Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר לביטוח חובה + מקיף ב- AIG במחיר שהוא הרבה יותר זול מאחרים. 

אחרי בירור מול הנציגה היא אמרה לי שמה שהם עושים זה לעשות את הביטוח על השם של הנהג העיקרי (אחד ההורים) ולרשום שמי שיהיה מורשה לנהוג ברכב זה כל נהג מעל גיל 24 ואז המחיר יורד משמעותית. היא אמרה לי שאני יוכל לנהוג ברכב כמה שאני רוצה כל עוד באמת הרכב הוא בשימוש העיקרי של אמא שלי.

כשבדקתי את זה מול נציג של הפניקס הוא אמר לי להיזהר מזה כי זו הדרך שלהם להתנער מתביעות, השאלה אם זה נכון? למישהו יש פה ניסיון עם זה?

בגדול זה נשמע חוקי כי באמת זה הרכב של אמא שלי והיא זו שנוסעת בו כל יום לעבודה ואני רק משתמש בו כשאני צריך, מצד שני אז למה כל שאר החברות לא עושות אותו דבר כמו AIG?

פורסם

בדיוק קיבלתי מAIG הצעה למקיף במחיר בדיחה (יחסית) לנהגת צעירה (מתחת ל24) כאשר בפוליסה יש 2 נהגים נקובים בשם והוותיק מבניהם הוא העיקרי כביכול.

מעניין אם מה שאתה טוען נכון, נמתין לחכמי הפורום.

פורסם

הכל יהיה כשר כאשר תקבלו את ההבטחות האלה בכתב בגוף הפוליסה.

• רעיון טוב! 3

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
קיבלתי הצעת מחיר לביטוח חובה + מקיף ב- AIG במחיר שהוא הרבה יותר זול מאחרים. 
אחרי בירור מול הנציגה היא אמרה לי שמה שהם עושים זה לעשות את הביטוח על השם של הנהג העיקרי (אחד ההורים) ולרשום שמי שיהיה מורשה לנהוג ברכב זה כל נהג מעל גיל 24 ואז המחיר יורד משמעותית. היא אמרה לי שאני יוכל לנהוג ברכב כמה שאני רוצה כל עוד באמת הרכב הוא בשימוש העיקרי של אמא שלי.
כשבדקתי את זה מול נציג של הפניקס הוא אמר לי להיזהר מזה כי זו הדרך שלהם להתנער מתביעות, השאלה אם זה נכון? למישהו יש פה ניסיון עם זה?
בגדול זה נשמע חוקי כי באמת זה הרכב של אמא שלי והיא זו שנוסעת בו כל יום לעבודה ואני רק משתמש בו כשאני צריך, מצד שני אז למה כל שאר החברות לא עושות אותו דבר כמו AIG?

אם אתה מעל גיל 24 לא רואה בעיה.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם (נערך)

הפוליסה לא תעזור, הקאץ׳ הוא בשאלה מה זה ״נהג עיקרי״?

זהו מושג עמום שאינו מוגדר ולכן נותן לחברת הביטוח פתח לטעון שהנהג הצעיר השתמש ״יותר מידי״ ברכב ולנסות להתנער מהתביעה.

זו מלכודת ידועה:
http://www.albit.co.il/nehagekari.htm
https://cars.walla.co.il/item/2501529

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

זה לא באמת יעבוד בבית משפט.

מעבר לזה שבתי המשפט בישראל הם מאוד פרו-לקוח מול חברת הביטוח הקומבינה של "להתנער לגמרי מתשלום" מזמן לא עובדת.

במקרה הכי גרוע יחייבו אתכם לשלם על פוליסה יקרה יותר.

נניח שאתם תובעים על 100K, והפוליסה עלתה לכם 5K.

חברת הביטוח תבוא בטענה שהייתם אמורים לשלם על הפוליסה 10K אם היו יודעים שהצעיר הוא הנהג העיקר ואז תשלם לכם רק 95K.

וגם זה - סביר שלא יעבוד להם במשפט.

פורסם

אצלי הפוליסה חתומה כבר (= שולמה)

בסעיף "פרטי נהגים מורשים" אני כתוב כנהג העיקרי והיא כתובה כנהגת נוספת.

אין שום אזכור כלשהו לאחוזים / ימים או הגבלה כלשהי על מה זה "נהג עיקרי" ומה זה "נהג נוסף"

ניסיתי לחפש אזכור בפוליסה עצמה, והאזכור היחיד שמצאתי הוא זה:

image.png.6b03f08bda1d4489a6fa5ace8ebf1c80.png

יש לציין שבשיחה הטלפונית הנציג אמר שמבחינתם זה מי שנוהג 51% ומעלה ברכב, וזה אחרי שציינתי בפניו שמדובר ברכב שבו שנינו ננהג ככל הנראה באופן שווה (אני מבין שמעכשיו אני צריך לתעד נסיעות 😂)

פורסם

כאשר רכשתי לאחרונה פוליסה על שם אשתי כל שנדרשתי היה להעביר דוח תביעות 3 שנים (פוליסה על שמי) ושנינו חתמנו על הצהרה שהיא נהגה ברכב לפחות 3 פעמים בשבוע. אם הבחור נרשם כמהג עיקרי עם הצהרת אמת על גיחו וותק הרשיון אני לא רואה בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, ישה כתב:

הכל יהיה כשר כאשר תקבלו את ההבטחות האלה בכתב בגוף הפוליסה.

כן ולא - אם מבוטח לא מסר לחברת הביטוח מידע אמיתי (=מי הנהג העיקרי ברכב) אז היא עשויה להיות פטורה בכלל מכח חוק חוזה הביטוח

מרמה בתביעת תגמולים

25.   הופרה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב), או שנעשה דבר כאמור בסעיף 24(ב), או שהמבוטח או המוטב מסרו למבטח עובדות כוזבות, או שהעלימו ממנו עובדות בנוגע למקרה הביטוח או בנוגע לחבות המבטח, והדבר נעשה בכוונת מרמה - פטור המבטח מחובתו.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 1 דקה, G. P. Magnus כתב:

כן ולא - אם מבוטח לא מסר לחברת הביטוח מידע אמיתי (=מי הנהג העיקרי ברכב) אז היא עשויה להיות פטורה בכלל מכח חוק חוזה הביטוח

מרמה בתביעת תגמולים

25.   הופרה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב), או שנעשה דבר כאמור בסעיף 24(ב), או שהמבוטח או המוטב מסרו למבטח עובדות כוזבות, או שהעלימו ממנו עובדות בנוגע למקרה הביטוח או בנוגע לחבות המבטח, והדבר נעשה בכוונת מרמה - פטור המבטח מחובתו.

החלפתי אולי 10 ביטוחים בשנים האחרונות להמון רכבים שונים.

אף פעם לא שאלו אותי מי הנהג העיקרי... זה גם מעולם לא צוין בפוליסה.

כשהיו נהגים נקובים היו פשוט נהגים נקובים עם ת"ז וגיל וכאשר היה כל נהג זה פשוט היה כל נהג מעל גיל X.

פורסם

העובדה היא שביטוח ישיר שאלו אותי. ביטוחי האחרים הם בחברות אחרות, כולם לכל נהג מעל 24 עם ותק בנהיגה מעל שנה (והתאור תואם לכל המשפחה) אבל לא שמתי לב מה כתוב בסעיף "נהג עיקרי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...