Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז מסתבר שיש לי פריצת דיסק בין L4 ל L5 ובין L5 ל S1.

בשניהם הדיסק לוחץ על עצב -  בפריצה אחת יש לחיצה לכיוון שמאל, ובפריצה השנייה לחיצה לכיוון ימין -  מה שגורם להירדמות הרגליים בכל מני מצבים, וכאבים לא קלים במצבים אחרים.

הרופא תיאר בפניי שלוש שיטות:

1) השמרנית -  פיזיותרפיה ודיקורים וכדורים - נוסה בחצי שנה האחרונה, ולא  עזר בכלל.

2) התערבות מינמלית - מכניסים מזרק  ושואבים את החלק שלוחץ על העצב. הרדמה מקומית בלבד, התאוששות של מספר ימים. ייקל כנראה על הכאב(70% הצלחה), אך המצב יחזור על עצמו כנראה.

3) תיקון מלא - ניתוח בהרדמה מלאה. פותחים את המקום, מנקים הכל ולא משאירים שום זכר לדיסקים, ומקבעים את החוליות אחת לשנייה עם ברגים. אמור לפתור לחלוטין את הבעיה, ואף לאפשר לי לחזור לעילות ספורטיבית. זמן התאוששות של כ שבועיים, חזרה לפעילות ספורטיבית אחרי כחודש-חודש וחצי.

הרופא המליץ בפניי על 2, אך אמר שפתרון מלא זה רק 3, וממצב החוליות כרגע - אני בוודאות אצטרף לעבור תהליכים נוספים אם אלך על 2.

מישהו פה עבר את פרוצדורה 2 או 3 ויכול לתאר את ההשפעה?

אני אגב רוצה ללכת על 3, לפתור את זה אחת ולתמיד, הסיכונים הם זיהום שטחי ( 5% סיכוי, מצריך אנטיביוטיקה אחרי הניתוח) או זיהום עמוק (0.5%, מצריך פתיחה מחדש וניקוי..). אין סיכוי לשיתוק, או לכך שהטיפול לא  יעזור, המשפחה מאוד מתנגדת.

עריכה אחרונה על ידי אספ1583437189
פורסם

חמי (67) עבר את 3 לפני כשנה אחרי שמשך עם הכאבים מגיל 30, הניתוח בוצע בבית חולים נהריה.

עזר, כאבים לדבריו ירדו לעוצמה של 3/10 לעומת מה שהיה לפני הניתוח אבל,

הוא אומנם שוחרר לבית אחרי מספר ימים  אבל לא חזר לתפקוד במשך כ3 חודשים.

תופעות לוואי מהניתוח, 

יד רגל וצוואר בצד השמאלי של הגוף מאבדים תחושה/נרדמים על בסיס קבוע

אני לא ממש מבין במונחים אבל לדבריו הפריצה הייתה בחוליות תחתונות של הגב ולפני כחודשיים אובחנה פריצה בחוליה עליונה

לדברי הרופאים יכול להיות שזה בגלל הניתוח אבל אף אחד לא אומר שום דבר בוודאות, פשוט ממליצים על ניתוח נוסף.

נ.ב

ההחלמה שלו הייתה גיהנום, מורפיום בלי הפסקה ושבועיים ראשונים ללא שינה.

פורסם

לי יש פריצה ב-L5-S1 שהתחילה לפני כ-8 שנים וגרמה לי לכאבים קשים ואף לגרירה של רגל שמאל.

עברתי פיזיותרפיה וטיפול בנוגדי דלקות למשך מספר חודשים - ללא שיפור ואף החמרה מסוימת.

ניסיתי פלדנקרייז - לא עזר.

עברתי "צריבת דיסק" אצל פרופסור גפשטיין. לא עזר בטווח הקצר (כמה חודשים לאחר הפרוצדורה), אבל אחרי זמן מסויים החל שיפור הדרגתי. החלמה מלאה קרתה אצלי כ-3 שנים אחרי הפרוצדורה ואני כבר מספר שנים ללא סימפטומים, אלא אם אני עושה שטויות שפוגעות בגב. אם הגב צועק אחרי שאני עושה שטויות, אני מטופל בארקוקסיה ומנוחה וזה עובר.

לשמחתי, לא הגעתי לצורך בקיבוע חוליות, למרות שזה עמד על הפרק.

פורסם

איך קיבלתם פריצת דיסק? מכון כושר?

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם

חברה עברה את הניתוח, וזה אולי לא מידע סטטיסטי אבל זמני ההתאוששות נראים שם אופטימיים, הימים הראשונים מאוד כואבים, זה הולך ומשתפר, אבל אחרי שבועיים עדיין היו מגבלות תנועה וכאבים. ״פעילות ספורטיבית״ זו הגדרה מאוד רחבה, לא דין טיול הליכה בערב כדין אימון משקולות או trx.

פורסם

בס"ד

חבר לעבודה עבר את מס' 3.
המצב שלו היה כזה חמור (וגם הגיע מ0 ל 100 תוך כמה ימים), שהרופא אמר לו, שאם הוא לא מטפל בזה, תוך כמה ימים הדיסק יחתוך לו את העצב של עמוד השדרה.
הוא היה כמה חודשים בבית (אין לי מושג לגבי אורך וההרגשה בהחלמה), מה שאני כן יודע, שההגבלה שלו היא מינימלית ביותר(קושי בלעמוד על העקב בזווית מסויימת), חוץ מכך, הוא חזר לתפקוד מלא וללא כאבים בכלל.
ממה שאני זוכר, היום הפרוצדורה הרבה יותר מדוייקת (הקידוח נעשה בפיקוח /ע"י המחשב) מה שפעם היה נעשה ע"י הרופא.
בכל מקרה, שתהיה רפואה שלמה...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...