Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלוק עליך, לא הזמינו לי משטרה והשכנים הבינו את המסר.

פעם ראשונה אם אני לא טועה זאת אזהרה, חוץ מזה יגיעו המשטרה ויהיה שקט, מה יגידו לי ?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדירה של ההורים שלי יש את אותה הבעייה, בדירה של בת זוג יש שכן שעושה חאפלות כל סופ''ש, בדירה הקודמת שלי היה מתנ''ס מול הבית וכל אירוע היה נשמע כאילו מתקיים בתוך הבית שלי. אין מה לעשות, במיוחד באיזורים מעפנים תמיד יהיה מטרד כזה או אחר אבל לא רק.

עצה שלי, וזה דבר שאשכרה עשיתי לפני שמצאתי את הדירה הנוכחית הוא: לפנות כמה שעות בשבוע ולקפוץ לסיבוב בשכונה, לבקש לראות את הדירה כמה פעמים ובשעות שונות ואפילו סתם לבדוק מי השכנים במסווה של טעות בדלת. אחרי הכל אין סיבה שבן אדם ירגיש לא בנוח בבית שלו. מכיר את ההרגשה וזה נורא.

• אחראי פורום
פורסם
אז הצלחתי להפתיע אותך, אי אפשר להיות כל הזמן יפי נפש, לפעמים צריך לעשות מעשים קיצוניים לאנשים שלא מבינים או לא רוצים להבין שיש עוד אנשים מסביבם.

אותם שכנים שבעקבותיהם החלטתי לעשות את המעשה, לא שמו קצוץ על אמא שלי.

גם אנחנו שמענו את התירוץ "אבל הם ילדים", וואלה יופי !

אגב, אותם ילדים נתנו מכות (אמנם קטנות כי הם קטנים) לאמא שלי מול אמא שלהם והיא לא עצרה ואתם, מה האמא ענתה ? "הם רואים שאת צועקת על אמא שלהם"

אז מה אם הם ילדים? אין גבולות ? אין התחשבות בשכנים ? הם לא גרים בבית פרטי, הם גרים בבית משותף, וכשיש שיתוף

צריך להתנהג בהתאם. רוצה האבא שהילדים שלו ירוצו בלי הפסקה? יתכבד ויקנה בית פרטי.

אמא שלי גידלה 3 ילדים וכל הזמן שאלה את השכנים אם אנחנו עושים רעש.

אני מגדל תאומים, ושואל מדי פעם את השכנים אם אנחנו מפריעים. ומעיר לילדים כשהם מגזימים.

איך אנחנו יכולים והם לא ?

אותה מבוגרת אם הייתה דופק לה עם מטאטא ב 2 בבוקר אולי הייתה מבינה.

בקיצור, כשמבקשים צריך לעשות, זה תמיד אפשרי, תלוי ברצון של בעלי הבית ובהבנתם/התחשבותם בסביבה.

שום התייפייפות ואני האחרון שמגן על ילדים בחירוף נפש רק כי "הם ילדים", פשוט בוחר את הקרבות שלי.

אם אני מבין שאין עם מי לדבר, אני חודל וגם לא יורד לרמה שלו.

אז חבטת עם המטאטא בקיר. הוא יעשה לך בחזרה או יתעלם. מה השלב הבא? הרי אתה לא תיתן לו להמשיך, לא?

אתה מדבר על חיים בבית משותף. מה עם ההבנה שלא את כולם אפשר לחנך? שלא כולם חולקים איתך סטים של התנהגות?

מה שאתה מתאר נשמע כמו ילדים עם בעיות משל עצמם ועם הורים בעייתיים.

גם לחמותי היו כאלה, גדוד של אידיוטים שכל היום מרעיש וההורים בטוח חולקים שורשים, אז הבנו מהר שלא מהם תבוא ישועה.

את הדירה ההיא מכרנו לא בגלל רעש, זה לא שלא היה רעש גם אחרי שהשכן עשה מה שעשה עם הבן שלו, אבל בשקלול כל הדברים

היה לנו סבבה שם. מכרנו כי היתה אופציה להתקדם לבית פרטי שמבחינתי שום, אבל שום אופציית מגורים אחרת, לא תשתווה לזה.

וגם היום אני דואג להרגיע את הילדים אם הם מרעישים, על אף הריחוק הפיזי מהשכנים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם מדובר בילדים שצורחים סתם, אפשר לבקש למתן את הרעש, זה בסדר ומקובל.

