Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו B4 2015 .

קניתי אותה מליסינג . חברת אלדן .

לפני שבוע בעת נסיעה באיילון פתאום שמעתי איזשהוא רעש חזק חד פעמי ... חשבתי שאולי עליתי על משהו...

אתמול , פתאום באמצע נסיעה הרגשתי כאילו ההגה רועד לי והרכב מחליק , האטתי והרגע המפחיד הזה עבר...

המשכתי בנסיעה וזה קרה שוב .... , כבר המשכתי בנסיעה במהירות איטית וזה קרה שוב .

הבוקר החלפתי את כל 4 הגלגלים . ואז החלה תופעה חדשה .

כאשר אני נוסע במהירות ופתאום בולם אני מרגיש רעש וכאילו מכה קלה בעת הבלימה ואחר כך הנסיעה ממשיכה כרגיל.

הבחור שהחליף את הצמיגים אמר לי שהוא חושב שהרעש בא מהציריה הקדמית בצד ימין...

אני חייב לציין שלפני חודש עברתי טסט . בו נבדקה הציריה על ידי טלטול מאסיבי .

וגם הבלמים נתנו תוצאות טובות .

אני יכול לגשת למוסך רק ביום ב' בבוקר .

האם יש סכנה לנסוע במצב שכזה למרחק ? ( נתניה חיפה ובחזרה) .

אם הציריה השתחררה או עישה היא יכולה להתפרק ? , סכנה לתאונה או סכנת נזק לרכב ?

תודה

פורסם
כשהרגשת שההגה רועד והרכב מחליק האם היה זה בעת לחיצה על הבלמים?

בדיוק !! , עשיתי עכשיו נסיעה קצרה . בכל נסיון לבלום הרכב כאילו מחליק ... ימינה שמאלה... ,

עזבתי את הבלם הרכב נוסע רגיל . לוחץ שוב על הבלם , הרכב מעין מחליק ימינה שמאלה לכמה שניות , זה לא קורה תמיד תמיד אבל לרוב .

פורסם

בדוק את הבלמים שלך,הצלחות והרפידות, בדגש על עיוות בצלחות קידמיות. כשהצלחות מעוותות ( לא רואים בעין, צריך מכשור מיוחד) לחיצה על הבלמים תעביר את הרעידות להגה. קרה לי לא מזמן והחלפתי צלחות ורפידות קידמיות מיידית. נסיעה במצב כזה מסוכנת כי יעילות הבלמים נמוכה. כמו כן אחזור על ההמלצה החשובה של אסף מהפורום, להיעזר בבלימת מנוע ע"י הורדת הילוך בעת בלימה בעיקר בירידות.

פורסם
לפי תאור התקלה זה יכול להיות בעיה עם המשולשים, חופש רב מידי או משהו אחר משוחרר.

הרכב ככה לא בטוח לנסיעה.

משהו אכן נראה משוחרר... , מעוות /לא תקין

, אני אעדכן ביום שני אחרי ביקור במוסך. תודה.

פורסם

משולשים, זרועות היגי, אנטירול(מוט מייצב), אם עברת טסט אז אצא מנק' הנחה שהבלימה אחידה בשני הצדדים.

יכול להיות גם קפיץ או בולם זעזועים אבל פחות סביר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עדכון :

נסעתי למוסך שלי , הרכב הועלה אל על ונבדקו התפוחים והציריה ... , היו ללא דופי . המוסכניק החליט להתחיל לשלול בעיות (על חשבוני...) על ידי כך שראשית יחיליף את צינורות הבלמים... , אם הבעיה לא תפטר , יחליף את הקליפרים... , פרה פרה רצה להחליף את כל הרפת .

בלית בררה ומפחד שהעניין קשור לבלמים ולבטיחות בנסיעה הסכמתי . אבל למזלי המשלוח של החלקים יכל להגיע רק למחרת ... , נשלחתי למוסף מורשה של סובארו במטרה לבדוק אם יש להם צינורות בלם במלאי... , בנסיעת מבחן עם הבוחן שלהם , לפתע לא היתה בעיה בבלימה והרכב לא משך ימינה... , התפלאתי מאוד שכן 5 דקות קודם הרכב משך ימינה ועוד איך !!! , הרכב לא משך ימינה אבל בעת בלימה הורגש רעש אחרי הבלימה . נאמר לי שעבור בדיקת בלמים יקחו לי 150 ש"ח ועבור בדיקה למה יש רעש בבלימה יקחו 350 ש"ח ... רק לבדיקה ... , הרגשתי שהוא מנסה לנצל את מצוקתי. נסעתי משם . החלטתי לעשות כיוון פרונט מכיוון שהחלפתי את כל 4 הצמיגים . באמצע הבדיקה התקבלה תוצאה חריגה במנח של הגלגל השמאלי אחורי ... , הצצנו מתחת לרכב ולתדהמתנו ראינו שיש ציר מתלה שמחבר בין השלדה לבולם הגלגל שהוא פשוט קרוע !!! , כנראה שהרכב בנסיעה לאחור עלה על המדרכה בחוזקה ועם הזמן הציר הזה פשוט נקרע... , הוא הוחלף למחרת , בוצע כיוון פרונט והרכב בולם ונוסע היטב . תודה למייעצים ולמתעניינים. חג שמח !!

