Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראיתי רכב סוזוקי קרוסאובר 2014 עם 32,000 בלבד אך שעבר תאונה מאחורה.

נקבעה ירידת ערך של 6.75% והתיקונים עלו מעל 17,000 ש"ח

צירפתי את דו"ח השמאי

אשמח לתובנות האם כדאי לרכוש רכב כזה (בהנחה שאין פגיעת שלדה בבדיקה שאעשה) או לא?

תודה רבה

אדיר

חוות דעת עמ 1.jpg

חוות דעת עמ 2.jpg

חוות דעת עמ 3.jpg

חוות דעת עמ 4.jpg

פורסם

יש סיכוי טוב שתהיה פגיעת שלדה בירידת ערך כזו, או קצה שלדה. לא בטוח, אבל יש סיכוי. הייתי מציע לך להתקשר לשירות הלקוחות של לוי יצחק ולבקש לשוחח עם שמאי, הם מאוד נחמדים וגם עזרו לי, יש להם שירות כזה של קביעת ירידת ערך בחינם אז אתה יכול לשוחח עמם לשלוח להם את התוצאות האלו ומשם לקבל עוד חוות דעת.

קצה שלדה באחוזים כאלו, מתבטא בהורדה של לפחות 25-30 אחוז מהמחיר "במציאות" בלי קשר לשאר הליקויים/מצב השוק. זהו אות קיין בעייתי מאוד אם כי לא תמיד פוסל את הרכב. אבל צריך לקחת בחשבון שאם יש קצה שלדה, הרכב צריך להיות מתומחר בהתאם.

מה שכן, אני מבין שהרכב מאוטו סנטר לפני הטופס שהעלית לכאן (?). אם כן, תנסה לקבל מהם התחייבות שאין פגיעה בשלדה לפני שאתה לוקח לבדיקה מטעמך במכון שאתה בוחר.

בלי קשר, לסוזוקי הזו יש רקורד של בעיות בגיר לפי דיווחים פה בפורום, קח את זה בחשבון.

פורסם

חבר, מה המציאה הכל כך גדולה פה? אתה מבין שגם בלי נזק לשלדה יש פה נזק מסחרי די גדול(מכיוון שנדרשת עבודת פחחות גדולה של הלחמות במרכב ולא רק החלפה של חלקים) העבודה על המתלה האחורי גם מטרידה.

כמה מתחת למחירון הבעלים מוכן לרדת? אם השמאי קבע 17 אחוז משמע אתה מדבר פה על 25-30 אחוז מתחת למחירון במציאות של השוק, כמובן שרכב כזה למכור אחר כך זה סיוט.

במקומך לא הייתי רץ להרפתקה.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

השמאי קבע 6.5% ירידת ערך, הוא התכוון שהנזק הכללי מערך הרכב היה 17% ביום התאונה/תיקון.

אבל אכן אם לרכב יש פגיעת קצה שלדה, הוא לא ימכר ב 6.5% מתחת למחירון אלא יישחט בלפחות 25-30 אחוז במקרה הטוב מתחת למחירון (מניסיון עם רכב כזה בעבר שהייתה לו פגיעה קלה בקצה שלדה).

פורסם
יש סיכוי טוב שתהיה פגיעת שלדה בירידת ערך כזו, או קצה שלדה. לא בטוח, אבל יש סיכוי. הייתי מציע לך להתקשר לשירות הלקוחות של לוי יצחק ולבקש לשוחח עם שמאי, הם מאוד נחמדים וגם עזרו לי, יש להם שירות כזה של קביעת ירידת ערך בחינם אז אתה יכול לשוחח עמם לשלוח להם את התוצאות האלו ומשם לקבל עוד חוות דעת.

קצה שלדה באחוזים כאלו, מתבטא בהורדה של לפחות 25-30 אחוז מהמחיר "במציאות" בלי קשר לשאר הליקויים/מצב השוק. זהו אות קיין בעייתי מאוד אם כי לא תמיד פוסל את הרכב. אבל צריך לקחת בחשבון שאם יש קצה שלדה, הרכב צריך להיות מתומחר בהתאם.

מה שכן, אני מבין שהרכב מאוטו סנטר לפני הטופס שהעלית לכאן (?). אם כן, תנסה לקבל מהם התחייבות שאין פגיעה בשלדה לפני שאתה לוקח לבדיקה מטעמך במכון שאתה בוחר.

בלי קשר, לסוזוקי הזו יש רקורד של בעיות בגיר לפי דיווחים פה בפורום, קח את זה בחשבון.

תודה,

זה לא רכב מאוטו סנטר, אלא פרטי (רשום שהמוסך הוא אוטו סנטר).

מהרכב הספציפי הזה ארד בגלל חוות הדעת שלך ושל החברים האחרים.

