Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חפש פוקוס מ-2016, מנוע 1.5 טורבו וגיר פלנטרי. צריכת הדלק לא מזהירה, אבל נסבלת למי שעושה 10k או פחות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

במידה ולא תצליח למצוא אוריס נורמאלית, קח קורולה(2014) שיותר נפוצה, אמינות בשמיים בדומה לאוריס ומבחינת כוח לא תתאכזב וגם ולא מצריכת הדלק.

עוד אופציה מעולה היא הונדה סיויק האצב'ק (2012 ומעלה), רכב איכותי מאד מבחינת נסיעה ואיכות חומרים וכן מאד אמינה גם כן.

פורסם
שוב, תודה רבה :)

הסיד פחות מתאימה לי.

ניסיתי את הלנסר והרגשתי שהיו המון רעשים תוך כדי נסיעה.

לגבי השאלה שלך אלון - מספיק חזק בשביל לעשות עליות לצפון ולנהוג בכיף, ולא להרגיש שהרכב נאבק. לא מחפש יותר מדי ריגושים וביצועים.

לגבי פג'ו - פעם אחרונה שבדקתי (הייתה לפני המון שנים) היה די מומלץ להתרחק מצרפתיות אוטומטיות, בגלל גיר בעייתי. ממה שקראתי לאחרונה יש לה רצועת טיימינג מתפוררת(?) זה רכב מומלץ? איך ביחס לסיוויק/אוריס?

תודה!

לגבי הרצועה המתפוררת במנועי ה1.2T אכן קיים וחלק מהדגמים הישנים בעיקר לפני יולי 2017 במידה ולא טפלו בנושא הרצועה בזמן אז זה גם גורם נזק למנוע, אך לגבי הגיר, PSA כבר עובדים עם גירים של אייסן היפנית, שכאן כבר מדובר בגירים אמינים מאוד.

פורסם

אז אם אני מסכם, אלו רכבי ההאצ'בק שיענו על דרישות של בטיחות ואמינות:

(אני יודע שמדובר בסגמנט שונה, הייתי בוחר משפחתית מטעמי נוחות, אבל יכול להסתדר עם כל דבר שהוא מעל מיני וקצר ממונדאו).

סופר מיני:

1. יונדאי i20

2. קיה ריו

3. מאזדה 2

4. סוזוקי סוויפט

(יאריס וג'אז במחיר של ירידה בשנתון)

משפחתית:

1. אוריס (ירידה בשנתון)

2. לאנסר ספוטבק

3. מאזדה 3

4. קיה סיד

5. הונדה סיוויק

6. פוקוס (רק אם מעל 2016, מנוע 1.5 טורבו)

7. יונדאי i30

יש רכב נוסף שכדאי לקחת בחשבון? יש מחלות מסוימות שצריך להיות מודע להן כשבודקים את הרכבים הללו?

כל הצעה שיכולה לעזור לי לסיים את הסיוט של למצוא רכב תתקבל בברכה.

תודה :)

פורסם

יונדאי I30 מסוף 2016 והלאה וקיה סיד - לבדוק את מצב הגיר הרובוטי בנסיעה.

מאזדה 2, רק הדגם החדש לדעתי, ועדיף לרמת גימור מעל אקטיב עקב מערכות בטיחות.

פורסם

אני היום מחזיק באוריס 1.6 2013 גיר רציף בתור המשפחתית בבית, בלחיצה על הדוושה הגיר הרציף יודע להכנס באופן מיידי לטווח המומנט החזק של הרצועה והרכב מושך יפה מאוד, גם בעליות. לפני הרכישה הייתי מעט סקפטי כי אני רגיל לרכבים חזקים בהרבה, אבל הופתעתי מאוד לטובה ואני מאוד מרוצה מהרכב, ההיגוי יחסית מדויק, המרכב די מרוסן ומרגיש בטיחותי גם בפניות מהירות ויש מספיק כח כדי להוביל את המשפחה ולעקוף בעליות.

מבחינת אמינות, פשוט אין מה להתעסק, הרכב הזה לא דורש שום דבר חוץ מטיפולים תקופתיים עד כה (טפו טפו, למרות שזה טויוטה, מה יהיה...).

עם זאת ראוי לציין שהתא מטען מעט קטן לטעמי, הוא מספק אותנו לעגלה של תינוק וציוד, אבל הייתי מעדיף תא מטען גדול יותר, המושב האחורי מרווח באופן סביר (בסיווויק האצבק יותר מרווח). צריכת הדלק שמתקבלת היא בסביבות 11 קמ"ל בתוואי 90% עירוני.

בסה"כ בתור קניה למקסימום זמן עם מינימום הפסד כספי - יכולה להיות אופציה רלוונטית לדעתי, זאת הייתה הסיבה שאני רכשתי אותה, אם תרצה אפילו לקפוץ לנסיעת מבחן להתרשם אם הסוג רכב מתאים לך ולסגור את סאגת החיפוש - אתה מוזמן לשלוח לי ה"פ ואסייע בשמחה

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...