פורסם

מטריד מאוד. אם זאת האבחנה הנכונה אזי שהמוסך הראשון היה צריך לעלות על זה. במוסך השני אני מניח שהאוטו לא עלה על ליפט אפילו.

מספר שאלות -

מה בדיוק היה קרוע ובאיזה אופן?

האם נעשתה בדיקה ביוזמתך לרכב לפני הקנייה?

האם הכשל גלוי או שרק חיפוש ובדיקה דקדקנית של הבולם תעלה עליו?

פורסם
עדכון :

נסעתי למוסך שלי , הרכב הועלה אל על ונבדקו התפוחים והציריה ... , היו ללא דופי . המוסכניק החליט להתחיל לשלול בעיות (על חשבוני...) על ידי כך שראשית יחיליף את צינורות הבלמים... , אם הבעיה לא תפטר , יחליף את הקליפרים... , פרה פרה רצה להחליף את כל הרפת .

בלית בררה ומפחד שהעניין קשור לבלמים ולבטיחות בנסיעה הסכמתי . אבל למזלי המשלוח של החלקים יכל להגיע רק למחרת ... , נשלחתי למוסף מורשה של סובארו במטרה לבדוק אם יש להם צינורות בלם במלאי... , בנסיעת מבחן עם הבוחן שלהם , לפתע לא היתה בעיה בבלימה והרכב לא משך ימינה... , התפלאתי מאוד שכן 5 דקות קודם הרכב משך ימינה ועוד איך !!! , הרכב לא משך ימינה אבל בעת בלימה הורגש רעש אחרי הבלימה . נאמר לי שעבור בדיקת בלמים יקחו לי 150 ש"ח ועבור בדיקה למה יש רעש בבלימה יקחו 350 ש"ח ... רק לבדיקה ... , הרגשתי שהוא מנסה לנצל את מצוקתי. נסעתי משם . החלטתי לעשות כיוון פרונט מכיוון שהחלפתי את כל 4 הצמיגים . באמצע הבדיקה התקבלה תוצאה חריגה במנח של הגלגל השמאלי אחורי ... , הצצנו מתחת לרכב ולתדהמתנו ראינו שיש ציר מתלה שמחבר בין השלדה לבולם הגלגל שהוא פשוט קרוע !!! , כנראה שהרכב בנסיעה לאחור עלה על המדרכה בחוזקה ועם הזמן הציר הזה פשוט נקרע... , הוא הוחלף למחרת , בוצע כיוון פרונט והרכב בולם ונוסע היטב . תודה למייעצים ולמתעניינים. חג שמח !!

פשוט מרגיז שמנסים לעבוד בשיטת הלמינציה. תחשוב כמה כסף היית שם על אבחנה לא נכונה! ניראה לי שכדאי לחשוב על להחליף מוסך אם הוא עובד בשיטת הבינגו. למען הכיס שלך.

פורסם
מטריד מאוד. אם זאת האבחנה הנכונה אזי שהמוסך הראשון היה צריך לעלות על זה. במוסך השני אני מניח שהאוטו לא עלה על ליפט אפילו.

מספר שאלות -

מה בדיוק היה קרוע ובאיזה אופן?

האם נעשתה בדיקה ביוזמתך לרכב לפני הקנייה?

האם הכשל גלוי או שרק חיפוש ובדיקה דקדקנית של הבולם תעלה עליו?

במוסך השני , הרכב לא עלה על הליפט . אבל לבוחן/בעלים לא יודע מי זה היה היה תעריף מוכן מראש בשביל לסחוט אותי. ז"א בדיקת בלמים 150 , בדיקת הרעש שהיה ומקורו 350 לפני מעמ....

הבעיה לא גלויה לעין אלא רק כשהרכב על הליםט למעלה.

ברגע שהרכב על ה ליפט והמכונאי עובר על המכלולים הקדמיים והאחוריים הוא אמור היה לראות את זה . למרות שאם אתה לא יודע מה לחפש זה אולי קצת קשה...

נעשתה בדיקה לפני הקנייה. לא נאמר דבר.

הדילמה שלי האם הרכב נקנה כך או שבלימה חזקה שהיתה על שפת המדרכה היא הגורם למעיכת הציר הנ"ל וקריעתו לאחר 3 חודשי נסיעה..

לעולם לא אדע.

• תוכן חדש...