רעש של עקבים קטנים שמתרוצצים מצד לצד בבית - אתה ***בחיים*** לא תצליח לבטל.

העיצה שלי: תלמד לסנן את זה, זה יועיל בחיים גם לשלל סיטואציות אחרות. אני פשוט החלטתי שיש רעשים שמפריעים לי (שכן שחתך עם מסור שרשרת חשמלי עץ לסכך ב-02:00 בבוקר - ישר משטרה) ויש רעשים שלא מפריעים לי - בערך כל השאר.

ברגע שמבינים שאת מפלס הלחץ והחרדה זה משהו שאתה בונה למעשה מבפנים, מבחירתך, החיים משתנים. רעש זה לא סטרס, זה פשוט רעש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שום התייפייפות ואני האחרון שמגן על ילדים בחירוף נפש רק כי "הם ילדים", פשוט בוחר את הקרבות שלי.

אם אני מבין שאין עם מי לדבר, אני חודל וגם לא יורד לרמה שלו.

אז חבטת עם המטאטא בקיר. הוא יעשה לך בחזרה או יתעלם. מה השלב הבא? הרי אתה לא תיתן לו להמשיך, לא?

אתה מדבר על חיים בבית משותף. מה עם ההבנה שלא את כולם אפשר לחנך? שלא כולם חולקים איתך סטים של התנהגות?

מה שאתה מתאר נשמע כמו ילדים עם בעיות משל עצמם ועם הורים בעייתיים.

גם לחמותי היו כאלה, גדוד של אידיוטים שכל היום מרעיש וההורים בטוח חולקים שורשים, אז הבנו מהר שלא מהם תבוא ישועה.

את הדירה ההיא מכרנו לא בגלל רעש, זה לא שלא היה רעש גם אחרי שהשכן עשה מה שעשה עם הבן שלו, אבל בשקלול כל הדברים

היה לנו סבבה שם. מכרנו כי היתה אופציה להתקדם לבית פרטי שמבחינתי שום, אבל שום אופציית מגורים אחרת, לא תשתווה לזה.

וגם היום אני דואג להרגיע את הילדים אם הם מרעישים, על אף הריחוק הפיזי מהשכנים.

איך הוא יתעלם אם אני מעיר את כל המשפחה שלו כל שעה ? הוא לא יתעלם, והוא יתעצבן אבל הוא יבין שאם הוא לא ישנה את ההתנהגות שלו/הילדים שלו כי הוא גר בבית משותף, כל יום שישי ושבת יעירו אותו.

זה מעשה דרסטי שמעביר מסר, ואני חושב שאף אחד לא היה מתעלם מהמסר הזה, אולי רק משוגעים לגמרי.

את הקרבות שלי אני בהחלט בוחר, אצלנו זה היה קיצוני וכל אחד שיבחר לעצמו את הקרבות, אולי זה קיצוני מדי לפות"ש, אצלי זה התאים לסיטואציה.

אם הוא לא חולק איתי סט של התנהגות "בית משותף" שיעבור לגור בבית אחר, אני לא יכול להבין איך אתה בא ואומר שאני צריך לקבל את זה שהוא מהווה מטרד, הגיוני בעינך שאמא שלי צריכה לסבול בגלל שהוא לא יודע איך להתנהג ? לא סתם דפיקות שאני יכול להתעלם ע"י ווליום בטלויזיה או אוזניות, אלא רעש בין 2-4 כשמנסים לנוח!!!

יבוא שכן מתחתיך יפתח בביתו מאפייה, מהלך כל היום יכנס לביתך ניחוחות אפייה של בצקים, האם גם אז זה יהיה מקובל עליך תחת ההבנה שהבחור צריך להתפרנס ושאי אפשר לחנך את כולם ?

• אחראי פורום
פורסם

קודם כל, הדוגמא על המאפייה היא אכזרית ולא הוגנת, בתור מכור לבצקים מכל סוג כנראה שהייתי מתאבד.

שנית, אני לא אומר לך לספוג כלום. הרעש משם כנראה עובר לכם את הגבול וכל אחד מציב את הגבולות שלו.

היו לי מקרים מציקים שעברו את הגבול שלי ולא עזבתי אותם עד שנפתרו והיו כאלה (כמו השכנה עם הרדיו ועוד)

שהבנתי שהקופסה שם אטומה ולמעט לפנטז שתחליק במדרגות, אין לי הרבה מה לעשות. זו הנקודה שלי, שלפעמים מגיעים ל-dead end.

