Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי. אנחנו רוצים למכור את האוטו (סקודה ייטי 2010). כבר התקשרו כמה אנשים ותיאמנו למחר. אני מנסה להבין, כי חסרת ניסיון:

א. מן הסתם אני רוצה לתת להם סיבוב על הרכב. הם נוסעים יחד איתי נכון? ומה יקרה אם חלילה ידפקו אותו?

ב. כשלוקחים לבדיקה במוסך, אני פשוט מביאה אותו לשם ונפגשת איתם שם? ואם הם רוצים לקחת למוסך שהוא רחוק לי? זה מה יש? ומה לגבי הבדיקה עצמה. אני יודעת על הרכב שלא קרה לו כלום אף פעם, טופל באופן קבוע, ויש כל מיני דפיקות ושפשופים של חניה בתל אביב. האם הבדיקה יכולה להעלות פתאום דברים נוראיים? ואם כן, מה עושים? זו אחריות שלי לשם על הבדיקה או משהו?

ג. כל פעם שמישהו יבוא לראות את הרכב הוא יקח אותו לבדיקה? או שיש לי איכשהו לקבל את ממצאי הבדיקה ולהראות אתום?

המון תודה!

פורסם

אולי את רוצה לתת סיבוב שהם ינהגו על הרכב, אך את לא חייבת.

אם מישהו אחר נוהג וקורה משהו זבש"ך

מתפשרים על המקום לבדיקה, לא חייבים לנסוע מת"א לחיפה, אך בגבול ההגיון.

אל תתחייבי על כלום ואל תשלמי על הבדיקה.

מי ששילם על הבדיקה, הטופס נשאר אצלו, בכל מקרה בדר"כ קונה לא מאמין במיוחד לטופס מוכן שיש לך ביד.

פורסם

היי,

א. החלטה שלך אם לתת לקונה סיבוב על הרכב,נהוג שכן. אבל אם את מחליטה שכן אז אין מצב שאת לא נמצאת ברכב!!!

אין מצב כזה שמישהו נוהג לך ברכב ואת לא שם. מבחינת ביטוח זה תלוי אם את מוגדרת בביטוח שכל נהג יכול לנהוג ואז זה בסדר. אם לא אז קחי זאת בחשבון שאם יקרה משהו בזמן שהוא נוהג ברכב את בבעיה.

ב. נהוג להתחייב בבדיקה על מנוע-גיר-שלדה , את מתחייבת לקונה ש-3 המכלולים האלו יצאו תקינים בבדיקה כי הם יקרים מאוד לתיקון.

אני אישית לא נוסע לקונים( כשאני מכרתי את הרכבים שלי זה היה או רחובות-מגורים או תל אביב - עבודה.)

אם בבדיקה יוצאים דברים לא תקינים והקונה רוצה להוריד במחיר אז אפשר להסתדר איתו במחיר, או ללכת למוסך ולבקשה עלות תיקון לממצאים שהתקבלו ולהוריד מהמחיר של הרכב.

ג. יש כאלה שיבואו רק לראות את הרכב ויש כאלה שירצו להמשיך הלאה לבדיקה! הבדיקה תמיד על חשבון הקונה! בערך 500 שקל לרכב פרטי.

את יכולה לשמור את תוצאות הבדיקה לקונה הבא למרות שהיום כולם ייקחו לבדיקה מטעמם.. לא באמת קריטי לך כי זה על חשבון הקונה.

בהצלחה !

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
אולי את רוצה לתת סיבוב שהם ינהגו על הרכב, אך את לא חייבת.

אם מישהו אחר נוהג וקורה משהו זבש"ך

מתפשרים על המקום לבדיקה, לא חייבים לנסוע מת"א לחיפה, אך בגבול ההגיון.

אל תתחייבי על כלום ואל תשלמי על הבדיקה.

מי ששילם על הבדיקה, הטופס נשאר אצלו, בכל מקרה בדר"כ קונה לא מאמין במיוחד לטופס מוכן שיש לך ביד.

דואגים לביטוח הרכב שיכסה גם את הנהג שמתעניין ברכב.