מה שכן הייתי רוצה לדעת עד כמה בעייתי "רקורד של בעיות בגיר"? קראתי את הפוסטים השונים וכמעט לגבי כל סוג רכב יש בעיות כאלה או אחרות.

אם בעיות בגיר אומר שב- 150,000 ק"מ ילך גיר אני מוכן לקחת את הסיכון.

הרכב הזה נמכר בסביבות ה- 60 אלף ורכבים אחרים בסגנון נמכרים בעוד 10,000 ש"ח בערך אז השאלה אם לא עדיף לקנות כזה בכ"ז.

הוא גם מאוד נפוץ ולא הגיוני שאם היו איתו בעיות רוחביות רציניות לא היו קונים אותו ככ הרבה אנשים?

פורסם

מחילה מכבודו, אני חוזר ברשותך לשרשור שלך לגביי ייעוץ:

מה חשוב לי?

1.רכב גבוה בסגנון של

סוזוקי קרוסאובר וגיפונים אחרים.

2.אמינות - אני מתכוון להחזיק ברכב הרבה שנים (7 שנים לפחות) ורוצה רכב אמין שלא ייכנס למוסך אלא ובעיקר לטיפולים.

2. גיר אוטומטי רגיל (פלנטרי נדמה לי שקוראים לו)

3. דגם עם חלון בגג - מאוד נחמד ואשמח למצוא כזה.

4. צריכת דלק טובה.

4. התקציב שלי הוא כ- 60,000 ש"ח.

אני נוסע בעיקר לבד.

לא צריך רכב לשטח

לא צריך מעל 1600

לא קריטי לי חדש מדי ועדיף לי 2011 ברמה גבוהה מאשר 2014 עם סיכוי משמעותי לתקלות בעתיד.

אם התקציב שלך הוא 60K, אתה מחפש אמינות, רוצה תיבה פלנטרית, אתה לא נוסע בשטח, למה דווקא סוזוקי קרוסאובר?.

יש לך אחלה של תקציב. אתה יכול גם לקנות לצורך העניין מאזדה 3 צורה חדשה שנת 2014, הונדה סיוויק האצ'בק 2014,

וגם בגזרת הסופר מיני אתה יכול למצוא רכבים נחמדים כמו הונדה ג'אז צורה חדשה 2015 שמגיעה עם בלימה אוטונומית עירונית,

פיג'ו 208 1.2 טורבו שמגיעה עם תיבה פלנטרית ונמכרת במחירים נמוכים (יש מצב שאפילו תצליח לקנות אחת שעדיין באחריות יצרן) ועוד.

פורסם
מחילה מכבודו, אני חוזר ברשותך לשרשור שלך לגביי ייעוץ:

מה חשוב לי?

1.רכב גבוה בסגנון של

סוזוקי קרוסאובר וגיפונים אחרים.

2.אמינות - אני מתכוון להחזיק ברכב הרבה שנים (7 שנים לפחות) ורוצה רכב אמין שלא ייכנס למוסך אלא ובעיקר לטיפולים.

2. גיר אוטומטי רגיל (פלנטרי נדמה לי שקוראים לו)

3. דגם עם חלון בגג - מאוד נחמד ואשמח למצוא כזה.

4. צריכת דלק טובה.

4. התקציב שלי הוא כ- 60,000 ש"ח.

אני נוסע בעיקר לבד.

לא צריך רכב לשטח

לא צריך מעל 1600

לא קריטי לי חדש מדי ועדיף לי 2011 ברמה גבוהה מאשר 2014 עם סיכוי משמעותי לתקלות בעתיד.

אם התקציב שלך הוא 60K, אתה מחפש אמינות, רוצה תיבה פלנטרית, אתה לא נוסע בשטח, למה דווקא סוזוקי קרוסאובר?.

יש לך אחלה של תקציב. אתה יכול גם לקנות לצורך העניין מאזדה 3 צורה חדשה שנת 2014, הונדה סיוויק האצ'בק 2014,

וגם בגזרת הסופר מיני אתה יכול למצוא רכבים נחמדים כמו הונדה ג'אז צורה חדשה 2015 שמגיעה עם בלימה אוטונומית עירונית,

פיג'ו 208 1.2 טורבו שמגיעה עם תיבה פלנטרית ונמכרת במחירים נמוכים (יש מצב שאפילו תצליח לקנות אחת שעדיין באחריות יצרן) ועוד.

מחלתי :)

כי אני רוצה רכב גבוה (כמוני)

אם זה לא גיפון חשבתי בעבר גם על יונדאי I25 או קיה פורטה.

יש משהו במה שאתה כותב ואני אשקול שוב את סוג הרכב

תודה רבה

• תוכן חדש...