זה, כמו הדוגמא על עסק בעייתי שנפתח מתחת לבית, מבהירים שבעיר ובבניין מגורים, יכולת ההשפעה שלך נמוכה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כל יום בשש בבוקר היתה מפעילה רשת ב' בווליום כזה שהדלתות זימזמו לי. ואיתה שום בקשה לא עזרה.

תוך שנה מכרתי את הדירה האומללה הזו.

צפיחית בדבש עם דן כנר מתרגם שירים? :-D

נראה לי עברה ממך אלייי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רעש של עקבים קטנים שמתרוצצים מצד לצד בבית - אתה ***בחיים*** לא תצליח לבטל.

קנה להם קרוקס ופתרת את הבעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם הוא לא חולק איתי סט של התנהגות "בית משותף" שיעבור לגור בבית אחר, אני לא יכול להבין איך אתה בא ואומר שאני צריך לקבל את זה שהוא מהווה מטרד, הגיוני בעינך שאמא שלי צריכה לסבול בגלל שהוא לא יודע איך להתנהג ? לא סתם דפיקות שאני יכול להתעלם ע"י ווליום בטלויזיה או אוזניות, אלא רעש בין 2-4 כשמנסים לנוח!!!

אני נח בין שש לשבע...

הטענה שלך מתמקדת בזה שהילדים שלו מזיזים את הרגליים מהר מדי בין שתיים לארבע?!

ילדים שזזים בבית, זו התנהלות נורמלית. אם היו מקפיצים כדור, דופקים רהיטים ברצפה, שומעים מוסיקה בקולי קולות, זה לא מתחשב.

לדרוש מילדים שיזוזו בשקט - לא סביר. אפילו לא נורמלי.

אתה יכול לבקש, באופן מיוחד, שיישמרו על השקט בין שתיים לארבע.

להרעיש לו בכוונה בשעות שאתה מחוייב להיות שקט, זו עבירה על החוק. אתה יכול ללכת בכיוון של הסלמה, והוא יכול, אולי, ללכת רחוק יותר, ולהוריד לך סטירה. זה דווקא די סביר, בהתחשב בעובדה שהוא בסה"כ חי חיי משפחה נורמלים, במסגרת החוק, ואתה מציק לו בכוונה תחילה.

לסיכום, לך על אוזניות מבטלות רעש או אטמים. אם אכן כל עניין הרעש הוא תנועה בבית בשעות היום, אין לך קייס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני נח בין שש לשבע...

הטענה שלך מתמקדת בזה שהילדים שלו מזיזים את הרגליים מהר מדי בין שתיים לארבע?!

ילדים שזזים בבית, זו התנהלות נורמלית. אם היו מקפיצים כדור, דופקים רהיטים ברצפה, שומעים מוסיקה בקולי קולות, זה לא מתחשב.

להרעיש לו בכוונה בשעות שאתה מחוייב להיות שקט, זו עבירה על החוק. אתה יכול ללכת בכיוון של הסלמה, והוא יכול, אולי, ללכת רחוק יותר, ולהוריד לך סטירה. זה דווקא די סביר, בהתחשב בעובדה שהוא בסה"כ חי חיי משפחה נורמלים, במסגרת החוק, ואתה מציק לו בכוונה תחילה.

לסיכום, לך על אוזניות מבטלות רעש או אטמים. אם אכן כל עניין הרעש הוא תנועה בבית בשעות היום, אין לך קייס.

אז עברתי על החוק, כמה פעמים ביום אתה עובר על החוק בכביש כשנסעת 91 במקום 90 ?

מספיק עם ההתיפיפות.

הטענה שלי היא שהם עושים רעש, לא ציינתי איזה רעש (ואם כן, אז תסלחו לי), היה גיוון, כדורגל, גרירת רהיטים, ריצות, מה לא.

ביקשנו באופן מיוחד ביותר מספר פעמים שישמרו על שקט בין 2-4 כללית וספציפית, אמא שלי קיבלה מכות מילד קטן והאמא של הילד עמדה והסתכלה.

לא הבנתי, בביתי שקניתי בהמוווןןןן כסף אני וכל בני משפחתי צריכים ללכת עם אוזניות מבטלות רעשים ?

וואלה, לא יודע באיזה מציאות אתם חיים, במציאות שלי זה לא הגיוני ולא סביר.

