Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אני מתכנן לקנות אתה רכב השני שלי! בתקציב עד 30 אלף. 

יש כמה אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע מה לדעתכם כדאי.

אז הנה הרשימה שלי - 

1) פורד פוקוס 3 - ראיתי שהמחיר שלו בשוק די נמוך, והבנתי שזה בעיקר בגלל התיבת הילוכים השנויה במחלוקת. מה שכן - אוטו די חסכוני עם מנוע סבבה, על התיבת הילוכים יש אחריות 7 שנים על המצמד, ומצמדים מ2017 הם כבר סבבה ואין בהם את הבעיה שגרמה להארכת האחריות. אז אם אני מוצא פוקוס שהוחלף בו מצמד למצמד 2017 + אז זה אחלה אוטו (נראלי), בנוסף גם במשפחה יש לנו פורד פוקוס ואני סבבה לגמרי עם התיבה שלו. חשבתי דווקא לקנות סדאן ולא האצ'בק\סטיישן. אפשר למצוא אפילו עם קילומטראז' פחות מ 100 אלף.
2) מאזדה 3 אחרי שנתון 2010 - האוטו הראשון שלי זה מאזדה לנטיס, ואני מאוד אוהב את ההרגשה של האוטו, והבנתי שמאזדה 3 ממש דומה ללנטיס מבחינת הרגשה + אוטו שכיף לנהוג בו. הדבר היחיד שמפחיד אותה זה העניין שהיא סופר לא חסכונית, 1:9 בעיר לעומת פוקוס שיכול לעשות גם 1:13 בעיר. לא מצאתי אף מאזדה 3 עם קילומטראז' פחות מ 120 אלף מתחת ל 30 אלף שח. אולי החלקי חילוף יותר זולים מפוקוס ? יותר אמינה מפוקוס ? 
3) סיאט איביזה - הסיבה שאני בכלל מסתכל האוטו הזה זה כי יש אותו מלא בשוק עד 30 אלף ועם קילומטראז' נמוך. חשבתי על 1.4 רפרנס ידנית. אבל הבנתי שהנסיעה והנהיגה בו זה סבל כי זה אוטו פשוט לא נוח. בנוסף גם חלקי חילוף יקרים מאוד בהשוואה לרכבים יפניים - אבל מצד שני רכב די אמין ולא ככ רואה מוסך.

3) יונדאי i25/i30 - פחות מכיר את האוטו אבל רואה שיש אותו הרבה בשוק והוא גם די חסכוני. 

אשמח אם תוכלי להוסיף לי לידע על הרכבים האלה ולכתוב מה ממומלץ יותר מבינהם ולמה לא כדאי להתקרב. 

הדברים שחשובים לי בנהיגה זה שיהיה כיף לנהוג + אפשר יהיה לנהוג ביום יום לעבודה בלי לשלם את כל המשכורת על דלק.

פורסם

מי סיפר לך ש I30 ו I25 הן חסכוניות ? זה לא הצד החזק שלהן .

אני קבלתי I25 כמה ימים כרכב חלופי ולא אהבתי . לא היתה נוחה ושתתה הרבה דלק . בערך כמו המאזדה 3 הישנה שלי

כמה אתה נוסע בשנה ? 

פורסם

בערך 15-20 בשנה

איזה שנה הייתה המאזדה שלך ? מה דעתך עליה ? 
מצד אחד אני ממש רוצה מאזדה מצד שני מאוד מפחד מהעניין של הדלק 

פורסם (נערך)

המאזדה 3 שלי היא משנת 2005 ומעל 10 שנים איתי .

עשתה 215000 ק"מ  המנוע והגיר בסדר גמור אך יש כבר לא מעט בלאי עקב הגיל . 

בולמי זעזועים , ציריות , סלילי הצתה , חיישנים , תושבת מנוע , משולשים וכו' וכו' 

שותה כ 1 ל10 ובקיץ יותר לכוון 1 ל9 .

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם
לפני 17 דקות, Mher Tolpin כתב:

בערך 15-20 בשנה

איזה שנה הייתה המאזדה שלך ? מה דעתך עליה ? 
מצד אחד אני ממש רוצה מאזדה מצד שני מאוד מפחד מהעניין של הדלק 

כתבתי, בערך 15 - 20 אלף בשנה

פורסם

קח בחשבון שאת הפוקוס יהיה מאוד קשה למכור, השוק שלהן על הפנים, גם לרכב עם נתונים טובים.

איביזה ידנית יכולה להיות אופציה טובה אם לא מפריע לך גיר ידני. היא תהיה יותר חסכונית בדלק בהשוואה למאזדה 3, i25, i30 ופוקוס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי היתה איביזה 1.4 רפרנס ידנית, די אהבנו אותה אשתי ואני.
לא זוכר בעיות נוחות: היא היתה נוסעת יום יום בחיפה בה תשתית די גרועה ומדי פעם בסופשים חיפה-אשדוד, היה בסדר מבחינת נוחות וגם הרעש היה סביר.

