Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קניתי לפני כשנתיים מנגל עם רגליים מאייס ב80 ש"ח.

מחזיק כבר יותר מ- 10 "על האש".

אין סיבה לקנות חדש אם הישן עדיין מתפקד.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)
המשפט השני, זו בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק ההגדרה של כל מה שדפוק בתרבות הצריכה.

בתור אחת הכותבות האינטילגנטיות יותר שנתקלתי בהן בפורום הזה, פשוט מפתיע אותי שאת לא רואה את הדיסוננס המטורף שהצלחת להכניס בפיסקה אחת ...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

מצטערת שלא עמדתי בציפיות.... הלכתי לעמוד בחושך, לבד.

ולא, אין פה דיסוננס. פעם לא ידעו ליצר בזול (חמרים, כמויות, מיכון,גלובליזציה (לטוב ולרע) ועוד), אז הכל היה מאוד יקר וציפו שיהיה עמיד.

עם השינויים בתעשיית הייצור הגיע גם שינוי באופן הצריכה, הם הולכים יד ביד.

כן, יש מקרים של הקצנה ויש גם צדדים שליליים, כמו לכל תופעה, אבל למרות ההלקאה העצמית החיים של כולנו הרבה יותר טובים היום מפעם, כאשר רוב האנשים בעולם המערבי מסוגלים להשיג מקרר ולא קונים בלוקים של קרח.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הטכנולוגיה היתה קיימת הרבה לפני מהפיכת הצריכה.

זו מהפכה שהותנעה מלאכותית על יד ארצות הברית כדי לייצר צמיחה כלכלית. לראשונה, אחרי מלחמה"ע II . ואחר כך בעוצמה רבה אחרי ויאטנם. ואז אחרי משברים כלכליים...

כיום כבר די מתגלגל מעצמו, על ידי התאגידים המסחריים הענקיים. ומתודלק כמובן על ידי תעשיית הפרסום המבחילה.

אבל היי, מה אכפת לי שאיזה סיני/הודי/מלזי/אינדונזי בן 8 יושב ליד מכונת התפירה עד שהוא מתעלף מחוסר כוחות.

העיקר שהנייקי בזול, ואפשר להחליף דגם כל עונה.

*ו BE ROO - אם הרגשת נזופה , לא הייתה לי כל כוונה כנ"ל, להיפך. ועל כך אנא קבלי התנצלותי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הכל עם חיוך :-)

ושוב, כמו שאמרתי יש צדדים שליליים לתעשיה המערבית של היום, אבל נייקי בזול כדי להחליף זו הדוגמה המוקצנת לצד אחד, לא כולם רודפים אחרי מותגים ויש הבדל בין להחליף דגם כל שנה כדי להיות אופנתי לבין להחליף אחרי 3 שנים כי התבלה. ושאתה שוכח שבעבר אנשים היו הולכים לסנדלר 10 פעמים עם כל זוג נעליים כדי שיחליף חלקים שהתבלו כי הם לא יכלו להרשות לעצמם נעליים חדשות.

אז יש ילדים הודים שסובלים, וסנדלרים איבדו את פרנסתם, וצריך לפעול כדי למנוע זאת, אבל העובדה שהרוב המוחלט של האנשים לא צריך לחסוך חצי שנה בשביל זוג נעליים זה לא עניין של מה בכך.

פורסם
קנית מוצר, לא משנה כמה הוא עלה. כשפתחת את האריזה גילית שהמוצר מקולקל.

אם אתה רוצה להחזיר אותו, ברור שאתה צריך להחזיר אותו באריזה המקורית ובמצב חדש כדי שהחנות תיתן לך אחד אחר ותחזיר את המוצר הפגום ליבואן.

אתה בחרת להשתמש במוצר ואז (1) החנות לא יכולה להחזיר אותו ליבואן ו-(2) הרבה יותר קשה לטעון שהמוצר הגיע פגום, כי אולי התקלקל תוך כדי שימוש.