בהנחה שיש ביטוח מקיף, שמכסה גם את נזקי הרכב הנמכר - אם הקונה גורם לתאונה באשמתו לדעתי הוא חייב לפחות בהשתתפות עצמית וראוי שישתתף גם בעליית הפרמייה. במקרה שאין ביטוח מקיף - די ראוי שהקונה יקנה את הרכב במחיר שנדרש או קרוב לכך (בהתאם לפגמים שימצאו). ראוי לסכם דברים כאלה מראש. או להסתפק בנהיגה רגועה במגרש ריק. בפועל לרוב לא מסכמים דברים כאלה מראש.

פורסם
היי,

א. החלטה שלך אם לתת לקונה סיבוב על הרכב,נהוג שכן. אבל אם את מחליטה שכן אז אין מצב שאת לא נמצאת ברכב!!!

אין מצב כזה שמישהו נוהג לך ברכב ואת לא שם. מבחינת ביטוח זה תלוי אם את מוגדרת בביטוח שכל נהג יכול לנהוג ואז זה בסדר. אם לא אז קחי זאת בחשבון שאם יקרה משהו בזמן שהוא נוהג ברכב את בבעיה.

אין בעיה ביטוחית. כל עוד הרכב מבוטח הביטוח יכסה את הנזק. יש סעיף שנקרא "נהג מזדמן" כי לא הגיוני לדרוש להוסיף כיסוי כל פעם שמישהו שהוא לא בעל הרכב צריך לנהוג.

מה שכן, הייתי מעיף מבט בפוליסה שלך כדי לוודא שזה מופיע שם.

ב. נהוג להתחייב בבדיקה על מנוע-גיר-שלדה , את מתחייבת לקונה ש-3 המכלולים האלו יצאו תקינים בבדיקה כי הם יקרים מאוד לתיקון.

אני אישית לא נוסע לקונים( כשאני מכרתי את הרכבים שלי זה היה או רחובות-מגורים או תל אביב - עבודה.)

אם בבדיקה יוצאים דברים לא תקינים והקונה רוצה להוריד במחיר אז אפשר להסתדר איתו במחיר, או ללכת למוסך ולבקשה עלות תיקון לממצאים שהתקבלו ולהוריד מהמחיר של הרכב.

לא. מתחייבים. על. כלום. נקודה.

את לא יודע מי עושה את הבדיקה, את לא יודעת אם הוא מכיר את המוכר. את לא יודעת מה המצב של המנוע או הגיר או איך יחליט המכון לגבי חומרת מכה כזו או אחרת שקיבלת בחניה. מה גם שאין סעיף "שלדה" בבדיקה אלא יש משמעות שולית/נמוכה/גבוהה. מה מהם זה שלדה? וואלה, לא יודע.

אדוני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה? בבקשה, שום בעיה. אני יודעת XYZ, הרכב עבר טיפולים כל X קילומטר, הנה ההיסטוריה, הנה דו"ח היסטוריה ביטוחית של מרכז הסליקה של חברות הביטוח (דבר חדש ומאוד נחמד שיכול להרגיע קונים לגבי תאונות). כל מה שמעבר לזה, לא יודעת. לא מתחייבת.

בבדיקה ימצאו, בוודאות, דברים חריגים. כמו נקישות בהעברת הילוכים, רעש ממערכת שסתומים, ועוד כל מיני דברים שאפשר למצוא בכל בדיקה שעולה פה בפורום. הסיבה פשוטה - למכון יש אחריות משפטית כלפי תוצאות הבדיקה והוא מחויב לתת אחריות. איך נמנעים ממן אחריות? נכון! כותבים שהמכלול לא תקין מלכתחילה.

