Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי יונדאי I20 החדשה דגם 2019. הוסבר לי שכדי להניע את הרכב, אני חייב ללחוץ על הברקס, אחרת הרכב לא יניע.

ואכן, היו מספר פעמים ששכחתי ללחוץ על הברקס והרכב לא הניע.

לאחר התקנה של מובילאיי (דרך חברת מובילאיי, ע"י מתקין מורשה שהם שלחו מטעמם), שמתי לב שהמנגנון הזה כבר לא עובד - אפשר להניע ללא לחיצה על הברקס.

אני לא יודע אם יש קשר בין הדברים כי פעם אחרונה ששכחתי ללחוץ על הברקס והרכב לא הניע היה מספר ימים לפני התקנת המובילאיי.

השאלה שלי - האם יכול להיות שבטעות המתקין נגע במשהו/ניתק משהו שגרם למנגנון הזה להפסיק לעבוד?

המתקין טען בהתחלה שאין כל קשר ואחרי זה ששאלתי שוב טען שלא סביר שזה קשור למה שהוא נגע, אבל כבר היה פחות נחרץ.

אשמח לשמוע אם מישהו יודע האם יש קשר או שמדובר בתקלה שאני צריך לפנות בגללה ליבואן.

תודה רבה

פורסם (נערך)

בהחלט שיש קשר.

מערכת מובילאיי מתחברת להמון רכיבים לידית איתות מתג אור בלם ועוד.

יתכן כתוצאה מחיבור לא נכון למתג אור הבלם המערכת גורמת לשיבוש בקריאת אות מהמתג אור בלם.

צור קשר עם מרכז השירות של מובילאיי ותודיע להם שבעקבות התקנת המערכת יש לך בעיה כזו, ושאם הם אינם מוכנים לבדוק את ההתקנה שלהם שבוצעה כהלכה אתה פונה למוסך היבואן לבדוק, ואם נגרמו נזקים שיפרו את תנאי אחריות הרכב תתבע אותם.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

לא ברור לי רק, אם מדובר בi20 פריים היבואן אמור להתקין את המובילאיי מראש והלקוח לא אמור להתעסק בזה , ואם לא הפריים , מה הטעם להתקין מובילאיי? יש מערכות בטיחות מקוריות ולכן לא יהיה זיכוי באגרת הרישוי.

פורסם
איפה הותקן המובילאי ? האם זה התקנה במיסגרת מכירת הרכב אצל היבואן?

לצערי לא. פשוט התקשרתי למובילאיי והם שלחו מתקין מטעמם להתקין לי את המערכת.

פורסם
לא ברור לי רק, אם מדובר בi20 פריים היבואן אמור להתקין את המובילאיי מראש והלקוח לא אמור להתעסק בזה , ואם לא הפריים , מה הטעם להתקין מובילאיי? יש מערכות בטיחות מקוריות ולכן לא יהיה זיכוי באגרת הרישוי.

מדובר בדגם PRESTIGE, שאכן יש בו מערכת של תיקון סטייה מנתיב אוטומטית ובלימה אוטומטית בחירום.

לצערי ולהפתעתי הרבה לאחר שקיבלתי את הרכב, המערכות הללו, למרות שהן טובות, לא נותנות מענה כמו מובילאיי.

ברכב הקודם היה לי מובילאיי אז יש לי בסיס להשוואה.

לגבי הבלימה האוטומטית בחירום:

ראשית, היא עובד רק בין 20 ל- 50 קמ"ש. יש גם מערכת ניטור מרחק מלפנים, אבל היא בקושי מתריע, כביכול רק ממש בחירום, וגם זה מניסיון לא תמיד (היו לי מקרים שהיא הייתה צריכה להתריע - והיא לא התריעה. שאלתי ביונדאי ואמרו לי שככה זה בכוונה, כד שהמערכת לא תצפצף כל הזמן (הסבר דיי לא מספק. לי לא הייתה כל בעיה עם הצפצוף של מובילאיי, הייתי מרוצה מאוד מהמערכת).

אין מה להשוות בין ההתרעה שלא המערכת המובנית של יונדאי (שכמעט לא קיימת) להתרעות של מובילאיי. לאחר שקיבלתי את הרכב החדש הרגשתי שמשהו משמעותי שהיה לי קודם - אין לי אותו עכשיו. כולל גם לגבי אינדיקציה לגבי הקרבה לרכב מלפנים.

בנוסף, המערכת של יונדאי לא מתריע על רכב דו גלגלי, הולכי רגל ולא מזהה תמרורי תנועה.

לגבי התיקון האוטומטי מסטייה מנתיב:

המערכת הזו עובדת רק כאשר יש זיהוי של שני פסים משני הצדדים ולדעתי מובילאיי מזהה גם אם יש רק פס אחד משמאל (ומימין יש מדרכה).

לסיכום המערכת המובנית של יונדאי טובה, אבל ממש לא מספיקה ולא החליפה עבורי את המובילאיי.

• תוכן חדש...