הסיבה שבחרת להשתמש במוצר ואז לנסות להחזיר אותו היא בגלל שהמוצר הזה זול ונחות. אז מה אתה מתפלא שבחנות אמרו לך בדיוק את זה?

אולי התקלקל תוך כדי שימוש ? עם המוצר הזה אמורים למנגל לא עורכים איתו מזחלות דיונות בשטח.

איך בדיוק יתקלקל ולמה שיתקלקל תוך כדי שימוש ? הרכבת רגליים אמורות לקלקל אותו ? לא נראה לי.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם

מסכים איתך לגמרי.

גם אם שרד שימוש אחד והתפרק אחרי זה, ספק רציני היה מחליף אותו בלי ויכוח.

אבל זה לא ספק רציני, ולא מוכר רציני.

לאף אחד מהם לא חשוב לשמר לקוחות, אף אחד מהם לא פוחד מחוק הגנת הצרכן, שממילא אין לו שום שיניים.

עצוב, אבל זו נורמה מקובלת בעסקאות בארץ.

תראה את רוב התגובות כאן, ותבין שחבל לך להתרגז ולהלחם.

אני באמת חשבתי שאתה רוצה לפתח דיון על תרבות הצריכה.

אם אתה רוצה לתקן את המנגל, ראה את עצתי עם הפחפחים והמברגה.

יש לי איפשהו במחסן מנגל שמשופצר כך כבר שנים.

(האמת, מאז לכתו בטרם עת של הטריוס המשפחתי, אנחנו ממעטים לפקנק, ובחצר יש גריל גז אימתני, אבל כשהוא נקרא לדגל, הוא עובד כמו גיבור).

אפילו ניצלתי את השפצור כדי להגביה אותו קצת (קירבתי את חיבורי הרגליים למרכז) וקיבעתי את הרגליים עם שלות בצד אחד, שיהיה יותר קל לנייד אותו....

פורסם
מנגל ב 30 שקל ביילו. החזיק זמן שנים ארוכות (ממש הרבה) של טיולי שטח.

עד שנמאס לי ממנו כי הוא לא התקלקל. ובגלל שאני פריק של תרבות הצריכה המודרנית, הוא הושאר בשטח, ונרכש במקומו מנגל נירוסטה חדש ביילו ב 30 שקל, שמחזיק כבר שנה פלוס של טיולי שטח. כולה מנגל. לא גיר רובוטי.

למה לזבל את השטח. מנגל זה לא מוצר שמתכלה. ומי שיגיע אחריך לאותו מקום לחניה לא צריך לראות את הזבל שאתה השארת.

אני מניח שהיה עוד קצת מקום על הדיסקברי (או מה שיש לך כעת. )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אל תדאג, הוא לא באמת נשאר במדבר.

טפי דיסקברי, שישמור אותי האל מדיסקברי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
זו מהפכה שהותנעה מלאכותית על יד ארצות הברית כדי לייצר צמיחה כלכלית. לראשונה, אחרי מלחמה"ע II . ואחר כך בעוצמה רבה אחרי ויאטנם. ואז אחרי משברים כלכליים...

כיום כבר די מתגלגל מעצמו, על ידי התאגידים המסחריים הענקיים. ומתודלק כמובן על ידי תעשיית הפרסום המבחילה.

אבל היי, מה אכפת לי שאיזה סיני/הודי/מלזי/אינדונזי בן 8 יושב ליד מכונת התפירה עד שהוא מתעלף מחוסר כוחות.

העיקר שהנייקי בזול, ואפשר להחליף דגם כל עונה.

ונחזור לעובדות:

https://www.un.org/millenniumgoals/poverty.shtml

אחרי מלחמת העולם השנייה, בה הצילה ארה"ב את תרבות המערב באירופה ואת אסיה מהמיליטריזם היפני (ונשארה אח"כ לשמור על שניהם מציפורני שני המשטרים הרצחניים בתולדות האנושות, סין של מאו וברה"מ של סטאלין), יצרה ארה"ב את איכות החיים הטובה ביותר שחוו בני אנוש אי פעם, בכל פרמטר. העושר שהביא הקפיטליזם לעולם יצר גידול הנדסי במזון, תוחלת חיים, הסיכוי למות מוות אלים... כל פרמטר שאפשר לדמיין.

