Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יאפשר ליבואן להצטייד במלאי יותר גדול בלי פחד מהעברת יד, וכנראה שישתקף ביכולת מיקוח יותר גדולה מול היצרן, לא רואה בזה פגיעה ממשית בצרכן.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה הצרכנית לכך מאוד פשוטה. כשאנו קונים צמיגים אנו מתעקשים שהצמיג יהיה מתאריך ייצור של עד חצי שנה, אותו דבר לגבי רכב. פשוט לדרוש זאת אחרת לא קונים.

פורסם

כמעט חצי מהשוק הוא ליסינג והשכרה, והם אלה שקונים סטוקים גדולים של רכבים שאפשר לקרוא להם גנריים, הם היעד העיקרי של החוק הזה, RAV4, גולף או 3008 נדיר מאוד שיצטרכו את זה.

פורסם
זה יאפשר ליבואן להצטייד במלאי יותר גדול בלי פחד מהעברת יד, וכנראה שישתקף ביכולת מיקוח יותר גדולה מול היצרן, לא רואה בזה פגיעה ממשית בצרכן.

אותה יכולת מיקוח תעמוד לו כעת גם מול הצרכן.

פורסם
פחות מבצעים, פחות הנחות ובקיצור, דאגה לכיס היבואנים ולא לכיס הצרכנים. גם כך מחירי הרכבים בארץ גבוהים, גם כך דגמים רבים מתומחרים מלאכותית בהתאם לגובה ההנחה לציי רכב, אז עד שיש משהו שאפשר פה ושם לקבל איזה רכב בהנחה יותר מסבירה, גם את זה מורידים?

בכנות, גם ככה אני לא רואה מבצעים גדולים על רכבים.

המבצעים הגדולים היחידים שראיתי זה על כול מיני קרוז/אסטרה/508 שאין להם גם ככה שום שוק, וספק אם בכלל זה יעניין 95 אחוז מהאנשים.

פורסם
יש עוד דרך לדעת מתי באמת יוצר הרכב ?

לפני קבלת הרכב לחזקתך, רק על ידי בדיקת מספר שלדה VIN. אחרי קבלת הרכב יש כמה מקומות שבהם מצויין תאריך ייצור. למשל על תגית חגורות הבטיחות של הנהג או זו של הנוסע.

לא יתכן הפרש משמעותי בין תאריך הייצור של החגורות לבין תאריך הרכבת הרכב במפעל, ההפרש יהיה זניח עד כדי כמה שבועות בודדים.

אותו הדבר לגבי מדבקות על מכסים שונים, מכלולים בתא המנוע, אריזת השטיחים הפנימיים, המגש האחורי ( במקרים שלי הייתה מדבקה עם תאריך ייצור בתחתית המגש האחורי בכל שלושת הרכבים האחרונים שרכשתי) , בדרך כלל בתוך תא הכפפות יש מדבקות על הצד הפנימי של המכסה, מכיוון שהחלק הזה יש לו מק"ט משלו.

הבעייה היא שכל זה תוכל לראות רק כשתראה את הרכב פיזית, כלאמר במעמד המסירה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מספר_סיבות_לשנוא_את_המדינה++
אני חושב שאפשר למצוא מגוון סיבות הרבה יותר משמעותיות לשנוא את המדיניות של הממשלה בכל מיני תחומים שמשפיעים על החיים שלנו, מאשר תוספת של חצי שנה להגדרה של "רכב חדש". אין ספק שזה מעצבן וזו קומבינה מסריחה על חשבון הקונים, אבל פרופורציות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר בפרופורציות עסקינן, אני לא רואה שום סיבה "לשנוא" את המדינה.

מילה קצת חזקה מידי...קצת...טיפ'לה.:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לשנוא מדיניות מסויימת, כמו למשל העדפה של ארגונים שיש להם מונופול בתחום על חשבון צרכנים פרטיים, אבל את כל המדינה זה באמת מוגזם. בטח על כזה דבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בכנות, גם ככה אני לא רואה מבצעים גדולים על רכבים.

המבצעים הגדולים היחידים שראיתי זה על כול מיני קרוז/אסטרה/508 שאין להם גם ככה שום שוק, וספק אם בכלל זה יעניין 95 אחוז מהאנשים.

יש מבצעים, אצל כל היבואנים ומספר פעמים בשנה, אחת הסיבות היא הצורך להוסיף יד לאחר שנה. אכן, אין הנחות מאוד גדולות ובשל היחסים עם חברות הליסינג, רוב היבואנים מעדיפים להעביר מלאי עודף לחברות הליסינג ולא לצרכן הפרטי, בכדי לשמור על המחירון ויכולת המיקוח שלהם מול הצרכן. מעט מאוד יבואנים מוכרים אפס ק"מ ישירות לצרכן. אבל זו כבר מחלה אחרת של שוק הרכב הישראלי - הקשרים בין היבואנים לחברות הליסינג.

פורסם

איך שלא מביטים על ההצעה המגונה הזו, זה מריח קומבינה שאין איתה כל הטבה לצרכן. השאלה היא האם ניתן לעצור את המהלך הזה בדרך חוקית בטרם יחול התיקון.

כמו שזה נראה, המהלך אמור לסייע לסוחרי היבוא המקביל, אבל לא לצרכן בשום צורה. לדעתי עדיף להחזיר את התקנה של שנת ייצור ולא מועד עליה לכביש, שכבר היום משחק תפקיד, במיוחד בחודשים האלה של סוף שנה קלנדרית.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
אני חושב שאפשר למצוא מגוון סיבות הרבה יותר משמעותיות לשנוא את המדיניות של הממשלה בכל מיני תחומים שמשפיעים על החיים שלנו, מאשר תוספת של חצי שנה להגדרה של "רכב חדש". אין ספק שזה מעצבן וזו קומבינה מסריחה על חשבון הקונים, אבל פרופורציות.

זו רק עוד סיבה מבין רבות

אם כבר בפרופורציות עסקינן, אני לא רואה שום סיבה "לשנוא" את המדינה.

מילה קצת חזקה מידי...קצת...טיפ'לה.:roll:

יש מלא

פורסם

איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...