Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא הייתי לוקח רכב לבדיקה אם המוכר לא מתחייב על מנוע-גיר-שלדה, אם בעל הרכב לא לוקח אחריות לפחות על 3 מכלולים עיקריים ברכב שלו זה אומר או שהם לא תקינים או שהוא לא מכיר את הרכב שלו,ישר הייתי עובר לרכב הבא..

היו על הנושא הזה עשרות דיונים, כל מי שאומר שהוא "מתחייב", עושה את זה נטו כדי למשוך אנשים שאין להם מושג. אף אדם בריא בנפשו לא יתחייב על שום דבר חוץ מאשר כמו שאמר ספריאל, שהרכב קיים, והוא הבעלים הרשום שלו. הסיבה היא שבכל טופס בדיקה יופיעו סעיפי כסתח על המנוע או הגיר. ונניח ופות"ש התחייבה, ויצא "לא תקין" בבדיקה (מה שיקרה בוודאות), מה אז? היא תצטרך להחזיר לקונה את עלות הבדיקה? להוריד במחיר? למה זה טוב? מה אתה היית עושה אילו מוכר פוטנציאלי היה מתחייב ומשהו היה יוצא לא תקין? למה להכניס את עצמך לסלט הזה?

ספייר - לדעתי אתה טועה ומטעה. סעיף הנהג המזדמן רלוונטי לביטוח החובה, לא לביטוח הרכוש.

עכשיו שאתה אומר את זה, יש מצב שזה באמת רק לביטוח חובה. אז אני לוקח חזרה את האמירה. לפחות עד שמישהו יוכל להבהיר את הנקודה הזו במאה אחוז.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה. כן, הבנתי את זה, ולכן אני תוהה מה יקרה כשהרכב יצא נוראי בבדיקה.

פשוט צריך לקוות שיבוא מישהו שמבין שהבדיקות האלה מגזימות ומקצינות...

אני לא אמכור במחיר נמוך מדי.

אגב בדיקות יוצאות נוראיות, קוראים לזה כסת''ח, שלא תמכרי את הרכב בגלל שאת לא מבינה ב-50% פחות, יגידו לך הרכב גמור.
פורסם

העצה הכי טובה שנתנו פה היא לערב מישהו שכן מבין, כמו קרוב משפחה או חבר. קשה מאוד להגיב בזמן אמת לכל מקרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המדריך למכירת רכב

לשאלותיך - כפי שרשמו כאן אנשים חכמים - לא להתחייב לדבר. להתחייב לומר רק אמת, ואת כל המידע שיש ברשותך. גם הטוב וגם הפחות טוב.

בדיקה - יקח הקונה את הרכב לבדיקה איפה שהוא רוצה. אבל בגבולות הסביר.

אם אחרי הבדיקה הוא ירצה לקפוץ למוסך שלו לקבל הערכת מחיר לתיקונים - זה סביר.

אבל אם את מרגישה שהמוכר ועוד מישהו מטעמו (כמו המוסכניק) מתחילים לערבב אותך ולהפחיד אותך - זה הזמן להודיע לקונה שזמנך קצר. רוצה את הרכב - סבבה, לא רוצה - גם סבבה.

נסיעת מבחן - כל החכמולוגים שלא נותנים לאף אחד לנהוג על הבונבוניירה שלהם - שישאירו את ההתחכמות בבגאז'. אף אחד לא יקנה רכב בלי לנהוג עליו. ואם מיד יקפוץ כאן גולש שיאמר שהוא קנה רכב בלי נסיעת מבחן אז "הוא יצא גבר". עברנו הלאה.

ביטוח - הרכב שלך ובבעלותך. אם חלילה תהיה תאונה (וכידוע מרפי עובד שעות נוספות ובדיוק מחפש את המקרים החריגים האלה) הרכוש שלך יינזק. תרחיבי את הפוליסה כך שתכלול כל נהג שאינו נהג חדש, ואינו נהג צעיר. את יכולה גם להרחיב מעל גיל מסויים. זה זמני עד שתמכרי. לא לקחת סיכונים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם
אני לא הייתי לוקח רכב לבדיקה אם המוכר לא מתחייב על מנוע-גיר-שלדה, אם בעל הרכב לא לוקח אחריות לפחות על 3 מכלולים עיקריים ברכב שלו זה אומר או שהם לא תקינים או שהוא לא מכיר את הרכב שלו,ישר הייתי עובר לרכב הבא..

כל רכב שמכרתי, כמובן שלא התחייבתי על כלום.

סיפרתי כל מה שאני יודע על האוטו, הצגתי תיעוד טיפולים כולל מבעלים קודם, נתתי לנהוג (במקום נייטרלי ולא מועד לפורענות).

אני אולי מכיר את הרכב שלי יותר לעומק מאשר סתם אדם שמחזיק ברכב, אבל איך אני יכול לצפות מה תעלה הבדיקה?

או לחילופין, אם אני יד 2-3-4, גם אם בדקתי את הרכב בעת הקניה, מאיפה אני יודע בוודאות שהכל תקין?

אתה לא יודע. להתחייב זו המצאה חסרת אחריות ונטולת קשר למציאות.

מי שעיקם פרצוף, הזמנתי אותו להמשיך הלאה.

נחש מה? אותם מתעניינים העריכו את הכנות והמשיכו איתי בתהליך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

דרך אגב - המצב שלך הוא אחת הסיבות שבגללן אני אוהב להחזיק רכב הרבה שנים. את באה למכור רכב ששווה משהו בסדר גודל של 30,000 ש"ח. אז בכמה הקונה יוריד אותך (בהנחה שלא מדובר בגרוטאה) - ב-2000 ש"ח? 3000 ש"ח? לא נעים, אבל במחזור החיים של משפחה זה סכום די קטן. זה לא שיערבבו אותך בחצי משכורת שנתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...