לא רק ארה"ב יצרה את הקפיטליזם, הוא למעשה צמח מהתרבות האנגלו-סקסית בעיקר, וגם מהולנד, ואפשר למצוא את ניצניו באיטליה של הרנסאנס וערי הסחר שלה... אפשר להתווכח על מה נבע ממה. אי אפשר להתווכח על התוצאה או מה קורה שמנסים איזה פטנט חדש, כמו כל אחד לפי צרכיו ויכולתו (או משהו כזה).

אז זה אולי נכון לפעמים שאיזה ילד עובד בעולם השלישי, אבל (1) יש לו אוכל ו-(2) לא אוכלים אותו (מנהג מקובל בתקופות הרעב של ברית המועצות).

והנה, מימדי העוני בעולם יורדים בקצב שאף אחד לא שיער, שיעור תמותת התינוקות באפריקה דומה היום לזה של העולם המערבי בשנות ה-50', ולמי הברכה?

אם אתה דתי, לבורא עולם.

אם אתה מתעסק בעובדות, אז לארצות הברית של אמריקה.

אז האם העולם היום הוא טוב או רע. הוא רע יחסית לפנטזיות של מאן דהוא, אבל הוא הרבה יותר טוב מאי פעם.

עובדה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נשבע לך שקראתי שלוש פעמים, ולא הבנתי היכן אתה חולק על מה שאני אמרתי.

בזה שקבעת שזה היה הכרח אחרי המלחמה?

אני מניח שמבחינת האמריקאים זה נכון.

אבל זה שהם "הצילו את העולם" קצת הפך אותם לאלו ששולטים בו בעצמם, לא?

אז לא על ידי השמדה המונית של אנשים, אלא על ידי השלטת התרבות האמריקאית בכל חור בעולם.

עם הסרטים ההוליוודיים, והסיטקומים הצבעוניים, אין אחד שלא יודע איך נראית טיימס סקוור, וחולם להגיע לשם, לרומי המודרנית, בירת האימפריה.

עם המקדונלד והקוקה קולה שמחליפים את המיסיונים.

והכסף והנשק שהם שופכים על מי שהם חפצים ביקרו, גם אם אדון יקרו אחר כך מתהפך עליהם ומפוצץ להם כמה בניינים.

לא, אין לי פתרון טוב יותר מקפיטליזם.

לא חייב לאהוב אותו אבל.

פורסם

המנגל כאן הוא הנושא המשני, הנושא הראשי הוא תרבות כזאת של , זרוק תקנה חדש , איך יש לך חוצפה לבקש מוצר תקין ? ולכן זרוק קנה חדש.

למה להתאמץ בויכוח מול מוכר זה כולה 100 שח לכן זרוק קנה חדש..

ורק כדי לסבר את האוזן לשאר החברים כאן.

יום למחרת קיבלתי מנגל חדש באריזה והמנהל קיבל את טענתי.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם

אז האם העולם היום הוא טוב או רע. הוא רע יחסית לפנטזיות של מאן דהוא, אבל הוא הרבה יותר טוב מאי פעם.

עובדה.

אין לי ספק שמבחינה כלכלית, קפיטליזם הוא הבחירה המוצלחת.

אבל מבחינת משאבי טבע וראיה לעתיד, ההרגשה שלי היא, שזה כמו מישהו שמושך את כל החסכונות, הפנסיה וקרנות ההשתלמות וחי כמו מלך. בכל רגע הוא יכול להגיד לילדים שלו: "אתם רואים איזה יופי אנחנו חיים? הרבה יותר טוב מפעם.". רק שיום אחד הכסף (והכוונה לנמשל, משאבי הטבע) יגמר, והילדים ישארו בלי כסף ללחם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...