Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תשתנמך בשוטף לא תחסוך דבר (אולי אפילו יעלה יותר) - לדעתי לא כדאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופנוע חשמלי מוזיל מאוד את כל מה שנאמר כאן.

ביטוח של 50 סמ"ק, עלויות אחזקה רק צמיגים ורפידות בלמים.

טסט עניין של 100-200 ש"ח.

אם לא פסלת עדיין את האפשרות של דו-גלגלי ואתה מוכן לחשוב מחוץ לקופסה הבנזינית, אתה עלול למצוא כלי יומיומי מעולה בחשמלי.

עד 100 ק"מ ליום אפשר לחיות עם נקודת טעינה אחת.

אופנוען

פורסם (נערך)

כל עוד אתה נהג צעיר יחסית, הביטוח זה הסעיף שיפיל אותך.

אתה משלם 6000 בשנה על ביטוח, זה לא מעט כסף.

לשם השוואה , אני משלם על האלטו 1800 (חובה וצד ג'), כשמקיף היה עולה לי עוד 1000...

כנראה שהאופציות הן או לספוג את העלויות או לבדוק אופציה של תחבצ

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אופנוע חשמלי מוזיל מאוד את כל מה שנאמר כאן.

ביטוח של 50 סמ"ק, עלויות אחזקה רק צמיגים ורפידות בלמים.

טסט עניין של 100-200 ש"ח.

אם לא פסלת עדיין את האפשרות של דו-גלגלי ואתה מוכן לחשוב מחוץ לקופסה הבנזינית, אתה עלול למצוא כלי יומיומי מעולה בחשמלי.

עד 100 ק"מ ליום אפשר לחיות עם נקודת טעינה אחת.

אם ככה אז מה החסרונות של הכלי הזה? איך זה שלא כולם עוברים אליו?

הבטריה צריכה החלפה כל תקופה כמו מצבר רכב?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

קקטוסולר ידנית

פורסם

הטווח של האופנועים החשמליים קצר מדי. הם מתאימים לפיצריות שאחרי כל משלוח מחברים לחשמל. אדם פרטי צריך עוד רכב בשביל לצאת מהעיר

אייל

פורסם

אני חושב שהאמרה הרווחת פה ש 'רכב ב10 אלף שקל זה תהום כלכלית כל היום תהיה במוסך'היא פשוט תלושה במציאות..

היו לי כמה מכוניות בחיי (ואחת אפילו לפני שידעתי לאיזה כיוון לסגור בורג) שעלו מתחת לעשיריה, ואף אחת לא דרשה ממני הוצאות גבוהות יותר מרכב שעולה נניח 30 או 40 אלף שקל. אפילו האקסנט שלי שעלתה גרוש ורבע והייתה עם 300 אלף דרשה תיקונים לא כאלו יקרים במשך השנתיים שהייתה אצלי... ומדובר ברכב שהתחיל את חייו בהשכרה, היה נוזל מכל חור אפשרי והתפנק עם מי ברז ושמן חמניות באופן קבוע אצל הבעלים הקודמים ככה"נ.

אם תלכו אחורה לתקופה שפתחתי את הפרופיל תוכלו אפילו לראות את כמות התקלות שהיו.

אני חושב שסיריון ב10 15 אלף שקל תהיה הפתרון הכי חסכוני

פורסם

מה שבטוח אתה לא צריך לעשות רישיון A אם אתה רוצה אופנוע/קטנוע בשביל לחסוך כסף, מספיק אופנוע או קטנוע עד 500 סמ"ק ורישיון A1(כל האופנועים "הגדולים" יקרים לקנייה וגם להחזקה)

לגבי מרווח טיפולים יש כמה אופנועים וקטנועים עם מרווח של כל 12,000 ק"מ

פורסם

קיבעון מחשבתי. קשה מאוד לשנות אנשים.

100 ק"מ בין טעינות לכלים די בסיסיים.

לא עוברים כי קשה לשנות הרגלים ודנות.וחוץ מזה צריך אפקט עדר, אף אחד לא רוצה להיות שונה.

איך אופניים חשמליים כל כך נפוץ, יעיל ועובד תקין? הרי מה ההבדל בעצם? אחוזי גודל גלי הרכב+סוללה? זהו זה ההבדל.

אופנוען

פורסם
אני חושב שהאמרה הרווחת פה ש 'רכב ב10 אלף שקל זה תהום כלכלית כל היום תהיה במוסך'היא פשוט תלושה במציאות..

היו לי כמה מכוניות בחיי (ואחת אפילו לפני שידעתי לאיזה כיוון לסגור בורג) שעלו מתחת לעשיריה, ואף אחת לא דרשה ממני הוצאות גבוהות יותר מרכב שעולה נניח 30 או 40 אלף שקל. אפילו האקסנט שלי שעלתה גרוש ורבע והייתה עם 300 אלף דרשה תיקונים לא כאלו יקרים במשך השנתיים שהייתה אצלי... ומדובר ברכב שהתחיל את חייו בהשכרה, היה נוזל מכל חור אפשרי והתפנק עם מי ברז ושמן חמניות באופן קבוע אצל הבעלים הקודמים ככה"נ.