האמינות היתה טובה (במשך 4.5 שנים הוחלף רק מנעול תא מטען). 
הביצועים סבירים, הגיר טוב. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

מציע לרדת מהפוקוס. האחריות היא חלקית בלבד כאשר לרוב המכוניות נותרה האחריות על מחשב הרכב שניתנה ל10 שנים, מה שאומר שלדגם הכי חדש מאזור 2014 נותרו עוד ארבע שנים.

פורסם

אגב, בהתחשב בזה שאתה לא פוסל רכב ידני ומחפש רכב מהנה לנהיגה מדי פעם צצות להן גם פוקוס ידניות
אפשרות נוספת היא הפייסטה: המנוע שלה חלש והביצועים לא להיט גם ב 1.2 הידנית וגם ב 1.4 האוטומטית אבל לרכב התנהגות טובה 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

בעיקרון כל הרכבים שציינת לא מי יודע מה חסכוניים, למעט האיביזה לדעתי. גם האחזקה ב1.4 ידנית אמורה להיות די סטנדרטית.  
לגבי הנוחות נסיעה זה מאוד סובייקטיבי, כל אחד מעדיף את זה אחרת. אולי כדאי לך לעשות סיבוב על אחת ולהתרשם. 
הפוקוס לא תתקרב ל13 קמ"ל בעיר, אולי 11 קמ"ל משולב בתנאי שהיית רגוע, או שפשוט תבדוק במשאבה עם הפוקוס שיש לכם במשפחה. 
עוד משהו חשוב לגבי צריכת הדלק, היא כמה ק"מ אתה נוסע בשנה? אם אתה נוסע מעט יש מצב שההבדל בין 9 קמ"ל ל13 קמ"ל לא כזה משמעותי בכסף. 

בכל אופן 
המאזדה תהיה הכי פחות חסכונית (ואולי לא בפער דרמטי מהשאר), אבל הכי מהנה. לזכותה יש לה גם מוניטין אמינות טוב. 
האיביזה כנראה תהיה הכי חסכונית, הנוחות נסיעה טובה לדעתי. פחות מתקשרת ומהנה אבל אחיזת כביש טובה. 
לפוקוס מוניטין אמינות פחות טוב בגלל הגיר, אבל התמורה למחיר שלהן ממש גבוהה. 
מבדיקה שעשיתי בעבר הi30 הייתה יותר נוחה לי מהמאזדה, אולי גם תהיה מעט יותר חסכונית (שוב, הפער לא בשמיים), אבל פחות מהנה. 
היונדאי i25 בולטת לטובה בקטגוריה שלה, אבל מול קטגורית המשפחתיות היא מרגישה קצת לואו-קוסט מבחינת המנוע וחווית הנהיגה. 

אני אשמע קצת משוחד, אבל הייתי מכניס לשיקול מיצובישי לנסר 
אם אתה נוסע בעיקר בתוך העיר אז 1.6 אם מחוץ לעיר אז 1.8 

הנוחות נסיעה טובה, די מהנה לנהיגה (אם כי פחות מהמאזדה), אמינות גבוהה, אחזקה נמוכה, עיצוב ספורטיבי, אבזור עשיר, ולגבי הצריכת דלק:

לי הייתה 1.8 שבתוך העיר עמדה על 9 קמ"ל בערך, אבל מחוץ לעיר 11/12 קמ"ל. אם אתה נוסע בעיקר בתוך העיר הייתי ממליץ על ה1.6 שיש לה תיבת הילוכים יותר סטנדרטית ומרגישה קצת יותר קלילה. 

בהצלחה :-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם (נערך)

אחרי החזקת 2 מאזדות מהשני המדוברות (אחת 2009 אקטיב, ואחת 2011 ספיריט), וגם היום נוהג על ספיריט מהדגם החדש יותר-יכול לומר לך שאמנם צריכת הדלק לא טובה במיוחד (אצלי היה נע בין 9 ל11 קילומטר לליטר), האמינות טובה מאוד ובהשוואה ליתר המשפחתיות שציינת זה נתון חשוב.

מעבר לזה חווית הנהיגה אכן טובה אך הרכב קצת חלש בגרסת ה1.6 שלו, הדבר משתפר משמעותית בדגם ה-2 ליטר (שהראה גם צריכת דלק טובה יותר במעט).

בכל אופן כמו שציינו לפני חשוב שתעריך מהי הנסועה השנתית הצפויה, אם היא ממוצע/פחות מהממוצע, כאשר תחשב את פערי המחירים תופתע לגלות שלא מדובר בהפרש אסטרונומי.

אך אם אתה צפוי לנסוע סד"ג של 30 אלף ק"מ לשנה למשל-מדובר בהפרש בהחלט משמעותי.

אם תרצה לשאול כל שאלה אחרת אשמח לסייע.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

אם איביזה ידנית היא אופציה, אפשר לחפש גם פיאסטה ידנית (שהוזכרה כאן) או 208 ידנית (שטרם הוזכרה). שתיהן חסכוניות ונוחות יחסית. ל-208 עלולה להיות בעיה עם רצועת התזמון, שנוטה להתפורר בדגם המוגדש וקצת פחות בדגם האטמוספרי (שזה מה שיש ב-208 הידנית). בכל מקרה, החלפה לרצועת תזמון לאחת עם מק"ט משופר לכאורה פותרת את הבעיה, בהנחה שלא נגרם נזק עד עכשיו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...