מבחינת תיקונים, נוסעים למוסך מורשה או לפחות כזה שמקובל על שני הצדדים ומקבלים הצעת מחיר וסוג של דו"ח דחיפות. מה חייבים לתקן, מה רצוי, ומה בלאי טבעי שלא משפיע על המחיר. בעולם של היום את לא יודעת מי זה המוסכניק הזה שהקונה הפוטנציאלי מכיר וסומך רק עליו, שיכריז שהאוטו קטסטרופה וחבל על הכסף כי הוא עוד שניה משגר בוכנות דרך המכסה מנוע. ואז בדיוק הקונה מחליט שאין לו כוח להמשיך לחפש ולמרות שמסתבר שאוטו שלך במצב חרבנה, הוא מוכן לקנות אותו ב-30% מהמחירון (לא 30% פחות. 30% אחוז) והוא כבר יתקן מה שצריך.

ג. יש כאלה שיבואו רק לראות את הרכב ויש כאלה שירצו להמשיך הלאה לבדיקה! הבדיקה תמיד על חשבון הקונה! בערך 500 שקל לרכב פרטי.

את יכולה לשמור את תוצאות הבדיקה לקונה הבא למרות שהיום כולם ייקחו לבדיקה מטעמם.. לא באמת קריטי לך כי זה על חשבון הקונה.

בהצלחה !

את לא יכולה לשמור את תוצאות הבדיקה כי הן לא שלך. הן של מי ששילם עליה - כלומר, הקונה הפוטנציאלי.

אם הקונה מחליט שלא לקנות, אפשר לבקש לקנות ממנו את הדו"ח תמורת מה שנראה לך הוגן (חצי מעלות הבדיקה?) גם כדי שהוא יצא פחות מופסד מהסיפור, וגם כדי שלך תהיה איזו בדיקה מוכנה. למרות שגם אני פחות הייתי סומך על בדיקה שהמוכר מציג לי. אבל זה לא יכול להזיק.

מכך זה, הכי חשוב לזכור זה שאת יודעת פחות או יותר מה המצב של האוטו וכמה הוא שווה, ואם פתאום "מגלים" לך משהו מאוד חריג או מציעים לך הצעה מעליבה "לטובתך", יכול מאוד להיות שזה לא לגמרי בתום לב. פשוט צריך לשים לב שלא מנסים לערבב אותך ולקנות ממך את הרכב במחיר שחיטה. מזה מתפרנסים יפה מאוד המון סוחרים. כשמגיע קונה טוב, מרגישים את זה מיד (כמעט, לרוב). את בחורה, יש לך אינטואיציה, תקשיבי לה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בהנחה שיש ביטוח מקיף, שמכסה גם את נזקי הרכב הנמכר - אם הקונה גורם לתאונה באשמתו לדעתי הוא חייב לפחות בהשתתפות עצמית וראוי שישתתף גם בעליית הפרמייה. במקרה שאין ביטוח מקיף - די ראוי שהקונה יקנה את הרכב במחיר שנדרש או קרוב לכך (בהתאם לפגמים שימצאו). ראוי לסכם דברים כאלה מראש. או להסתפק בנהיגה רגועה במגרש ריק. בפועל לרוב לא מסכמים דברים כאלה מראש.

זה נכון בעולם אוטופי.

בפועל לנהג יש המון דרכים להתחמק ובכלל לא בטוח מי ייצא "אשם" במשפט אם תגיע לשם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אף אחד לא יישלם לא השתתפות עצמית ובטח לא עליית פרמיה לשנים הבאות.

כל מוכר לוקח ריסק זה על עצמו, כמובן שברוב רובם של המקרים לא קורה כלום.

פורסם

לא. מתחייבים. על. כלום. נקודה.

את לא יודע מי עושה את הבדיקה, את לא יודעת אם הוא מכיר את המוכר. את לא יודעת מה המצב של המנוע או הגיר או איך יחליט המכון לגבי חומרת מכה כזו או אחרת שקיבלת בחניה. מה גם שאין סעיף "שלדה" בבדיקה אלא יש משמעות שולית/נמוכה/גבוהה. מה מהם זה שלדה? וואלה, לא יודע.

