1995 בסופי שבוע כל התחנות צפונית לאיזור ההצפה היו נסגרות  ועובדי המטרו עבדו סביב השעון על סתימת הסדקים וחיזוק המנהרות על ידי מילוי בטון מחוץ למעטפת של המנהרה. 

בהמשך העבודות הורחבו גם לשעות הערב בימי חול, הקו הפסיק את פעולתו במקטע זה ב 22:00 במקום ב 01:00.

כל העבודות האלו לא הניבו תוצאות משמעותיות ונהגי הרכבות התחילו לדווח על גשם קל שיורד בתוך המנהרות וגם מגיע לקרונות דרך פתחי האיוורור. המים זרמו בין פסי הרכבת אבל עדיין המצב היה איכשהו תחת שליטה. 

עד שבדצמבר 1995 שוב כמו ב 1975 פרצו מים למנהרה התחתונה, הציפו והשביתו אותה.

המקטע נסגר לחלוטין לעבודות דחופות וחלקים משמעותיים מהעיר נשארו מנותקים מהמרכז. קו אוטובוס שהופעל במקום, נתן מענה חלקי בלבד. 

היה ברור שצריך לבצע  מהלכים דרסטיים אבל באותו זמן עוד הייתה תקווה לכך שניתן לעצור את המים... במקביל התחילה שקיעה מטאורית של המנהרה העליונה, למרות שתנועת הרכבות הופסקה. כבר לא 3-4 ס"מ בשנה אלה בכמה שעות. 

הפתרון היחיד שנמצא כדי לעצור את השקיעה הזו היה מילוי מים מרשת המים העירונית למנהרה התחתונה (שהייתה מוצפת חלקית) ואטימתה בשני הקצוות בחסמי בטון על מנת להשוות לחצים. אחרי שזה בוצע רק מסילה אחת במנהרה העליונה נשארה מקשרת בין 5 התחנות הצפוניות לכל שאר הרשת. 

אבל גם את המנהרה העליונה נאלצו להציף ולהשבית כי נצפו תזוזות קרקע קלות "בחוץ" וכולם זכור את האירועים של 1975. 

באחת הלילות באמצע דצמבר 1995, קטר דיזל (כי המנהרה הייתה מלאה במים ולא ניתן היה להשתמש בחשמל שמגיע דרך הפסים) העביר  דרך המנהרה העליונה שני מערכי מטרו שישרתו את חמשת התחנות המנותקות.

מיד לאחר מכן המנהרה העליונה הוצפה ונאטמה כמו התחתונה.

רשת המטרו העירונית חולקה לשני חלקים כאשר החלק הקטן כולל רק 5 תחנות.

המשך יבואן...

99999.jpg.e6e7850c9de705e734ecbd57dda1e2ad.jpg

• אהבתי 7
  • מעניין 2

פורסם

מרתק!

שיטת ההקפאה מצלצלת באוזניי הלא-מיומנות כפיתרון מוזר וזמני - לא משהו שמתאים לתשתית תחבורה כבדה.

במקומות הבודדים שהשתמשו באותה שיטה לתשתיות כבדות - למשל ב-big dig של בוסטון - יש אלף ואחת בעיות,

כולל מנהרות מוצפות.

לא משחקים עם מים, בקיצור...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעניין מאוד!

הייתי במטרו של פיטר ב-2012. מהיר, מאוורר, עולה גרושים, אבל שעה לוקח לרדת אליו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

שיטת ההקפאה מצלצלת באוזניי הלא-מיומנות כפיתרון מוזר וזמני - לא משהו שמתאים לתשתית תחבורה כבדה.

זו שיטה ידועה לייצוב קרקע לצורך חפירת מנהרות, לא כדי לייצב מבנה לאורךזמן.

גל ליד בתי הזחקוק בחיפה השתמשו בשיטה הזו כדי להעביר צנרת מתחת לכביש 

בוקי, קום ותמשיך לכתוב. מה אתה הולך לישון ומשאיר אותנו במתח?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוקי אתה מתחיל להזכיר לי את ג׳ורג׳ ר.ר מרטין מחבר משחקי הכס.
כתב 5 ספרים מתוך 7 או 8 ושלח אותנו הקוראים לטלוויזיה לראות איך זה נגמר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

בוקי אתה מתחיל להזכיר לי את ג׳ורג׳ ר.ר מרטין מחבר משחקי הכס.
כתב 5 ספרים מתוך 7 או 8 ושלח אותנו הקוראים לטלוויזיה לראות איך זה נגמר.

just google it..

פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

לאחר שלא הייתה רציפות תנועה בו כמעט עשור.  

זכור לי מביקור בעיר באותה התקופה (2001/2002) שהיה צריך לצאת בתחנה ה"סופית" , לעלות על מארשרוטקה (מונית שירות) לתחנה הבאה, ואז להמשיך במטרו.

יכול להיות או שזכרוני מטעה אותי? בסופו של דבר במקום לעשות את ההחלפות האלה היה עדיף לקחת מונית שירות לתחנה שצריך וזהו.

אבל הזיכרון שלי חלש.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דווקא אתה זוכר טוב, זה היה בדיוק כך. יוצא מהמטרו, עולה לאוטובוס, נוסע תחנה אחת וחוזר למטרו.

סביר מאוד להניח שמוניות שרות תיגברו את קו האוטובוס החינמי הזה, כי האוטובוס לא הספיק. 

• תוכן חדש...