אם תלכו אחורה לתקופה שפתחתי את הפרופיל תוכלו אפילו לראות את כמות התקלות שהיו.

אני חושב שסיריון ב10 15 אלף שקל תהיה הפתרון הכי חסכוני

הפתרון הכי חסכוני יהיה כנראה אלטו.

גם הסריון פתרון לא רע, אבל האלטו תהיה חדשה יותר, חסכונית יותר בדלק ואולי גם קלה יותר לטיפול (שיגרת הטיפולים שם להבנתי די מצחיקה).

מה שכן אלטו זה לא פיקנטו שהיא בעצמה לא מדהימה.

אלטו זה פתרון תחבורתי זול וטוב למי שמחפש לחסוך (נשמע כמו פותח השרשור), ב10-15 אפשר להביא אחלה אלטו אם מחפשים בסבלנות.

ההמלצות שלי:

1. אתה יכול להסתדר בלי אוטו - הכי טוב.

2. אתה יכול למכור את הרכב ואז לחפש רכב אחר בסבלנות ובלי לחץ? תמכור, חפש וקנה אלטו טובה ב10-13, שים עליה 2000-3000 שקל יישור קו ובהצלחה.

3. תישאר עם מה שאתה מכיר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איך אופניים חשמליים כל כך נפוץ, יעיל ועובד תקין? הרי מה ההבדל בעצם? אחוזי גודל גלי הרכב+סוללה? זהו זה ההבדל.

כי אופניים חשמליים אנשים קונים ב2-3 אלף ובזה נגמר הסיפור.

בלי רישוי, בלי ביטוח ובלי להוציא 15 אלף שקל (קטנוע+ביטוח+ציוד).

מצד שני, לגבי החלק הראשון מסכים איתך- כשאנשים יתחילו לנסוע עם כלים חשמליים והעדר יראה שזה עובד, אז העדר יתחיל לעבור לשם.

בינתיים, מי שקונה קטנוע ב(עד) 10000 שח בדרכ זה לצורכי ניוד בסיסיים ובתקציב מוגבל. אנשים כאלו מחפשים "ללכת על בטוח" ולקנות איזה מובי ולא להסתכן ולסכן את התקציב המוגבל שלהם.

אני, לדוגמא, רכבתי לא מעט על הבליץ (כל הדגמים) נתקעתי איתם המון ויש לי רק דברים רעים להגיד עליהם. כשאנשים יתחילו לרכב על כלים חשמליים אמינים וטובים ויציפו את השוק בחוות דעת חיוביות אז בעלי התקציב המוגבל יתחילו לקנות כאלה.

פורסם

אני, לדוגמא, רכבתי לא מעט על הבליץ (כל הדגמים) נתקעתי איתם המון ויש לי רק דברים רעים להגיד עליהם. כשאנשים יתחילו לרכב על כלים חשמליים אמינים וטובים ויציפו את השוק בחוות דעת חיוביות אז בעלי התקציב המוגבל יתחילו לקנות כאלה.

למה נתקעת איתם? מה הבעיות בכלים האלה?

קקטוסולר ידנית

פורסם

אתה הולך להיות סטודנט ? רד מהרכב ותעבור לתחבורה ציבורית. זה הכי חסכוני. כל עוד אתה לא גר באיזה מושב שאין אליו אוטובוסים אתה תסתדר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אתה גם צעיר בגיל וגם אין לך רישיון על אופנוע. אז גם נהג חדש וצעיר על דו גלגלי והביטוח יקרע אותך. בתור רוכב אופנוע מזה קרוב ל 30 שנים. אם אין לך בעיה של פקקים וחניה רכב תמיד ייצא לך יותר זול מדו גלגלי. מי אמר שאתה צריך להתנייד בפיקנטו? ישנם הרבה רכבים יותר זולים במחיר שלא מבקשים כלום חוץ מהחלפות שמן ופילטרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לשנמך לרכב זול לא יחסוך לך הרבה, אם בכלל.

זה לא שאתה עובר מרכב ב 120,000 ל 40,000 ששם תחסוך בביטוח ובירידת ערך סכומים משמעותיים.

בשנמוך לאלטו או משהו דומה תחסוך מעט ותתפשר משמעותית על הרכב.

והרכב הנוכחי שלך יכול לשרת אותך עוד הרבה שנים, מה שיהיה יותר קשה להשיג ברכב ישן יותר.

כך שאו שתוותר על רכב או שתשאר עם מה שיש

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
למה נתקעת איתם? מה הבעיות בכלים האלה?

הסוללה נגמרת לפתע. אמנם הקטנוע מתריע לך לפני שזה קורה אבל ההתראה לעיתים היא 2-3 קילומטר לפני שהקטנוע שובק.

ולעיתים קצת יותר ככה שאתה לא יכול לדעת מתי הקטנוע יחדול מלפעול. וכמובן שמרפי אוהב דו גלגלי אז זה תמיד קורה בעלייה ו/או כשיש מאחוריך איזה אוטובוס.

ועם או בלי קשר- לכלים האלה יש איכות הרכבה סוג ז', עם מכלולים שכל קטנוע תקציב טייוואני היה מתבייש בהם.

*הרכיבות נעשו במסגרת שליחויות בדומינוס. בעוונותיי :).

• תוכן חדש...