קל לדבר ולהעביר ביקורת, אם זה היה קורה לכם, כנראה שהייתם מדברים אחרת.

פורסם (נערך)

אז מה אם הם ילדים? אין גבולות ? אין התחשבות בשכנים ? הם לא גרים בבית פרטי, הם גרים בבית משותף, וכשיש שיתוף

צריך להתנהג בהתאם. רוצה האבא שהילדים שלו ירוצו בלי הפסקה? יתכבד ויקנה בית פרטי.

בקיצור, כשמבקשים צריך לעשות, זה תמיד אפשרי, תלוי ברצון של בעלי הבית ובהבנתם/התחשבותם בסביבה.

הכל אפשרי, אבל אתה גר בישראל, לא בשוויץ וכאן לאנשים לא אכפת מהמרחב האישי של אנשים אחרים.

בית פרטי ממש לא מגן מפני רעש מהשכנים. להפך. בבניין משותף עוד אפשר להגיד משהו לשכנים, אבל אין כל כך מה לעשות בנוגע לרעש וריחות שבוקעים מגינה של שכנים שגרים בבית פרטי צמוד לשלך.

במקרה שלך האבא כנראה גרוטאה עצלנית/קמצנית ולא מתחשק לו להוציא את הילדים לטבע כדי שישחררו שם אנרגיה ו/או לרשום אותם לחוגים אז הוא מגרד את שק התכשיטים שלו על הספה בזמן שהילדים מחריבים את הבית.

אני נח בין שש לשבע...

כולנו זזים בבית. אני עדיין לא מצאתי דרך לרחף מעל הבלטות. משום מה אני לא מפגע רעש. מדהים.

לרוץ בבית ולהרעיש זה עניין של חוסר חינוך והורים שלא יודעים לעזור לילדיהם לווסת אנרגיה. מקרה קלאסי של הורים שאיבדו שליטה, הרימו ידיים והפכו לצופים מהצד בזמן שפירות אהבתם מחריבים את הבית והופכים למטרד ציבורי.

ומצחיק שאתה כל הזמן אומר "הצד השני יכול להוריד סטירה". אתה יודע גם הצד הראשון יכול להוריד סטירה ואולי הרבה יותר חזקה מהסטירה של הצד השני. אז אתה יודע...

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

נזכרתי שאין חכם כבעל ניסיון. לפני משהו כמו 25 שנים פלוס מינוס , גרו מעלינו משפחה עם 3 בנות , שהיו רצות מהבוקר עד הלילה בבית. כאשר פנינו אל אב המשפחה בנעימים , התשובה הייתה : "אלו ילדים , תתמודדו , זה מה יש ". אני לא זוכר מה קרה אחרי זה אני מניח שהיחסים נהיו עכורים. בכל מקרה אחרי זמן מה עברנו דירה. ככל הנראה זה מה שיקרה גם אצלך. או שאתה תעבור או שהם , תלוי מי ישבר ראשון. אם אתה חושב להשאר בדירה , כדאי שתנסה את השיטה עם המטאטא. בהצלחה.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

דירה אך ורק בקומה אחרונה. אחרי שגרתי מתחת לשכנים רבים ומגוונים הגעתי למסקנה שלגור מתחת לשכן זה רולטה רוסית. אתה יכול ליפול על מבוגרת שלא שומעים או על משפחה עם ילדים קניבלים ואין לך הרבה מה לעשות בקשר לכך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא תודה, אני מעדיף רעש של רגלי ילדים מאשר רטיבויות, עובש ורדיפה אחרי כל הדיירים שמתחמקים מלשלם ועד בית כדי לעשות איטום לשטחי הגג המשותפים לפני החורף. גם לא מתחשק לי להיות תלוי במעלית כל הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה לא בדיוק מספר לנו את האמת כל האמת ורק את האמת.

נתחיל מזה שאין הכרח להיות בשקט בין שתיים לארבע. זה אולי היה פעם נוהג. אולי.

יש הבדל בין לשחק כדורגל בתוך דירה לבין ילד בן שלוש שרץ בדירה. עכשיו גם הוספת שהילד היכה את אמא שלך... וואט דה פאק?

אז או שתספר את הסיפור מהתחלה ועד הסוף מסודר או שמה שיש זה מה שבפוסט הראשון, ואז הבעיה אצלך לא אצל השכנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...