אדוני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה? בבקשה, שום בעיה. אני יודעת XYZ, הרכב עבר טיפולים כל X קילומטר, הנה ההיסטוריה, הנה דו"ח היסטוריה ביטוחית של מרכז הסליקה של חברות הביטוח (דבר חדש ומאוד נחמד שיכול להרגיע קונים לגבי תאונות). כל מה שמעבר לזה, לא יודעת. לא מתחייבת.

בבדיקה ימצאו, בוודאות, דברים חריגים. כמו נקישות בהעברת הילוכים, רעש ממערכת שסתומים, ועוד כל מיני דברים שאפשר למצוא בכל בדיקה שעולה פה בפורום. הסיבה פשוטה - למכון יש אחריות משפטית כלפי תוצאות הבדיקה והוא מחויב לתת אחריות. איך נמנעים ממן אחריות? נכון! כותבים שהמכלול לא תקין מלכתחילה.

בהצלחה !

אני לא הייתי לוקח רכב לבדיקה אם המוכר לא מתחייב על מנוע-גיר-שלדה, אם בעל הרכב לא לוקח אחריות לפחות על 3 מכלולים עיקריים ברכב שלו זה אומר או שהם לא תקינים או שהוא לא מכיר את הרכב שלו,ישר הייתי עובר לרכב הבא..

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

רציתי לכתוב בדיוק מה ש-spire כתב, אבל הוא כבר כתב את זה. +(הרבהמאוד) ממני.

אני לא הייתי לוקח רכב לבדיקה אם המוכר לא מתחייב על מנוע-גיר-שלדה, אם בעל הרכב לא לוקח אחריות לפחות על 3 מכלולים עיקריים ברכב שלו זה אומר או שהם לא תקינים או שהוא לא מכיר את הרכב שלו,ישר הייתי עובר לרכב הבא..

מה כוללת ההתחייבות הזו שלך? מה זה "מנוע" מבחינתך? מה נחשב לא תקין? איפה עובר הגבול בין בלאי לתקלה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
רציתי לכתוב בדיוק מה ש-spire כתב, אבל הוא כבר כתב את זה. +(הרבהמאוד) ממני.

מה כוללת ההתחייבות הזו שלך? מה זה "מנוע" מבחינתך? מה נחשב לא תקין? איפה עובר הגבול בין בלאי לתקלה?

מנוע שצריך לתקן בו חלק שלא שייך לטיפול גדול/קטן מבחינתי זה לא תקין והייתי מוריד את המוכר במחיר על זה.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

ברכב בן 9, יש סיכוי לא רע שיהיו דברים שלא תקינים ב-100%. גם אם הרכב הכי מטופל ומתוקתק בעולם.

ברור שאם יש תקלה אפשר להתפשר במחיר, אבל זה לא נקרא "התחייבות". כמה להתפשר זו תמיד השאלה הקשה, והיא תלויה בכמה הקונה והמוכר מעוניינים בעסקה.

לרוב, מי שאומר שהוא "מתחייב" בבדיקה מתכוון שהוא ישלם את עלות הבדיקה אם יש תקלה במשהו שהוא מתחייב עליו. אישית (כמו שכתב spire), אני לא רואה סיבה להתחייב על כלום. הקונה משלם על בדיקה, אח"כ אפשר להתמקח על המחיר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אוקיי אז דעתנו חלוקה בנושא הזה,אם אני רוצה לקנות רכב אני אישית לא אקח רכב לבדיקה שהמוכר לא מתחייב על תקינות מכלוליו, אני אעבור לרכב הבא.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אבל אני לא יודעת כלום לגבי גיר מנוע ושילדה. אני יודעת שטיפלתי כמו שצריך - אני יודעת שכשנדלקו נורות ולקחתי למוסך ופתרו את הבעיה. אני יודעת שהיו תאונות שבהן תיקנו פגוש אחורי או קדמי והביטוח הופעל. לא דובר על ירידת ערך. אז מאיפה לי? אולי המנוע באמת לא בסדר? איך בודקים את זה בכלל?

