Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהארכיון המשפחתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהארכיון המשפחתי, סבתא מצד האם.

אני ילידת 1922 נכון ל 22.6.1941 התגוררתי עם הורי בכפר באיזור והלין באוקראינה. מספר ימים לאחר שהגרמנים פלשו לשטח המדינה, הכפר נכבש. לאחר שבועיים Ukrainische Nationalisten רצחו את אבא שלי, אנחנו הסתתרנו אצל התושבים המקומיים.

ב 1942 לפי פקודת המושל כל המשפחות היהודיות בכפר פונו בעגלות סוסים לגטו בעיר קאמן.

בגטו, לקחו אותנו לעבודות פריקת רכבות, עבודות בנייה ועבודות אחרות.

לפני שעמדו להשמיד את הגטו, האם שלנו איתי ועם עוד אח ואחות הצליחה לברוח. בדרך רצחו את האם. אנחנו הסתתרנו ביער ליד הכפר, העיכרים המקומיים עזרו עם מזון.

ב 02/1944 האיזור שוחרר על ידי הכוחות הצבא האדום וחזרנו הביתה.

ב 1946 אחי ואחותי הגרו לפולין ומשם לישראל.

• מעניין 4

פורסם

הסיפור של הרבה משפחות בארץ הזו.

אבא שלי היה מספיק חכם ויצא מגרמניה בסוף אוגוסט 1939. את המלחמה עבר בארץ, אבל משפחתו הקרובה נספתה. אמא שלי עברה את השואה בעליות גג ומרתפים בהולנד, עלתה ארצה ברגע שיכלה (ממשלת הולנד לא אפשרה לה לפני שהגיעה לגיל 21). 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סיפור השמדת גטו קאמן-קשירסק בו הם היו.

https://www.kamin-koshirsky.org.il/he/history/kamin3/32-2010-08-02-02-12-30

הבסתא הייתה אחת מתוך אותם 100 צעירים יהודים שהצטרפו לפרטיזנים הידידותיים. היא תפרה להם מדים במכונת תפירה זינגר, שלל מהגמנים שעד היום בבית כמזכרת. וזה גם הפך למקצוע שלה בהמשך - תופרת.

• תוכן חדש...