אוקיי אז דעתנו חלוקה בנושא הזה,אם אני רוצה לקנות רכב אני אישית לא אקח רכב לבדיקה שהמוכר לא מתחייב על תקינות מכלוליו, אני אעבור לרכב הבא.
פורסם

לגבי התחייבות בבדיקה, מעולם לא מכרתי רכב בשווי שמצריך בדיקה ולכן אין לי מושג איך אתנהג אם וכאשר. האינסטינקט אומר לי שאני אגיד לקונה פוטנציאלים כך:

עד כמה שאני יודע הרכב במצב טוב (במידה ולא אז כמובן פירוט). אפשר לעשות סיבוב יחד על הרכב, אפשר לבדוק שמנים, נוזל קירור, נזילות וכל מה שהקונה ירצה. אבל, לא מתחייב על כלום. כפי שכבר אמרו, אין לי מושג את מי הקונה מכיר או איפה ירצה שנבדוק את הרכב ומה רמת הכסת"ח המקובלת באותו מקום (כי חלק מהבדיקה הוא כסת"ח אחד גדול, ויש שוני בין מכוני הבדיקה השונים לגבי רמת הכסת"ח).

מצד שני בתור קונה, אני כן נוטה לנסות לברר את מצב הרכב עוד בטלפון, וממה ששמתי לב שאלה לגבי התחייבות בבדיקה, גם אם אין ממש הכוונה להתחייבות, גורמת לצד שני מיד להבין שמדובר במישהו שמבין ענין קצת ולכן אם הוא סוג של נוכל יבין שאולי כדאי לרדת מהענין. הדרישה להתחייבות בבדיקה עבורי היא יותר סוג של גילוי סוחרים ו\או מוכרים שמנסים להסתיר דברים, רובם יתחילו להתפתל עוד בטלפון ובד"כ איכשהו תוך כדי השיחה אני כבר ארד מהרכב.

במקרה שלך, מכיוון שאת אדם ישר ואין לך מה להסתיר לגבי הרכב, הייתי מפצל את זה ל 2 מקרים בגדול:

קונה שמתקשר ומיד מתחיל לחרטט לגבי המחיר, ושואל שאלות שחוזרות על עצמן, לעיתים בצורה מעצבנת, אומרת לו - אדוני זה הרכב, הוא במצב טוב, זה המחיר, רוצה רוצה, לא רוצה, תודה רבה.

קונה שמתקשר ונשמע מנומס ורציני שואל שאלות קונקרטיות, אפשר לענות בצורה יותר נחמדה ועדיין לא להתחייב על כלום אלא לומר שעד כמה שאת יודעת המצב טוב, הרכב נוסע מצוין ואין בעיות ידועות.

חוץ מזה, בלי קשר לכלום, כמו שאני ממליץ לאנשים בכל תחום, תמיד כשקונים\מוכרים משהו לא זול שלא מבינים בו, לנסות לקחת איתכם מישהו שכן מבין. אב, דוד, קרוב משפחה, מכר, שכן, Whatever שיכול לעזור בזמן אמת, כי אני מניח שאם תלכי עם קונה לבדיקה והוא ינסה להוריד במחיר בגלל ליקויים כאלה וכאלה, לא יהיה לך כל-כך זמן ב Real time לשאול כאן בפורום ולקבל תשובה בזמן, בדיוק כשרוצים לסגור עניינים. לכן מומלץ שתנסי למצוא מישהו שמבין בתחום.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אין בעיה ביטוחית. כל עוד הרכב מבוטח הביטוח יכסה את הנזק. יש סעיף שנקרא "נהג מזדמן" כי לא הגיוני לדרוש להוסיף כיסוי כל פעם שמישהו שהוא לא בעל הרכב צריך לנהוג.

מה שכן, הייתי מעיף מבט בפוליסה שלך כדי לוודא שזה מופיע שם.

ספייר - לדעתי אתה טועה ומטעה. סעיף הנהג המזדמן רלוונטי לביטוח החובה, לא לביטוח הרכוש.

לגבי "התחייבות" - אחרי שנפלתי קורבן לקומבינות בין סוחרים לבין מכוני בדיקה ההתחייבות היחידה שלי היא שהרכב קיים ובבעלותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...